2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Allah yakınlarına sabır versin...bir çocuk büyütmek maddi manevi ne kadar zor. insan anne baba olunca daha iyi anlıyor.

Allah yakınlarına sabır versin...bir çocuk büyütmek maddi manevi ne kadar zor. insan anne baba olunca daha iyi anlıyor.

sana katılıyorum.. düşünsenize ne kadar emek veriliyor, gözlerinin içine bakıyoruz iyi olsunlar hasta olmasınlar, herşeyleri tam olsun diye çabalıyoruz çalışıyoruz...
her anne baba böyle eminim...
orada çocukları ölenlerin anne babaları da... çok büyük bir acı... insan nasıl dayanır... Allahım kimseye yaşatmasın evlat acısını....

Her gün sehit haberlerinin oldugu bır ülkede, erkek evlat yetıstırıyorum..Tıpkı ogullarını sehıt veren anaların yaptıgı gıbı...Gözüm gıbı bakıyorum, sacının telıne zarar gelmesın ıstıyorum..Düştüğünde canı acıdıgı ıcın, içim erıyor...Bugun ogluma sarılırken daha bır acıdı içim..Oglu askerde olan, askere gıdecek olan analar gıbı sıra bı gun bıze de gelır mı dıye cook korkuyorum..
Ve ılk defa gelecekten,memleketın gıdısatından umudumu kesıyorum :KK43:

günaydın kızlarrr....
herkes iyi mi... sıcaklar yavaş yavaş bitiyor bizde rahatlıyoruz çok şükür....
bişey sorcam gündüz uykusunu 1 e düşüren var mı???
bizimki öğlene doğru ve akşamüstü uyuyor ama sabah çokta yatmak istemiyor
uyusada 1 saat bile uyumuyor, banada erken geliyor günde 1 kez uyuması...
canim bizde gunde 2 kere uyuyanlardaniz sabah 6 da ayakdayiz cunki kizim oglum esim erkenden cikiyorlar evden osmanda sesleri duydugu icin kalkiyor kiyamiyorum 9 gibi uyuyor oglenden sonra yeniden uyuyor
Selamlar , umarım hepiniz iyisinizdir..Bizde tatildi sünnetti derken yazı bitirdik :)

Handecim benim kızçe günde 2 posta uyuyor ve bu düzenimiz eskaza değişse bütün gün mızmız bir kız oluyoruz biz biraz uykuya düşkünüzde:)) sanırım biz bir süre daha böyle gideriz ..
tebrikler sunnet derdini atlattin hadi gozun aydin olsun...
Ah 4 gün önce kayınpederim vefat etti. O kadar iyi bir insandı ki! Allah Nur icinde yatırsın!
Bu arada tabii başka sorunlarımız çıktı malesef. Kayınvalide ortada kaldı. Cok sorunlu bir kadın. 2 gündür bizde kalıyor. Burda oturduğumuz yerde yaklaşık 30 dk mesafede oturuyorlardı. Bir de kısları gittikleri İst daki evleri vardı. Aslında oralilar Burayla alakaları yok. Ama burası bahceli evleri havadar tabi burayı daha Cok seviyorlardı. Bir oglu bir kızı daha var. Onlar da İst da. Orda yasayim lafı çıkmıyor ağzından. Burdaki evi bize uzak. Dagın bası gibi bir yerde oturuyor. Esim onu orda hayatta yalnız bırakmaz. Biz orda yasayalım lafları ettiler. Ah ben nasıl yasarım onunla. Esım işe gidecek ben bütün gün onunla evde mi oturucam? Hoş sohbet biri de değil. Bunları bırak bir de pis. Evi pis temizlik yapmaz. Ben cocugumla nasıl yasarım orda. Ahhh ben Napicam bilmiyorum. Durumumuz Cok zor. :KK43:(( cooook
basiniz sagolsun allah sabir versin hepinizede...Ins sorun olmadan aranizda anlasirsiniz canim kolay degil isin icine anneler girdimmi ogullar duygusal oluyorlar
kızlar çok canım sıkkın ya 25 şehit haberlerini duydunuz mu... yemin ederim içim yanıyor...

ahhhh evet Allah geride kalanlara sabir versin.........

kızlar çok canım sıkkın ya 25 şehit haberlerini duydunuz mu... yemin ederim içim yanıyor...
Aynen canım ya besle büyüt herşeyden sakınn Allah sabır versin analarına sevdiklerine çok zor çok:KK43:(

Her gün sehit haberlerinin oldugu bır ülkede, erkek evlat yetıstırıyorum..Tıpkı ogullarını sehıt veren anaların yaptıgı gıbı...Gözüm gıbı bakıyorum, sacının telıne zarar gelmesın ıstıyorum..Düştüğünde canı acıdıgı ıcın, içim erıyor...Bugun ogluma sarılırken daha bır acıdı içim..Oglu askerde olan, askere gıdecek olan analar gıbı sıra bı gun bıze de gelır mı dıye cook korkuyorum..
Ve ılk defa gelecekten,memleketın gıdısatından umudumu kesıyorum :KK43:
Sorma Canımm al bendende o kadar nereye gidiyoruz ne olacak sonumuz bilemiyorum:KK43: birde bugün haberlerde okudum.. Ölen sehitlerimizin bir çoğu yüksek okul mezunu kısa dönem askerlik yapanlarmış yani 20-25 günlük askerler:KK43:(

canim bizde gunde 2 kere uyuyanlardaniz sabah 6 da ayakdayiz cunki kizim oglum esim erkenden cikiyorlar evden osmanda sesleri duydugu icin kalkiyor kiyamiyorum 9 gibi uyuyor oglenden sonra yeniden uyuyor

tebrikler sunnet derdini atlattin hadi gozun aydin olsun...

basiniz sagolsun allah sabir versin hepinizede...Ins sorun olmadan aranizda anlasirsiniz canim kolay degil isin icine anneler girdimmi ogullar duygusal oluyorlar

ahhhh evet Allah geride kalanlara sabir versin.........

Sağol canım ..

günaydın kızlarrr....
herkes iyi mi... sıcaklar yavaş yavaş bitiyor bizde rahatlıyoruz çok şükür....
bişey sorcam gündüz uykusunu 1 e düşüren var mı???
bizimki öğlene doğru ve akşamüstü uyuyor ama sabah çokta yatmak istemiyor
uyusada 1 saat bile uyumuyor, banada erken geliyor günde 1 kez uyuması...
Ben 1 yaşından sonra 1 e düşürdüm canım.Bazen çok erken kalkınca günde 2 uyku istiyo.Zaten artık hareket halinde daha çok olmaları gerekiyo.Biz sabah 7-8 arası kalkıyoruz öğlen 1-2 saat uyuyo akşamda 9 da yatıyo.Doğduğundan bu yana gece erken uyumasına dikkat ettim.
Ah 4 gün önce kayınpederim vefat etti. O kadar iyi bir insandı ki! Allah Nur icinde yatırsın!
Bu arada tabii başka sorunlarımız çıktı malesef. Kayınvalide ortada kaldı. Cok sorunlu bir kadın. 2 gündür bizde kalıyor. Burda oturduğumuz yerde yaklaşık 30 dk mesafede oturuyorlardı. Bir de kısları gittikleri İst daki evleri vardı. Aslında oralilar Burayla alakaları yok. Ama burası bahceli evleri havadar tabi burayı daha Cok seviyorlardı. Bir oglu bir kızı daha var. Onlar da İst da. Orda yasayim lafı çıkmıyor ağzından. Burdaki evi bize uzak. Dagın bası gibi bir yerde oturuyor. Esim onu orda hayatta yalnız bırakmaz. Biz orda yasayalım lafları ettiler. Ah ben nasıl yasarım onunla. Esım işe gidecek ben bütün gün onunla evde mi oturucam? Hoş sohbet biri de değil. Bunları bırak bir de pis. Evi pis temizlik yapmaz. Ben cocugumla nasıl yasarım orda. Ahhh ben Napicam bilmiyorum. Durumumuz Cok zor. :KK43:(( cooook
Başınız sağolsun canım..Düzeninizin değişmesi zor olacaktır.Ama bu dönem olayları gidişhatına bırak bence..
Kimseye selam da veremedim.Arkadaşlar izindeydim;geçmişi okumaya çalıştım işyerinde fırsat buldukça.Bebişlere kokulu öpücükler:)
Hoşgeldin misela..bizde seni öpüyoruzz...
Yukarıda aynı mesajı yayınlamışım sürekli.Silemiyorum.Genelde tatildeymişiz sanırım.Tam gün çalışıyorum artık.Prensesimi çok özlüyorum.Ağlak ağlak dolaşıyorum.Kız bebek anneleri sizde de durum aynı mı; Deva hala anne demedi.Baba baba dolanıyor.Bazen oluyor hele de misafir varsa yüzüme bile bakmıyor.Çok alınıyorum.Arkadaşım oğlun olsaydı sana düşkün olurdu diyor.Ben ölüyorum yoluna hanımefendinin küçük poposunun umurunda değilim yani...:KK43:(
Benim kızım tam tersi.Baba umrunda değil:))Bende hep kızlar babaya düşkün diye duyardım ama bizimki öyle değil.Ama biz günün 24 saati beraberiz belki ondandır.Geçen uyuttum ve saçımı kestirmeye gittim.Uyanmış 15 dk. sonra annnii diyerek odaları dolaşmış,beni aramış..Bende ilerde babacı olur diye umuyorum ve çokta istiyorumm..İnanın belli bi zaman sonra çok yorucu oluyo..
Evet özellikle birileri varken hiç aramıyor beni; Azı dişleri çıkıyor; çok mızmız bu sıra;Eline geçeni atıyor;herşeyi dağıtıyor.Bütün çekmecelere kilit taktım.
Nereye gitsek bir yaramazlık bir şımarıklık.Yanlış mı yetiştiriyoruz diyorum eşime;Küçücük daha ne anlıyor ki ne yetiştirelim diyor o da.
Canım bence bizimkiler 2 yaş sendromuna yavaş yavaş merhaba diyolar..Bu süreç biraz bunalımlı..Ben sadece banyo dolabıma kilit taktım.Çünkü meraklarını gidermelerini engellememeliyiz..Zaten zaman sonra karıştırmayı bırakıyoalr.azra artık eskisi gibi karıştırmıyo..ben sadece tehlikeli şeyleri kaldırdım..

Ben 1 yaşından sonra 1 e düşürdüm canım.Bazen çok erken kalkınca günde 2 uyku istiyo.Zaten artık hareket halinde daha çok olmaları gerekiyo.Biz sabah 7-8 arası kalkıyoruz öğlen 1-2 saat uyuyo akşamda 9 da yatıyo.Doğduğundan bu yana gece erken uyumasına dikkat ettim.

Başınız sağolsun canım..Düzeninizin değişmesi zor olacaktır.Ama bu dönem olayları gidişhatına bırak bence..

Benim kızım tam tersi.Baba umrunda değil:))Bende hep kızlar babaya düşkün diye duyardım ama bizimki öyle değil.Ama biz günün 24 saati beraberiz belki ondandır.Geçen uyuttum ve saçımı kestirmeye gittim.Uyanmış 15 dk. sonra annnii diyerek odaları dolaşmış,beni aramış..Bende ilerde babacı olur diye umuyorum ve çokta istiyorumm..İnanın belli bi zaman sonra çok yorucu oluyo..

Canım bence bizimkiler 2 yaş sendromuna yavaş yavaş merhaba diyolar..Bu süreç biraz bunalımlı..Ben sadece banyo dolabıma kilit taktım.Çünkü meraklarını gidermelerini engellememeliyiz..Zaten zaman sonra karıştırmayı bırakıyoalr.azra artık eskisi gibi karıştırmıyo..ben sadece tehlikeli şeyleri kaldırdım..

bizimkisi de sabah 7 civarı kalkıyor ama dayanamıyor tek uykuya, bazen 9 a kadar falan uyursa tek uyku uyuyor ozamanda akşam 8 civarı yatıyor....
benim oğlum inanılmaz karıştırıyor size anlatamam her oda pazar yeri gibi mutfakta tencereler tavalar kaşıklar
salonda oyuncaklar
odasında kıyafetler...
dediğin gibi keşfetmeleri önemliymiş bende kilit takmadım ama çok yoruluyorum o dağıtıyor ben topluyorum,ev hiç temiz durmuyor sizinkilerde öyle mi..temizlik yapsam akşama yine aynısı oluyor....

Bende senin gibi yapıyorum canım yani karıştırmasına müdahale etmiyorum tabi zararlı şeyler hariç.. çünkü biliyorum ben inat ettikçe o daha çok meraklanıp bakmak karıştırmak isteyecek:))

bizimkisi de sabah 7 civarı kalkıyor ama dayanamıyor tek uykuya, bazen 9 a kadar falan uyursa tek uyku uyuyor ozamanda akşam 8 civarı yatıyor....
benim oğlum inanılmaz karıştırıyor size anlatamam her oda pazar yeri gibi mutfakta tencereler tavalar kaşıklar
salonda oyuncaklar
odasında kıyafetler...
dediğin gibi keşfetmeleri önemliymiş bende kilit takmadım ama çok yoruluyorum o dağıtıyor ben topluyorum,ev hiç temiz durmuyor sizinkilerde öyle mi..temizlik yapsam akşama yine aynısı oluyor....
Canım benim kuzular ayaktayken toparlama yapmıyorum çünkü arkamı dönsem biliyorumki eski halini alacak:)) zaten çocuklunun evi toplu olmazki:))

salonda oyuncaklar
odasında kıyafetler...

bizdede durum aynı:))Roll onumu mutfak çekmesinde bulduğum oluyo :))Kendi odasıda aynı:))Oyuncaklarımızı beraber toplayalım diyorum topluyoruz 1 saate yine aynı oda :)bu zamanlar en tatlı zamanları öpmeye doyamıyorum ..Her hali hareketi aklımı başımdan alıyo ..Oda sevildiği hareketleri biliyo ve tekrar ediyo ..bu ara tarkan murat dalkılıç emirin şatkılarına bayılıyo bir dans ediyo oynakk :)))

Kızlar bu ara azraya oyuncak alayım diyorum ama karar veremiyorum:s varmı önerebileceğiniz oyuncaklar..

bizdede durum aynı:))Roll onumu mutfak çekmesinde bulduğum oluyo :))Kendi odasıda aynı:))Oyuncaklarımızı beraber toplayalım diyorum topluyoruz 1 saate yine aynı oda :)bu zamanlar en tatlı zamanları öpmeye doyamıyorum ..Her hali hareketi aklımı başımdan alıyo ..Oda sevildiği hareketleri biliyo ve tekrar ediyo ..bu ara tarkan murat dalkılıç emirin şatkılarına bayılıyo bir dans ediyo oynakk :)))

Kızlar bu ara azraya oyuncak alayım diyorum ama karar veremiyorum:s varmı önerebileceğiniz oyuncaklar..

ben fisher price ın aktivite masasını beğendim,sanırım onu alıcam,eğitici.. tabii amacına uygun kullanırsa...
haftasonu bende bakıcam aklımda bu aralar oyuncak işi..

uzun zaman oldu yazmayalı pc başına oturmayalı
İnşallah herkes ve kuzucukları iyidir.

Bizde Enesle uzun tatilden döndük, iyiyiz. Dişlerimiz çıkmakla meşgul, emzirmeye devam ediyorum, henüz yürümeyi başaramadık.

herkese sevgiler...

fdilekcim;pepe diyor yaramazım,ama anne yok.artık başedemeğim için heryere kilit taktım.Karıştırması değil;parmağını kaptıracak diye korkuyorum çekmecelere.Şimdi de babasının çoraplarını çıkarıyor çekmeceden:))

Günaydın Hayırlı Haftalar Arkadaşlar oğlum oyuncak olarak zeka küpünü çok seviyor küpün içine kare-üçgen-daire-yıldız parçalarını atıyor beraber resim yapıyoruz gerçekten şimdi her halleri çok güzel bende öpmeye doyamıyorum keşke hiç büyümese hep böyle sevsem diyorum bazen:emir_bebek:

fdilekcim;pepe diyor yaramazım,ama anne yok.artık başedemeğim için heryere kilit taktım.Karıştırması değil;parmağını kaptıracak diye korkuyorum çekmecelere.Şimdi de babasının çoraplarını çıkarıyor çekmeceden:))

Aynen canım bende karıştırmasından değil parmağını sıkıştırır yada çekmeceden bişeyler alıp kendine zarar verir diye korkuyorum.

Herkese mutlu haftalar..
Benım oglumda Anne demeye basladı nasıl hosuma gıdıyor anlatamam...Hele sabah yatagından Anneee dıye bı seslenısı var..Benı gorunce de sımarmalar gulucukler..oyyyy bayılıyorrum ben bu oglana yaa... :KK70: bızde hala gunde 2 kez uyuyoruz...Aksamda en gec 10 gıbı uyumus oluyor

herkese iyi haftalar...
benim kuzum hala anne demiyor...
bi ara diodu unuttu gitti şimdi bin kere desemde tık yok

Canım biz yenilerde kızçeme çay takımı aldık çok hoşuna gitti :))

uzun zaman oldu yazmayalı pc başına oturmayalı
İnşallah herkes ve kuzucukları iyidir.

Bizde Enesle uzun tatilden döndük, iyiyiz. Dişlerimiz çıkmakla meşgul, emzirmeye devam ediyorum, henüz yürümeyi başaramadık.

herkese sevgiler...
Hoşgeldin..
Ben kilit almadım ..Bizimkinininde en büyük zevki abisinin çamaşırlarını kafasına geçirmek..

Günaydın Hayırlı Haftalar Arkadaşlar oğlum oyuncak olarak zeka küpünü çok seviyor küpün içine kare-üçgen-daire-yıldız parçalarını atıyor beraber resim yapıyoruz gerçekten şimdi her halleri çok güzel bende öpmeye doyamıyorum keşke hiç büyümese hep böyle sevsem diyorum bazen:emir_bebek:
İyi haftalar..

Herkese mutlu haftalar..
Benım oglumda Anne demeye basladı nasıl hosuma gıdıyor anlatamam...Hele sabah yatagından Anneee dıye bı seslenısı var..Benı gorunce de sımarmalar gulucukler..oyyyy bayılıyorrum ben bu oglana yaa... :KK70: bızde hala gunde 2 kez uyuyoruz...Aksamda en gec 10 gıbı uyumus oluyor
Canım bizimkide babacıı ama zor zamanlarda anneci oluyoruz her hali tatlı bambaşka bu kuzuların:)

herkese iyi haftalar...
benim kuzum hala anne demiyor...
bi ara diodu unuttu gitti şimdi bin kere desemde tık yok
Mutlaka der annesi:)

Bende bu hafta sonu çok yoruldum kış için hazırlıklar yaptık annemle birde ev işi çocuk derken pestilim çıktı valla işe gelince dinleniyorum ben:))
Bu arada hiç süt içmeyen kızım abisinden görerek pipetten süt içmeye başladı:)

merhaba kızlar;

Mert de günde 2 kere uyuyor akşamda en geç 21.30 da uyuyor.Karıştırma işi bizde de felaket heryeri karıştırıyor.Birde bazen çöpe atıyor geçenler de tırnak makasını arıyordum bi baktım çöpe atmış sıpam.Bizde birde atma,kırma ve ısırma huyları var malesef.Çok fenayız bu aralar.
baharnaz hoşgeldin cnm
Tomurcuk yerim ben o gelinimin çay takımlarını :)

X