2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar sorunumu en ıyı sız anlarsınız kızım 15 aylık fakat uykuyla bızım cıddıııııı bı sıkıntımız var gunduzlerı uyuyo gecelerı ayakta ne yaptıysam degısmıyo bı hafta gece bı hafta gunduz uyuyo artık ne yapıım ben bı de calısıyorum annem gecelerı bakıyo ama büyüme hormonu bılıyosunuz 10 ile 2 arasında çok iyi gelişimi ama yürümüyo henüz

bizimde doğdu doğalı uyku sorunumuz var..
ama sizinki çok ilginç
yani bir hafta gece bir hafta gündüz uyuduğuna göre
demekki gecede uyuyabilir...sıkı bir disiplinden sonra
ama siz çalışıyorsunuz çok zor bir durum
gerekirse bir uzmandan yardım alın
bn özelikle hamileyken uyuyamıyordum..yani bnmde biraz uyku sorunum var
eşimde bebği sen alıştırdın diyor
ama elimde değil..troid sorunum var diğer hormonlara da etki yapıyor uyku
yürümesinde bir sorunumuz yok ama boyu yaşıtlarına göre kısa
dr. genetik diyor..babası kısa olunca ne yapsak boş
ama dediğin gibi bütün organların gelişimi için saat 10 ile3 arası çok önmli
oğlum saat 1 den önce uyumuyor bazen 2 oluyor
ama sabah 11 kalıkıyor gündüz saat 3 ile 5 arası tekrar yatıyor
ondan sonra gece 1 e kadar ayakta..çok hareketli maşallah
bnm sıkıntım uykudan ziyade yatağında yatmıyor..illaki beşikte sallanarak uyuyacak
bir türlü çözüm bulamadım..hatta beşiğimiz artık küçük geliyor..ayakları dışarda kalıyor
salıncak aldım buyük ona yatırıyorum..yıne de yer beşiğini tercih ediyor
ne yapacam bilmiyorum..boşu boşuna karyola yaptırmışım süslemişim..
umarım bu durumu atlatırız..
kolay gelsin hepimize..

Son düzenleme:
bizimde doğdu doğalı uyku sorunumuz var..
ama sizinki çok ilginç
yani bir hafta gece bir hafta gündüz uyuduğuna göre
demekki gecede uyuyabilir...sıkı bir disiplinden sonra
ama siz çalışıyorsunuz çok zor bir durum
gerekirse bir uzmandan yardım alın
bn özelikle hamileyken uyuyamıyordum..yani bnmde biraz uyku sorunum var
eşimde bebği sen alıştırdın diyor
ama elimde değil..troid sorunum var diğer hormonlara da etki yapıyor uyku
yürümesinde bir sorunumuz yok ama boyu yaşıtlarına göre kısa
dr. genetik diyor..babası kısa olunca ne yapsak boş
ama dediğin gibi bütün organların gelişimi için saat 10 ile3 arası çok önmli
oğlum saat 1 den önce uyumuyor bazen 2 oluyor
ama sabah 11 kalıkıyor gündüz saat 3 ile 5 arası tekrar yatıyor
ondan sonra gece 1 e kadar ayakta..çok hareketli maşallah
bnm sıkıntım uykudan ziyade yatağında yatmıyor..illaki beşikte sallanarak uyuyacak
bir türlü çözüm bulamadım..hatta beşiğimiz artık küçük geliyor..ayakları dışarda kalıyor
salıncak aldım buyük ona yatırıyorum..yıne de yer beşiğini tercih ediyor
ne yapacam bilmiyorum..boşu boşuna karyola yaptırmışım süslemişim..
umarım bu durumu atlatırız..
kolay gelsin hepimize..

Merhaba Arkadaşlar Benim oğlumda uykuyu hiç sevmiyor zorla uyutuyorum ağlaya ağlaya gecede sık sık uyanıyor her sabah 6 dada mutlaka uyanıyoruz akşam kaçta yatarsa yatsın. Lalehan benimki kucakta sallayarak uyuyor inşallah bu zor dönemler geçerde biraz rahatlarız çok üzülüyorum bende uyumadığına

merhaba canım, nasıl halletiniz bit sorununu,
aslında bir çok çözüm var tabikii ama bebekler için zararlı olabilir..
inşallah bidaha geçmez...
çocuklar genelde okula başlayınca bitlenir, seninki biraz erken tanıştı.. olsun tecrübe edinmiş oldun..
:))Evet biraz değil epey erken oldu :))Bende doğal yollar buldum canım.Saçına sirke sürüyorum kokusuna gelmiyomuş..Zavallı kızım her sürdüğümde rahatsız oluyo ama napayım :))Bana falan geçer Allah korusun:))Bu yaşa kadar yaşamamışım bundan sonrada yaşamayayım:))
kızlar sorunumu en ıyı sız anlarsınız kızım 15 aylık fakat uykuyla bızım cıddıııııı bı sıkıntımız var gunduzlerı uyuyo gecelerı ayakta ne yaptıysam degısmıyo bı hafta gece bı hafta gunduz uyuyo artık ne yapıım ben bı de calısıyorum annem gecelerı bakıyo ama büyüme hormonu bılıyosunuz 10 ile 2 arasında çok iyi gelişimi ama yürümüyo henüz
Çalıştığın için işin 2 kat zor yaa..Bebeklere gece uyku düzeni 1 aylık falan olduğunda öğretiliyo diye biliyoorum..Ben azrayı erken ve zamanında uyuması için karanlık odaya götürüp uyuttum aylarca.Şimdi nerde olsa en fazla 10 a kadar dayanır..Bazı bebekler evde herkes yatmayıp gürültü kesilene kadar uyumazlar..10 15 gün gündüz uyutmayıp gece 10 gibi falan yatağına geçip uyutsan..Sizde uyusanız yanında..Gündüz uykusu geldiğinde oyalayın sevdiği şeyleri yapın..

Lalehan bi düzene alışınca vazgeçirmek zor oluyo.Azrada bizim yatakta uyuyo:KK43:(Beşiğini hiç sevmiyo.Dönüp rahat uyuyamıyoya ondan sevmiyo.Bende bu kışı geçsinde büyük yatak alayım diyorum..

Herkes uykudan şikayetçi..Bizde aynı durumdayız.Gece çok uyanıyo yanımda uyumak istiyo:KK43:(Uyurkende emzirerek uyutuyorum..Herkes sütten kesilince rahat uyur diyo.Bazen keseyim diyorum ama sonra kıyamıyorum 2 yaşına kadar dayanayım diyorum..16 aydır kesintisiz uyuduğum yok:KK43:(

izleyebilecekmisiniz bilmiyorum herkese açtım videoyu:))Kızım kahvaltı hazırlarken annesine yardım ediyo :)) :))
Facebook'a Hoş Geldin - Giriş Yap, Kaydol veya Daha Fazla Bilgi Al
[video]http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=10151025350442266&set=vb.532052265&type=2&theater[/video]

Maşallah canım kızına benim oğlumda aynı eline bezi alıyor dolapları siliyor fakat babası kızıyor kız gibi yetişmesin diyor:KK1:çocuğun içinden geliyor annesine yardım etmek ben ne yapayım diyorum ne görürlerse aynısını yapıyorlar. Canım yanlış anlama sakın elinde çatal-bıçak vs. vermeyin bence çünkü takılıp düşebiliyorlar benim arkadaşın çocuğunun tam yanağına batmıştı çatal düşünce Allah korusun o yüzden ben çok korkuyorum böyle sivri ve kesici alet eline vermemeye çalışıyorum yanlışlıkla gözüne felanda batabilir.

uzun bir aradan sonra herkese merhaba. bizim bayram tatili müthiş koşturmacayla geçti. yeni şehrimize taşındık. taşınmak çok yorucu zaten bir de üstüne bayram ve düğünler eklendi. bunlar da yatmezmiş gibi oğlum çıldırdı. herşeye sinirleniyor bas bas bağırarak ağlıyor. uykusu çok bozuldu. bir uyandımı bir daha uyumak bilmiyor. Sadece uyumasa iyi beyfendi kucakta gezmek istiyor gece yarısı. o güzelim uslu çocuk gitti yerine canavar geldi. ne yapacağım bilmiyorum. inşallah düzenimiz oturunca o da eski haline döner yoksa halim yaman.

fdilek maşallah kızına çekirdekten yetişiyor. benim oğlumda halıyı gırgırlıyor masayı dolapları siliyor. ama ilerde yapar mı bilmem.

simgesel haklısın çatal konusunda aklıma gelmedi hiç,belkide artık daha sağlam yürüdüğü için güveniyorum ama kaza olabilir..Artık sadece kaşık taşısın ozaman..Dün çok şaşırdım.Plaj çantam balkondaydı.Hadi bunu terliklerinin olduğu dolaba götür dedim aldı ve dolabın içine yerleştirdi,kapağı kapattı.Eşime dedim biz ne söylesek ne konuşsak anlıyo daha dikkatli olalım artık :))))

Pingwings hoşgeldin.Bebekler yeni düzene alışlırken bir süre direnç gösteriyolar ama zamanla geçer..Kolay gelsinn

simgesel haklısın çatal konusunda aklıma gelmedi hiç,belkide artık daha sağlam yürüdüğü için güveniyorum ama kaza olabilir..Artık sadece kaşık taşısın ozaman..Dün çok şaşırdım.Plaj çantam balkondaydı.Hadi bunu terliklerinin olduğu dolaba götür dedim aldı ve dolabın içine yerleştirdi,kapağı kapattı.Eşime dedim biz ne söylesek ne konuşsak anlıyo daha dikkatli olalım artık :))))

Pingwings hoşgeldin.Bebekler yeni düzene alışlırken bir süre direnç gösteriyolar ama zamanla geçer..Kolay gelsinn

Evet canım herşeyi anlıyorlar artık hatta oğlum ben ağlayınca oda ağlıyor nasıl davranacağımı şaşırıyorum artık üzüntümü yanında belli etmemeye çalışıyorum.

İyi geceler!
Sizlere bir şey sorucam. Gecen hafta pasaportlarımızı yenilettik. Üstelik kızımın da artık bir pasaportu var!!! Neyse amacımız Kos Adasina gitmek bu arada. Etrafımızda herkes gittikçe biz de özendik. Arkadaslarımız, ailemiz... Bugun de pasaportlar geldi elimize ulaştı. İste asıl sorun şu: bir baktık ki feribot sabah 9 da kalkıyor iskeleden. Şimdi benim uykuya düşkün kızım 10 dan önce kalkmıyor. Napicam ben ya? Uyuyan cocuğu kaldırıp da bir yere giden hiç var mi aranızda? Nasıl olcak? Nasıl kaldırcam?çok üzülürüm uyandırirsam. Uyandirmazsam da asla gidemeyiz. Esime göre hava hoş. Kendisi gayet rahat bir insan. Uyandırırız nolcak? Herkes küçücük bebekle dünyanın bir ucuna gidiyor. Tamam biliyorum da bunu gel de bana anlat. Gitmeyelim öbür yaz gidelim desem de beni pimpiriklilikle suçluyor. Uffff nasıl kaldırıp götürürüm ben uyuyan cocuğu yaaa?:KK43:(

Canım ben defalarca güzelim uykusundan uyandırdım oğlumu. bakacak kimse yok diye eşim onu da yanında götürüyordu okula. kıyamıyorduk ama mecburduk. bir defadan birşey olmaz. feribotta devam eder uykusuna.ama öyle şirin oluyorlarki yarı uynaık yarı uykulu yiyesi gelior insanın.

İyi geceler!
Sizlere bir şey sorucam. Gecen hafta pasaportlarımızı yenilettik. Üstelik kızımın da artık bir pasaportu var!!! Neyse amacımız Kos Adasina gitmek bu arada. Etrafımızda herkes gittikçe biz de özendik. Arkadaslarımız, ailemiz... Bugun de pasaportlar geldi elimize ulaştı. İste asıl sorun şu: bir baktık ki feribot sabah 9 da kalkıyor iskeleden. Şimdi benim uykuya düşkün kızım 10 dan önce kalkmıyor. Napicam ben ya? Uyuyan cocuğu kaldırıp da bir yere giden hiç var mi aranızda? Nasıl olcak? Nasıl kaldırcam?çok üzülürüm uyandırirsam. Uyandirmazsam da asla gidemeyiz. Esime göre hava hoş. Kendisi gayet rahat bir insan. Uyandırırız nolcak? Herkes küçücük bebekle dünyanın bir ucuna gidiyor. Tamam biliyorum da bunu gel de bana anlat. Gitmeyelim öbür yaz gidelim desem de beni pimpiriklilikle suçluyor. Uffff nasıl kaldırıp götürürüm ben uyuyan cocuğu yaaa?:KK43:(

Canım ne yapacaksın ben hergün uykusundan uyandırıp işe giderken anneme bırakıyoruz çalışınca mecburum artık oğlum öyle bi alıştıki hafta sonu olsa dahi sabah 6 da kalkıyor bi kere erken kaldırmaktan korkma bişey olmaz.

slm kızlar;

15 gündür tatildeydim uğrayamadım buralara umarım herkes iyidir.15 günün sonunda kuzumdan ayrılmak çok zor oldu.Bu arada dişlerimiz çıkmaya devam ediyor 6 tane dişimiz oldu.Mert resmen papağan gibi oldu ne söylesek tekrar ediyor.Dillendikçe dahada tatlı oluyor sıpalar.Hepinizi öptüm.

selammm kizlarrrr..Ben geldimmm hosgeldimm de kusura bakmayin artik pc neredeyse acamiyorum osman sagolsun ustumuze atliyo laptopu kucakliyo isde standart yaramazliklari simdi ablasi aldi bende bir bakayim dedim iki uc gundur aksamlari giriyorum kk ya okuyorum ama yazamadim firsat olmadi..

Herzamanki gibi yaramazmi yaramaz benim sipa hic dur durak demeden tum gun pesindeyim cokkkk karistiriyo cokkkk mutfak dolaplarinda ne varsa oturma odasinda yerde...Kisaca gelisimimizi anlatayim konusmak malesef yok kendi dilince birseyler mirildaniyor dagil dugul hep birseyler anlatiyor heyecanli heyecanli ama anlamak imkansiz ancak aglarken baba baba diyerek agliyor yada ben kendimi kandiriyorum...Konusmamasina uzulmuyor degilim ama 3.cocuk evde 3 dil birden konusuluyor sanirim onunda etkisi buyuk...

istahimiz sahanenin otesi artik ondan gizli agzima birseyler atiyorum eger sakiz filan ciyniyorsam yere atiyo kendini bende yicem diye...hemen hemen herseyi yiyor tastan yumusak ne bulsa yutuyo löp löp...hala beni emiyor deli gibi gece gunduz mememde artik kolayini buldum gece mama veriyorum hic degilse 2 saatde bir emiyo beni yoksa agzinda meme uyumak isdiyo sabaha kadar.Emzigi birakdiktan sonra biberona bana duskunlugu artdi...

koltuk tepelerinde zipliyoruz banka cikip oradan masaya cikiyor yemek masasinda yuruyo ve aklim gidiyor..Oturma odamda dinlenme koltugum var donenlerden butun gun onu cevirip usdune biniyo kendini donduruyo korkuyorum...Artik cocuklarla oynamaya bayiliyor yasitlarini pek sevmiyordu simdi cocuk gorunce deli oluyo oynuycam diye o konuda rahatladim...

Arabalara ozelliklede kamyonlara bayiliyor bunun yanisira ikeadan ona cocuk bolumunden su metal tencere setinden aldim benimkilere bulasmasin diye bayiliyor onlara kepcesi masasi karisdiricisindan aldim hayali yemek yapip agzina goturuyo yiyo bide bana yediriyo sipa...ablamiz 17 yasinda oldu malum abimiz 12 onlardan kalan oyuncaklari tasinma faslinda buldum cikardim okadar keyif vericiki onlarla oynamasi bayiliyorm eski bir camasir makinasi var pilli orjinalleri gibi onda camasir yikiyo programliyo akli masallahda ah bide anne dese daha demedi pek icime yer etii..

neyse cok uzattim bende bir geldim pir geldim..FDILEKcim masallahh kizina hayran oldum masada kurarmis cimcimee tatlim benim masallahhhhh

selam anneler. bnde 2012 mayıs annesiyim. sizlere bir sorum olucak.
kızım hep aynı tarafa yatmaktan bi tarafı bariz yassı duruyor. kafasının arkasına beline destekte koysam karşısına geçip şebeklikte yapsam yok çevirmiyor başını diğer tarafa. ancak gece uyurken biraz çevirebiliorum çok geçmeden yine dönüyor. bu kafası kendiliğindn düzelmezmi? yani bebeği bnmki gibi inatçı olup hep tek tarafı yatıpta büyüdükçe kafasının şeklinin düzeldiği oldumu? bnmle aynı problemi yaşayanlar paylaşırsa çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler..

slm kızlar;

15 gündür tatildeydim uğrayamadım buralara umarım herkes iyidir.15 günün sonunda kuzumdan ayrılmak çok zor oldu.Bu arada dişlerimiz çıkmaya devam ediyor 6 tane dişimiz oldu.Mert resmen papağan gibi oldu ne söylesek tekrar ediyor.Dillendikçe dahada tatlı oluyor sıpalar.Hepinizi öptüm.

Hoşgeldiniz Arkadaşlar İyice dinlenmişsindir canım gerçekten izin dönüşü ayrılmak çok zor oluyor insan çok özlüyor benim oğlumda aynı ne söylesek tekrarlıyor.

günaydın kızlarrr....
herkes iyi mi... sıcaklar yavaş yavaş bitiyor bizde rahatlıyoruz çok şükür....
bişey sorcam gündüz uykusunu 1 e düşüren var mı???
bizimki öğlene doğru ve akşamüstü uyuyor ama sabah çokta yatmak istemiyor
uyusada 1 saat bile uyumuyor, banada erken geliyor günde 1 kez uyuması...

X