2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

misela canım üzüldüm yazdıklarını okyunca.doktor ne diyor??neden o denli şiddetli acaba kabızlığı ya suyu ihmal etmiyorsun değilmi canım.aklına geldikçe suyu daya ağzına.suda baya önemli çünkü kabızlıkta.
demir ilacınıda kabızlık yapıyor diemi veremiyorsun?
ya ne dicem kuru kayısı vermeyi denedinmi hiç? baharnaz canım sende yapabilirsin.3-4 tane kuru kayısıyı ( gün kurusu olacak ) tavaya koyup üstüne su ekleyerek haşlıcaksınız. baya su ekleye ekleye iyice yumuşak olana kadar haşlayın. isterseniz bi tanede kuru incir ilave edin. bence o zaman daha çok etki eder.sonra tıkıştırıverin bebişlerin ağzına..çok sevmiyorlar ama faydalı çok..bağırsakları düzene girer belki böyle.
birde bu tarifin benzeri facedeki grupta paylaşılan bi tane var benim bebeğim sevmedi ama sizinkiler sevebilir. onuda yazayım..bikaç kuru kayısı kuru üzüm incir dut kurusu hepsi minicik minicik doğranıp haşlanıyor iyice kıvama gelince üzerine irmik ekleyerek muhallebi yapılıyor. gece maması gibi.çok da faydalı.ama bence kabızlığı olan bebişler sadece kuru kayısıyla inciri yemekle başlasın bence.
inşallah geçer kıslar çarçabuk..

hee bide bu karışımı sabah verin kızlar..akşam gaz sancısı yapma olasılığı yüksek çünkü..bence sabah aç karnına verin hatta.

saol baharnazcım. dilerim sizin kabzılık artık geçer..

kabızlık sorunu bizdede var malesef. anlamadım neyi yanlış yapıyorum. 3-4 aylıkkende çok şiddetli yaşamıştık şimdi yine oldu. şurupta vermek istemiyorum ama çok zorlanıyor oğluş.

sizede çok geçmiş olsun arzuayten. bence kuru kayısıyı denemelisin.

saol canım benim amin allah korusun hepsini ..iki günden birşey olmaz benim hepten şaştı. zaten 9 ay hiç olmadım sonrada onuncu ayda 10 günde iki defa oldum

herkeseeee günaydınnnnnnn..........

günaydınn herkese.....

Günaydın herkese. Benim oğlumun bıngıldağı da kapanmadı hala ama kapanması için erken değil mi? aylık kontrollerde bıngıldağına da bakılıyor bir sorun olsa söylerlerdi.

günaydın herkese... benim oğlumun bıngıldağıda son kontrolde kapanmamıştı ama normalmiş arkadaşların dediği gibi

günaydın hanımlar...bıngıldak konusunu bilemiyorum. bence bebeğin yapısına göre değişiyor. bizimde erken kapanma durumu vardı epey bir süre onun tedirginliğini yaşadık. sonra öğrendikki allah korusun zeka geriliği özür vs olmadığı sürece zaten vakti gelene kadar kapanmazmış. milimde olsa o açıklık kalırmış..bu arada ben bir yaşına kadar biliyorum bıngıldağı..

cnm ben 6. ayımda oldum regl ilk defa 7. ayımdada gününde geldi ama olması gerekenden daha çoktu 8. ayımda olmadım 1 aydan fazla oldu dahada gelmedi aynı korkuyu bende yaşadım hatta test yaptım ama negatifti.belli bir süre böle düzensiz gidecek herhalde.zamnla oda düzene girer

sizlre bi sorum olacak bu konuda bilgisi olan var mı acababıldırcın yumurtasının daha fazla protein ve demir içerdiğini duydum.kuzulara yedirebilir miyiz acaba.

erken kapanma durumu ne oluyormuş?nasıl oluyormuş?
bizim son kontrolde iyice sertleşmiş kapanmış sayılır dedi doktor..
şimdi ben tedirgin oldum yahu...

sizlre bi sorum olacak bu konuda bilgisi olan var mı acababıldırcın yumurtasının daha fazla protein ve demir içerdiğini duydum.kuzulara yedirebilir miyiz acaba.

frdince bıldırcın yumurtası çiğ olarak tüketildiği zaman faydalı olduğunu duymuştum fakat bebeğine verme Allah korusun hayvanda bi hastalık varsa pişmediği için direk bebeğine geçer genede sen bilirsin tabiki...

Günaydın herkese. Benim oğlumun bıngıldağı da kapanmadı hala ama kapanması için erken değil mi? aylık kontrollerde bıngıldağına da bakılıyor bir sorun olsa söylerlerdi.

Bizimde aylık sağlık merkezindeki kontrolde hemşireler normal daha kapanmaz diyorlardı.Güneş olmadığı için malum kış daha geç kapanırmış. Fakat bugün gittiğimiz çocuk dr.ilacını felan değiştirince tedirgin oldum bazı dr.korkutuyor işte yorum yazan arkadaşlaın çoğunun bebeklerinin kapanmamış daha içim biraz daha rahatladı.

selam

Rapu öneiler için teşekkürler canım neler denediğimi bir görsen hergün cırcır olmalı bu çocuk dersin

misela ve arzuayten sizi çok iyi anlıyorum Eneste bu hafta hep ağlayarak yapıyor kuru maalisef
suya alıştıramadım hala buna da maalisef o yüzden benimde içim gidiyor çok üzülüyorum birşey yapamamak
son 2 kezdir emekleme konumunda yapıyor

erken kapanma durumu ne oluyormuş?nasıl oluyormuş?
bizim son kontrolde iyice sertleşmiş kapanmış sayılır dedi doktor..
şimdi ben tedirgin oldum yahu...

tedirgin olacak bişi yokkk :)

eskiden böyle derlerdi dimi..şimdide gerek yok bıldırcın yumurtasına dior doktorlar..

baharnaz canım aç ağzını zorla ağlata ağlatada olsa dök suyu canım.onun sağlığı için çok önemli.kabız olduğundan ağlayacağına su içtiğine ağlasın sen hala emzirmeye devam ediyordun değilmi kuru kayısı kuru meyveler lifli gıdalar ve suyu seninde tüketmen gerek sıkca.

Azranın bıngıldağına baktım tam kapanmamış..Her konrolünde bakıyolar en son 9. ayında 1 e 1 dedi ebeler..Bi aksilik olsa uyarırlardı galiba..
Regl konuşulmuş..Bende daha ilk bu ay oldum..Bakalım düzenlimi olacak..2. çocuk olma ihtimalini düşünemiyoruummm yaa :s:s:s Eskş kadınlar nasıl peşpeşe doğurabilmiş..Hemde eskiden kadın olmak daha zorken!!Herşeyi elde yıka kalabalık aile peşpeşe çocuklar...Pöffff ben tek bebekle isyanlardayyıımmmm:))))
Kabızlık soğuktanda iyice artmış olabilir kızlar...bizde antibiyotikten dolayı full ishaliz..Eminim şu 15 günde hiç kilo almadı miniğim..Günde 6-7 kere yapıyo ..Pişiktende kurtulamıyoruz haliyle...Baklım yarın kontrolü var geçmişmi enfeksiyonu..

olsun canım,enfeksiyonu geçsinde varsın kilo almasın....

İnşallah geçmiştir canım

Cvp veren arkadaşlara teşekkür ederim. son üç aydır düzenli olmuştu. bu ay gecikince korktum. umarım emzirdiğim içindir.hala beklemedeyim.

günaydınn kızlar

oğlum kaç gündür hastaydı grip olmuş geniz akıntısı vardı birde alttan 2 tane dişimiz sonunda gelmeye başlamış ama dr.zaman alır dedi dün akşamda ishalimiz başladı pazartesiden beri mahvoldu yavrum.benimde canım çok sıkkın daha bugün işe geldim kaç gündür evdeydim.Kızlar dişi çıkan bebişler ishal olduktan hemen sonra diş geliyor mu acaba.Oğluşum ilk kez hastalandı bende bittim onunla çok tedirgin oldum böyle böyle büyüyecekler ama ne bilim annelik gerçekten çok zormuş.

Günaydın canım. geçmiş olsun bebeğine. Benim oğlumun alttan iki dişi yaklaşık bir ay önce patladı. İshal olmadı ama çok zorladı kuzumu. gecelerce ağladı. dişler daha yeni yeni belirginleşiyor. ama patladıktan sonra rahatlamıştı oğlum.

selam anneler. benim oğlumun da alt bir dişi 1 ay önce çıkmıştı şimdi diğeri patlamış diş daha görünürde yok. ikisi aynı anda çıkmadı. ilerde görüntüsünde bozukluk olurmu acaba. sizin aynı anda mı çıktı?

canım geçmiş olsun bebişine.. diş zaten yeteri kadar sıkıntı veriyor,üstüne grip eklenince dahada yormuştur onu...
bizim 1 tane dişimiz var, ishal oldu ertesi gün patlattı dişini ishalde dişin çıkması ile bitti... umarım sizinde öle olur.. 2.de patlamak üzere...

bi arkadaş sormuş aynı andamı çıkıyor diye, bizim öle olmadı 1 tane çıktı diüğeride 1 haftaya kadar patlar gibi duruyor... genelde öle oluyor die biliyorum 1 hafta 10 gün arayla çıkıyor dişler...

tşk ederim cnm cnm patladığını nasıl anlıyorsun peki diş eti bembeyaz ama görünürde bişey yok

tşk ederim handecim inş.bizim de en kısa sürede biter iştahsızlığı da arttı sabah kahvaltısını zor yemiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…