- 29 Aralık 2008
- 3.865
- 0
- 43
Ben de şurup yada ilaç kullanmayı hiç sevmiyorum.Ama artık kan geldi bebeğimden o kadar zorlandı bu sefer mecbur kaldım.2-4 ay arası sürmüştü bizim de.
Simgesel, bıngıldak kızımında kapanmadı.Doktor normal dedi.D vitamini kullanıyorum günlük.Demir ilacını veremiyorum, onu bari alsın.1,5 yaşına kadar kullanacakmışız D vitaminini.
Bu arada yürüteç aldık;2-3 hafta oldu. faydaları konusunda kararsızdım,ama çok mutlu fıstığım :))
misela canım üzüldüm yazdıklarını okyunca.doktor ne diyor??neden o denli şiddetli acaba kabızlığı ya
demir ilacınıda kabızlık yapıyor diemi veremiyorsun?
ya ne dicem kuru kayısı vermeyi denedinmi hiç? baharnaz canım sende yapabilirsin.3-4 tane kuru kayısıyı ( gün kurusu olacak ) tavaya koyup üstüne su ekleyerek haşlıcaksınız. baya su ekleye ekleye iyice yumuşak olana kadar haşlayın. isterseniz bi tanede kuru incir ilave edin. bence o zaman daha çok etki eder.sonra tıkıştırıverin bebişlerin ağzına..çok sevmiyorlar ama faydalı çok..bağırsakları düzene girer belki böyle.
birde bu tarifin benzeri facedeki grupta paylaşılan bi tane var benim bebeğim sevmedi ama sizinkiler sevebilir. onuda yazayım..bikaç kuru kayısı kuru üzüm incir dut kurusu hepsi minicik minicik doğranıp haşlanıyor iyice kıvama gelince üzerine irmik ekleyerek muhallebi yapılıyor. gece maması gibi.çok da faydalı.ama bence kabızlığı olan bebişler sadece kuru kayısıyla inciri yemekle başlasın bence.
inşallah geçer kıslar çarçabuk..
hee bide bu karışımı sabah verin kızlar..akşam gaz sancısı yapma olasılığı yüksek çünkü..bence sabah aç karnına verin hatta.
selam
Tomucuk önerin için saol
fDilek Enes hareketli ama yinede hareketleri kabızlığını çözmüyor, Enste Azra gibi çok hazır mama tüketmedik sadece Ankaera sürecinde ameliyatım esnasında tüketmiştik Pirinç unu bırakayım istiyorum hatta akşama farklı çorbayla uyusun istiyorum ama sadece tadıp bırakıyor akşam yemekleride öyle.
Rapu Maşallah oğluşuna
saol baharnazcım. dilerim sizin kabzılık artık geçer..
kabızlık sorunu bizdede var malesef. anlamadım neyi yanlış yapıyorum. 3-4 aylıkkende çok şiddetli yaşamıştık şimdi yine oldu. şurupta vermek istemiyorum ama çok zorlanıyor oğluş.
sizede çok geçmiş olsun arzuayten. bence kuru kayısıyı denemelisin.
mrb kızlar umarım bütün anneler ve bebişleri iyidir. Biz oğlumla iyiyiz şükür. bugün babasıyla gezmeye çıktı. Arabada koltuğuna oturunca bana bay bay yapıyor:)
Rapuu maşallah oğluna çok ttalı. Allah yavrularımızı korusun.
kabız olan bütün bebeklere çok geçmiş olsun. İnşşallah en kısa zamanda düzelirler.
Kızlar benim adetim iki gün geçti. korkuyorum. ne bitmez çileymiş bu her ay her ay...oğluşumun benim ilgime sevgime ihtiyacı var henüz. Neyse inşallah korktuğum gibi olmaz.
saol canım benim amin allah korusun hepsini ..iki günden birşey olmaz benim hepten şaştı. zaten 9 ay hiç olmadım sonrada onuncu ayda 10 günde iki defa oldum
herkeseeee günaydınnnnnnn..........
günaydınn herkese.....
Günaydın Arkadaşlar size bi sorum olacak bebeklerinizin bıngıldakları kapandımı? Bugün biz dr. gittik öksürüğümüz geçmediği için daha bıngıldağı kapanmamış oğlumun dr. 2 yaşına kadar kapanması gerekli dedi hergün devit ilacı kullanıyorduk onu değiştirdi gelişimi iyi dedi bende tedirgin oldum sizde durumlar nasıl?
Günaydın herkese. Benim oğlumun bıngıldağı da kapanmadı hala ama kapanması için erken değil mi? aylık kontrollerde bıngıldağına da bakılıyor bir sorun olsa söylerlerdi.
günaydın herkese... benim oğlumun bıngıldağıda son kontrolde kapanmamıştı ama normalmiş arkadaşların dediği gibi
günaydın hanımlar...bıngıldak konusunu bilemiyorum. bence bebeğin yapısına göre değişiyor. bizimde erken kapanma durumu vardı epey bir süre onun tedirginliğini yaşadık. sonra öğrendikki allah korusun zeka geriliği özür vs olmadığı sürece zaten vakti gelene kadar kapanmazmış. milimde olsa o açıklık kalırmış..bu arada ben bir yaşına kadar biliyorum bıngıldağı..