2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

selam herkese. oğlum çorba, kahvaltı yemiyor artık her yemek saatimiz resmen işkence. ağzını kapatıyor ağlıyor. akşama kadar mama vermesem öyle bekliyor hiç acıkmıyor. sizde durumlar nasıl rahat rahat yemek yedirebilen varsa lütfen nasıl yapıyorsunuz ne yediriyorsunuz?

Merhaba canım. Dişten dolayı mı böyle iştahsız oğlun. yoksa huy mu edindi? Benim oğlum seninkine göre nispeten daha iyi. sebzelerle aramız iyi değil. kahvaltısını iyi yiyor ama. Canım tv ile müzik ile filan kandıramıyor musun? ya da sevdiği birşeyle beraber yedirsen. Mesela benim oğlum yoğurdu çok seviyor. sebzeleri genelde yoğurtla kandırarak yediriyorum. kaşığın gerisine sebze uç kısmına yoğurt. yoğurt tadını alınca hooop kaşık ağıza. Umarım geçici bir dönemdir. Allah kolaylık versin hepimize.

teşekkür ederim canım. iki diş çıkardı şuan çok sıkıntısı yok dişten. huy edindi sanırım.severek yediği sadece elma ve yoğurt. bende senin gibi yapıyorum kaşığa biraz çorba ön tarafına yoğurt. bazen bir kaşık yoğurt bir kaşık çorba. ama yoğurt zannederek alıyo çorbayı farkedince ağlayarak yutuyo çok moral bozucu. inşallah geçicidir çok yıpratıcı bir durum çünkü.

mrb herkese

hasta olanlara çok geçmiş olsun yorgunluktan şöyle bir bakıp kaçıyorum kızım kıpır kıpır bir dakika durmuyor evde bilgisayarın başına oturmak imkansız zaten
yavrumun 3 gündür hırıltısı var yarın tekrar götüreceğiz doktora ilaç içiremiyorum yemek yediremiyorum hasta olunca iştah diye bir şey kalmıyor diş de yok hala belki onunda sıkıntısı vardır

hepimize kolay gelsin

sizede çok geçmiş olsun cnm.benim oğlumunda hiç iştahı kalmadı dün yine dr.a götürdük üst solunum yolu enfeksiyonu dedi antibiyotiğe başladık.bizde de görünürde diş yok

belki diş sıkıntınız vardır cnm.benim oğlum çok istahlı bir çocuktu maşallah ama şimdi hiç bişey yemek istemiyor bende hasta diye zorlamıyorum devam sütü veriyorum sadece onu içmek istiyor inş.bir an önce geçer bu sıkıntılarımız

Sizede geçmiş olsun canım bwnim oğlumunda iştahı iyice kesildi dişte yok daha boğaz enfeksiyonu-öksürük olmuştu dr. gittik mukoz attırıcı ilaç verdi ama hırıltısı kesilmedi bizimde size hangi ilaçlar vermişti???

kızlar bir şey sorcam size... geceleri bebeklerinizi uyandırıp devam sütü veriyor musunuz ? emzirenler uyandırp da mı emziriryor ben gece 1 de devam sütü veriyorum 150 cc civarı bir de sabaha karşı 5.30 gibi uyanıp veriyorum.. içiyor kızım uyku arasında ...ama uyandırıyorum o ağlamıyor böyle bir isteği de olmuyor geceleri ama... sizler geceleri ne yapıyorsunuz?

cnm ben uyandırmıyorum ne zaman uyanırsa veriyorum 9 yada 10 gibi uyumadan içiriyorum uyutuyorum sabah 6 7 gibi istiyor içiriyorum tekrar uyuyor.artık büyüdüler gece beslenmeden uyuyabilirler.Bende dr.a sormuştum o uyanmadığı sürece uyandırıp verme demişti .zaten onlar acıkınca uyanıyorlar.

geçmiş olsun bebeciklere.

FDilek Azraya maşalah hamarat annesinin hamur işlerini hüpletmeye başlamış.
kuru meyve pürelerini muhallebide kahvaltıda yada sadece ezerek yediriyordum kekede katarım ıslatıp veririrm denereim saol canım

gilraen zaman zaman değişiyor yeme akışkanlığımız, ama bende sabah kahvaltısında kaşığın önüne labne peyniri arkasınada yumurtayı veriyorum almadığı zamanlar işe yarıyor yani birbirinin ardına gizleme işe yarıyor
sevdiği çizgi film açıyor yada sevdiği oyuncağı veriyorum. yalnız şunu çözdüm aynı şeyleri aynı şekilde yemekten zevk almıyor Enes bugün kaşar peyniri elimle ezerek ağzına koydum yedi mesela hep kaşıkla yemek istemiyor :) köfteyi bazen elimle ezip ağzına koyuyorum yada çorba dolu kaşığına koyup veriyorum, kaşığı tutturup ortalığı karıştırmasına izin veriyorum hatta bazen parmaklarına daldırmasınada izin veriyorum gibi :)

bugünlerde Enes gündüz yada gece farketmiyor beni çok fazla emmek istiyor hele gfeceleri sabaha kadar ağzında olsun istiyor niy eböyle oldu
Azra da bir ara böyleydi geçtimi FDilek?

merhaba,
bende uyandırıp vermiyorum,kendisi uyandığında da içmek istemiyor 2 yudum çekip uyuyor.. o yüzden artık yapmamaya karar verdim geceleri..ama kayınvalidem sürekli karışıyor, gece hiç uyumadığı zamanlarda biz sabah işe gidiyoruz diye gelip alıyor çocuğu yanımızdan,sabahında da şu saatte mama verdim falan diye anlatıyor, bazen içiyor bazen içmiyor yani..

yaklaşık 2 aydır ben oğlumu gece uykusuna yatırdıktan sonra onun uyanmasını beklemeden gece 11-12 gibi uyku arasında biberon maması veriyorum... tam uyandırdığım söylenemez...uyur uyanık oluyor... mamasını içiyor ve uyumaya devam ediyor... sabaha karşı tekrar uyandığında da yine mama veriyorum...
gece beslemelerine başlamadan önce oğlum uyanıp mama istemezdi pek... bende vermezdim...ama kilo da almıyordu... hep aylık alması gereken kilonun altında seyrettik ama şimdi kilosu biraz toparlanmaya başladı gibi...

bugünlerde Enes gündüz yada gece farketmiyor beni çok fazla emmek istiyor hele gfeceleri sabaha kadar ağzında olsun istiyor niy eböyle oldu
Azra da bir ara böyleydi geçtimi FDilek?

Canım azrada enes gibi memeciydi biliyosun..Şimdi gündüzleri çok aramıyo..2-3 saat bekleyebiliyo..Canı isteyince peşime meme meme diye dolanıyo:))Ama geceleri çok yorucu oluyo(Gece aynı enes gibi sabha kadardurur ağzında..Yan yatmaktan böbreklerim ağrıyo..Bu 2 aydır falan böyle..Gece uyandırıp emziren arkadaşsa çok özendimm ..Ben aylardır kesintisiz uyumuyorum..Geçen nette bi annenin bloğunu okudum..15 gün falan gece memesini kesmeye çalışmış..Sonrasında rahat uyumuş..Kadın diyoki kesintisiz uyumak benimde bebeğiminde hakkı..Ben 2-3 gündür gece pışpışlayıp uyutmaya çalışıyorum..Tabi çok başarılı olamıyorum...İnşallah enesteki geçici bir durumdurr...

graceful ben gece 3 kere devam sütü veriyorum oğlum kesintisiz uyumuyor 1-2 saatte bir uyanıyor kendiliğinden uykuya dalamıyor yatağında sallıyorum olmuyor kucağıma alıp uyutup öyle yatırıyorum yatağına çok zor oluyor benimkide böyle ne güzel uyuyorsa bebeğin uyandırma bence uykuda bi gıda şekli sonuçta.

olabilir iki dişimiz çıktı yine damakları beyazlamış üstten de geliyor herhalde. çok zormuş bu diş olayı. Allah hepimize yardım etsin hiç kolay değil çünkü..

bence hiiç bozma uykusunu ne güzel uyuyor. o acıksa zaten uyanır yeterince büyüdüler artık aç bırakmaz o kendini merak etme. hem sabah kahvaltısını güzel yer gece acıkınca. yani benim fikrim. ben uyanmadığı zaman hiç dokunmuyorum hem bende rahat uyuyorum :)

bencede acıkırsa uyanır, benimki acıkınca mızmızlanıyor hemen alıyorum emziriyorum uyanmadan, emerken dalıyor yatırıyorum tekrar beşiğine. kızlar bişey sorucam benimkininde yeni alttan 2 dişi çıktı. iştah gitti. ya farklı şeyler yedirmek istiyorum. 9,5 aylık bebeğim. siz neler yediriyorsunuz? doktor sebze çorbası, peynir, yumurta sarısı, meyve, yoğurt dedi. internetten araştırıyorum kimi ciğer balık et yediriyor. doktorumuz 11 aylıkken dedi bu yiyecekler için. mesela sebze çorbasını nasıl yapıyorsunuz? ve bu yazdıklarımdan farklı ne yediriyorsunuz?

kızımın dişi çıktı alttan görünüyor çok hafif

sağol inşallah en kısa zamanda normale dönerler

sağol canım peditus ve benical verdi dün gittiğimiz doktorda öksürük yoksa benical verme dedi bende peditus veriyorum azaldı baya hırıltısı geçmeye başlamış dedi zaten doktorda

ben hiç uynadırıp emzirmedim mızmızlanınca emziriyodum artık devam sütü veriyorum zaten 2 defa uynaıyor bazen sadece su içiyor sadece mama kalıyor öyle

ben köfte, balık, tavuk veriyorum balığa 7 aylıkken başladım ben bir zararını görmedim. sadece sebze çorbası değilki kızım yayla çorbası, mercimek çorbası, tavuk suyuna çorba, tarhana falan çok seviyor. benimki inanılmaz sıkılgan zaten her gün farklı istiyor. doktor yumurtanın beyazı, inek sütü, bal, sakatat, hazır çorba dışında her şeyi verebilirsin demişti.

Son düzenleme:

cnm bende bütün çorbalardan veriyorum sebze çorbasından sıkıldı çünkü.tavuk ve balıkta yediriyorum.Bizim dr.umuz bir kısıtlamada bulunmadı.sadece bal ve yumurta beyazı vermiyorum.sebze çorbasınıda 1 tane patates 1 tane havuç bir dal pırasa brokoli yada karnıbaharda ekliyorum arada blendırdan geçiriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…