arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz benim bebeğim 7.5 aylık ve ben bu ek gıda işinde çok acamiyim. sizler kahvaltısını nasıl haızrlıyosunuz. devam sütüyle felan bişeyler yapılıyomuş ama ben devam sütü hiç kullanmadım. ıhlamurla kıvamını ayarlamaya çalışıyorum doğrumu yapıyorum acaba . gün aşırı yumurta peynir pekmez ekmek içiyle şimdiye kadar yaptım. birde arkadaşlar balkabağını bebeğinize nasıl yedirdiniz bana tarif verebilirmisiniz.
Canım tekrar Azramıza geçmiş olsun ..Antibotik maalesef ishal yapar dolayısı ile pişikte oluşmuştur kuzucukama merak etme kuzu çabuk toparlar ,maalesef kuzularda çiçek gibi hemen soluyorlar..Canım antbiotik süresi 1 hafta veya 10 gündür bence bu süreyi tamamla annesi ..
teşekkür ederim canlarımm...cnm tekrar geçmiş olsun azramıza.Kuzular en ufak bir rahatsızlıkta hemen süzülüyorlar malesef.
arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz benim bebeğim 7.5 aylık ve ben bu ek gıda işinde çok acamiyim. sizler kahvaltısını nasıl haızrlıyosunuz. devam sütüyle felan bişeyler yapılıyomuş ama ben devam sütü hiç kullanmadım. ıhlamurla kıvamını ayarlamaya çalışıyorum doğrumu yapıyorum acaba . gün aşırı yumurta peynir pekmez ekmek içiyle şimdiye kadar yaptım. birde arkadaşlar balkabağını bebeğinize nasıl yedirdiniz bana tarif verebilirmisiniz.
teşekkür ederim canlarımm...
Tomurcum dediğin gibi ishalle beraber pişik var .Zeytinyağı kullanıyorum her altını açmada...
Merhaba canım..ben devam sütü hiç kullanmadım kullanmıycamda..ıhlamurla bazen suyla ıslatıyorum..Ben ek olarak cevizde katıyorum..Yumurtayı peyniri klabneyi hergn veriyorum ağırmı olur acaba :S:S:S
günaydınlar...
canım bende hergün cicibebe ekmeği ve cicibebe,pekmez,labne,ceviz yada fındık içi ıhlamurla ıslatıp veriyoruz,
yumurtayı gün aşırı veriyorum, sarının tamamı beyazınında bir kısmı, siz beyazına başladınız mı?
doktor 9.aydan sonra verebilirsin demişti...
Maşallah diyeyim çoğu gitmiş zaten kalanında spor yapıyorsan diyete bile gerek kalmadan gider..bu arada kilolarını vermeye çalışan arkadaşlara kolay gelsin diliyorum. benimde doğum öncesi kilomo 4 kilo kaldı. toplam 20 kilo felan almıştım hiç diyetsiz 16 kilo verdim ama bu 4 kilo yapıştı kaldı. bende bu ara dikkat etmeye başladım. bakalım verebilecekmiyim.koşu bandında koşuyorum fırsat buldukça.
Canım bende hergün labne veriyorum yumurtayıda gün aşırı Azra severek yiyorsa sorun yok bence:))teşekkür ederim canlarımm...
Tomurcum dediğin gibi ishalle beraber pişik var .Zeytinyağı kullanıyorum her altını açmada...
Merhaba canım..ben devam sütü hiç kullanmadım kullanmıycamda..ıhlamurla bazen suyla ıslatıyorum..Ben ek olarak cevizde katıyorum..Yumurtayı peyniri klabneyi hergn veriyorum ağırmı olur acaba :S:S:S
Canım 1 yaşından sonra veriliyor beyazı ama omlet falan olunca arada kaçıyor bizde ama direk olarak beyazını hiç vermedim..günaydınlar...
canım bende hergün cicibebe ekmeği ve cicibebe,pekmez,labne,ceviz yada fındık içi ıhlamurla ıslatıp veriyoruz,
yumurtayı gün aşırı veriyorum, sarının tamamı beyazınında bir kısmı, siz beyazına başladınız mı?
doktor 9.aydan sonra verebilirsin demişti...
Canım sabah kahvaltı ,mevya,çorba,yoğurt,devam sütü,bizle yerse biraz atıştırıyor ama bu aralar dişten dolayı çokta yemiyor bende ısrarcı olmuyorum sonra muhallebi ve son olarak devam sütü gece artık beslenmeyi bıraktık..merhabalar hepinize hayırlı cumalar.size bir sorum olacak bebişlerinize kaç öğün veriyorsunuz.ben sabah kahvaltısı öğlen çorba 2 öğün meyve ve bir kase yoğurt veriyorum.akşam olarak çorba veya yemek vermiyorum.sizler veriyor musunuz?bu arada sık sıkta beni emiyor.kaç aydır kızım aynı kiloda.çok hareketli kilo almaz diyorlar ama ben yinede endişeleniyorum.
merhabalar hepinize hayırlı cumalar.size bir sorum olacak bebişlerinize kaç öğün veriyorsunuz.ben sabah kahvaltısı öğlen çorba 2 öğün meyve ve bir kase yoğurt veriyorum.akşam olarak çorba veya yemek vermiyorum.sizler veriyor musunuz?bu arada sık sıkta beni emiyor.kaç aydır kızım aynı kiloda.çok hareketli kilo almaz diyorlar ama ben yinede endişeleniyorum.
canım bizimkisi şöyle:
sabah uyandıktan kısa bir süre sonra tekrar uyuyor uyuduğunda devam sütü,
uyanınca kahvaltısı,
öğle uykusunda devam sütü,
uyanınca çorba,
akşamüstü meyve, 1,5-2 saat sonra yoğurt,
akşamüstü uykusunda devam sütü,
akşam yatarken pirinç unu..
gece beslenmeyi bizde kestik, yemiyor geceleri..
yatarkeen emziriyorum birde gece 3 gibi kalkıyor sonra 6 da kalkıyor emmek için sabaha karşı meme hep ağzında olsun istiyor 6 dan sonraki uykusu hiç dalarak değil sonrada 7.30 da kalkıyor
merhabalar hepinize hayırlı cumalar.size bir sorum olacak bebişlerinize kaç öğün veriyorsunuz.ben sabah kahvaltısı öğlen çorba 2 öğün meyve ve bir kase yoğurt veriyorum.akşam olarak çorba veya yemek vermiyorum.sizler veriyor musunuz?bu arada sık sıkta beni emiyor.kaç aydır kızım aynı kiloda.çok hareketli kilo almaz diyorlar ama ben yinede endişeleniyorum.
kilo almama sorunu bizde de vardı...ama bu ay biraz toparlandı sanırım oğlum...sebebide akşamları verdiğim mama sanırım...
oğlumun şuan ki beslenmesi:
sabah kalktığında kahvaltı: 4-5bisküvi, küçük labne, 2ceviz, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 yumurta sarısı, 30ml. devam sütüyle hazırlıyorum.
ara öğün: 90ml. biberon maması
öğlen: ek gıda - sebze çorbası(etli tavuklu veya balıklı) bazen sebze yemeği
ara: yoğurt
ara: meyve
(bazen) ara: biberon maması
akşam: kaşık maması
gece : biberon maması
bende son 1 aya kadar geceleri sık uyanmasın diye kaşık maması veriyordum ama yinede aynı sıklıkta uyanıyordu emmek için onun için bende kestim mamayı onun yerine tok tutsun diye gece yatmadan muz yediriyorum.ayy şimdi bu yazıyı yazarken kızım bir vukuat daha işledi.fiskosun üstünde taştan yapılmış orta büyüklükte biblom vardı.fiskosun örtüsünü çekince biblo düşüp kırıldı allahtan uzaktan çekmiş ki kafasına gelmemiş.bu aralar kaldırmayı düşünüyordum kafasına düşürür diye neyse tamamen kalkmış oldu..[/QUOT
Allah korumuş bebeğini canım gerçekten çok dikkatli olmak gerek bundan sonra acaba bebeklerimizin sık uyanmaları mamaların tok tutmadığınan olabilirmi? Muz işe yaradımı? Arkadaşlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz benim oğlum kucakta uyutmaktada çok zorluk çekiyorum gece uyandıklarında ne yapıyorsunuz kendileri uykuya dalabiliyorlarmı?
bende son 1 aya kadar geceleri sık uyanmasın diye kaşık maması veriyordum ama yinede aynı sıklıkta uyanıyordu emmek için onun için bende kestim mamayı onun yerine tok tutsun diye gece yatmadan muz yediriyorum.ayy şimdi bu yazıyı yazarken kızım bir vukuat daha işledi.fiskosun üstünde taştan yapılmış orta büyüklükte biblom vardı.fiskosun örtüsünü çekince biblo düşüp kırıldı allahtan uzaktan çekmiş ki kafasına gelmemiş.bu aralar kaldırmayı düşünüyordum kafasına düşürür diye neyse tamamen kalkmış oldu..[/QUOT
Allah korumuş bebeğini canım gerçekten çok dikkatli olmak gerek bundan sonra acaba bebeklerimizin sık uyanmaları mamaların tok tutmadığınan olabilirmi? Muz işe yaradımı? Arkadaşlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz benim oğlum kucakta uyutmaktada çok zorluk çekiyorum gece uyandıklarında ne yapıyorsunuz kendileri uykuya dalabiliyorlarmı?
cnm benim kızın doğduğundan beri huyu o çok sık kalkıyor gündüzleride öle yarımşar saatliğine kuş uykusuna yatıyor mamada yese aynı muz yesede hiçbirşey yemeden yatsada.buda böyle büyüyecek demekki.
biz ayakta sallayarak uyutuyoruz canım başka türlü kesinlikle uyumuyor...
gece uyandığında emziğini veriyorum ağzına,yada su içiyor biraz yan dönüp tekrar uyuyor kendi kendine...