evet en azından soğukta her sabah dışarı çıkarmak zorunda kalmıyorum,bakıcıya vermek zorunda kalmıyorum.. hepsinin zorluğu ayrı..1 er ay dönüşümlü olması çocuğun ayda bir afallamasına neden oluyor ama iyi bakıldığı için içim rahat..
benimkide işe giderken ağlıyor, benimle asansöre binip aşağıya indiriyoruz ben çıkıp gidiyorum o inmeden tekrar yukarı
böle kandırıyoruz kuzumu
Oyy kıyamam kuzuma kıyamam ben
ama merak etme biraz büyüsünler onlarda alışacaklar bu duruma el sallayacaklar arkamızdan :)))
benimde annem bakıyor bizimle yaşıyor artık dediğin gibi evde birilerinin olması zor ama bende alıştım artık birde akşamları falan dışarı çıkarken rahatlıkla bırakıyorum bakıcı olsa akşam bırakamazdım.hemde boyle olunca düzenleri değişmiyor kuzuların
ben giydiriyorum bizimkisi ayağında hiç bişey tutmuyor altı deri olan çoraplardan da aldım çıkıyor ayağından ne yapsam acaba
bizimkisinin ayağında durmuyor birde bir kaç gündür adım atmaya başladı bende ilk adım ayakkabısı almıştım ortopedik onu giydiriyorum giydirmöesem mi acaba
Canım Ben Berkede ilk yürümeye başladığı anlarda bile çok giydirmedim ayakkabı ,zaten yaz dönemine denk gelmişti sadece dışarı çıkarken giydirdim ayakkabıyı ..Ayakkabı seçerken en dikkat ettiğim şey yumaşaklığı elimle kıvırabiliyor olması lazım.
Bak bir yazı var okuyun isterseniz.
Bebeğinizin İlk Adımları İçin Yapmanız Ve Yapmamanız Gerekenler
Anne babalar için mutlulukların en büyüklerinden biri bebeklerinin yürümeye başlamasıdır. Ancak bebeğin ayak sağlığı açısından bazı noktaların da gözden kaçırılmaması gerekmektedir.
Çocuklarının ilk adımı atarak yürümeye başlamasına şahit olan anne baba, şüphesiz bundan büyük mutluluk duyar. Ancak, bu mutluluğun gölgelenmemesi için ebeveynlerin, çocuklarının ayak sağlığına gereken özeni göstermeleri önem taşıyor. Uzmanlar, yeni yürümeye başlayan çocukların ayak sağlığı açısından, ayakkabı giydirilmemesi veya mümkünse tabanı yarı yumuşak bir ayakkabı seçilmesi gerektiğini belirtiyor.
Ayak tabanı çukurunun tam gelişmemesi ve ayakların tombul görünmesi sebebiyle, ilk 1 yaş içinde düztabanlık normal kabul edilir. Taban çukurunu oluşturacak kaslar, bebek ayağa kalkıp yürümeye başladıktan sonra gelişir. Yeni yürümeye başlayan çocuklar, başlangıçta ayaklarını dışarı doğru basarlar. Zamanla bu durum düzelir. Buna karşılık, başlangıçta ayaklarını birbirine paralel basan bebeklerin bir kısmında, ileride içe dönüklük gelişme ihtimali, diğer bebeklere göre daha fazladır.
Çocuğun ayak ölçülerine uygun olduğu sürece, yarı yumuşak deri veya bez ayakkabılar kullanılabilir. 2 yaşından küçük çocuklarda, kısa kenarlı ayakkabıların, botlara göre ayaktan daha kolay çıkabileceği ve botların bilekleri daha iyi kavrayabileceği düşünülerek, ayakkabı konusunda tercih, botlardan yana kullanılmalıdır.
Ev içinde çocuğa ayakkabı giydirilmesine gerekyoktur. Yeni yürümeye başlayan çocukların ayakkabı giymemesi, ayak sağlığı için faydalıdır. Ayakta durma ve yürüme, özellikle bacak ve ayak adalelerini çalıştırarak kuvvetlendirir. Buna karşılık sert tabanı bulunan ayakkabıların erken giyilmesi, ayak kaslarının gelişmesini engelleyerek, düztabanlığın oluşturmasını kolaylaştırır. Özellikle 2-3 yaşına kadar evde ve plajlarda çocuğun çıplak ayakla oynaması sağlanmalıdır.
Çocuğun evin dışında yürümeye başlaması durumunda, tabanı yarı yumuşak bir ayakkabı seçmek iyi olacaktır. Ayakkabı, ayakları korumak için gereklidir. Çocuğun ayakları aylar içinde büyüdüğü için, 2-3 ay önce alınan ayakkabı dar gelecektir. Bu bakımdan, çocuk ayakta durduğunda, ayak başparmağının ucuyla ayakkabının burnu arasında en az 0,5 santimetre, en çok 1 santimetre boşluk olmalıdır. Ayakkabının ölçülerine bakarken deneme, oturma pozisyonunda yapılmamalı ve ayakkabının yeteri kadar geniş olmasına dikkat edilmelidir.