2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

en son dileğin azrası biraz rahatsızdı ,onunla ilgileniyor herhalde, oda yok bugünlerde...
Oyy geçmiş olsun azramıza şimdi daha iyidir inşallah..Hande senin oğluşa kim bakıyordu canım?

bende malesef yok cnm tatlı ama malum dönemlerde kaçamak yaparım sanırım

Canım bence yapabilirsin arada kaçamak sütlü tatlılardan falan ,kasma kendini:))

Son düzenleme:
Oyy geçmiş olsun azramıza şimdi daha iyidir inşallah..Hande senin oğluşa kim bakıyordu canım?

Canım bence yapabilirsin arada kaçamak sütlü tatlılardan falan ,kasma kendini:))

canım benim bıdığa 1 er ay dönüşümlü olarak annem ve kayınvalidem gelerek bakıyorlar..
ama çok zormuş sürekli evde birilerinin olması...
bebişin iyiliği için napalım...

kızlar bebişlere evde ayakkabı giydiriyor musunuz

canım ben giydiriyordum, sonra nnem tv de bi uzmandan duymuş bebeklere evde ayakkabı giydirilmemeli die, ozamandan beridir giydirmiyoruz, yün patikler varya ya onlardan yada altı deri çoraplardan giydiriyoruz.. ama habire çıkıyor tabiiki

kızlar bebişlere evde ayakkabı giydiriyor musunuz
Canım ben giydirmiyorum çorabının üstüne altı deri gibi olan patiklerden giydiriyorum :)

canım benim bıdığa 1 er ay dönüşümlü olarak annem ve kayınvalidem gelerek bakıyorlar..
Canım mutlaka zordur ama yinede şanslısın en azından onlar sana geliyorlar kuzucuğunda düzeni değişmez en azından...

Bugün kızçem ben kapıdan çıkarken ağladı çok üzüldüm bende artık herşeyi anlıyorlar ama ne yapalım herşey onlara iyi bir gelecek sağlamak için..

evet en azından soğukta her sabah dışarı çıkarmak zorunda kalmıyorum,bakıcıya vermek zorunda kalmıyorum.. hepsinin zorluğu ayrı..1 er ay dönüşümlü olması çocuğun ayda bir afallamasına neden oluyor ama iyi bakıldığı için içim rahat..
benimkide işe giderken ağlıyor, benimle asansöre binip aşağıya indiriyoruz ben çıkıp gidiyorum o inmeden tekrar yukarı böle kandırıyoruz kuzumu

benimde annem bakıyor bizimle yaşıyor artık dediğin gibi evde birilerinin olması zor ama bende alıştım artık birde akşamları falan dışarı çıkarken rahatlıkla bırakıyorum bakıcı olsa akşam bırakamazdım.hemde boyle olunca düzenleri değişmiyor kuzuların
ben giydiriyorum bizimkisi ayağında hiç bişey tutmuyor altı deri olan çoraplardan da aldım çıkıyor ayağından ne yapsam acaba

bizimkisinin ayağında durmuyor birde bir kaç gündür adım atmaya başladı bende ilk adım ayakkabısı almıştım ortopedik onu giydiriyorum giydirmöesem mi acaba

uzaktan geldikleri ve tüm gün dışarı çıkmadıkları için dışarı çıkarken onlarıda alıyoruz yanımıza,annem gelmek istemiyor ama kayınvalidem bizden önce hazırlanıyor... en son eşimle başbaşa kaldığımız anı hatırlayamıyorum bile...

canım yürümeye başladıysa ayakkabı giydirmek gerekli die biliyorum ben ama tecrübeli anneler daha iyi bilirler

ahh şu kayınvalideler ahh!!!!! herşey kuzular için cnm büyüklerin biraz daha anlayışlı olması gerekir ama bazen düşenemiyorlar işte.Tam yürümeye başlamadı ama ayakta duruyor mesela bırakıyorum koltuğun yakınına koltuğa bir adım atıp tutunuyor korkuyor düşmekten

zhr, ilk adım ayakkabısını ne marka aldın? nerden aldın?

cnm markasını unuttum akşam eve gidince bakarım sadece ortopedik ayakkabı satan ayakkabıcıdan aldım çocuğun ayağınada baktılar bir şey var ona bastırıyorlar düz tabanlık falan var mı diye.ist.anadolu yakasında neomarin alışveriş merkezinin içinde

ilk adım ayakkabısını doktora soran varmı kızlar?
internetetn ben baktım biraz ama ilk adım ayakkabısı die satılan ayakkabılar çok sert oluyormuş...
doktorlar ise kıvrılabilen yumuşak ayakkabılar öneriyormuş,
kontrolümüzde danışacağım bende doktorumuza

benim oğlumda ayağında ayakkabı tutmuyor... sadece dışarı çıkarken giyridmeye çalışıyorum ama omnu da çıkarıyor...
mart ayının başında doktor kontrolümüzde doktora sormayı düşünüyorum ayakkabı olayını

benim aldığım ayakkabıda çok yumuşak ve kıvrılabiliyor ben dr.umuza sormamıştım demekki doğru almışım

Oyy kıyamam kuzuma kıyamam ben ama merak etme biraz büyüsünler onlarda alışacaklar bu duruma el sallayacaklar arkamızdan :)))

Canım Ben Berkede ilk yürümeye başladığı anlarda bile çok giydirmedim ayakkabı ,zaten yaz dönemine denk gelmişti sadece dışarı çıkarken giydirdim ayakkabıyı ..Ayakkabı seçerken en dikkat ettiğim şey yumaşaklığı elimle kıvırabiliyor olması lazım.

Bak bir yazı var okuyun isterseniz.
Bebeğinizin İlk Adımları İçin Yapmanız Ve Yapmamanız Gerekenler

Anne babalar için mutlulukların en büyüklerinden biri bebeklerinin yürümeye başlamasıdır. Ancak bebeğin ayak sağlığı açısından bazı noktaların da gözden kaçırılmaması gerekmektedir.

Çocuklarının ilk adımı atarak yürümeye başlamasına şahit olan anne baba, şüphesiz bundan büyük mutluluk duyar. Ancak, bu mutluluğun gölgelenmemesi için ebeveynlerin, çocuklarının ayak sağlığına gereken özeni göstermeleri önem taşıyor. Uzmanlar, yeni yürümeye başlayan çocukların ayak sağlığı açısından, ayakkabı giydirilmemesi veya mümkünse tabanı yarı yumuşak bir ayakkabı seçilmesi gerektiğini belirtiyor.

Ayak tabanı çukurunun tam gelişmemesi ve ayakların tombul görünmesi sebebiyle, ilk 1 yaş içinde düztabanlık normal kabul edilir. Taban çukurunu oluşturacak kaslar, bebek ayağa kalkıp yürümeye başladıktan sonra gelişir. Yeni yürümeye başlayan çocuklar, başlangıçta ayaklarını dışarı doğru basarlar. Zamanla bu durum düzelir. Buna karşılık, başlangıçta ayaklarını birbirine paralel basan bebeklerin bir kısmında, ileride içe dönüklük gelişme ihtimali, diğer bebeklere göre daha fazladır.

Çocuğun ayak ölçülerine uygun olduğu sürece, yarı yumuşak deri veya bez ayakkabılar kullanılabilir. 2 yaşından küçük çocuklarda, kısa kenarlı ayakkabıların, botlara göre ayaktan daha kolay çıkabileceği ve botların bilekleri daha iyi kavrayabileceği düşünülerek, ayakkabı konusunda tercih, botlardan yana kullanılmalıdır.

Ev içinde çocuğa ayakkabı giydirilmesine gerekyoktur. Yeni yürümeye başlayan çocukların ayakkabı giymemesi, ayak sağlığı için faydalıdır. Ayakta durma ve yürüme, özellikle bacak ve ayak adalelerini çalıştırarak kuvvetlendirir. Buna karşılık sert tabanı bulunan ayakkabıların erken giyilmesi, ayak kaslarının gelişmesini engelleyerek, düztabanlığın oluşturmasını kolaylaştırır. Özellikle 2-3 yaşına kadar evde ve plajlarda çocuğun çıplak ayakla oynaması sağlanmalıdır.

Çocuğun evin dışında yürümeye başlaması durumunda, tabanı yarı yumuşak bir ayakkabı seçmek iyi olacaktır. Ayakkabı, ayakları korumak için gereklidir. Çocuğun ayakları aylar içinde büyüdüğü için, 2-3 ay önce alınan ayakkabı dar gelecektir. Bu bakımdan, çocuk ayakta durduğunda, ayak başparmağının ucuyla ayakkabının burnu arasında en az 0,5 santimetre, en çok 1 santimetre boşluk olmalıdır. Ayakkabının ölçülerine bakarken deneme, oturma pozisyonunda yapılmamalı ve ayakkabının yeteri kadar geniş olmasına dikkat edilmelidir.

UZUN BİR ARADAN SONRA MERHABA KIZLAR NASILSINIZZ??
Off azra capslocka basmışş büyük yazıldı neyse....:))
Beni merak etmişsiniz tomurcum zehra hande sağolun kızlar farkedilmek güzel...
Azranın hastalığı kayınpederim geldi evime misafir derken girmeye vakit bulamadım..Azra çok şükür iyi antibiyotiği şurup olarak alıyo,iğne alrji yapınca..Ama çok ishal günlerdir ilacın etkisiyle..süzüldü kızım günde 7-8 kere kaka yapıyo (..
Çoktandır düzeldi şurubu bitirmek gerekiyomu onu bilmiyorum yaa...
Hepinizi öpüyorum arkadaşlar...

Canım tekrar Azramıza geçmiş olsun ..Antibotik maalesef ishal yapar dolayısı ile pişikte oluşmuştur kuzucuk ama merak etme kuzu çabuk toparlar ,maalesef kuzularda çiçek gibi hemen soluyorlar..Canım antbiotik süresi 1 hafta veya 10 gündür bence bu süreyi tamamla annesi ..

cnm tekrar geçmiş olsun azramıza.Kuzular en ufak bir rahatsızlıkta hemen süzülüyorlar malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…