***** 2011 Mart Hamileleri *****

teşk. ederim canım :)
merak etme yaa iyidir inş. çok hafif hareketler olduğu için fark etmiyorsundur daha küçücük o annesi :))
bende çikolata yedimde gittim ama bizim mız mız sadece ellerini ayaklarını oynatıyordu isterdim zıp zıp zıplarken görmeyi ama sağlıklı olduğunu öğrendim ya bu bana yeter çok şükür ALLAH'ıma..sen de içini ferah tut eve gidince başlar oynamaya, iş yerini sevmemiştir :)

evet dr un kiloyla ilgili bi değerlendirme yapması lazım..hafta bazında değilde drlar aylık ölçümlere bakıyorlar...bencede kilo alımın gayet normal...

evet dr un kiloyla ilgili bi değerlendirme yapması lazım..hafta bazında değilde drlar aylık ölçümlere bakıyorlar...bencede kilo alımın gayet normal...

aman inş daha fazla almam zaten fazlalıklarım vardı hamile kalmadan önce. siz nasıl gidiosunuız? kaç kilo aldınız?

Moralim sıfırın altında arkadaşlar sebebi; dün bi kaç ay önce doğum yapmış bi arkadaşımla konuştum ve konuşma sonucunda sen bu bebeğe iyi bakamıyorsun dedi.. kramplara bağlı ağrılar 8. ve 9. aylarda başlarmış ve magnezyuma o zaman başlanırmış.aslında sağlık ocağındaki hemşirede çok erken demişti...

hiç hoş bir yorum değil.... iyi arkadaşın mıdır bilmiyorum ama kimsenin hamile bir kadını böyle üzmeye hakkı yok.. neye dayanarak bebeğe iyi bakamadığını söyledi ki? magnezyum kullanmana mı?

sonucunu belki öğrenmişsindir ama bizim ultrason değerlerimiz neredeyse aynı olduğu için benim doktorun yorumunu söyleyebilirim... 13+1'de NT 1.4 çıkmıştı bende de, nazal kemik mevcuttu aynen... doktor gayet iyi olduğunu söylemişti.. ama tabi biyokimya sonuçların ile birlikte doktorun en doğru yorumu yapacaktır.

aslında benim biraz daha dikkat etmem için böyle söledi...bende bazen acaba demeden duramıyorum. gerçekten bebeğime iyi bakabiliyor muyum? sorusu aklıma takılmıyor değil yanii..normal yememe içmeme devam ediyorum süt, yoğurt, yumurta ve meyve'ye ağırlık veriyorum. çay ve kahveyi olabildiğince azalttım daha başka ne yapacammmmmmm ki.

dostum kafana takma bence ya. o senin samimiyetine güvenip öyle demiştir.hamilelik doğa gereği hemanne hem bebek için son derece güvenli bi durum ama bazen takviye gerekebiliyor sen de zaten elinden geleni yapıosun. zaten bebek için telaşlanmak annelikten gelen bişi. hepimiz bebeklerimizin derdine şurda bi şeyler paylaşıyoruz hepimiz iyi birer anne olucaz inş :)allah korusun bebeklerimizi :)

teşk. ederim canım doğru söylüyorsun valla..Allah'a emanet bebeklerimiz..burda sizlerle bi şeyler paylaşmak gerçekten çok güzel insan rahatlıyor

moralini neden bozuyorsunki herkesin hamileligi kendine ozeldir...sen iyi bakamiyorsan benim kesin aglamam lazimken allaha cok sukur hersey normal gidiyor...birde magnezyum kullanimi falan ablamda okadar yiyp icmesine ragmen erken vermislerdi ...banada doktor erken verdi...hatta kan haplarini bile cok erken baslatti..normalde 4 aydan sonra baslanacak haplara ben 2 bucuk aylikken basladim..vucudumuz bazi seylere yetersiz kalirsa ne yapacagiz bu bebeklerinde beslenmeye ihtiyaci var normal takviyelerin alinmasi...bos ver arkadasinin ne dedidigi degil senin ve bebeginin sagligi cok onemli ben olsam senin yerine hic dinlemezdim he der gecerdim...sonucta bebek senin her halinden etkileniyor...niye uzuluyorsunki firsat verme boyle seylere kilosundan suphemin duyuyorsun bebegin sabahlari findik fistik badem ceviz gibi seyler ye allahin izni ile hic biseycikler olmaz...olmayacakta sadece uzuldugunle kalacaksin bosver ondan....

Bebeğine nasıl baktığını en iyi sen biliyorsun sen elinden geleni yapıyorsun yemen içmen gerekenlere dikkat ediyorsun o zaman içini ferah tut vücudunun yetersiz kaldıgı yerde tabiki takviye alıcaksın bu tüm hamileler için geçerli her hamilenin durumu hamileliği yaşayışı vücudunun kapasitesi farklıdır hepsi kendine özgüdür kimse kimseyle aynı olamaz ki sen dikkat etmen gerekelere dikkat ettiğin halde doktorun sana takviye veriyorsa o zaman yapacak bişi yok bu demek degilki sen bebege iyi bakamıyorsun. Bu su demek bünyenin belki bazı şeylere daha erken takviye ihtiyacı olabilir gayet normal onun için böyle şeylerle kafanı mesgul etme Allah'ın izni ile bebeklerimiz beslenirde büyürde.. Ne mutlu ki sen bu takviyeyi zamanında alman gerektiğini farkedip almışssın gerisi boş laf..

çok haklısınız kızlar verdiğiniz bilgiler için teşk. ediyorum...işte insan arada bu duygulara kapılabiliyor :)) oğluşuma süt içiriyorum şimdi

selemicim canım bencede takmamalısın bunlara hem evet her hamilelik farklı bünyelerde farklı o yüzden herkes farklı şeyler yaşıyor. benimde geçen gün bacağıma kramp girdi tabi çok dikkat etmek lazım hareketlere, yemeye içmeye ama herkes nasıl olsa bin türlü birşey söylüyor. kimi moral bozmak için kimi iyilik için sen doktoruna güven. sağlığını ihmal etme. doktor kesilenlerede kulak asma. herkes ahkam kesmeyi çok seviyor nede olsa boşver sen bunlara keyfini çıkar hamileliğinin:)

bu arada demişsinya bebek işyerindeyken oynamıyordur diye. sahiden dün işten çıktım arabaya bindim. kıpırdamaya başladı meleğim sevmiyoruz işi

haklısın ırmak :))

o zaman bebeğimize kıpırdanması şerefine teyzesinden koskoca bir maşallahhhhhhhh

gecen bir doktor sitesinde okudum bebeginizi hareketlerini hissetmek istiyorsaniz o gun icersinde uzanin en az 2 saat yada uzandiginiz yerde enerji icin 1 bardak sut icin sut ictikten sonra kipirdamaya basliyormus...ayyy ben galonuyla icerim yeterki hissedeyim...

ayrica heyecandan nasil takip ediyorsam benim 4 ayim yarin bitiyor 5 geciyormusum...5 aylik hamile olacakmisin hayal gibi ne cabuk gecti valla... :)))

evet ya zaman gerçekten çok çabuk geçiyor ben hatırlıyorum 6-7 haftalık zamanlarımızı sanki hiç geçmiyormuş gibi gelirdi....ama hep bi şeyleri beklemekle geçti zaman keseyi görmeyi bekle, kalp atışını duymak için, tarama testleri için, cinsiyet için bekle derken yolu yarıladık valla :))) umarım rahat rahat doğururuz ve bebeklerimizi büyütürken de böyle paylaşımlarda bulunuruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…