Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar ya aklıma takıldı size sorim öncelikle..Ben dr gttiğimde bana demir ve kalsiyum ilacı da verdi..ben onlardan önce folik asit elevit ve balık yağı da alıyordum..Acaba şimdi folik asidi bırakmam gerekiyormuydu ? Sİz hala alıyormusunuz folik asit?
ya aynı şey bende de oluyor sanırım gerneşmek istiyoruz onu da yapamayınca da kasılıyoruz
ama çok acıyo ya geçene kadar kasılması çok canım yanıyor :97:
folik asit 3 aydan sonra işe yaramıyor diye biliyorum ben 13. haftaya kadar aldım sonra dr bıraktırdı...şimdi elevit, ferrum fort(demir) ve rennie(reflü) şurubu kullanıyorum haftayada kalsiyuma başlarım..ayrıca idrar yolları için fitil ve kremim var malesef ecza deposu gibi hissediyorum kendimi tüm ilaçlar mevcut..
bende ferrum osteocare ve elevit alıyorum.birde haftada 3 gün balık yağı..ama folik asidi bırakmam gerekiyordu sanırım zaten 2 gündür içmedim ama yinede dr sorim değil mi ya :97:
geçmiş olsun canım,
dr sana vitamin yada kalsiyum takviyesi vermedimi :44:
aşağıdaki liste işimize yarar gibi ..
kasilmalara en iyi maden suyu geliyormus birde muz arkadaslar kasilmalar magnezyum eksikliginden kaynaklaniyor ondan doktor bana octeocare verdi icinde hem magnezyum hemde kalsiyum var...turkiyede arastirdim..kizilay marka en iyisiymis icinde nitrat yokmus..nitrat olmasi plasantayi inceltiyormus..hos ictigimiz sularda bile var bende burada soda kullaniyorum asiti gecene kadar bekleyip bol limonlu iciyorum..hem kilo almanizi engeller hem c vitamini alirsiniz hemde kasilmalariniz gecer...kk bile bu kasilmalara karsi bir topik var oradaki bayanlar bile hepsi maden suyu ile kasik agrilari bacak kasilmalarini engellmisler bir bakin derim..
valla ben folikasiti hiç düzenli içemedim. çok az içtim. vicdan azabı duyuyorum inş çocuumda bi sorun olmaz. ama içinde folikasit olan yiyeceklerden illaki yemişimdir. yani inş folikasit çocuun zekasını etkilio mu?
bu aralar kullandığım takviye ilaçlar biraz fazla olduğu için muhtemelen haftaya kalsiyuma başlayacam....günlük içtiğim-yediğim süt ve süt ürünlerini de 2 katına çıkartacağım bakalım inş. en kısa zaman geçer...
valla benim kadar ilac kullaniyormussun valla vitanim bile olsa insan bu kadar kullaninca tedirgin oluyor...ayrica 18 haftadan itibaren bebegin kemikleri kalsiyum depolamaya baslarmis ondan sut urunlerinde dondurmada cok kalsiyum var yogurt da ayni birde yiyebiliyorsan bol bol kivi yemee basla hem c vitamini hemde kalsiyum yonunden cok zenginmis bugun ogrendim aksam kivi partisi vericem gunluk 1 adet yemek tum gun alacagin c vitamini ve klasiyumu karsiliyormus cok sasirdim bende..
benim bi arkadaşımda hamileliğinde balık yiyemiordu doktor ona semizotu ye o zaman demişti.
bi de yoğurtlu yoğurtlu oh miss. ben semizotunun yemeğinden çok yoğurtlamayı seviyorum.
bende omega 3 alim diye bademle ceviz yiyorum cevizden cok tiksindim ama devam ediyorum mecburen yerken agzimda buyuyor..
iste fazla bilmekte kotu sebzelerden alinan omega 3 le hayvansal alinan da bir olmuyormus...
hangisi iyiymiş peki balık mı?