• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

Merhaba arkadaşlar bende aranıza katılayım dedim ve geldım bende listeye kayıt olayım bilmediğim şeyleri de sizlerden öğreneyim :)

16+4 günlük hamileyim son adet tarihim 7 şubat fakat benim adetlerim düzensiz olduğu için 30. Gün hamile kalmışım hehe o yüzden tutmuyor son adet tarihimle bebişimin ayı.

Dün dr kontrolümüz vardı 3lü tarama için kan verdim
yarın sonuç çıkarsa ertesigün göstermeye giderim
2li testimiz sorunsuz çıktı inşallah buda sorunsuz çıkar
sonra cinsiyetini sorduk
erkek gibi gözüküyor dedi doktorumuz
kesinmi dedim %99 diyor
e o zaman gibi gözüküyor ne demekse :))
hay allahım ya %100 die bişey yok zaten tıp literatüründe :))

20. Haftaya ankaraya geleceğim bende ayrıntılı ultrason için, gittiğiniz yada gidebileceğiniz yeri konu açtım bana da yazarsanız sevinirim.

hoşgeldin aramıza canım :) hayırlı uğurlu olsun Allah ım analı babalı büyütsün sağlık versin inşallah :nazar::nazar:
bir erkek bebişimiz dah oluyor desenize :1::nazar::nazar:

Günaydınnn
Arkadaşlar bebeğimiz sağlıklıymış çok şükür , cinsiyetini de öğrendik bir kızımız vardı 4 yaşında, şimdi bir kızımız daha oluyor hayırlısıyla . Buda erkek olsa fena olmazdı hani ama iki kızda güzel olucak sanırım , Allah sağlıklısını hayırlısını versin herkes için.

Allah hayırlısını versin canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah :nazar::nazar::emir_bebek:

hamilelik ve unutkanlık :1:

sabah kalktım hemen duşa girdim.giyindim hazırlandım..eşimde kalkmış giyinmişti..
banyoyu vs toparladım saçımı kuruttum.odaya gittim telefonlar komodinin üzerindedir hep alarm için..
şarjlarını kontrol ettim ,hangisinin azsa şarj aletini alayım diye.az olanınkini attım çantaya.
kulaklıkta aynanın önündeydi onuda attım çantaya..
kahvaltı için evden bişeyler getiriyorum işe.onlarıda aldım..
çıktık biz :49:

taaaa işyerine geldik ben arabadan indim bide baktımki çantada telefonlar yok :9::66:

harikayım valla bu sabah..kendimi tebrik etmek istiyorum.. :64:

bende bazen çok dalgın olabiliyorum :1:

ya kızlar sizin bacaklarınız ağrıyor mu??sabahları problem yok, ama akşama doğru artık iyice yorulmuş oluyorlar sanırım, çok ağrıyor ve ayaklarımı yüksek bir yere koymadan da geçmiyor....

benimde kasılmalarım oluyor özellikle geceleri gerneşmeye çalışırken oluyor sanırım uyku halinde..
birkaç gündür bel ağrım çok oluyor bir süre adım atamıyorum sonra geçiyor..bende çok ypruluyorum buaralar ya..işe gidiyorum akşam 7 gibi evdeyim yemek iş güç çamaşır ütü vs buluyor 9 u ..9 da eşim geliyor yemek.meyve vs saaat 11..banyo vs de girerse işin içine oldu saat 12-12:30 :D sabah 06:30 da tekrar kalıyoruz işte :D
bazende hiç işim olmuyor ne güzl gidiyorum eve uyyorum 9 a kadar,yemek vs yiyip 11 de geri yatağa ohh :1:
gün güne belli olmuyor yani..

günaydın kızlar....

gunaydin bayanlar ya ben 16 haftadayim hala uyuyorum ne is anlamadim hala sizdede uyuyklayan varmi...

aynen azalacağına artıyor... dün akşam eşim bile farketmiş senin 1.trimestrin bitmedi mi daha diyordu...

hanımlar herkese günaydın güzel bir gün diliyorum. benim uyuklamalarım geçti geçmedi sayılır bazen çok iyiyim bazen hemen uyuyuveriyorum öyle yani. birde çalışıyoruzya daha zor boşver evde oturanların yarısından çoğu bütün gün uyuyor.

ya bu arada hisseden varmı bebeğinin kıpır kıpır olduğunu. birde göğüsleriniz çok büyüdümü? ya benim 80 güzel göğüslerim vardı. şimdi hiç sormayın. yanlara doğru yayıldı en son gittim toparlayıcılı kalın askılı paraşüt gibi bir sütyen aldım :53:

yaaaa evet yaaa.. haftasonu ben de aldım bir paraşüt... bir de kasada önümdeki kız 5 tane minicik g-string ve 5 tane yine minicik ve gayet seksi sütyen aldı, kasadaki görevli de onları bi güzel havaya kaldıra kaldıra saydı.. tabi ben yanımda eşim elimde paraşüt ile sırada bekliyorum... kendimi çok kötü hissettim, :47: hatta gıcık oldum kıza (ne suçu varsa).. ama bi doğurayım acaip bakıma girmeye karar verdim...

benimde kasılmalarım oluyor özellikle geceleri gerneşmeye çalışırken oluyor sanırım uyku halinde..
birkaç gündür bel ağrım çok oluyor bir süre adım atamıyorum sonra geçiyor..bende çok ypruluyorum buaralar ya..işe gidiyorum akşam 7 gibi evdeyim yemek iş güç çamaşır ütü vs buluyor 9 u ..9 da eşim geliyor yemek.meyve vs saaat 11..banyo vs de girerse işin içine oldu saat 12-12:30 :D sabah 06:30 da tekrar kalıyoruz işte :D
bazende hiç işim olmuyor ne güzl gidiyorum eve uyyorum 9 a kadar,yemek vs yiyip 11 de geri yatağa ohh :1:
gün güne belli olmuyor yani..

benim de çok ayakta kalınca ağrıyor.. ama bu akşam çok kararlıyım basit bir yemek yapacağım ve sonra kitabımı alıp eşim gelene kadar uzanıp keyif yapacağım...

benim goguslerim normal oldugu icin simdi hafif irilesti sadece ama ole disaridan sut anne gibi durmuyorum...heralde dahada buyur gibi dusunuyorum..dun bir magazaya gittim cok cok cok guzel bir sutyen baktim bayagi pahali idi ama boynundan iki sira kolye gibi boncuk geciyor ve sutyenin ici yumusak disi tul ama sekil falan vermisler...bir beyazi bir siyahi vardi...aklimda kaldi simdi herkeste bahsedince bilsemki cok buyumeyecekler alicam valla..yada ben 85 kullaniyordum 90 oldu simdi cikarmi acaba baska 95 falan alsam 100 diye bir rakam yok heralde dimi olcu olarak ayy bilmiyorum..cok kararsiz kaldim..bu gogusler ne kadar ay buyurki boyle...

benim goguslerim normal oldugu icin simdi hafif irilesti sadece ama ole disaridan sut anne gibi durmuyorum...heralde dahada buyur gibi dusunuyorum..dun bir magazaya gittim cok cok cok guzel bir sutyen baktim bayagi pahali idi ama boynundan iki sira kolye gibi boncuk geciyor ve sutyenin ici yumusak disi tul ama sekil falan vermisler...bir beyazi bir siyahi vardi...aklimda kaldi simdi herkeste bahsedince bilsemki cok buyumeyecekler alicam valla..yada ben 85 kullaniyordum 90 oldu simdi cikarmi acaba baska 95 falan alsam 100 diye bir rakam yok heralde dimi olcu olarak ayy bilmiyorum..cok kararsiz kaldim..bu gogusler ne kadar ay buyurki boyle...

selam kızlar ,selam dunedain ...:71:

benimde ne güzel 80 göğüslerim vardı..:91:
sanırım 85 oldular ölçmedim valla sinirden..şuan 3 aylık oldu bebeğim 1 kilo almışım sanki 10 kilo almışım gibi geliyor.geç yumurtlamadan dolayı gününü tam tutturamıyoruz..
bakalım daha ne kadar büyüyecekler.yazlıkları çıkardım güyaaa.hiç biri olmuyo yaa :59:

:1: şekerim 100 diye bir beden var tabiki de.. hatta daha büyüğü bile var...ben 90 giyiyordum 95 oldum, satıcı bir beden daha büyüyebilir dedi... ama ofisteki yeni doğum yapan arkadaşıma sordum sadece 1 beden büyüdü dedi.... çok beğendiysen al bence en kötü doğumdan sonra giyersin..

selam kızlar ,selam dunedain ...:71:

benimde ne güzel 80 göğüslerim vardı..:91:
sanırım 85 oldular ölçmedim valla sinirden..şuan 3 aylık oldu bebeğim 1 kilo almışım sanki 10 kilo almışım gibi geliyor.geç yumurtlamadan dolayı gününü tam tutturamıyoruz..
bakalım daha ne kadar büyüyecekler.yazlıkları çıkardım güyaaa.hiç biri olmuyo yaa :59:

e ama o kadar olacak, yani neticede hamileyiz değil mi? hem 1 kilo dediğin ne ki , bence gayet iyi gidiyorsun...ikinci 3 ayda 3 kilo alsan 3. de 6 alsan 10 kiloyla bitirirsin ki bence az bile... ben 4 ayda 5 kilo aldım ki zaten kilolu olduğum için toplam almam gereken kilo miktarı sizlerden daha az... ama yapacak birşey yok... sonuçta süt iç, ceviz ye, badem ye, sebze ye, et ye, meyve ye derken zaten sabahtan akşama kadar birşeyler yiyip içiyoruz, normaldir kilo almak... amaaaaan boşverin yaaaa... :56: şimdi yemeyeceğiz de ne zaman yiyeceğiz :64:

e ama o kadar olacak, yani neticede hamileyiz değil mi? hem 1 kilo dediğin ne ki , bence gayet iyi gidiyorsun...ikinci 3 ayda 3 kilo alsan 3. de 6 alsan 10 kiloyla bitirirsin ki bence az bile... ben 4 ayda 5 kilo aldım ki zaten kilolu olduğum için toplam almam gereken kilo miktarı sizlerden daha az... ama yapacak birşey yok... sonuçta süt iç, ceviz ye, badem ye, sebze ye, et ye, meyve ye derken zaten sabahtan akşama kadar birşeyler yiyip içiyoruz, normaldir kilo almak... amaaaaan boşverin yaaaa... :56: şimdi yemeyeceğiz de ne zaman yiyeceğiz :64:

haklısın canım aslında..56 ile başladım 57 yim şimdi.
allah dert sıkıntı vermesin..
bide benim hamileilk baya tuhaf gidiyo :1:mesela ben hamile kalmadan önce gün içinde ofiste daha çok aburcubur yerdim.:39:
çekmecem ufak çaplı bakkal gibiydi ..
şimdi canım hiiiiç istemiyor..markete gittiğimde ordan mutlaka bişeyler alırdım.şimdi dönüp bakmıyorum bile.
meyve falan alıyorum yemeliyim diye...ama eski peformansım yok yaa ,bana ne oldu anlamadım:44:

günaydın kızlar :)
nasılsınız her şey yolundadır inş. benim sabahın 5 inde sol bacağımda kasılma oldu çok canım acıdı...sabah dr a sordum kalsiyum eksikliğinden dedi...aslında hergün süt, yumurta, yoğurt..vs yemeğe çalışıyorum neden öyle oldu anlamadım.maşallah bebeğime yettiremiyorum kalsiyumları :nazar:

nasılsınız her şey yolundadır inş. benim sabahın 5 inde sol bacağımda kasılma oldu çok canım acıdı...sabah dr a sordum kalsiyum eksikliğinden dedi...aslında hergün süt, yumurta, yoğurt..vs yemeğe çalışıyorum neden öyle oldu anlamadım.maşallah bebeğime yettiremiyorum kalsiyumları :nazar:

geçmiş olsun canım... kramp mı girdi? hamilelikte çok olurmuş....

geçmiş olsun canım,

dr sana vitamin yada kalsiyum takviyesi vermedimi :44:

aşağıdaki liste işimize yarar gibi ..

1 su bardağı inek sütü (200 ml): 244 mg kalsiyum içerir
1 su bardağı yoğurt (200 gr): 244 mg kalsiyum içerir
1 su bardağı kefir (200 gr): 244 mg kalsiyum içerir
1 kase dondurma (200 gr) : 300 mg kalsiyum içerir

1 dilim beyaz peynir(30 gr): 50- 150 mg arası kalsiyum içerir (peynirin
Çeşidine göre değişir, tam yağlı peynirlerde
kalsiyum miktarı daha fazladır)
1 dilim cheddar peyniri(30 gr): 240 mg kalsiyum içerir
1 dilim kaşar peyniri (30 gr) : 233 mg kalsiyum içerir
1 paket peynirli kraker (50 gr) : 168 mg kalsiyum içerir

1 avuç (25 gr) badem……… 60 mg kalsiyum içerir
1 avuç (25 gr) fındık …….. 50 mg kalsiyum içerir
1 porsiyon (100 gr) Karides …63 mg kalsiyum içerir
3 adet (100gr) Midye – 88 mg kalsiyum içerir
4 yemek kaşığı barbunya (100gr) : 135 mg kalsiyum içerir
2 adet mandalina (100gr) : 40 mg kalsiyum içerir
1 adet portakal(100 gr): 41mg kalsiyum içerir
1 avuç kuru üzüm(50 gr) : 31 gr kalsiyum içerir
1 adet kivi (100gr): 100 mg kalsiyum içerir
4 yemek kaşığı bamya (100gr) : 92 mg kalsiyum içerir
4 yemek kaşığı ebegümeci (100gr) : 249 mg kalsiyum içerir
1 adet enginar(100gr) : 50 mg kalsiyum içerir
4 yemek kaşığı taze fasülye (100gr) : 56 mg kalsiyum içerir
4 yemek kaşığı kereviz (100 gr) : 43 mg kalsiyum içerir
4 yemek kaşığı hindiba otu : 160 mg kalsiyum içerir
1 tabak kıvırcık (100 gr) : 81 mg kalsiyum içerir
4 yemek kaşığı ıspanak : 93 mg kalsiyum içerir
Yarım demet maydonoz (50 gr) : 100 mg kalsiyum içerir
Yarım demet roka (50 gr) : 205 mg kalsiyum içerir
1 avuç semiz otu (100 gr) : 79 mg kalsiyum içerir

çikolata (100 gr): 94 mg kalsiyum içerir
1 yemek kaşığı pekmez (10 gr) : 40 mg kalsiyum içerir
1 kase tarhana çorbası : 170 mg kalsiyum içerir
1 tatlı kaşığı toz kekik (5 gr) : 95 mg kalsiyum içerir
1 tatlı kaşığı tarçın (5 gr): 61 mg kalsiyum içerir

Bu tabloda da görüldüğü gibi en zengin kalsiyum kaynağı olan besinler; süt – yoğurt ve peynirdir.

Son düzenleme:

ya aynı şey bende de oluyor sanırım gerneşmek istiyoruz onu da yapamayınca da kasılıyoruz :D

ama çok acıyo ya geçene kadar kasılması çok canım yanıyor :97:

kızlar ya aklıma takıldı size sorim öncelikle..Ben dr gttiğimde bana demir ve kalsiyum ilacı da verdi..ben onlardan önce folik asit elevit ve balık yağı da alıyordum..Acaba şimdi folik asidi bırakmam gerekiyormuydu ? Sİz hala alıyormusunuz folik asit?

kızlar ,birde bunu buldum..

çıktı alıp dolaba yapıştırayım ben bunu :49:

tavsiye ederim.. :))

1) Hiç süt içemeyen bir anne adayı aynı ölçüde yoğurt yiyerek gerekli kalsiyum ihtiyacını tamamlayabilir. Yoğurt yemekle birlikte tüketilirse sindirimi daha kolay olur. Ayrıca sütle aynı miktarda kefir tüketerek de kalsiyum ihtiyacını karşılanabilir. Yoğurt; cacık ve ayran olarak tüketilebileceği gibi, gaz ve sindirim açısından probiyotik yoğurtlar da tercih edilebilir.
2) Peynirlerde laktoz çok düşük miktarda bulunur. Kahvaltıda tüketilen peynirin yanı sıra, ara öğünlerde tüketilecek peynirli küçük sandviçlerle yapılan sağlıklı atıştırmalar da iyi birer kalsiyum kaynağı oluşturur.

3) Eğer rahat tüketebilirse tatlı olarak dondurma ve sütlü tatlıları tercih etmek de kalsiyum açısından önemli bir kaynak oluşturur.

4) Tok karnına içilen yarım sütlü kafeinsiz kahve de kalsiyum ihtiyacını karşılamada farklı bir destek olabilir.

5) Marketlerden kolaylıkla bulacağımız, laktozsuz sütler de sağlıklı bir seçim olur.

6)Sütü ılık, soğuk, sıcak, ballı, kakoo ilave ederek kendinize en uygun tüketim şeklini bulmak adına değişik tüketim yollarını deneyebilir,az miktar da da olsa süt tüketimini sağlayabilirsiniz.

7) Bir avuç tüketilecek badem fındık gibi yağlı kuruyemişler hem kalsiyum ihtiyacına destek sağlar, hem de omega – 3 yağ asidi almış olursunuz.

8) Meyve tüketiminde kivi, mandalina, portakal tercihi de kalsiyum tüketimine katkıda bulunur. Ayrıca bu meyveler C vitamini, Folikasit, enzimler ve fonksiyonel bir takım sağlıklı bileşikler açısından da oldukça zengindir.
9) 1 avuç yiyeceğiniz kuru üzüm de kalsiyum alımına destek sağlar. Aynı zamanda üzüm demir ve kateşin gibi bir takım anti oksidan maddeler içerir.
10) Yeşil yapraklı sebzeler zengin kalsiyum içerikleri yanında, omega 3, beta- karoten, demir, enzimler açısından da iyi bir kaynaktır.

11)Etlerin üzerine toz kekik ilave ederek, günde 1 yemek kaşığı pekmez tüketerek kalsiyum tüketimini arttıracak kendi alternatiflerinizi oluşturabilirsiniz.

bu aralar kullandığım takviye ilaçlar biraz fazla olduğu için muhtemelen haftaya kalsiyuma başlayacam....günlük içtiğim-yediğim süt ve süt ürünlerini de 2 katına çıkartacağım bakalım inş. en kısa zaman geçer...

kızlar ya aklıma takıldı size sorim öncelikle..Ben dr gttiğimde bana demir ve kalsiyum ilacı da verdi..ben onlardan önce folik asit elevit ve balık yağı da alıyordum..Acaba şimdi folik asidi bırakmam gerekiyormuydu ? Sİz hala alıyormusunuz folik asit?

canım,

ben ilk 3 ay sadece folik asit kullandım.dr bana da demir ilacı ve multivitamin verdi.folik asit çok az kalmıitı zaten bitsin o dedi.bitirdim şimdi ,demir ilacı ve multivitamin kullanıyorum sadece..

Back