• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

Selemi benim eşimde aynen her ultrasonda gördüğünde bana benziyor deyip duruyor erkeklerde bu takıntı var sanırım :) bende içimden hep bana benzer inşallah die dua ediyorum :)

evet canım erkeklerin tesellisi böyle oluyor işte hepsi aynı onlar söleyip dursun bebişler bize benzer inş. :DD

aynennn şekerimm :)

bende bir liste vardi aslinda gereksiz seyler alinmasin gerekliler alinsin diye ben onu ablamin arkadasimin ve internette arastirmalarima yaptim...ama sanirim evde ihtiyac duyarsaniz yazarim...cunku ablam ilk cocugunda akulu arabasina varana kadar hepsini aldi :)))))) neler neler ev tasiyordu sonra cogunu dagitmak zorunda kaldi...bir kismini paketledi oteki bebekte ayni hatalari yapmadi ama...arkadasim ogluna ne kadar gereksiz ve shoplarda aa buda yarar dedigi ne varsa hepsini almis sonra bir kismini satmak zorunda kaldi...

bende bir liste vardi aslinda gereksiz seyler alinmasin gerekliler alinsin diye ben onu ablamin arkadasimin ve internette arastirmalarima yaptim...ama sanirim evde ihtiyac duyarsaniz yazarim...cunku ablam ilk cocugunda akulu arabasina varana kadar hepsini aldi :)))))) neler neler ev tasiyordu sonra cogunu dagitmak zorunda kaldi...bir kismini paketledi oteki bebekte ayni hatalari yapmadi ama...arkadasim ogluna ne kadar gereksiz ve shoplarda aa buda yarar dedigi ne varsa hepsini almis sonra bir kismini satmak zorunda kaldi...

şekerim sana özel değilmiş erken erken alış veriş yapmak sizinki aileden gelen bi şey galiba :)))...biz daha akülü araba kısmına bile gelemdik ablanı tebrik ediyorum maşallah:nazar::nazar:

evet canım erkeklerin tesellisi böyle oluyor işte hepsi aynı onlar söleyip dursun bebişler bize benzer inş. :DD

öyle demeyin kızlar yaa...siz beğenmişsiniz almışsınız (kocaları yani :1:), çocuğunuzun ona benzemesi demek sevdiğiniz/beğendiğiniz birine benzemesi demek... benim hoşuma gider keşke gözleri eşime benzese, onun kirpikleri benden uzun valla... boyu posu da görümceme benzese... saçları da kayınvalideme benzese ( onun maşallahı var )

ben daha hiçbirşey almadım tek bir çorap bile :D
daha çok var bir kaçkere alışverişe çıkmakla tamamlanır diye düşünüyorum çoğu eksik..Zaten büyüdükçe yeni şeyler gerekecek :)

kızlar bazılarımız için ilk babalar günü oluyor sanırım :)
Bebişlerden babaların ne hediye alıyorsunuz fikirleşelim :)

2 tam takım hastane çıkışı
5 çift çorap
altı çıtçıtlı kısa kollu ve uzun kollu bodyler ( en çok bunlar kirleniyormuş )
3 tane penye yelek
1 tane penye hırka
kullan at alt açma bezi
1 tane kundak şeklindeki battaniyelerden ( bizimkisi malum kış bebeği )
1 yastık yorgan battaniye
5 adet penye battaniye
yan yatma yastığı ( ne olduğunu bilmiyorum ama bebek mağazlarında varmış üstünde delikler varmış)
havlu ( içine mermerşah dikilirse daha iyi oluyormuş )
Ter bezleri ( yine mermerşah )
banyo malzemeleri ( küvet kova maşrapa -dikkat azo boyasız olsun- sünger banyo filesi )
yıkama su derecesi (bu gerçekten lazım oluyormuş)
bebe şampuanı
bebe yağı/sabunu / masaj yağı / pişik remi ( ki bunlar genelde zaten set olarak satılıyor )
2 emzik
2 biberon (125cc)
2 tane mama kaşığı
2 tane emzik kabı ve tutacağı
burun temizleyici
tırnak makası saç fırçası seti
oda derecesi
dönence
oda süsleri (hastane için, arkadaşım 15 gün erken doğum yaptığı için bunları yetiştirememişti, o yüzden bana önceden al dedi :))
ateş ölçer
göğüs kremi ( ama bunun markasını doktoru söylemiş )
bebek karyolası
yoksa kamera
bebek arabası
bebek çantası
taşıma koltuğu
sterilizator/biberon ısıtıcı
buhar makinası

bunlar temel ihtiyaçlar dedi.. zaten hepsi bildiğimiz şeyler.. ben herşeyi check list'ler halinde yapmayı sevdiğim için hazırladım... kıyafet bu kadar yeter çünkü 2 ay sonra olmuyor dedi.. bir de tabi çok hediye geliyor..

BENDE BİRŞEY ALMICAM ZATEN GEÇEN HAFTA ÇOK ALIŞVERİŞ YAPMIŞTIK. BABALAR GÜNÜ HEDİYESİ DEDİM YETER ZATEN DÜNYA KADAR ŞEY. BENDE BİRŞEY İSTEMEMİŞTİM ZATEN ANNELER GÜNÜNDE GİTTİM KENDİME TERLİK ALDIM ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ DİYE:)) EŞİM SADECE HAMİLE OLDUĞUMU DUYDUĞUNDA NAZAR BONCUKLU ALTIN BİR KOLYE ALMIŞTI NAZAR DEĞMESİN DİYE:nazar: ZATEN BEN BEBEK DOĞMADAN BİRŞEY BEKLEMİYORUM BAKALIM ASIL ÖNEMLİSİ BEBEĞİMİZ DOĞUNCA NE ALACAĞI:emir_bebek:

kızlar merhaba . nihayet bebeğimizin cinsiyetini öğrendik. bir kızımız olacaaak :) çok mutluyuz, şimdi daha çok sabırsızlanıyoruz. artık vitrinlerdeki bütün pembeler bizimdir :D darısı henüz öğrenemeyenlerin başına diyorum.

2 tam takım hastane çıkışı
5 çift çorap
altı çıtçıtlı kısa kollu ve uzun kollu bodyler ( en çok bunlar kirleniyormuş )
3 tane penye yelek
1 tane penye hırka
kullan at alt açma bezi
1 tane kundak şeklindeki battaniyelerden ( bizimkisi malum kış bebeği )
1 yastık yorgan battaniye
5 adet penye battaniye
yan yatma yastığı ( ne olduğunu bilmiyorum ama bebek mağazlarında varmış üstünde delikler varmış)
havlu ( içine mermerşah dikilirse daha iyi oluyormuş )
Ter bezleri ( yine mermerşah )
banyo malzemeleri ( küvet kova maşrapa -dikkat azo boyasız olsun- sünger banyo filesi )
yıkama su derecesi (bu gerçekten lazım oluyormuş)
bebe şampuanı
bebe yağı/sabunu / masaj yağı / pişik remi ( ki bunlar genelde zaten set olarak satılıyor )
2 emzik
2 biberon (125cc)
2 tane mama kaşığı
2 tane emzik kabı ve tutacağı
burun temizleyici
tırnak makası saç fırçası seti
oda derecesi
dönence
oda süsleri (hastane için, arkadaşım 15 gün erken doğum yaptığı için bunları yetiştirememişti, o yüzden bana önceden al dedi :))
ateş ölçer
göğüs kremi ( ama bunun markasını doktoru söylemiş )
bebek karyolası
yoksa kamera
bebek arabası
bebek çantası
taşıma koltuğu
sterilizator/biberon ısıtıcı
buhar makinası

bunlar temel ihtiyaçlar dedi.. zaten hepsi bildiğimiz şeyler.. ben herşeyi check list'ler halinde yapmayı sevdiğim için hazırladım... kıyafet bu kadar yeter çünkü 2 ay sonra olmuyor dedi.. bir de tabi çok hediye geliyor..

merhaba kızlar,

liste gerçekten güzel.

ama aklıma kırmızı taç geldi.onsuz olmaz valla :12::1:
makyaj malz bi kaç çeşit ..

kızlar merhaba . nihayet bebeğimizin cinsiyetini öğrendik. bir kızımız olacaaak :) çok mutluyuz, şimdi daha çok sabırsızlanıyoruz. artık vitrinlerdeki bütün pembeler bizimdir :D darısı henüz öğrenemeyenlerin başına diyorum.

hayrılı olsun tebrik ediyorummm...hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inş. kaç haftalık??

ayyyyyyy çok tebrik ederim canım...:71:

darısı başımıza olsun inş. :49:benim içimden de kız geçiyor ama hayırlısı ...
çok sevindim gerçekten...pembeli pembeli süslersin artık...
isim ne olacak peki... :26::8:
bi de o var..en önemlisi hemdeee

hayırlı uğurlu olsun canızm :D uzun bir aradan sonra kız bebek haberi aldık :nazar::nazar::1:

bende bu gün aylık kontrol ve ikili test için gittik.
kan tahlillerini de gösterdim doktora.demir ilacı ve vitamin verdi.
bebişimizi gördük yine.:1:bizimki pek bi oynaktı.kızmı acep.
yerinde hiç durmuyodu.zıplıyomuş resmen.eşim gülüp duruyodu.göremediğim için bende onu yüzüne bakıyorum nnoluyo diye ...
sizin bebişlerde zıplıyormu,normlami bu durum :61:

Back