• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

ya bi şey soracam doğumdan sonra hastanede 1-2 gün kalınıyor diye biliyorum herhangi bir sorun yoksa tabi.... hastanede, anne ve bebek için çok fazla malzemeye gerek var mı?? anne için, pijama, çamaşır çeşitleri, çorap,terlik, yedek kıyafet..vs

kızlar merhaba . nihayet bebeğimizin cinsiyetini öğrendik. bir kızımız olacaaak :) çok mutluyuz, şimdi daha çok sabırsızlanıyoruz. artık vitrinlerdeki bütün pembeler bizimdir :D darısı henüz öğrenemeyenlerin başına diyorum.

aaaaa :52::52::52: grubun ilk kızı, yanılıyorsam düzeltin beni... hayırlı uğurlu olsun...:nazar::nazar::nazar:

kızlar merhaba . nihayet bebeğimizin cinsiyetini öğrendik. bir kızımız olacaaak :) çok mutluyuz, şimdi daha çok sabırsızlanıyoruz. artık vitrinlerdeki bütün pembeler bizimdir :D darısı henüz öğrenemeyenlerin başına diyorum.

SANADA MERHABA HAYIRLI UĞURLU OLSUN EVET FORUMUN İLK PRENSESİ GELDİ:nazar: ALLAH SAĞLICAKLA KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH.
merhaba kızlar,

liste gerçekten güzel.

ama aklıma kırmızı taç geldi.onsuz olmaz valla :12::1:
makyaj malz bi kaç çeşit ..

BENCEDE HEMEN EKLİM KIRMIZI TACI BENİM LİSTEME:))

ya bi şey soracam doğumdan sonra hastanede 1-2 gün kalınıyor diye biliyorum herhangi bir sorun yoksa tabi.... hastanede, anne ve bebek için çok fazla malzemeye gerek var mı?? anne için, pijama, çamaşır çeşitleri, çorap,terlik, yedek kıyafet..vs

EVET ANNE İÇİNDE VAR DİMİ BEN HEPSİNİ Bİ ARA ÇARŞIYA GİDİP ALMAYI PLANLIYORUM KISMETSE EKİM GİBİ

kaç hafta da öğrendin canım..

evet bence kendimiz için iki takım pijama ve yedek çamaşırlar almalıyız... malum hastane ortamı, pansumanlar, kanamalar kirlenebilir.. çorap al mutlaka insanın ayakları üşüyormuş.. hatta yanlış hatırlamıyorsam sezeryana girerken arkadaşıma giydirmişler ( yine sorar teyit ederim ) terlik mutlaka çünkü hastanede mutlaka yürütecekler seni ( gaz çıksın diye ) e çıkarken giymek için rahat bir eşofman takım lazım malum dikişli olacağız.. bebek için hastanede giysi ve bez bulunduruyorlarmış ama bence insan kendi aldığı kullanılsın ister.

bende bu gün aylık kontrol ve ikili test için gittik.
kan tahlillerini de gösterdim doktora.demir ilacı ve vitamin verdi.
bebişimizi gördük yine.:1:bizimki pek bi oynaktı.kızmı acep.
yerinde hiç durmuyodu.zıplıyomuş resmen.eşim gülüp duruyodu.göremediğim için bende onu yüzüne bakıyorum nnoluyo diye ...
sizin bebişlerde zıplıyormu,normlami bu durum :61:

evet benimki de ikilide çok hareketliydi, bi rahat durmadı doktor amcası burun kemiğini ölçsün.. ama bu normalmiş.. hatta bebeğin hareketli olması iyi birşeymiş...

fırtana, yağmur ve karanlık bir hava içim kararıyor yaa üşüyorum :((( haziranın 16 sında yok böle bi şey gök deliniyor sanki

evet benimki de ikilide çok hareketliydi, bi rahat durmadı doktor amcası burun kemiğini ölçsün.. ama bu normalmiş.. hatta bebeğin hareketli olması iyi birşeymiş...

sağol canım açıklama için..
doktorda kötü bişey demedi ama..
tecrübe edenlerden duymak daha iyi oluyo :emir_bebek:

Benim ilk doğumum sezeryan oldu 1 gece kalmıştım hastanede , 2 adet gecelik götürmüştüm kendim için çünkü pijama yada eşofman giyemiyosunuz sezeryan olunca doğal olarak , birde eğer sezeryan olursa hasta bezi istiyorlar mutlaka

Doğum Çantası

Bebeklerin çoğu zamanından önce doğar. Bu yüzden güvende olmak için,
doğum yaklaşırken her şeyi hazır tutmak ve beklenen günden
3-4 hafta önce hastane için çanta hazırlamak gerekir.
Bir doğum çantası içinde bulunması gerekenler ise;

Eşinizin, doktorunuzun ve hastanenin telefon numaraları
Daha önceki hastane notları
2-3 tane büyük t-shirt ya da gecelik
Hijyenik pedler ve iç çamaşırları
Bedene uygun emzirme sütyenleri ve atılabilir göğüs pedleri
Banyo havlusu ve terlik
Islak mendil, kağıt mendil, kolonya, tarak, toka ya da saç bantları
Bebek için zıbınlar, yelek, biberon, hava sıcaklığına göre battaniye ya da pike
Bebek için en küçük numara bebek bezleri, temizlik malzemeleri
Fotoğraf makinesi ve kamera
Nemlendirici krem ve vücut losyonları
Sabun, diş fırçası, deodorant, şampuan ve makyaj malzemeleri
Hastanelerde cep telefonu kullanılmadığından telefon kartı
Kraker ve bisküvi tarzı yiyecekler, meyve, meyve suyu ve su

Benim ilk doğumum sezeryan oldu 1 gece kalmıştım hastanede , 2 adet gecelik götürmüştüm kendim için çünkü pijama yada eşofman giyemiyosunuz sezeryan olunca doğal olarak , birde eğer sezeryan olursa hasta bezi istiyorlar mutlaka

hıı tabi doğru ya dikiş var.. ya ben de hiç sevmem gecelik...

merak ettim yaa levya kaç haftalıkken bebeğinin cinsiyetini öğrendi...hemencecik cevap yazsyadı keşke :)

Back