• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

selamlaar
ne zamandır geçmişi okuyorum okuyorum tam cevap yazıcam bişi oluo.
işe başladım annem geldi. yarım gün gidiyorum zaten.bi kere süt sağıyorum.o yetio. pek bi sorunumuz yok çok şükür.ben gelene kadar uyuyomuş. ben geldiğimde yeni uyanmış oluo. özlüorum.kapıyı annem kızımla birlikte açıo. kızım bana bakıcak sevincek gülcek die beklerken.kızım açılan kapıya bakıo her defasında. :D
ek gıdaya geçmedim ben.doktor 6 aya kadar hiç bişe verme dedi. ama annemle yavaştan başlıcaz bi çay kaşığı bi çay kaşığı. annem günlük sütten yaparız dio.belki anne sütünden yaparım.
gözündeki doğum lekesi kabardı yaa.arpacık gibi oldu.sizinkilerin doğum lekesi var mıydı kırmızı kırmızı? yarın onu göstericem bakalım. diş kaşınmalarınız başladı mı? kıızmın eli hep ağzında.oyun halısı aldım.işe yarıo valla. kucakta yorulunca yatırıorum oyalanıo.bi de bebeğimin vajinagirişi yapışıkmış. valla daha önceki doktorlar hiç bakmamıştı. şimdilik bişi vermedi.daha ilerlerse merhem vercekmiş masajla ovucakmışım. yoksa yukarı doğru iyice kapanırmış.
facebookta ne grubu?ben aralık annelerini takip ediyorum. baya paylaşım oluo.

kızlar yardım edin yaa yoğurtu nasıl yapacam aptamil devam sütüyle denedim olmadı, kendi sütümle de olmadı???

Ben gunluk sutle yapiyorum ama kendim bi turlu tutturamadigim icin makinasini aldim sansa kalmiyor tutmadi derdi olmuyor. Aptamille bi kez denedim normal yogurda gore daha sivi oluyor zaten oyle oluyormus yogurt kokusu ve tadi olunca hazir oluyormus. sutle yapilinca daha kivamli oluyor o nedenle ben gunluk sutle yapiyorum. Doktorada sordum inek sutu oluyor ama mayalanma islemi oldugu icin fermante oldugundan dolayi sutteki ozelligini kaybediyormus yogurttta o nedenle sakincasi yokmus inek sutunun.
cumartesi gunu rotanin ikinci dozunuda yaptirdik. ek gida manumuzda biraz daha cesitlendi tarhana ve yogurt corbasi le muhallebi ekledi. muhallebiyi pisirilerek olacagi icin devam sutu su ve pirinc unuyla yapicamisiz ya da aptamilin sutlu pirincli die bi muhallebisi var onunla. 3 hafta sonrada kahvalti karisimlarina baslicaz.. Walla ek gidalarla gun dahada hizli akip geciyor kizlar oydu buydu derken hepside taze taze hazirlandigi icin surekli bi sirkulasyon oluyor. 1 yasina kadar boyle ondan sonra rahat edicez insallah herseyi yiyebiliyor olucaklar..

selamlaar
ne zamandır geçmişi okuyorum okuyorum tam cevap yazıcam bişi oluo.
işe başladım annem geldi. yarım gün gidiyorum zaten.bi kere süt sağıyorum.o yetio. pek bi sorunumuz yok çok şükür.ben gelene kadar uyuyomuş. ben geldiğimde yeni uyanmış oluo. özlüorum.kapıyı annem kızımla birlikte açıo. kızım bana bakıcak sevincek gülcek die beklerken.kızım açılan kapıya bakıo her defasında. :D
ek gıdaya geçmedim ben.doktor 6 aya kadar hiç bişe verme dedi. ama annemle yavaştan başlıcaz bi çay kaşığı bi çay kaşığı. annem günlük sütten yaparız dio.belki anne sütünden yaparım.
gözündeki doğum lekesi kabardı yaa.arpacık gibi oldu.sizinkilerin doğum lekesi var mıydı kırmızı kırmızı? yarın onu göstericem bakalım. diş kaşınmalarınız başladı mı? kıızmın eli hep ağzında.oyun halısı aldım.işe yarıo valla. kucakta yorulunca yatırıorum oyalanıo.bi de bebeğimin vajinagirişi yapışıkmış. valla daha önceki doktorlar hiç bakmamıştı. şimdilik bişi vermedi.daha ilerlerse merhem vercekmiş masajla ovucakmışım. yoksa yukarı doğru iyice kapanırmış.
facebookta ne grubu?ben aralık annelerini takip ediyorum. baya paylaşım oluo.

geçmiş olsun blackrose. Umarım çok sürmeden iyileşir bu ufak rahatsızlık. Bende oyun halısı aldım gerçekten işe yarıyor dediğin gibi kucakta dolaştırdığım zaman sayesinde baya azaldı :) facebook da 2011-2012 anne ve anne adayları diye geçiyor ama gizli olduğundan gözükmüyormuş.

bu arada toz mama ile devam sütü aynı şey değilmi ?

geçen hafta doktora gittik 3. ay kontrolümüz oldu. Rotavirüs aşımızıda olduk çok şükür bir problem yaşamadık. Yalnız düzgün kilo almamışız 1 ayda 480 gr. :( doktorumuz panik yapıcak bişi yok ek bişi vermeyede gerek yok dedi ama ben 2 gündür çok az yatarken mama veriyorum. Kusması için verdiği ilacada başladık oluk oluk kusmuyor şükür verdiğim sürece. İnşallah toparlıcaz 4. ay kontrolümüze kadar. Birde yeni farkettiğim bişi kızım mememi emerken bazen çırpınıyor ağlıyordu ben hep gaz sancısı sanıyordum o hareketlerini meğerse sütüm gelmiyormuş sizdede oluyormu böle birşey ?

ay canım kıyamam çırpınmasın... bende olmuyor ama bizimkide bazen zar zor alıyor memeyi sapıtıyor bazen ayakta emziriyorum. benimkide dün akşam bütün suratını yolmuş malesef o kadar da tırnaklarını kesiyorum ama nafile. zaten bu günlerde pek mızmız ne oluyor anlamıyorum????

kizlar dert etmeyin allah baska sikinti vermesin daha bebislerimizi dis cikarmalari var..bizimkide elleri agzinda muc muc emmede doktorda cekmeyin bagisiklik kazansin mikroplara diyor..neyse kendi basina takiliyor..bugun burasi cehennem kadar sicak oglumu cikartimmi cikarmayimmi muallakta kaldim valla..dun parkta ayakkabisini dusurduk cok cocuk vardi galiba alip bir yere attilar..bir baktim yok esi neyse saglik olsun zaten olmamaya baslamisti son bir giyindirim kaldirayim demistim..birde ben bebegin tum esyalari ni sadece sevdigim bir kacini ayirip kuculun kiyafetlerini bagislamayi dusunuyorum.ikinci cocuk icin ayirim dedim ablamda ne ayiriyorsun her cocuk nasibiyle dogar bolme dedi.ben hic ayirmadim nedirki masrafi zaten kaldiriyorsun dagit gitsin baska cocuklarda sevinsin bu kadar egoist olma demesinmi :52::52::52::52::52:yani ablam gelinligini nisanligini koltuk takimlarina varana kadar gonderiyor..annem buradaykende cok eski olmayan halilarini atmis:33::33::33:..neyse almis baksa bir kadin kermes malzemeleri diye sanirim bir yere vermis.:27::27::27:

.cok sukur tr gelme vaktim belli oldu..oglumun oturumunun cikmasini bekliyorum..sukur pasaportunu falan aldim..5 mayis gibi insallah tr olucam..sonra temmuz gibi nasipse donecegim babamiz artik bekar bekar takilacak napalim o haziranda gelecek 10 gun falan kalip tr donecek cokta ayrilmamis oluyoruz..herkes cok heyecanli cogu bebegi gormedi..simdi gidip mevludunu falan yaptirip..gezecegiz insallah..

asilarini vurdurdum artik diger asilarini tr vurduracagim mayis sonu oldugu icin vurulamiyor burada..rotayida haftaya olucagiz zamani biraz sarkti ama saglik olsun sonucta cok gecte degil..kan damlasina basladim sukur 5 damla veriyorum..ama sanirim miktari cogaltacagim benim hep kanim dusuktu ondan benzeme ihtimali olabilir buradaki doktora danismadim henuz ama onuda soracagim..ben ogluma ta dogdugundan beridir herseyi tattirdim..oglan cocugudur diye..simdi bakalim yeme safhasina nasil gececegiz..biberonu almak istemiyor artik ucunu kemiriyor dislerde kasindigi icin..dis kasiyicisi almadim aklimdayken onu alim bugun emzik seklinde aldim onunla idare ediyordum emzik tutmayinca elimde kaldi..

yaklasik 1 aydir hep gezdiriyorum park bahce ama size sunu soyleyim cocuk disari cikinca daha faal oluyor.mesela 1 hafta soguktu buralar esiyordu cikarmadim o hafta hic yiyip icip yatti oyle bir tepki vermedi genel seyler yapti..sonraki hafta hep cikardim cocuk canandi tabi buyumesininde etkisi var..bebeklerinizi disari cikarmaya ozen gosterin takip edin aradaki farki goreceksiniz..:emir_bebek::emir_bebek:

bugün güneşli hava diye kızımı parka götürdüm ama çok rüzgarlıydı bir tur atıp geri döndük. Güneşide sevmedi sanırım bir ağlama tutturdu. Onun için gittim panik yaptı beni :)
Bu arada inek sütümü yoksa devam sütümü yoğurt için diye düşünürken doktorumun sözü geldi aklıma. Devam sütündede inek sütü proteinleri varmış aklınızda bulunsun.

Valla ben okadar radikal değilim yoğurt konusunda süt alıp kaynayın yapıcam sanırım çünkü devam sutu cocuklarda bağırsakların yararlı bakterilerini yok ediyor diye okumuştum birde yapım asamasinida bilmiyorum açıkcası...o toz nasil kimyasallarda üretiliyordur kim bilir ama süte yabancı bisey katamazlar bozulur günlük ise birde..

Bu ülkede devam sutu yok ayrıca olmamasında kafamı karıştırıyor burada çok avrupalı yaşarken böyle seyler olmaması ilginç..ama bakıcım bulabilirmiyim diye almak icin değil ama satılırmış diye..

selamlar herkese:) bizimde kontrolümüz ayın 4 ünde bakalım oğlum ne kadar büyümüş??? ya kızlar birşey sorucam benim oğlum çok korkak ya yanında biri yüksek sesle birşey yapsın hemen korkuveriyor. herkesi yabancılıyor. babasının bile gülmesine korkuyor. acaba bunda bütün hafta evde yalnız kalıyoruz onun etkisi olabilirmi? haftanın bir günü anca dışarı çıkıyoruz biz. insanlarla haşır neşir olmasın diyede hiç biryere götürmüyorum yalnışmı yapıyorum acaba? kaynanam bile sigara içiyor dikkat etmez diye götürmek istemiyorum. böylece çok yabancılıyor herkesi ve korkuyor napcam şaşırdım.....

selamlar herkese:) bizimde kontrolümüz ayın 4 ünde bakalım oğlum ne kadar büyümüş??? ya kızlar birşey sorucam benim oğlum çok korkak ya yanında biri yüksek sesle birşey yapsın hemen korkuveriyor. herkesi yabancılıyor. babasının bile gülmesine korkuyor. acaba bunda bütün hafta evde yalnız kalıyoruz onun etkisi olabilirmi? haftanın bir günü anca dışarı çıkıyoruz biz. insanlarla haşır neşir olmasın diyede hiç biryere götürmüyorum yalnışmı yapıyorum acaba? kaynanam bile sigara içiyor dikkat etmez diye götürmek istemiyorum. böylece çok yabancılıyor herkesi ve korkuyor napcam şaşırdım.....

Bebegin büyüme safhasiyla ilgili okuduğum her yerde hep insanlarla muhatap edin bolbol konusun o anki durumlar hakkında şarkılar söyleyin mutlaka ilgilenin yazıyordu..bende buralarda tanıdıklarımı eve davet ediyorum benimkide yabancılığın ağlıyor ama alıştırdım çok sükur ..mesela odaları süpürucem acıyorum süpürgeyi başlıyor ağlamaya yüksek sese tepki veriyor..6 aya kadar sıçramasında normalmiş dert etme..ben hemen hemen her aksama doğru çıkarıyorum birazdanda denize götürecegim güneş etkisini kaybetsin diye bekliyorum....insanların kucağına verme genelde basik yerlerde yada havasiz yerlerde çok kalma ama gezdir..ondan kalabalık ailelerde yaşayan cocuklar daha aktif oluyormuş..ben bebek arabasını sarıp sarmaliyordum sadece dis seslere alissindiye geziyordum valla..cocuğa rüzgar gelmiyordu okadar...

bende yapacam artıkın başka çare yok.... havalarda güzelleşiyor nasıl olsa. inşallah bir an önce rayına oturur kuzum.

slm herkese 5 buçuk ay aradan sonra iş yerinden yazıyorum..ama az kaldı 20 dk sonra eve gidiyorum..
ben yoğurdu aptamil devam sütüyle yapıyorum bi süre daha inek sütü vermeyi düşünmüyorum şu an sadece 30 ml tadımlık yiyoruz..elma püresinede başladık ama yoğurtu daha çok sevdik..10 gün sonra dr kontrolümüz var rota aşımızda yapılacak dr unda inek sütü ve yoğurt yapma konusundaki düşüncelerini öğrenir sizinle paylaşırım..sizlerde sorun hep beraber orta yolu bulalım..

benimde kafam karisti iyice yogurt konusuna aptamilde devam sutu dediginiz toz dimi..dun gittim baktim reyonlarda buldum..sonra bende birkacgn sonra doktora goturecegim ona sorucam..bizim doktorumuz astim ve alerji uzmani o heralde inek sutunun cocuklar uzerindeki etkisini iyi biliyordur..o ne derse bende yazarim..bu rota asisi birde 6 aylikkendemi vuruluyor sanirim tr yaptiricam..siz cocuklariniz icin kurban kestirdinizmi bizde oyle bisey varmis erkek cocugu icin 2 tane kiz cocugu icin 1 tane kestiriliyormus..bende simdi biri ist biri isk olmak uzere 2 tane kestiricem bir aksilik cikmazsa insallah..

benimde kafam karisti iyice yogurt konusuna aptamilde devam sutu dediginiz toz dimi..dun gittim baktim reyonlarda buldum..sonra bende birkacgn sonra doktora goturecegim ona sorucam..bizim doktorumuz astim ve alerji uzmani o heralde inek sutunun cocuklar uzerindeki etkisini iyi biliyordur..o ne derse bende yazarim..bu rota asisi birde 6 aylikkendemi vuruluyor sanirim tr yaptiricam..siz cocuklariniz icin kurban kestirdinizmi bizde oyle bisey varmis erkek cocugu icin 2 tane kiz cocugu icin 1 tane kestiriliyormus..bende simdi biri ist biri isk olmak uzere 2 tane kestiricem bir aksilik cikmazsa insallah..

evet devam sütü toz şeklinde. onun içindede inek sütü proteinleri var oyüzden bence ha inek sütüyle yapılmış ha devam sütüyle bence birşey farketmiyor. Bazı doktorlar sadece sütaş ın ürettiği bebek yoğurdunuda öneriyor. Bakalım o vakte geldiğimizde bizim doktorumuz nedicek.
Bu geçtiğimiz pazar kestik biz akika kurbanımızı çok şükür. Kızımız olduğu için birtane :) Allah kabul etsin inşallah cümlemizinkini.

Selam kizlar

dun Emiri sunnet ettirdik. cok sukur ise baslamadan halloldu 2 pomat ve 1 fitille dunu rahat gecirdik cumartesi gununden itibarende banyosunu yapabilecek. masallah iyiyiz cok sukur :) kucuk adam oldu oglum :)

Bu arada haftaici cok sik olmasada haftasonlari disaridayiz bizde hep ve surekli degisik insalar goruyor pek yabancilamiyorda belki daha sonra mi olur bilmiyorum ya da babasi gibi sicak kanli olacak kimseye aglamiyor hele konusulsun yuzune hemen guluveriyor..
Yogurt konusunda ben dusuncelerimi ve nasil yaptigimi yazmistim zaten. Bence bu kadar cok dusmeyin ustune sonucta bizim bebekligimizde hepimize degil yogurt halinde direk inek sutu veriliyordu 1 yasindan once simdiki gibi degilmis ki cok mu sagliksiz olduk hayir tabiki. o zamanlar yeni dogan cocuga once sekerli su verilirmis. simdi hersey farklilasti tabiki doktorumu dinliyorum bende ama acikcasi ben toz mama ile yapmaktansa gunluk ya da kaynatma sutle yapmayi tercih ediyorum. mesela bu hafta annemlerdeyiz bildikleri bi kasaptan sut alip kaynatir hep onunla yaptik yogurdunu bugun onu vericem. Ben biraz yapi olarakta rahatimdir Emir kucuk dogdugu icin ilk 4 ay asilarinin 2. turuda yapilana kadar cok dikkat ettim ama simdi biraz daha rahat davraniyorum birazda mikroba alismasi icin eline aldigi herseyi surekli yikamiyorum ya da ellerini dis kasimak icin agzina goturdugunde birakiyorum bazen yapsin mudahale etmiyorum mikropta alsin diye ki fanusta buyur gibi buyumesin herseye alismaya baslasin artik.

Birde bence bebegi icin en iyisini annesi bilir annelik icgudusu dogruyu gosteriyor onun icin bence hepimiz dogru yapiyoruz icinizi ferah tutun..

bende aptamil konusunda suphelerim var ondan bir isinamadim milupaya anlamadim gitti..burada hippe diye bir marka var organikmis urunleri..buradaki kadinlarin coguda onu kullaniyormus aksam onada baktim..corbalari meyveleride var kavanozlarda..yani evdeyken degilde hani boyle disari ciktigimizda sut vermeyecegim yerlerde ne bilim cok aciktiginda onlardan kullanmayi planliyorum ama simdilik arastirma asamasindayim..icinde neler var ogrenmem gerek..biz burada yogurtlar bile sut tozundan yapiliyor diye almak cok istemiyoruz..cunku hic bir besleyici tarafi yok tr olsam direk market yogurdunu verirdim cunku onlar direk sutlerden yapiyor..tr icin sut tozu maliyeti yuksek..burada sut yok hayvan yok colun ortasi basiyorlar sut dozunun gozune..yani kefir birde probiotik yogurt varmis ..doktorlar onu oneriyor bebeklere dun arastirdim yok tabi burasi kefiri nerden bilsin..hos su anda ona karsida bir his beslemiyorum kullanmak konusunda..zaten 1 aya tr olucam birakicam annemlere nasil besliyorlarsa 2,5 ay kalicam tr de yapsinlar benide buyuk bir kulfetten kurtarirlar yoksa boyle kafayi yiyicem..sadece giderken hipp urunlerinde alicam baya..tr de organik reyonu varsa onuda almam belki.

disarisi konusunda evet ben artik sagmiyorum sutumu yemek yeme aralarini 3 saate dengeliyorum evden cikmadan emziriyorum sonra parka goturuyorum evimin hemen yaninda 1300 m2 alan icinde kocaman bir park var..parali girisi oldugu icin ipsiz sapsiz gezmiyor hos cok fazla yok ama olsun olanlarda var yani her ulkede oldugu kadar..hergun goturuyorum icerisi civil civil cocuk kayniyor onlara baktiriyorum kucagima alip geziriyorum. heryer yesil kilim alip goturuyorum ogluma yastigini falan oturuyorus yastigini koyuyorum rahat rahatta uzaniyor..kuslar cok fazla seslerini duydukca guluyor..hosuna gidiyor yani anladi sanirim ne zaman arabasina yatirsam kuzu gibi sessiz..dun alisveris magazasina goturdum tr gelicem kendime biseyler alim dedim kabine soktum sevmedi aglamaya basladim tamam cikicas yok soyle yok boyle baktim oldu gibi deneyeceklerimi biraktim ciktim..sadece ayakkabi alabildim oda hala keyifsiz..aksam esimle alisverise gittik ben surada biseyler alim dedim oda saat tutmus disarida yarim saattir yoksun ben yokken alsan bu sefer ikisi ile ugrastim..yani anlayacaginiz bebekle alisverise cok gidilmiyor..yada tabiati erkek isyan ediyor hemen :))

hipp marka mamayı Türkiye dede bulabilirsin dunedain bebek mağazalarında eczanelerde var. Ama milupa gibi bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi varmı araştırmak lazım. Bende bugün parka götürdüm ama güneşi hiç sevmiyor yaw yüzüne güneş gelince ağlamaya başlıyor yüzü beş karış gezdirdim :/

icebreezer hayırlı ve geçmiş olsun canım. Artık tam anlamıyla küçük adam oldu çok yakışıklı maşallah :)

hipp marka mamayı Türkiye dede bulabilirsin dunedain bebek mağazalarında eczanelerde var. Ama milupa gibi bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi varmı araştırmak lazım. Bende bugün parka götürdüm ama güneşi hiç sevmiyor yaw yüzüne güneş gelince ağlamaya başlıyor yüzü beş karış gezdirdim :/

icebreezer hayırlı ve geçmiş olsun canım. Artık tam anlamıyla küçük adam oldu çok yakışıklı maşallah :)

Cok tesekkurler Patka :) Bizimkide gunese hic bakamiyor gozlerini kapatiyor hemen ama normal bizimkiler kis bebegi tabi gunesi bilmiyorlar ki daha alisicaklar onada zamanla..

Ben kavanozlardan hic vermedim daha evde yapiyorum hep tatile gidersek o zaman verebilirim ama 2 gunluk bi yer olursada evde hazirladigimi ertesi gunude veriyorum doktor 2 gun verebilirsin dedi. yogurt makinasinin kucuk cam kaplarina kokuyorum corbasini filan soguk buz akusuyle tasiyorum gittim yerde sicak suya oturtup isitip yediriyorum.
Hipp hic kullanmadim mama ve muhallebide aptamil kullaniyorum doktorumuzun tavsiyeside o yonde oldu. Ne kadar organik deselerde ben ona cok inanmiyorum sonucta kavanozda aylarca duran besinler.

Back
X