• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

Bende yuzÜne güneş vurduğu icin ince beyaz eşarp geçiriyorum arabaya gözleri renkli açamıyor garibim..valla bildiginiz öyle örtülü gezdiriyorum...zaten aksama doğru cikincada pek günesinde etkilemiyor..bugun doktora gittim 6 aya kadar anne sutu vereceksin dedi...meyve sebze vermeğimizi diye sordum günde 1 kere alıştırmalik doymasina gerek yok onunla dedi..sonra kan damlası bu ülkede kullanılıyormuş..ama senin ulken kullanıyorsa devam edebilirsin dedi bir mahsur yok..d vitaminini aksatma sadece dedi..sonra boy kilo iyi maşallah o kadarda iyi bakmama rağmen meyve suyu veriyorum pipisinin kenarı pisik oldu asitinden..ona Pomat yazdı gecti gibi cok sükur...Pampers kullanıyorum ama haggies daha rahat kullandı oglum sizdirma yapmadı ama haggies cok kalın geliyor ötekinin inceltilmis yapısında isime geliyor açıkcası...

Hippe ürünleri varmış ablam söyledi ama sanırım tr göre burası daha ucuz...birde o ürünleri öğrendim vakumlayip koyuyorlarmis...ondan taze kalabiliyormus..dediğim gibi acil durumlarda sadece vericim yoksa oda yok..kendim tarhana yapmayı düşünüyorum onu yediricem..aslında simdi yapsam gelince yedirirdim..glutensiz un bulmak lazım baya ısımız var anlayacağınız..birde bebek bezleri ben aradaki farkı anlayim diye soruyorum ben 68 tanelik paketi 32 tl aldım orada ne kadar yerim var bavulumda getirim dedim..eğer 3 5 tl fark taşınayacağım yoksa..birde mont alayımı kızlar e bebekte cocuk montları 19 tl olmuş indirim varmış bakın derim..ben sanırım buradan alicam...ist havası belli olmaz hasta etmeyin birde oğlumu..

Neyse doktorun dedikleri aklıma geldikçe yazarım 2 rotayı yeni vurduğum sükur bitti aşılarımız artık 6 ayda olacak nasipte...devam sutu icin he onu sordum 6 aydan sonra ver simdi verme dedi...cogu yemeğini 6 aydan sonraya sarkitti oncesi bitki çayları meyve ve sebze yiyebiliyor sadece...

herkese selam hanımlar. bizede doktorumuz önümüzdeki ay ek gıdalara geçeriz dedi:)bizimkisi alerjik olduğu için dikkatli geçelim dedi doktor. bu arada benim bütün arkadaşlarım hipp kullanıyor ve çok memnunlar onlar sık eleyip sık dokuduğu için bende hipp kullanmayı düşünüyorum. haziranda tatile gidicez o zaman kavanoz mamalarından alıcam öyle düşünüyorum. biz kurbanımızı doğumun ertesi günü kestik ama 1 tane 2 tane olduğunu bilmiyordum. akika kurbanını da bilmiyordum. benim adağımdı öyle kestik. allah kabul etsin. onun haricinde bugünlerde yine mızmızız..... malesef

herkese selam hanımlar. bizede doktorumuz önümüzdeki ay ek gıdalara geçeriz dedi:)bizimkisi alerjik olduğu için dikkatli geçelim dedi doktor. bu arada benim bütün arkadaşlarım hipp kullanıyor ve çok memnunlar onlar sık eleyip sık dokuduğu için bende hipp kullanmayı düşünüyorum. haziranda tatile gidicez o zaman kavanoz mamalarından alıcam öyle düşünüyorum. biz kurbanımızı doğumun ertesi günü kestik ama 1 tane 2 tane olduğunu bilmiyordum. akika kurbanını da bilmiyordum. benim adağımdı öyle kestik. allah kabul etsin. onun haricinde bugünlerde yine mızmızız..... malesef

canım senin bebiş atapikti değilmi. Yiğenimden biliyorum o tip cilt çok kuruduğu için kaşıntı yapıyor. Çok mızmızlandığında göğsünü elinle ovala biraz kaşındığı içinde huzursuzlanıyor olabilir. Yiğenimde çok ağlardı o yüzden tabi biz derdinden anlamıyorduk ozamanlar doktora gidene kadarda bilemedik :( Bende kavanoz mamada hipp i tercih ederim gerek olduğunda tabiki. Önümüzdeki hafta 4. ay kontrolümüz var bakalım bizim doktorumuz ek gıdaya başlatıcakmı.

ırmakcığım senin oğluşunun durumu farklı tabi ek gıda olayında drunu dinle, diğer arkadaşlara tavsiyem 4,5 aylıkken ben başladım tattırmaya sizde başlayın geç olunca yedirmesi güç oluyor :) bizim çarşamba günü 5. ay kontrolümüz var, rotanın 2. dozuda yapılacak bakalım drumuz bize ne diyecek ben oğluşuma öyle karnı doyana kadar çorba,yoğurt,meyve vs. yedirmek istiyorum garibim kuş gibi ağzını açıyor..1-2 kaşık kesmiyor bizi :)

Son düzenleme:
ay yavrum bende veriyorum yinede boyle yiyebilecegi seyler hic ole doktor falanda dinlemedim valla..simdi bu hafta yogurt ile baslayim dedim meyve falan veriyorum zaten..ya he valla cok hosuma gitti tabir canim ya benimde kanosum doymuyor daha istiyor ole ufak tefek cinli cocukmuki bizim cocuklarimiz anlamiyor 2 kasikta nerde gerisi diye birde oldugu yerde atiyo kendini istiyor..

aksam bebislerinizi kacta yatiriyorsunuz kizlar ben 12 gibi yatiyor tam ama parcali parcali uyuyor geceye kadar yani 10 falanmi yatirmama lazim sabah calismayan anneler kacta kaldiriyorsunuz bebekleri

ben gece 11 de yatırıyorum en geç.2-3 kere uyanıp emip uyuyor sabah 8:30 a kadar sonrasında artık uyumak değil oyun oynamak istiyor :)

bizim uykular şimdiye kadar 3 değişik şekilde oldu..2,5-3 aylıkken gece 12 de, 3 aydan sonra saat 10 da, şimdi ise 7-8 de uyuyoruz tabi 2-3 saatte bir emmek için uyanmalarıda hesaba katmalıyız..sabah ben işe gelirken uyandırma gibi bi sıkıntım olmuyor kendi kendine 5 buçuk-6 buçuk arası mutlaka uyanıyor...ondan sonra uyku yok hep oyun istiyor :)

Son düzenleme:
Selam kızlar.Kızımla tatilimizi bitirerek İstanbula geri döndük.Neredeyse 5 aydır hep annem ve babam yanımdaydı.Yani kalabalık bir aile şeklinde yaşıyorduk.Şimdi evin içinde yalnız kalınca kızımla bir acayip geldi.Yavaş yavaş alışıyorum ama.Allahtan Öykü zor bir bebek değil çok yormuyor beni.
icebreezer Emiri sünnet ettirmişsiniz.Hayırlı olsun.Damatlığını da görürsünüz inşallah.
Bizim de yarın 5. ay kontrolümüz var.Ek gıdaya henüz başlamadım ben ama çok nadir yemeklerin suyundan ya da meyvelerden tattırıyorum.Öyle güzel yalanıyor ki sanırım sevecek yemek yemeyi.Yarın soracağım doktorumuza ek gıda işini.Ama sanıyorum 6. aydan önce başlatmaz çünkü şu an sütüm çok yeterli.Yarın doktordan sonra yine yazarım size.

Bu arada aklıma takıldı acaba ben mi çok rahat bir anneyim baksana sizler nasıl yoğurt yapalım hangi mama bebeğe neler yedirmeli gibi birçok konuyu bir hayli düşünüyorsunuz bense daha hiç düşünmedim.Hele o günler gelsin elbet hallolur diye düşünüyorum.

Selam kızlar.Kızımla tatilimizi bitirerek İstanbula geri döndük.Neredeyse 5 aydır hep annem ve babam yanımdaydı.Yani kalabalık bir aile şeklinde yaşıyorduk.Şimdi evin içinde yalnız kalınca kızımla bir acayip geldi.Yavaş yavaş alışıyorum ama.Allahtan Öykü zor bir bebek değil çok yormuyor beni.
icebreezer Emiri sünnet ettirmişsiniz.Hayırlı olsun.Damatlığını da görürsünüz inşallah.
Bizim de yarın 5. ay kontrolümüz var.Ek gıdaya henüz başlamadım ben ama çok nadir yemeklerin suyundan ya da meyvelerden tattırıyorum.Öyle güzel yalanıyor ki sanırım sevecek yemek yemeyi.Yarın soracağım doktorumuza ek gıda işini.Ama sanıyorum 6. aydan önce başlatmaz çünkü şu an sütüm çok yeterli.Yarın doktordan sonra yine yazarım size.

Cok tesekkurler Mavibebek amin insallah.. Allah hepimize cocuklarimizin mutluluklarini gostersin omur boyunca insallah.

Gece uykusu konusunda bizim hala gec yatiyor yaa erkene cekemedim bi turlu birde bi iki gundur uyuduktan sonra yarim saat icinde uyaniyor tekrar uyutuyorum bi daha uyaniyor 3. seferde daliyor bi donem yine vardi ayni sey gecmisti sonra neden uyaniyor anlamiyorum.. Daldiktan sonra sabaha kadar uyuyor artik en son uykuya daldigi saatte gore 8-9 saat sonra uyaniyor ise baslamadan one cekmem lazim cunku gec uyuyunca gec uyaniyor. 7 mayistada is basi yapicam bisi kalmadi bizimde. bu aksam daha erken uyutmayi denicem bakalim..12 , 12.30 gibi uyuyor anca..

Selam.Nerelerdesiniz kızlar.Bebişlerden fırsat bulunmuyor sanırım buraya girmeye.Benim kızımda şimdi mışıl mışıl uyuyor fırsat bu fırsat bir uğrayayım dedim.
Perşembe dediğim gibi kontrole gittik.Allaha şükür her şeyimiz normal.Kızım 7100 gr. ve 67 cm. olmuş.:nazar::nazar:Rotavirüs aşımızın 2. dozu yapıldı.Kilosu iyi olduğu için doktorumuz ek besine geçmeye gerek yok dedi. Ama 15 gün sonra en azından alışsın diye yavaş yavaş meyve sularına başlamamı istedi.Suyuna alıştıktan sonra meyve püresine geçeceğiz.Ama şimdilik çok az günde yarım çay bardağı kadar.Öbür ay yani 6. ayda artık başlayacağız kahvaltı meyve sebze püresi...Bakalım yiyecek mi ufaklıklar.
Bu arada uyku düzenlerini konuşmuşsunuz ben öyküyü şimdilik en geç 11-11.30 arası yatırıyorum.Gece de 2 veya 3 defa emmek için uyanıyor.Sabah ise 9-10 arası tamamen uyanmış oluyor.Ama bu saatler sabit değil değişdiği de oluyor tabii.Yatış saatini daha erkene çekmeye çalışıyorum ama zamanla olur sanırım ne de olsa böyle alıştı şimdilik.

slm kizlaaaaar :) cok oldu gelemedim bir turlu..isten istifa ettim telden giriyorum internete..
Cok sukur bende 19kasimda istemesem de sezeryanla dogum yaptim..3.570 kilo ve 50cm olarak oglum dunyamiza geldi cok sukur..Allah a sukur beni hic yormayan bir bebeklik geciriyoruz..arada bazi uzun gecelerimiz oldu ama genel olarak sende bebek mi buyutuyorsun laflarini duyuyorum masallah :)

yazilarinizi okudum biraz hepimizin gozu aydin ve Allah im saglikla buyutmeyi nasip etsin insallah bebeklerimizi..gorusmek uzere kizlar..

Hee buarada malum aldigim kilolar icin karatay diyeti yapiyorum :) 2haftada 5.5kilo verdim cok guzel gidiyor..

selamlar

ek gıdalara geçmiş sanırım çoğumuz. bana gittiğim her doktor 6 aydan sonra dedi.ben de bekilyorum.ama yavaştan bi çay kaşığı bi çay kaşığı vermeye başlicaz bakalım.

kızım 8 kilo 64.5 cm oldu:nazar:

rotavirüsün ikinci dozu iki ay sonra mı yapılıodu yaa?doktor yazmamış bi dahaki aşı tarihini.2 ay sonra die hatırlıorum sanki?

bu ara bizimkine bi haller oldu.uykusu gelince çok mızıldanıyo.uyumak içinde yan dönüp kafasını koltuğun yastığına yumuyo deve kuşu gibi çok komik.ona da yeni alıştı. ama mızıldanması çok kötü yaa.sakinleşmio da bi türlü.sallasam bile olmuo.kafayı sokçak illa bi yere.çok sık kabız oluo.halbuki anne sütü içio bi tek.arada tek tük mama veriorum.bi haftadır ypamıo kakasını.iki gündür bi çay kaşığı zeytinyapı veriorum bakalım. demir başlicaz bi de.

maşallah dilekçim çok iyi vermişsin.ben de karataya uymaya karar verdim.mantıklı geldi :) bu arada seni merak etmiştik bizde herşeyin yolunda olması ne güzel maşallah :)

Maşallah kızlar vermissiniz kiloları ya benim 1 aydır aynı seyrediyor veriyordum ne güzel emziriyorum su iciyorum cok yemiyorum ama yok niye düşmüyor anlamadım henüz..hareketliyimde oğlumu yürüyüşde çıkarıyorum..ama bir direnç vücudda bende zamana ihtiyacı var diye eklemiyorum artık..black bebek maşallah kilolu sanki hoş benimkisinde seninkinden aşağı kalır bir yani yok doktora sordum sorun yok dedi...sana bisey dedimi millet fazla diyor..kafam karıştı yani..dilek karatay diyetini duygumda örf yani su aralar yargıcımın var hazırlık asamasindayim yani ne kadar uyarım bilemedim..mantığı ne onada bakamadım kısa bir anlatmana gün icinde ne yapıyorsun..bende dogum kilosu kalmadı ama normal kilom var hala onu vermem gerekiyor...

karatay diyetini uygulamadan once kitabini aldim kizlar.sonra internette de var ornek menu onu uygulamaya basladim.kitapta o menude yazan yemeklerin alternatifleri var.ama genelde o listeye uyuyorum :)

dogumdan sonra kismet olmadi yazmak.ewde int yok bizim telden giriyorum ben.o nedenle gelemedim cok.

Benim oglum da 19unda 5. Ayi bitiyoor :) gecen ay gittigimiz de 7.200 kilo,65 de boydu..bu ay bakalim ne olacak..ben ek gida vermiyorim henuz ama az az biz yerken meyve sularindan yada azicik meyve parcakarindan veriyorum..birden gunde 1fincan kadar su veriyorum kabizligi onlermis hem de,,

ben kitabini okudum karatay diyetiyle ilgili bilgi verebilirim kizlar..ama tabiki spor da sart..hava guzel olursa mutlaka parka gidiyoruz yuruyus ve oradaki aletlerle spor yapiyorum.gidemedigim gunlerde de evde pilates yapiyorum hicbirsey yapamazsam aciyorum 2ciftetelli oynuyorum :D diyetin en onemli faktoru seker ve hamur isi yok.baslarda zor geldi bana,ozellikle emzirdigim icin tatli cekiyordu icim hep.aa
ma alistim simdi.diyetin ana unsuru yumurta kizlar.hergun mutlaka kahvaltida 2yumurta yenmeli gercekten tok tutuyor.ben ara ogun bile yemiyorum bazen.zaten hocanin iddiasina ara ogun yenmemesi gerektigi.cunku ana ogunlerde iyi yendigi icin diger ogune lkadar acikmiyorsun.hemde buarada vucut kendinden harciyor.
Sutumde hiz azalma aksama da olmadi buarada..diyete once onyargili bakmistim sutum azalir mi kesilir mi diye ama masallah bir sorun yok..

ben kitabini okudum karatay diyetiyle ilgili bilgi verebilirim kizlar..ama tabiki spor da sart..hava guzel olursa mutlaka parka gidiyoruz yuruyus ve oradaki aletlerle spor yapiyorum.gidemedigim gunlerde de evde pilates yapiyorum hicbirsey yapamazsam aciyorum 2ciftetelli oynuyorum :D diyetin en onemli faktoru seker ve hamur isi yok.baslarda zor geldi bana,ozellikle emzirdigim icin tatli cekiyordu icim hep.aa
ma alistim simdi.diyetin ana unsuru yumurta kizlar.hergun mutlaka kahvaltida 2yumurta yenmeli gercekten tok tutuyor.ben ara ogun bile yemiyorum bazen.zaten hocanin iddiasina ara ogun yenmemesi gerektigi.cunku ana ogunlerde iyi yendigi icin diger ogune lkadar acikmiyorsun.hemde buarada vucut kendinden harciyor.
Sutumde hiz azalma aksama da olmadi buarada..diyete once onyargili bakmistim sutum azalir mi kesilir mi diye ama masallah bir sorun yok..

1 tane ornek menu yazarmisin ben seker ve hamur iside yemiyorum..olmazsa hepten keseyim bende park bahce oglum dogdugundan beridir geziyoruz..bize gezme desinler bebek cantasi 1 dak hazirlayip yola cikiyorum valla :)) ben yogurt yediriyorum meyve once veriyordum ama yogurdu seviyor yediriyorum bende...bugun sabah bir iki kere hapsirdi valla yataktan nasil firladim kafamda tilkiler donmeye basladi banyo yaptiracaktim biraktim..ates dusurucu agri ksici verdim..ihlamur rezene anason azda seker atip kaynattim biberonla verdim.normalde biseyi yoktu ama korkuyorum ne yapayim hasta olmasin diye..klimayi acmistim ev az havasi degissin diye buz gibi oldu kazagini falanda giyindirdim battaniyesi falan oh mis gibi uyuyor..

selam kızlar... işe döndüm :14: oğluşumu evde anneannesiyle bıraktım... gerçi o pek umursamıyor, sabah ben çıkarken mutlu mutlu gülüyordu.. tabi biraz gururuma dokunuyor bu durum....yani o kadar taşıdık di mi :1:

bu arada çalışan kızlar, süt olayını ne yapıyorsunuz? ikigündür uğraşıp duruyorum, bu pompalar ile aram hiç iyi değil valla.... zorla 30-40 cc ancak çıkartabiliyorum :(

bir de dvit 3 günde kaç damla veriyorsunuz?

Merhaba herkese

hosgeldin dilek uzUn zamandir haber alamamistik senden herseyin yolunda olmasina cok sevindim.

ayda dvit 3 gunde 3 damla veriyorum ben dozunu hic degistirmedi doktor en bastan beri boyle.

Back
X