• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

İsim soy isim msj ain bana ben sizi eklerim bice aratar resminiz nedir onuda söyleyin kolay bulayım

evet dunedain burada daha bizbizeydik o nedenle daha guzel geliyor bize bu ekrandan konusmak. bende arada yaziyorum facetende ama burayada ugramaya devam edicem.
Ayda ne zamandir haber alamamistik senden nasilsin bebis nasil hersey yolundadir insallah ? cumartesi gunu doktor kontrolumuz var rota virusunun 2. dozunu yaptiricaz. nisan sonuda 3. tur karma zaature ve 2 asi daha var sanirim onlarida atlattik mi artik bi 6 ay asi fasli kalmiyor.

burası tabi biraz daha farklı ilkgözağrımız her şeyi ilk burda öğrendik paylaştık :)) zaman nasıl hızla geçiyor geçen sene bu zamanda hamile olduğumu yeni öğrenmiştim çok heycanlıydı yaawww :)) 8 martta evdeki testle, 9 mart ta da kan testiyle öğrenmiştim heyyy gidi günler heyy :D

hadi inş. bu aşıları da emir'im rahatça atlatır bizde mayısta aşı sezonunu bitireceğiz...bizlere 6 aylık aşısız bi süreç iyi gelecek galiba :)

hadi inş. bu aşıları da emir'im rahatça atlatır bizde mayısta aşı sezonunu bitireceğiz...bizlere 6 aylık aşısız bi süreç iyi gelecek galiba :)

insallah caniim sizde rahatca atlatirsiniz. Asisiz surec cok iyi gelecek her asi oncesi ayri stres oluyoruz walla ates cikti cikacak diye :)

Oh be ne güzel herkes burada ben sizleri tanıyor neredeyse 1 sene olacak oradaki herkes farklı burada birbirimizi durumumuzu bize neyin dokunduğunu doğumumuzu bile ayrıntılı biliyoruz...orada bana birşeyi katan olmadı henüz ne öğreniyorsan yinede burada..ben sizin bebeklerinizi biliyorum ve seviyorum ama orada tanımadığım bir çok bebek var hepsi güzel ama taniyincada başka oluyor...yada bana öyle geliyor...burada forma bakarken bebek yemeği araştırıyordum hepsi bir arada oluyordu...ne duygusalmisim yahuuu

bebişler büyüyor şu ek gıda hakkında bildiklerimizi paylaşalım ne zaman, nasıl, neyle başlamayı düşünüyorsunuz..destekli oturtmayı ne zaman yapmalıyız?? icabeezer tecrübeli aniş senden de tavsiyelerini bekliyoruz...

Selamlar herkese ,
13 Martta karma aşılarımızı olduk birde rotarix aşısının 2. dozunu da yaptırdık , 6. aya kadar rahatız artık bakalım .6750 kg olmuş bizim bıcırık boyuda 64 cm. Doktorumuz ek gıdaya 5. ayda başlayalım dedi ilk önce tek bir şeyle başlayabilirsiniz dedi mesela yoğurt olabilirmiş,birde arada meyva suları verilebilirmiş. Ben 1 hafta sonra yavaşa yavaş elma suyu vermeyi düşünüyorum 1-2 tatlı kaşığıyla başlamak gerekiyor zaten. Birde kafasında konak oluştu Ece nin biraz , zeytinyağıyla karbonatı karıştırıp sürdük banyodan önce biraz fayda etti ama tamamen geçmedi.

Herkese selamlar bende uzun bir aradan sonra girebildim buraya:) çok yorgun bitkin ve bakımsız hissediyorum kendimi. Bu günlerde gene ruhen çöküntü içindeyim sanki. Başım ağrıyor benim oğlum kafamda bangır bangır bağırıyor:) bizimde ayın 4 ünde randevumuz var bakalım sabırsızlıkla bekliyorum ne kadar büyüdük? Sanııırım aşımızda var korkuyorum bu aşılardan artık. Bu arada haziran 17 sine antalyaya rezarvasyon yaptırdık tatile gitcez hayırlısı olur inşallah. Nasıl olcak bilmiyorum o zaman ek gıdalara geçicem rahat ederiz dimi??? Giderken hipin organik mamalarından almayı düşünüyorum. Anca tatilde öyle besleyebilirim diye düşünüyorum. Sizin tatil planlarınız neler. Bebişler nasıl uysallarmı? öpüyorum hanımlar hhepinizi.

He birde evet selemi geçen sene bugünlerde öğrenmiştim bende ama konduramamıştım. Olmaz dedikleri için:) ayın 24 ünde de öğrenmiştim kan testinde. Aman allahım ne büyük bir sevinç ve mutluluktu allahıma şükürler olsun.

Selam kizlar,

Biz 4. ayda basladik ek gidaya oncelikle yogurt verdi doktorumuz gunluk sutten yapiyoruz ek gidalara ilk geciste tek tek veriliyor min. 4 gun sadece yogurt verdik sonra meyveye basladik once elma. doktor suyunu verin dedi bana ama ben cam rendede puresini verdim suyuyla karisik cokta guzel yedi. hem pure suyundan daha faydali posali hemde puture alisiyor hemen. bana cocuklu tecrubeli arkadaslarim ssiviya cok alistirma sonra puturlu yedirmek cok zor oluyor herseyi blenderdan gecirmek zorunda kalirsin dediler. doktorada bi sonraki gidiste soyledim pure olarak verdigimi sasirdi oyle yiyebildigine ama daha iyi dedi oda. Emircim masallah cok istahli birde tatli seylere bayiliyor putur mutur demeden goturuyor.. bi sure elmadan sonra armut oda cam rendeden verdim ama ben simdi yogurdu sevmedigi ve ogurdugu icin meyvesini yogurda karistirip ikisini birlikte veriyorum o zaman yiyor. armuttan sonrada havuc suyuna basladik. ha bu arada yogurt ve meyveye basladiktan bi kac hafta sonra sebze corbasinada basladik. havuc patates kereviz brokoli ispanak iste mevsim sebzelerinden dortlu olarak yapiyorum. onunda kivamini yogun tutuyorum biraz hem yedirmesi kolay oluyor cok akmadan onluklerden lekeler cikmiyor cunku kaynatmadan hemde daha ozlu oluyor sebze puresi gibi. Bide ben 3 ayliktan beri arada agzina mandalina ve portakal dilimi tutuyorum suyunu emiyor. ek gidaya gecince suda icmeye basliyor. iste bizim ek gida menumuz boyle kizlar. bu cumartesi doktorumuz yeni seylerde ekler herhalde.
Oturtma konusundada ben hafif hafif basladim cok kisa sureli arada oda . doktora sorucam onuda malum bizimki erken dogdugu icin.

Bugün komşuya oturmaya gittim oraya 40 günlük bebeği olan komşumuzda geldi benim kızım kadar olmuş bebeği.mamada vermiyormuş üstelik ve onun kızıda kusuyor. Kızımı gören çok gelişmemiş diyor iyice çıldırıyorum. Ama sağlıklı ve diri diyorum bende hemen bizimki sanki sağlıksız deseler nedicem bilemiyorum artık :D ek gıdaya geçicemiz zamanları hiç düşünemiyorum ozaman kilo alımı yavaşlıyormuş çünkü iyice küçük kalıcak herhalde :(

Selam canlarım nasılsınız.Özlemişim valla sizleri burada yazışmayı.Hemen kaçırdığım yerleri okudum hızlı hızlı.Maşallah 500. sayfamızdayız.:nazar:
Neler neler konuşmuşsunuz.Face de bir yerde buluştunuz demek.Pek tutulmamış sanırım ama sizler arasında.Ben orada yazışmadım sizlerle ama burasının yeri çok başka.Tam 1 yıl olmuş gerçekten meleklerimizi öğreneli.Ben 10 martta öğrenmiştim havalara uçmuştum sevinçten.Ne çabuk geçti şimdi kızım 4.5 aylık oldu.:nazar::emir_bebek:
İzmirdeyim biliyorsunuz burda internete pek giremiyorum sülalem çok kalabalık burda.Her gün gelen giden var.Özellikle de Öykü Nazı görmeye gelenler hiç eksik olmuyor.Ama çok güzel İzmir artık hava süper güneşli.
16 sında bizde karma aşı ve pnömokok (doğru mu yazdım acaba?) aşımızı yaptırdık.Ağrı yaptı kızımda 1-2 saat sürekli ağladı sonra calpol verdik rahatladı.
Kızım ağlıyor emecek cadı.Sonra görüşürüz...

patka canım ya kim ne derse desin takma kafana bebişin sağlığı yerinde olsun kilolar sonra da gelir zaten..

Selam canlarım nasılsınız.Özlemişim valla sizleri burada yazışmayı.Hemen kaçırdığım yerleri okudum hızlı hızlı.Maşallah 500. sayfamızdayız.:nazar:
Neler neler konuşmuşsunuz.Face de bir yerde buluştunuz demek.Pek tutulmamış sanırım ama sizler arasında.Ben orada yazışmadım sizlerle ama burasının yeri çok başka.Tam 1 yıl olmuş gerçekten meleklerimizi öğreneli.Ben 10 martta öğrenmiştim havalara uçmuştum sevinçten.Ne çabuk geçti şimdi kızım 4.5 aylık oldu.:nazar::emir_bebek:
İzmirdeyim biliyorsunuz burda internete pek giremiyorum sülalem çok kalabalık burda.Her gün gelen giden var.Özellikle de Öykü Nazı görmeye gelenler hiç eksik olmuyor.Ama çok güzel İzmir artık hava süper güneşli.
16 sında bizde karma aşı ve pnömokok (doğru mu yazdım acaba?) aşımızı yaptırdık.Ağrı yaptı kızımda 1-2 saat sürekli ağladı sonra calpol verdik rahatladı.
Kızım ağlıyor emecek cadı.Sonra görüşürüz...

selam mavibebek buranin yeri ayri gercekten kopamiyoruz burdan grubumuz guzel cunku cok alistik birbirimize :)
bende Izmirde yasiyorum hava super oldu gercekten tam bahar havasi var.

kızlar yardım edin yaa yoğurtu nasıl yapacam aptamil devam sütüyle denedim olmadı, kendi sütümle de olmadı???

Back