***** 2011 Mart Hamileleri *****

evet gerçekten öyle.insanın ümüğünü sömürüyorlar. allah yardımcınız olsun. kadın için özellikle daha zor özel sektör.

bende öğretmen olsam bırakmazdım belki :) ama benim iş muhasebe işi hesap kitap :) öğretmenlik kadar kutsal değil öncelikle..Ben bıraksam da birşey olmaz

meslektaşmışız seninle ama benim alanım turizm muhasebesi , keşke bende biraz kendim büyütebilseydim ama doğum izni biter bitmez başlıyacağım mesaiye ,ilk bebğimde de öyle olmuştu 3,5 aylıkken başlamıştım işe , ne yapalım hayat şartları .Allahtan babaannemiz bakıcakda gözümüz arkada kalmıyacak

BENİM HASTANE CANIM :)
4 ay çok kısa bir zaman ya hemen biter birde sen 3,5 aylıkken başlamışsın daha da zor :97:

şimdiden bebişleri bırakıp çalışacaklara allah kolaylık versin. Benim önümde 2 örnek var
bir arkadaşım. Mecburiyetten çalışmaya başladı kızına annesi bakıyor. Hergün ne zaman bitecek bu işkencede çocuğumla vakit geçirecem diye bakıyor(bankada çalışıyor). çok zorlanıyo yani.
Bir arkadaşta çıktı işten oh diyor iyki bebeğimle vakit geçiriyorum o da 4 senelik evli evi otel gibi kullanmışım diyor. Evininde bebeğininde tadını çıkarıyor.:)

benimde 5 senem bitecek aynen öyle evi otel gibi kullanmışız o yüzden ev iyi gelecek diye düşünoyorum. Hemde allah izin verirse bebekle hemencecik geçer. Hem kendim bakarım. Hem evimin tadını çıkarırım biraz ev hanımıda olmak lazım

Bende zaten iş kadını potansiyeli yok bence ya tam bir ev kadını potansiyeli var
Temizlik yapim,yemek yapim hiç olmadı tatlı kurabiye vs yapim illa bir şeyler yapmam lazım

Son düzenleme:
gunaydin anneleri bebisleri

bugun benim icin stresli bir gun burada 1 senedir gorusmedigim ve aramizda bir anda sorun cikaran bir arkadasim vardi..benimlie kendi kendine cocuk gibi kustu elli tane laf etti pesimden hic ilgilenmedim neyse hicte tenezzul edip konusmadim dahi gecen bana mail atti hamileligim icin tebrik etti aramizda yasananlari unutmamizi istedi ve tekrar gorusmek istedigini soyledi..en azindan sucunu kabul etti hataliydim dedi bunu bilmeside iyi bisey gibi geliyor..

he buna nazaran arkamdan yalan yanlis dedigi herseyi gelip soylediler cok kizdim icime attim yorum yapmadim ama zor sindirdim..sonra tamamiyla hayatimde herseyi ile cikardim hatta dusunmuyordum bile boyle bir mail atinca bir an korktum ne istiyorsun benden hala diye..herkes bak sucunu anlamis falan filan dedi inanin hala icime sinmedi bu durum..cunku beni uzerek bebegimi uzmesinden korkuyorum..sanirim ben neysede bebegimi uzecek bisey yaparsa eger allah yaratti demiyecegim :))

sanirim anneligi cok fena benimsedim simdiden yok canim diyip iyi dusunceler icinde atlatmaya calisiyorum..aksam gidim gelim yazarim size sonuclarini..birde maillerinde gereksiz bir samimiyetle yazmis bense buz gibiydim yalan yok gormeye bile tahamullum yokken bu duruma gelmek allahim yuzumuzu kara cikarmasin..

günaydın..

dünedain şimdi yok ben senle görüşmek istemiyorum diyemezsin tabi. çocukla çocuk olursun o zaman. iyi yapmışsın. nezaketen görüşürsün. büyüklük sende kalır. ama mesafeli olursun.o kadar şeyden sonra can viğer kuzu sarması olunmaz herhalde :) böyle insanlar da hakkaten tuhaf oluyor ya. ergenlikten çıkamamışlar bi türlü.

oyle tabi ama iste insan ister istemez simdi nerden ciktiki bu diye dusunuyor..neyse ben tavrimi bozmadim ona karsi insallah oda bozmaz..ama altinda bisey aramak istemiyorum..bana nedense maskelerimizi takip konusucaz gibi geliyor..samimi olmayi planlamiyorum en azindan esimde istemiyor..ben esim bebegim zaten kendimizi guzel bir hayata hazirliyorus fazla samimiyetede gerek yok dimi durup dururken :))

yani öyle kendi kendine bi küsüp bi barışan insan ne kadar samimi olabilir ki? ama belki de kendi kendine alınmıştır küsmüştür bi sebepten. bazıları da dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali davranır ya. neyse aman boşver kafanı yorma. ben de olsam gider görüşürdüm ama arkasını aramazdım.

Herkese Günaydın

Dün doktor kontrolümüze gittik çok şükür herşey gayet iyi görünüyor. Bebişimiz 1.074 gr olmuş zaten tekmelerinden belli ediyordu büyüdüğünü :)
Ölçümleri yine 1-1,5 hafta ileride çıktı ve dogum tarihini ultrason 20 Kasım olarak verdi. Hayırlısı bakalım. Ultrasonda çok güzel pozlar verdi hatta bi ara gülümsüyor gibiydi resmen :) DOktor amcasıda öyle dedi bugün cok fotojenik diye..
Tetanoz aşısını söyledi bu haftalarda yapalım artık dedi aslında hastane ortamında yapılan dogumlarda gerekli degil ama bakanlık bunu istiyor özellikle dedi.. 2 doz yaptırıcakmısım 1 ay arayla aşının ismini verdi birde. Tetanozla karısık karma baska aşılarda varmış onlardan olmaması için. Onun dışında magnezyum yazdı artık kasılmalar kramplar olabilir vücudunda die. Onuda bugün alıp başlıcam günde 1 tane. ilaçları 3 ledik yani.

Şu sigorta rapor işleri banada karısık geliyor dün doktoruma onuda sordum. bi dahaki muyeneye 31. haftada gidicem oda işte eylül son haftaya denk geliyor o zaman durumuma bakıcak hem raporu hazırlicaz hemde yasal iznimin baslayacağı 8 haftadan itibaren ne kadar daha çalışabilecegime bakıcak daha çalışabilirsin derse onun içinde rapor alıcam. DOgumdan sonra bebek 5-6 aylık olana kadar izin kullanmak istiyorum inşallah sonrasındada süt iznimi haftada 2 gün olarak alıp 4 gün evde 3 gün işte yapmak istiyorum yettigi yere kadar. Bizim şirket bu tip sağlık konularında anlayışlı genelde dogumlarda da cok kasmıyorlar genelde ama bakalım tabi o gün geldiginde görücez yine. Şu an bir arkadas süt iznini haftada 2 gün kullanıyor sanırım şirkette ondanda ögrenicem..
Ben işten ayrılmayı düşünmüyorum şu an çünkü sonrasında tekrar çalışmak isteyecegimi biliyorum sürekli evde kalabilecek bir yapım yok çok fazla ev hanımlıgı geriyo beni :) ayrılırsamda sonra hem özel sektör olup hemde bu işim gibi iyi ve rahat şartlarda başka bir yer bulabilir miyim bilmiyorum! Artık bu saatten sonra devlet olmaz zaten..

aman dogru soyluyorsun ya aslinda ben o konuyu gectim simdi kilo ve 25 haftalik bebek durumlarini inceliyordum..intenette soyle bir dolandimda 6.5 aylik bebek kilosu 1 kilo olurmu ozlem yildizin bebegi erken dogmusya her yere bakiyorum 25 haftalik bebek 660 -700 arasi kilo alir diyolar..bu cocuk nasil 1 kilo olmus annesi ii bakmis masallah..bir hatami var ben cozemedim..25 hafta 6.5 aylik olmuyormu...

Dunedain yarın 26. haftamız biticek 27'ye giricez. Yani son trimestere giriyoruz buda 6 ayın bittigini gösteriyor yani 7. aya girmek üzereyiz. Benim 23,5 haftadayken doppler ultrasonda 592 gr cıkmıstı en son 1 Agustosta onuda Ege Üniversitesinde yaptırmıştım işte 1 Agustostan beri 1074 gr.a gelmiş sadece 1 hafta ileriden gidiyor baş karın FL ölçüleri o kadar..

ozaman dogru bir kilo 6.5 haftalik bebegin 1 kg olmasi normal masallah allah nazarladan saklasin buyuyor bebeklerimiz benim bu hafta iyice bir irilesti sanki karnimi kasiyor..ben en son 20 haftalikken girmistim ultrasona bide turkiyeye gelince bir baktirim diyorum sonrada burada eylulde olucak insallah yani boyu kilosunu bilmiyorum su anda..bende netten takip ediyorum..26 hafta bitince 6.5 bucuk aylik oluyor ozaman...

26. hafta bitince son 3 aylık periyoda giriliyor dolayısıyla 7. aya giriliyor olması lazım diye düşünüyorum. ilk 13 hafta ilk 3 aylık dönem 26 hafta 2. 3 aylık dönem 40'a kadarda son 3 ay işte 9 ay 10 gün

26. hafta bitince son 3 aylık periyoda giriliyor dolayısıyla 7. aya giriliyor olması lazım diye düşünüyorum. ilk 13 hafta ilk 3 aylık dönem 26 hafta 2. 3 aylık dönem 40'a kadarda son 3 ay işte 9 ay 10 gün

evet böyle hesaplandığını okumuştum ben de. aman kaçsa kaç sonuçta çıkacak bi vakit çocuk oradan hayırlısıyla inş tabi :)

:)) neyse ya yemek yemedim daha bir eve gidip hayirlisi ile yemek yeseydim kafami toplayacaktim sonra hesaba dokerim artik..

Amin Amin allah bebişlerimizi nazarlardan korusun benim karnımda cok cabuk cıkmıstı hemen belli olmustu 2,5 - 3 aylıkken bile beni tanıyanlardan bazıları ben söylemeden anlamıstı hamile oldugumu hatta resimlerden bile anlayanlar olmustu 3 aylıkken face'e koydugum resimlerden çok şaşırmıstım! Ondan sonra koymadım hiç nazar olmasın die.. Netten bende takip ediyorum ama siteler arası farklı farklı rakamlar veriliyor. Birde her bünyenin bebegi beslemesi farklı (burada yemek içmek beslenmeden bahsetmiyorum) bana doktorum daha ilk zamanlarda demiştiki bazı bünyeler anne ne kadar iri yapılıda olsa küçük bebek dogurur benim eşimde öyle demişti o herkeste farklı olur bu tip rakamları kimse ile karşılaştırma hele internetle hiç ölçme demişti.
Boy da 3 aydan sonra ölçülmezmiş artık sadece femur length ölçüsü alınarak ona bakılır dogdugunda tam olarak boy ölçülecek demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…