***** 2011 Mart Hamileleri *****




Canımmmmmmm öncelikle tebrik ederim.... Canım allah herkese yaşatsın annelik duygusunu... Senin mucizen gerçek olmuş... Göbişine konmuş

Kan testi yaptırdığında kaç çıkmışyı???

Hergün 2 katı kadar artıyor... 1500 olunca da kese görünüyor...
 
24 martta yaptırdığımda 161 di. 26 martta 430 olmuştu doktor tamam yapma daha tes değerler normal dedi. 1 nisanda kontrole gittim vajinal ultrasonla baktı keseyi 6,5 mm gördü ve 1 hafta sonra gel dedi. Yarın gidicem işte inşallah bebeğide görebilir yarın. çok heyecanlıyım bu arada kistim de ağrı yapıyor. Inşallah bir sorun yaratmaz. çok teşekkür ederim bu arada..
 

Canım görünür mecimegin ... Zaten dr hesaplayıp ona göre 1 hafta sonra gel demiştir... 6-7 hafta da kalp atışları da duyuluyor...
 
Bana sorduysan eğer Ekle benide listeye tahmini doğum tarihimde 1 aralık inşallah. Ve yaşım 28.
Bu arada sanki geceden alkol almışta midem bulanıyormuş gibiyim. 3 gündür böyle ama kusmuyorum. Arada bir öğürme geliyor.
Bu arada akşamları rahat uyuyamıyorum. Karnımın üstüne yatmayayım diye ve saçma sapan kabuslar görüyorum malesef(
 

Evet canım bunlar çok oluyo başlarda... 12 haftaya kadar devam ediyor... Bol bol dua edip uyu geceleri rahat uyursun... 12 haftadan sonra çok keyifli oluyor hamilelik...

Bi de test filan yaptırmadan önce hissedttin mi... Ben hissetmiştim... Cinsiyetini bile hissetmiştim.. Bakalım bebişin kız mı olacak erkek mi...
 
kızlarr bende geldim benide ekllermisiniz listeteye 2 mart son adet tarihim 2 gün önce test yaptım çift çizgi çıktı pazarteside doktora gidicem... Burdaki hamilleride tebrik ederim biran önce bebişlerinizi kucaklarsınız inşllah
 

Tabi ekleriz canım... Hayırlısı olsun... Sağlıcakla gelsin bebişin....
 
teşekkür edeiyorum cnm çok sağol ama şu dönem kötü geçiyor biraz çok midem bulanıyor kusmam yok ama öğürüyorum herşeye ( ırmak arkdaşımız gibi gece uykum hiç yok hep kabu s görüyorum (
 
Hamilelikte Kaçınılması Gereken Yiyecekler
Hamilelikte yediklerinize özellikle dikkat etmek için çeşitli nedenler vardır – hangi yiyeceklerin güvenli olduğunu ve hangilerinden kaçınmanız gerektiğini bilmek önemlidir. Bazı yiyecekler doğmamış bebeğinizde defektlere yol açabilecek toksinler içerir. Bazı yiyeceklerde ise bağışıklık sisteminizi zayıflatabilecek ve fetusta zarara yol açabilecek, yiyeceklerle taşınan bakteriler vardır. Yediğiniz yiyeceklerin çoğunluğunun pişirilmiş olmasına dikkat edin ve yemek seçerken bebeğinizi zararlı bakterilere ve gelişimi sırasında meydana gelebilecek zararlara karşı korumak için seçici olun.

Balık
Belirli balıklar (kılıç balığı gibi) yağ dokularında yüksek miktarda cıva birikir. Büyümekte olan bebeğin nörolojik zarar görmesini önlemek için hamile kadınlar büyük miktarlarda balık yemekten kaçınmalıdır. Gelişmekte olan bebeğiniz gelişmekte olan sinir sistemi çok duyarlıdır ve zararlı etkilerin ortaya çıkması için ne kadar deniz ürünü yenilmesi gerektiği tam olarak bilinmediğinden, bu tür balıklardan kaçınmak iyi olacaktır. Kadınların kaçınması gereken diğer deniz ürünleri midye ve suşidir.

Çiğ Yumurta
Çiğ yumurta aklınıza hiç gelmemiş olabilirse de, çiğ yumurta salmonella bakterisi kaynağı olabilir. Mayonez, Sezar salatası, yumurtalı kokteyli gibi yiyecekler çiğ yumurta içerir. Salmonella riskini azaltmak için, yumurtayı pişirmeden yemeyiniz.

Çiğ Tavuk
Her zaman için kaçınılması gereken çiğ tavuktan hamilelikte daha çok kaçınılmalıdır. Üzerinde çiğ tavuk hazırlanmış yüzeyler üzerinde yemek yenildiğinde veya bu yüzeylerle temas edildiğinde, salmonella bakterisini bulaştırabilir. Soğuk tavuğun bile salmonella kalıntılarını yok etmek için ısıtılması veya yeniden pişirilmesi gerekir.

Çiğ Et
Çiğ ya da az pişmiş et doğmamış bebeğinizde ciddi zararlara yol açabilir. Çiğ et toksoplazmosis veya E. Coli enfeksiyonu adı verilen bir parazit hastalığına yol açabileceğinden, hamilelikte çiğ etten uzak durulmalıdır. Bu durum potansiyel rahim içi fetus enfeksiyonuyla sonuçlanabilir. Çiğ et yemenin yaratacağı diğer tehlikeler koliform bakteriler ve salmonelladır.

Eritme/Krem Peynir
Mavi peynir, feta, brie, camembert, cottage, ricotta, bazı yumuşak beyaz peynirler pastörize edilmemiş süt ve pastörize edilmemiş sütten üretilen yiyecekler Listeria bakterisi içerebileceğinden hamilelik sırasında tüketilmemelidir. Bu bakteriler doğmamış bebeğiniz için çok zararlıdır ve bunlardan kaçınılmalıdır. Listeria’lı yetişkinlerde genelde herhangi bir semptom görülmezken, Listeria fetusta veya yeni doğan bebekte yaşamı tehdit eden komplikasyonlar oluşturabilir. Listeriosis’in düşüğe, prematüre doğuma ve kan zehirlenmesine neden olduğu bilinmektedir. Hamilelikte bu tür yiyeceklerden kaçınılması ve yalnızca hamilelikten sonra yenilmesi en doğru hareket olacaktır.

Meyve ve Sebzeler
Satın aldığınız meyve sebzeleri zararlı tarım ilaçlarını ve bakterileri uzaklaştırmak için iyice yıkamaya dikkat ediniz. Yıkanmamış sebzelerin, topraktan gelen bir parazit olan toksoplasmosis hastalığını bulaştırma potansiyeli bulunmaktadır. Ayrıca, üzerinde küf bulunan meyve ve sebzelerden de kaçınılmalıdır.

Vitaminler
Hamilelikte bir kadının vücudu, fetusun büyümesi için farklı miktarlarda vitamin desteğine ihtiyaç duyabilir. Hamilelik, bir kadının vücudunda önemli hormonal değişiklikler yaşanmasına neden olabilir. Bu durum vücuda çok miktarda gerilim yükler. Dolayısıyla, kadının ne tür vitaminlere gerek duyduğunu kontrol etmesi gerekir. Doktorunuz fetusun sağlıklı gelişimi için size yeterli vitamin desteği sağlayacak güvenli ve etkili doğum öncesi vitamin suplemanları önerebilir. Kuşkusuz, bu vitaminlerin yiyeceklerden karşılanması her zaman için en iyi seçenektir.
 
Son düzenleme:
öyle çok belirtim yoktu. Sadece adet olacakmış gibi kasık ağrılarım ve gösümde şişti. Sadece iştahım arttı ve sigaradan tad alamadım. Bazı şeyleri canım çekti ayva, siyah zeytin gibi. Onun dışında birşey yoktu.
Ama şimidi dudaklarım çok kuruyor. Gebelik ateş yaptı biraz ateşim 1-2 derece yüksek gibi. Birde biraz mide bulantısı var. Arzu sen kaç aylık hamileydin?
 

HAYIRLI OLSUN İNŞALLAH ALLAH TAMAMINA ERDİRSİN
 
Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hamilelikte İyot Eksikliği

Hamilelik sırasında, tiroit hormonu ihtiyacı hamilelik öncesi düzeylere göre yaklaşık %50 artar. Hamilelikte iyot eksikliği gerek rahim içindeyken, gerekse doğduktan sonra bebeklerin beyin gelişi önemli bir etki yaratabilir. Buna ek olarak, küçük çocuklarda iyot eksikliği nedeniyle gelişim ve öğrenme problemleri ortaya çıkabilir. Bu eksiklik ciddi düzeydeyse, çocukta iyot eksikliği rahatsızlığı adı verilen durum belirir. Bu günümüz dünyasında önlenebilir zekâ geriliğinin ve beyin harabiyetinin en yaygın tek nedenidir. Ancak, beyin harabiyeti gerçekleştikten sonra geri dönülemez. İyot, tiroit salgı bezi tarafından, metabolizmamızı yöneten önemli hormonlardan biri olan tiroit hormonunu üretmek için kullanılır. Yeterli iyot olduğunda, anne (veya bebek) büyümekte olan beynin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde yeterli tiroit hormonu üretemez. Hipotiroidi (yani, yeterli düzeyde tiroit hormonunun üretilememesi) hamileliğin erken dönemlerinde gelişir ve düşük, prematüre doğum ve fetusta nörolojik harabiyet riski artar. Öyleyse, kadınlar bu durumu nasıl önleyebilir? Önce, bunun tek başına sağlıklı beslenme ile yapılması mümkün değildir. Yeterli düzeye ulaşmak için çok büyük miktarlarda yemek yenilmesi gerekmektedir. Hamilelik sırasında günde fazladan 100 – 200 ug iyot gerekli olmaktadır.

Şunları Yapabilirsiniz:

Günde yarım ila bir litre süt içebilirsiniz
İyotlu tuz kullanabilirsiniz. Bu tuz deniz tuzu ile aynı değildir. Deniz tuzu yeterli iyot içermediğinden aldığınız tuzun iyotlu olup olmadığını kontrol etmelisiniz
İyot açısından zengin yiyecekler yiyebilirsiniz. Deniz ürünleri yüksek düzeyde iyot içerirler
Genişleyen uterusun ek ağırlığı.
Yapabileceğiniz en yararlı şey, multivitamin suplemanlarının bir parçası olarak iyot suplemanları almaktır.
Kafein – En Çok Sevdiğimiz Yasal Bağımlılık
Dünyada milyonlarca insan tarafından neden içildiği hiç merak edilmemeli: kahve ve çay gibi kafein içeren içecekler en popüler psikoaktif bağımlılıklardır. Ama kafein içeren içeceklerin sayısı arttıkça endişelenmemiz gerekir mi?

Kafein kahve ağacının yaprakları ve çekirdeklerinde, çay yaprağında ve az miktarlarda kakaoda ve kola cevizinde bulunur. Kafein ayrıca soğuk algınlığı ilaçlarının, iştah bastırıcı ve ağrı kesici ilaçların bileşiminde yer alır ve bazı baş ağrılarının giderilmesinde ve kuşkusuz uyku haliyle mücadele edilmesinde yararlı olabilir.

150 ml.lik bir fincan çaydaki kafein 30 ile 100 mg arasında değişmektedir. Bunu tayin eden faktör çayın yapılış şeklidir. Çaya süt ve şeker eklenmesi, yaprak veya poşet çay kullanılması (en fazla kafein koyu yaprak çayda bulunmaktadır) sonuçların farklı olmasına neden olur.

200 g.lık blok çikolata yaklaşık 550 mg metilksantin kombinasyonu (kafeine benzer bileşikler ve diğer uyarıcılar) eşdeğerini içerir. 30g.lık bir çikolata barında 20 ile 60mg arasında kafein bulunur. Aşırı aktif olan ve çikolatayı çok seven bir çocuğunuz varsa bunu not etmeniz gerekebilir.

375 ml.lik kolada yaklaşık 40 mg kafein varken, 250ml.lik enerji içeceği yaklaşık 80–100mg kafein içerir – hemen hemen bir içimlik espresso kadar. Gençlerimizi kontrol altına almakta neden problem yaşadığımız hiç merak edilmemeli!

Vücudumuzun kafeini metabolize etme hızı karaciğerimize ve bu tür ilaçlarla başa çıkabilme kabiliyetine bağlıdır. Kadınların kafein gibi maddeleri vücutlarından erkeklerden daha hızlı attığı saptanmış olmakla birlikte, bu durum hormon düzeyleri ve alınan ilaçlardan etkilenmektedir. Bu kadınlarda hamilelik döneminde veya doğum kontrol hapı kullandıkları sürece bu maddeleri vücutlarından atma süresi uzamaktadır.

Kafeinin Etkileri Nelerdir?
Kısa Süreli Etkiler:

Kas seğirmesine neden olan kas kasılmaları.
Kalp hızında artış.
Mideye kan akışında yavaşlama
Karaciğerden kana daha fazla şeker karışması.
Solunum yollarının açılması.
önce içilen bir fincan kahve uyumayı zorlaştırabilir. Aynı zamanda daha kısa sürelerde daha derin uyuduğunuzu ve kısa süreli rüyalar gördüğünüzü fark edersiniz.
Kafeini Bırakma
Eminim ki, birçoğunuz kabul etmeseniz bile bu duyguyu yaşamışsınızdır. Bugüne kadar kafeinin bağımlılık yaratmadığı ama alışkanlık oluşturabileceği düşünülmüştür. Kafeine karşı tolerans geliştirdikçe, aynı hissi sağlamak için daha fazla kafein almamız gerekir. Yani, eksilen rezervlerimizi ‘tamamlamak’ için daha fazla içmemiz gerekecektir.

Bir gün sonra kafein alamayan beyin kendisi ile mücadeleye başladığı için bırakma semptomları (genellikle 12-24 saat sonra başlar ve 48 sat içinde doruk noktaya ulaşır ve 1 ila 5 gün sürer) ortaya çıkar.

Meydana gelebilecek diğer semptomlar arasında bulantı, halsizlik, uyku hali, anksiyete, kusma ve huzursuzluk sayılabilir. Ekstrem vakalarda depresyon, işte veya evde günlük işlere başlamak veya tamamlamak için konsantrasyon bozukluğu ve motivasyon eksikliği gibi semptomlar ortaya çıkar.

Hamilelik ve Kafein
Kafein hızla emilir ve alındıktan sonra bir saat içinde kanda doruk konsantrasyona yükselir: Kafeinin doğmamış çocuk üzerinde de olumsuz etkileri vardır. Yapılan çalışmalar günde bir fincandan fazla kahve içen kadınlarda hamile kalma oranının günde bir fincandan az kahve içen kadınlara göre yarı yarıya olduğunu göstermiştir. Günde iki buçuk fincandan fazla kahve içen kadınlarda durum daha da kötüdür (hiç kahve içmeyen kadınlara göre bu kadınlarda hamile kalma şansı neredeyse beş kat daha azdır).

Yapılan çalışmalar kafeinin spermlere zarar vererek erkeklerde üretkenliği azalttığını düşündürmektedir. Kafeinin fertiliteyi kontrol eden hormonların üretimini olumsuz yönde etkilediği bildirilmiştir. Örneğin, kafein yumurtanın uterusa başarıyla yerleşme oranını düşürmektedir.

Ancak, kafeinin insan gelişimi üzerindeki etkisini tam olarak anlamış değiliz. Hamilelik sırasında iki üç fincan kahvenin bebeğin doğum kilosunun düşmesine, prematüre doğuma, reflekslerin zayıflamasına ve nöromüsküler gelişimin yavaşlamasına neden olabileceğini bilmekteyiz. Kafeinin bebekler ve çocuklar üzerindeki etkisi çok daha nettir.
 

Canımcım ben 16 haftalık hamileydim... Bebişim alındı... Bi sonrakine kısmetse... Hayırlısı ve sağlıklısıyla inş...
 
Canımcım ben 16 haftalık hamileydim... Bebişim alındı... Bi sonrakine kısmetse... Hayırlısı ve sağlıklısıyla inş...

ÇOK ÜZÜLDÜM UMARIM RABBİM DOĞRU ZAMANDA YİNE BİR EVLAT NASİP EDER SANA. BENDE TEDİRGİNİM ASLINDA DEMİNDE KONUŞUYORDUK ARKADAŞLARLA. ÖNCEDEN KÖTÜ BİR OLAY YAŞADIĞIM İÇİN SEVİNEMİYORUM BİLE HEP TEMKİNLİYİM. SEVİNMEK İSTEMİYORUM KÖTÜ BİRŞEY OLACAĞINDAN NAZAR DEĞECEĞİNDİN KORKUYORUM ÇÜNKÜ O YÜZDEN DAHA KİMSEYLE PAYLAŞMADIM BİLE HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLUR İNŞALLAH.
 

haklısın canım bende çok korkuyorum nazardan... Eğer bi daha hamile kalırsam 4 aya kadar çevremde kimseye söylemeyi düşünmüyorum...

Bana dr 1 ay korunma verdi... Daha sonra kontrole gittim tamam herşey normal dedi... Bu ay adetim gecikmeli olarak geldi... meğersem düşük yapmışım... adet olmadan önce idrar testi yaptım silik çizgi çıkmıştı... Tekrar dr gittim ilaç verdi... korunmanıza gerek yok dedi...

kısmet Allah hayırlısını ve sağlıklısını verir inş...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…