2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın Arkadaşlar,8+4 günlük oldum.benimde sabahları midem bulanıyor işe gelip kahvaltı edene kadar inşallah 3 aydan sonra bulantılarımız geçer.sütü çok seven ben şimdi aklıma gelince midem bulanıyor.ben herzaman yazmasamda,sizi takip ediyorum.dr 17 ağustosta çağırdı ikili test için ama ben okadar dayanamayacağım için 3 ağustosa randevu aldım kontrol için bu tarihten önce gün bulamadım yaz tatili malumm:) bu arada ben herkese duyurdum hamile olduğumu daha fazla dayanamadım genelde işyerindekiler 3 aylıkken söylüyorlardı ama ben çok bile bekledim ve pzt günü söyledim...

Günaydın çok geçmiş olsun tekrar...

ne güzel sen büyütmüşsün kuzunu bayağı yaaa. Allahım korusun. söylemekle iyi etmişsin. boşver içinde saklayıp sadece kendi kendine mutlu olana kadar seni sevenlerle mutlu olursun

Merhaba arkadaşlar,

Ben folic acid i içemiyorum. tiksindim. bu ilaç tam olarak ne işe yarıyor kullanan varmı

Merhaba arkadaşlar,

Ben folic acid i içemiyorum. tiksindim. bu ilaç tam olarak ne işe yarıyor kullanan varmı

benimde cuma günü doktorda randevum var bende duymak istiyorum bebeşim kalp atışını

canım folici bırakma günde en az 1 yumurta ye süt iç yoğurt ye ceviz ye. haftada mutlaka balık ye bunlar çok önemli. miden bulansada geri çıkarsana ye vücut alacağını alır. senin çok az kalmış yaaa kalp atışı için.

günaydın arkadaşlar:)
bende hala bulantı yok.aman dilimi ısırayımda söyleyeyim değil mi.gerçi pazartesi iznim bitiyor işe dönüyorum kesin o zamana denk gelirler bulantılarda.

Merhaba arkadaşlar,

canım içmen lazım omirilik beyin gelişimi için sanırım zorlansanda içmelisin

kızlar yaa ben çok merak ediyorum acaba cuma gitsem kalp atışlarını duyarmıyım 6+3 oluyoruz.
duyma ihtimalin var ama duymazsan üzülürsün bence bekle bak ben yarın gideceğim daha duymadım kalp atışını nasıl bekledin dersen hiç bilmiyorum ama zor taiki beklemek

bende kullanıyorum günde 3 kez progestan ay felaket başımı döndürüyor sarhoş gibi oluyorum bide işteyim çok zor oluyor

Merhaba arkadaşlar,

folic asit bebeğin organ gelişiminde özellikle beyin gelişiminde çok etkili bir vitamindir.B vitamininin bir dalıdır diyebiliriz.mümkün olduğunca içmeye zorla kendini canım.gelişmiş toplumlarda vücut depolasın diye hamile kalmdan 6 ay önce başlanır folic aside.

bende hala bulantı yok.aman dilimi ısırayımda söyleyeyim değil mi.gerçi pazartesi iznim bitiyor işe dönüyorum kesin o zamana denk gelirler bulantılarda.

inşallah olmaz canım yaa çalışırken daha bi zor oluyor. helede halsizlik offf

bendede oluyor baş dönmesi doktoru aradım normal dedi uzan kalkma dedi. canım yaa sen çok şükür geldin. haklısın canım bende bekliyim 1 hafta kaldı. 5 yıl bekledik 1 haftamı beklemeyecez yeterki sorun çıkmasın değilmi canım

ben bu kadarını bilmiyordum canım bana sadece demir eksikliği için demişti tüp bebek merkezindeki doktorum. orda bi hemşirede ben hiç içmedim demişti çok şaşırmıştım

FOLİK ASİT
Bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişmesi için özellikle gebeliğin ilk haftalardan itibaren "B9 vitamini" yani folik asit alınması çok önemlidir. Vücutta depolanmadığı ve gebelik süresince normalden fazlasına gerek duyulduğu için her gün alınmalıdır.

Taze yeşil sebzeler folik asit kaynağıdır, ancak uzun süreli pişirmeler ve uzun süre bekleyen gıdalardaki miktarını azaltır. En çok ıspanak, yer fıstığı, fındık, karnıbahar, kepekli ekmekte mevcuttur.

Doğal gıdalar gebenin folik asit açığını tam olarak kapatamayacağından ötürü gebeliğin ilk haftalarından itibaren hap olarak dışarıdan alınması uygun olacaktır.

Gebelerde folik asit eksikliğine bağlı bebeklerde “nöral tüp defektleri” adı altında toplanan bir takım anormalliklerin (hidrosefali, spina bifida, anensefali) ortaya çıkabileceği gösterilmiştir. Ayrıca bu gebelerde preeklampsinin (gebelik zehirlenmesi) daha sık geliştiği gözlenmiştir.

Daha önceden folik asit eksikliği saptanmış veya nöral tüp defekt anomalili bebek doğurmuş kadınlar, gebe kalmayı düşündükleri tarihin en az 3 ay öncesinden itibaren folik asit alımına başlamalıdırlar.

ben güzelce açıklayamam belki diye belge getirdim size kızlaryerimseniben

eline sağlık canım

ben şuandada elevit kullanıyorum doktor bana onu verdi beslenme açısından ilk 3 ay sana hiç bişey demeyeceğim dedi canın ne isterse ye istemediğini zorlama dedi yeşillikleri sirkeli suda beklet dedi zaten öyle yapıyordum ama ben cevizdi şu bu yiyorum yine facebookunuz varsa hergün bir yeni bilgi diye bişey var hamileler ve bebek ile ilgili bilgiler var haberiniz olsun

hosgeldın aramıza canım hayırla kucagına al evladını

ben de dünü aç gecırdım haslama patates corba o kadar
bugün kalkar kalkmaz iyiyken hazı tost yaptım yedim
ilaç içmek için o da ama yine baslıyor sanırım hafif hafif bulantılar
saglık olsun napalım bebişler için çekicez

sen de benim gibi kendi kendine nazar edenlerdensin demek :)
ben de dün katıldım bulantılar kervanına aniden

oo masallah sen baya öndeymişsin canım hadi hayırlı haberler alırsın ınsallah
ikili test için erken bir tarih değil mi ben eylülde yaptırırlar sanıyordum

kızlar yaa ben çok merak ediyorum acaba cuma gitsem kalp atışlarını duyarmıyım 6+3 oluyoruz.

ben sata göre 6+4 te ultrasona göre 6+2 de duymustum vajınal ultrasonla canım

amann sus söyleme canım bak düna kadar bizde de bişey yoktu:)

ben de elevit kullanıyorum şu an
hamilelikten önce uzun süre folik asit kullanmıstım
artık elevite geçelim o yeterli dedi doktorum
beslenme konusunda da aynen sımdılık sana karısmıyorum canın ne isterse ye dedı
bir dahaki gidişte neyden ne kadar yemem gerek söyleyecek sanırım
her gün yumurta yiyordum süt içiyordum ama artık yumurta görmek istemiyorum
ceviz yemeye calısıyorum muhakkak süt de zorlama içeblirsem işte

yarın misafirim var temizlik yapmam lazım yavaştan
azcık balkona girişeyim dedim hiçbişey yapmadan yoruldum
oturdum geri off nasıl bitcek bu işler bilmiyorum
havalar cok sıcak burada o da zorluyor çok

sizde durumlar nasıl bugün kızlar
var mı doktora gidecek bugün?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…