geldim allaha şükür herşey yolunda kızlar bebişin kalp atışını duydukDeşimide çağırdı doktor çok güzeldi ilaçlar devam ayrıca iğne olucam 3günde 1 ilişki yasak iş yapmak yasak ama günlük aktiviteni yap dedi 15gün sonra gene çağırdı birşey olursa mutlaka gel dedi
Günaydın Arkadaşlar,8+4 günlük oldum.benimde sabahları midem bulanıyor işe gelip kahvaltı edene kadarinşallah 3 aydan sonra bulantılarımız geçer.sütü çok seven ben şimdi aklıma gelince midem bulanıyor.ben herzaman yazmasamda,sizi takip ediyorum.dr 17 ağustosta çağırdı ikili test için ama ben okadar dayanamayacağım için 3 ağustosa randevu aldım kontrol için bu tarihten önce gün bulamadım yaz tatili malumm:) bu arada ben herkese duyurdum hamile olduğumu daha fazla dayanamadım genelde işyerindekiler 3 aylıkken söylüyorlardı ama ben çok bile bekledim ve pzt günü söyledim...
kızlar yaa ben çok merak ediyorum acaba cuma gitsem kalp atışlarını duyarmıyım 6+3 oluyoruz.
Merhaba arkadaşlar,
Ben folic acid i içemiyorum. tiksindim. bu ilaç tam olarak ne işe yarıyor kullanan varmı
benimde cuma günü doktorda randevum var bende duymak istiyorum bebeşim kalp atışını
canım içmen lazım omirilik beyin gelişimi için sanırım zorlansanda içmelisinMerhaba arkadaşlar,
Ben folic acid i içemiyorum. tiksindim. bu ilaç tam olarak ne işe yarıyor kullanan varmı
duyma ihtimalin var ama duymazsan üzülürsün bence bekle bak ben yarın gideceğim daha duymadım kalp atışını nasıl bekledin dersen hiç bilmiyorum ama zor taiki beklemekkızlar yaa ben çok merak ediyorum acaba cuma gitsem kalp atışlarını duyarmıyım 6+3 oluyoruz.
canım korkma dediğin gibi onlardan etkilenmişsindir canım. gaviscon vermişti bana doktor ama oda tok karnına.yiyemiyorumki ilacı içiyim.
canım benim ilk kez bulandı zaten arkası gelir mi bilmiyorum doktorun haberi yok yarın söyleyeceğim bakalım
canım o yönden çok şükür arada oluyor ama şükür. ama mide yönünden kötüyüm. progestanmı içiyordun sende ben sabah akşam içiyorum. ben hamile olduğumu öğrenmeden önce mide ağrıları başlamıştı gece bile uyanıyordum. hala öyle. ama bulantıda eklendi üstüne. ama şikayet yok. inanın mutlu oluyorum bebeğimin benimle olduğunu hatırlatıyor. eskiden biri şikayet ettiğinde derdim keşke benimde olsada benimde bulansa. o yüzden şikayet yokkk
folic asit bebeğin organ gelişiminde özellikle beyin gelişiminde çok etkili bir vitamindir.B vitamininin bir dalıdır diyebiliriz.mümkün olduğunca içmeye zorla kendini canım.gelişmiş toplumlarda vücut depolasın diye hamile kalmdan 6 ay önce başlanır folic aside.Merhaba arkadaşlar,
ne güzel sen büyütmüşsün kuzunu bayağı yaaa. Allahım korusun. söylemekle iyi etmişsin. boşver içinde saklayıp sadece kendi kendine mutlu olana kadar seni sevenlerle mutlu olursun
günaydın arkadaşlar:)
bende hala bulantı yok.aman dilimi ısırayımda söyleyeyim değil mi.gerçi pazartesi iznim bitiyor işe dönüyorum kesin o zamana denk gelirler bulantılarda.
canım içmen lazım omirilik beyin gelişimi için sanırım zorlansanda içmelisin
duyma ihtimalin var ama duymazsan üzülürsün bence bekle bak ben yarın gideceğim daha duymadım kalp atışını nasıl bekledin dersen hiç bilmiyorum ama zor taiki beklemek
bende kullanıyorum günde 3 kez progestan ay felaket başımı döndürüyor sarhoş gibi oluyorum bide işteyim çok zor oluyor
folic asit bebeğin organ gelişiminde özellikle beyin gelişiminde çok etkili bir vitamindir.B vitamininin bir dalıdır diyebiliriz.mümkün olduğunca içmeye zorla kendini canım.gelişmiş toplumlarda vücut depolasın diye hamile kalmdan 6 ay önce başlanır folic aside.
sağol cnm senin kaç haftalık:ecrin_bebek:
inşallah olmaz canım yaa çalışırken daha bi zor oluyor. helede halsizlik offf
ben ruh gibi geziyrum işyerinde ay ne zor diyorum ama bebişim iyi olsunda ben katlanırım
bendede oluyor baş dönmesi doktoru aradım normal dedi uzan kalkma dedi. canım yaa sen çok şükür geldin. haklısın canım bende bekliyim 1 hafta kaldı. 5 yıl bekledik 1 haftamı beklemeyecez yeterki sorun çıkmasın değilmi canım
tabi bekle canım duyamazsan boşuna panik olursun bende 4 yıllık evliyim 2.5 yıl falan oldu istiyoruz ama 1 kez dış gebelik oldum ancak geldi meleğim ondan sabır diyorum allah büyük hayırlıysa hepimiz alacağız meleklerimizi kucağımıza:CüvCüv:
FOLİK ASİT
Bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişmesi için özellikle gebeliğin ilk haftalardan itibaren "B9 vitamini" yani folik asit alınması çok önemlidir. Vücutta depolanmadığı ve gebelik süresince normalden fazlasına gerek duyulduğu için her gün alınmalıdır.
Taze yeşil sebzeler folik asit kaynağıdır, ancak uzun süreli pişirmeler ve uzun süre bekleyen gıdalardaki miktarını azaltır. En çok ıspanak, yer fıstığı, fındık, karnıbahar, kepekli ekmekte mevcuttur.
Doğal gıdalar gebenin folik asit açığını tam olarak kapatamayacağından ötürü gebeliğin ilk haftalarından itibaren hap olarak dışarıdan alınması uygun olacaktır.
Gebelerde folik asit eksikliğine bağlı bebeklerde “nöral tüp defektleri” adı altında toplanan bir takım anormalliklerin (hidrosefali, spina bifida, anensefali) ortaya çıkabileceği gösterilmiştir. Ayrıca bu gebelerde preeklampsinin (gebelik zehirlenmesi) daha sık geliştiği gözlenmiştir.
Daha önceden folik asit eksikliği saptanmış veya nöral tüp defekt anomalili bebek doğurmuş kadınlar, gebe kalmayı düşündükleri tarihin en az 3 ay öncesinden itibaren folik asit alımına başlamalıdırlar.
ben güzelce açıklayamam belki diye belge getirdim size kızlaryerimseniben
ne demek canım benim.yeterki arkadaşlar önemini kavrasınlar ben hergün yazarım böyle buraya.hele ki bebeklerimizin sağlığı için bu kadar önemliyken.eline sağlık canım
ben şuandada elevit kullanıyorum doktor bana onu verdi beslenme açısından ilk 3 ay sana hiç bişey demeyeceğim dedi canın ne isterse ye istemediğini zorlama dedi yeşillikleri sirkeli suda beklet dedi zaten öyle yapıyordum ama ben cevizdi şu bu yiyorum yine facebookunuz varsa hergün bir yeni bilgi diye bişey var hamileler ve bebek ile ilgili bilgiler var haberiniz olsunne demek canım benim.yeterki arkadaşlar önemini kavrasınlar ben hergün yazarım böyle buraya.hele ki bebeklerimizin sağlığı için bu kadar önemliyken.
ben hamile kalmadan 2 ay önce içmeye başladım elevit.içinde 0.8 mg folic asit var.
Azize;14356709]listemizde bazı arkadaşlardan hiç haber alamıyoz...bilgide vermiyolar....
slm kızlar.listeyii yenilemişsiniz ben yetişemedim.yeniden ekle istersen beni güzelim.sanırım henüz özel mesaj hakkım yok :))yaş:29 ( sat:28 mayıs)( tdt:4mart )kilo:63 ama bebeğimin kalbi atıyormuş :))çok nete girme fırsatım olmadığı gibi üzüntülü haberlere birşey demek gelmedi içimden :)herkes isteğine kavuşsun diliyorum !!
kızlarr herkesee günaydınnnnnn
dün 3 tane salatayla geçirdim günümü şimdide beyaz leblebi yiyorum. herşey kokuyor sankii benim gibi olanınız var mı bu gidişle hastanelik olucam((( hiç bişey yapmaya halim yok
günaydınn kızlar evet canım aynen akşam bende istifra ettim pek bi mutluydum hiç midem bulanmıyo turp gibiyim diyodum akşam yatana kadar berbattı midem bugün iyiyim bakalım inşallah iyi geçiririz hamileliğimizi
bide akşam rüyamda görüyorum kan pıhtısı geliyo sonra bebeğimin kalbi durmuş almışlar ben kızlara nasıl söyleyeceğim diye üzülüyorum gelişimci ile çiğdemden çok etkilendim kızlar allah en kısa zamanda bebeklerinize kavuşmayı nasip etsin rüyası bile çok üzücüydü siz gerçeğini yaşadınız allah yardım etsin
Günaydın Arkadaşlar,8+4 günlük oldum.benimde sabahları midem bulanıyor işe gelip kahvaltı edene kadarinşallah 3 aydan sonra bulantılarımız geçer.sütü çok seven ben şimdi aklıma gelince midem bulanıyor.ben herzaman yazmasamda,sizi takip ediyorum.dr 17 ağustosta çağırdı ikili test için ama ben okadar dayanamayacağım için 3 ağustosa randevu aldım kontrol için bu tarihten önce gün bulamadım yaz tatili malumm:) bu arada ben herkese duyurdum hamile olduğumu daha fazla dayanamadım genelde işyerindekiler 3 aylıkken söylüyorlardı ama ben çok bile bekledim ve pzt günü söyledim...
kızlar yaa ben çok merak ediyorum acaba cuma gitsem kalp atışlarını duyarmıyım 6+3 oluyoruz.
günaydın arkadaşlar:)
bende hala bulantı yok.aman dilimi ısırayımda söyleyeyim değil mi.gerçi pazartesi iznim bitiyor işe dönüyorum kesin o zamana denk gelirler bulantılarda.
ben şuandada elevit kullanıyorum doktor bana onu verdi beslenme açısından ilk 3 ay sana hiç bişey demeyeceğim dedi canın ne isterse ye istemediğini zorlama dedi yeşillikleri sirkeli suda beklet dedi zaten öyle yapıyordum ama ben cevizdi şu bu yiyorum yine facebookunuz varsa hergün bir yeni bilgi diye bişey var hamileler ve bebek ile ilgili bilgiler var haberiniz olsun