FOLİK ASİT
Bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişmesi için özellikle gebeliğin ilk haftalardan itibaren "B9 vitamini" yani folik asit alınması çok önemlidir. Vücutta depolanmadığı ve gebelik süresince normalden fazlasına gerek duyulduğu için her gün alınmalıdır.
Taze yeşil sebzeler folik asit kaynağıdır, ancak uzun süreli pişirmeler ve uzun süre bekleyen gıdalardaki miktarını azaltır. En çok ıspanak, yer fıstığı, fındık, karnıbahar, kepekli ekmekte mevcuttur.
Doğal gıdalar gebenin folik asit açığını tam olarak kapatamayacağından ötürü gebeliğin ilk haftalarından itibaren hap olarak dışarıdan alınması uygun olacaktır.
Gebelerde folik asit eksikliğine bağlı bebeklerde “nöral tüp defektleri” adı altında toplanan bir takım anormalliklerin (hidrosefali, spina bifida, anensefali) ortaya çıkabileceği gösterilmiştir. Ayrıca bu gebelerde preeklampsinin (gebelik zehirlenmesi) daha sık geliştiği gözlenmiştir.
Daha önceden folik asit eksikliği saptanmış veya nöral tüp defekt anomalili bebek doğurmuş kadınlar, gebe kalmayı düşündükleri tarihin en az 3 ay öncesinden itibaren folik asit alımına başlamalıdırlar.
ben güzelce açıklayamam belki diye belge getirdim size kızlaryerimseniben
hosgeldın aramıza canım hayırla kucagına al evladını
ben de dünü aç gecırdım haslama patates corba o kadar
bugün kalkar kalkmaz iyiyken hazı tost yaptım yedim
ilaç içmek için o da ama yine baslıyor sanırım hafif hafif bulantılar
saglık olsun napalım bebişler için çekicez
sen de benim gibi kendi kendine nazar edenlerdensin demek :)
ben de dün katıldım bulantılar kervanına aniden
oo masallah sen baya öndeymişsin canım hadi hayırlı haberler alırsın ınsallah
ikili test için erken bir tarih değil mi ben eylülde yaptırırlar sanıyordum
ben sata göre 6+4 te ultrasona göre 6+2 de duymustum vajınal ultrasonla canım
amann sus söyleme canım bak düna kadar bizde de bişey yoktu:)
ben de elevit kullanıyorum şu an
hamilelikten önce uzun süre folik asit kullanmıstım
artık elevite geçelim o yeterli dedi doktorum
beslenme konusunda da aynen sımdılık sana karısmıyorum canın ne isterse ye dedı
bir dahaki gidişte neyden ne kadar yemem gerek söyleyecek sanırım
her gün yumurta yiyordum süt içiyordum ama artık yumurta görmek istemiyorum
ceviz yemeye calısıyorum muhakkak süt de zorlama içeblirsem işte
yarın misafirim var temizlik yapmam lazım yavaştan
azcık balkona girişeyim dedim hiçbişey yapmadan yoruldum
oturdum geri off nasıl bitcek bu işler bilmiyorum
havalar cok sıcak burada o da zorluyor çok
sizde durumlar nasıl bugün kızlar
var mı doktora gidecek bugün?
valla canmm ben temizliği dün yaptım ama gece belimin ağrısından uyuyamadım bilmiyorumkismile çok zor geldi yaaa :bbo:
valla canmm ben temizliği dün yaptım ama gece belimin ağrısından uyuyamadım bilmiyorumkismile çok zor geldi yaaa :bbo:
yaa bende çok istiyorum kızlar temizlik yapmayı ama kesinlikle yasak bana.aslında kendimi çok iyi hissediyorum ama eşim sürahiyi bile kaldırtmıyor kaldı ki temizlik yapayım.yakında kokacağız evin içinde ondan korkuyorum.bende canım dün bende evi temizledim balkonu yıkadım belim çok ağrıdı eşime söylesem kıyameti koparır ama kim yapacak yaa mecbur yapıyoruz işte
slm kızlar...
nasılsınız? benim uyuşukluk halim birazda olsa düzeldi çok şükür.
eline sağlık canım yaaa. çok iyi oldu
yaaa ne güzel erkenden yaa. neyse şimdi doktora gitsem niye geldin diycek en iyisi bekleme değilmi ama.
kızlar ben bi arkadaşıma sormuştum ve denedim bugün mide bulantısı için zencefilli şeker.ay önerdi. hastanede çalışıyordu ordaki ebe hemşireye sormus o söylemiş. denedim gerçekten faydası oldu çok şükür bugün iyi yiyebildim hemde rahatça zorla değil. boğazımdada sorun vardı doktor zencefilli ballı çay demişti zaten onada faydası olur belkim değilmi ama sizede tavsiye ederim. bim markette buldum aldım çokta ucuz içinde bi sürü var.
bende canım dün bende evi temizledim balkonu yıkadım belim çok ağrıdı eşime söylesem kıyameti koparır ama kim yapacak yaa mecbur yapıyoruz işte
bende sölemedim eşime sonra çenesi hiç susmaz dabende canım dün bende evi temizledim balkonu yıkadım belim çok ağrıdı eşime söylesem kıyameti koparır ama kim yapacak yaa mecbur yapıyoruz işte
yaa bende çok istiyorum kızlar temizlik yapmayı ama kesinlikle yasak bana.aslında kendimi çok iyi hissediyorum ama eşim sürahiyi bile kaldırtmıyor kaldı ki temizlik yapayım.yakında kokacağız evin içinde ondan korkuyorum.
hoşgeldin canmm buyrunnnnnnnnnmerhaba sevgili anne adaylari,
beni de listenize ekleyebilirsiniz, yeni uyeyim, ozel mesaj hakkım malesef yok. sat 8 haz. henuz kalp atisi yok. yas 26.
ilk mesajdan birseyler soruyor olacagim ama tecrubelerinizden faydalanmak istedim.
gebeligimi öğreneli 2 hafta oldu, ve o zamandan beri hemen hemen 2 ilişkiden birinden sonra pembe (kanlı su gibi) bir akıntım oluyor, birde pazar ve salı gunu camurumsu bir lekenlenme oldu. ilk gebeligim, doktor randevum 1 hafta sonra.
durumumla ilgili yorum ve tavsiyeleriniz nedir?
hepinize iyi gunler dilerim, saglıcakla
canım bosver bir mecburiyet olmadıkca yorma kendini
merhaba sevgili anne adaylari,
beni de listenize ekleyebilirsiniz, yeni uyeyim, ozel mesaj hakkım malesef yok. sat 8 haz. henuz kalp atisi yok. yas 26.
ilk mesajdan birseyler soruyor olacagim ama tecrubelerinizden faydalanmak istedim.
gebeligimi öğreneli 2 hafta oldu, ve o zamandan beri hemen hemen 2 ilişkiden birinden sonra pembe (kanlı su gibi) bir akıntım oluyor, birde pazar ve salı gunu camurumsu bir lekenlenme oldu. ilk gebeligim, doktor randevum 1 hafta sonra.
durumumla ilgili yorum ve tavsiyeleriniz nedir?
hepinize iyi gunler dilerim, saglıcakla
folic asit bebeğin organ gelişiminde özellikle beyin gelişiminde çok etkili bir vitamindir.B vitamininin bir dalıdır diyebiliriz.mümkün olduğunca içmeye zorla kendini canım.gelişmiş toplumlarda vücut depolasın diye hamile kalmdan 6 ay önce başlanır folic aside.
benim bugün misafir gelecek. ya insanlar anlamaz. bak bana kesinlikle iş yapmak yasak. doktor kesinlikle dedi ama insanlar anlamaz dediğin gibi. çamaşır asma diyorlar ya kim asacak diyenler gelip yapalım demiyorlar ama nedense sadece sakın yapma haa. gelseler ev kokuyor olsa laf ederler ama. ya bu durumda nasıl hizmet edecem bilemiyrum yaaa
benim bugün misafir gelecek. ya insanlar anlamaz. bak bana kesinlikle iş yapmak yasak. doktor kesinlikle dedi ama insanlar anlamaz dediğin gibi. çamaşır asma diyorlar ya kim asacak diyenler gelip yapalım demiyorlar ama nedense sadece sakın yapma haa. gelseler ev kokuyor olsa laf ederler ama. ya bu durumda nasıl hizmet edecem bilemiyrum yaaa
benim hamilelik süpriz olduğu için öğrendiğim an doktor verdi ama 3 günden beri midem almıyor bu ilacı sütve süt ürünlerinide görmek dahil istemiyorum.. ben ne yapcam böleee
zaten ilacı çocukluğumdan beri zor içmişimdir...