2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

evet tatlım öylede aslında bunu bende biliyorum annelik işte ted,rg,n oldum yok bıngırdagı 6 ay olunca kapandı götürmedigim uzman kalmadı erken kapanabiliyor cevabına ragmen hala bu cümleler beni tatmin etmedi hala neden erken die sorup durdum kendime ana cigeri işte her şey tedirgin ediyor bizi siz nasılsınız canım nasıl gidiyo emekleme diş ne gibi faaliyetleri var bebişinin...?

sanki benim oglanı anlatıyorsun....aynen öle birde aranızda en kıdemlilerinizden biri olaraktan hiç bir şey yok aman saglıklı olsunlar gec olsun saglıklı olsunlar bir kere baba dedi gecenin bi yarısı babaaaaaaaa die bagırdı devamlı anneee annee birde ellerle eşlikle gellll gelll başladı bizden sadece bu kadar bierde örümcekte cok hızlı manevraları 3 oldu yere cakıldı kafa üstü örümcegide eledim kaldı kucagımda yere koyamıyorum düşer die babamızda düşme konusunda çok hassas çok mu inceleyim üzerinde duruyorum bilşmiyorum of yaabir yürüse kuzun birde bi şey var neden bilmiyorum emerken bile ayaklarını sanki sancısı varmış gibi cırpınıo bazen uyurken bile anlam veremedim hadi hayırlısı öptüm tatlim sizi

herkese merhabalar,

ben 2012 mart annesı olucam ınsallah. ama sızlerın tecrubelerınızden ıstıfade etmek ıstedım.
sız gecen sene martta bebeklerınız geldıgınde kac ay kalın gıydırebıldınız.
sımdı ben kalın seyler 0-3 aya gore alıyorum ama acaba 6 aya kadarmı alsam yoksa yetermı.
3 ay sonra ınce gıymeye baslıyabılıyolarmı.
yardımcı olursanız cok sevınırım.

sanırım ben anca 4 aylıkken başlamıştım ince giydirmeye. bir de tavsiye ederim ki hemen her giysiyi alma bence. insan sonradan fark ediyor hangi kriterlere bakması gerektiğini. gerçi çocuk olduktan sonra alışverişe çıkmak zor oluyor ama bulursun bir yolunu.

tabi yaşadığın ile göre, evinin yalıtımlı olup olmadığına göre de değişir canım

giysi konusunda tavsiyeler:
*çıtçıtlı olmayan hiç bir atleti alma(belleri üşür, normal atletler yukarı çıkıyor)
*ilk zamanlar teni çok hassas oluyor, bulabilirsen tersten dikişli giysiler giydir, bulamazsan normallerini ters giydir
*bebeği nasıl yatıracaksan, sırt üstü yada yüz üstü. bebeğin o tarafında düğme yada çıtçıt olmayan şeyler bulmaya çalış
*bebekler için yapılan pantolon, pijama altı her neyse.. genelde bel lastiklerine hiç dikkat etmiyorlar. çok sıkı oluyor. doğum öncesi bu lastikleri ya bi kenardan kes, hazırla, yada yumuşak lastik alarak değiştir lastikleri.
*bebeklerin en geniş alanı başlarıymış ve en çok başları üşürmüş. başını sıkmayacak beremsi şeyler alabilirsin ama sakın bu şekilde onu uyutup bırakıp gitme. başlarını çevirirken berenin içine yüzleri girebilir ve nefessiz kalabilirler Allah korusun
aklıma şimdilik bu kadar geliyor. benim minik sağolsun bi şey yazdırmıyo zaten

merhaba Abrel,sen gibi ben de bir cok seyi fazla irdeliyorum hatta her anne gibi.ben de kizim ile ilgili yazayim ve yalniz olmadigini bil istedim.kizim anne baba vs demiyor hic. bir ay once cok konusuyordu,agzi laf dolu diyordu annem,ablam vs.simdi daha cok ciglik atiyor,hatta ebe kontrolumuzde gecen ay ebe´da ba gibi heceleri,sesleri cikariyormu diye sormustu sonra kiziminda en cok konustugu zamandi ve gorduki cikariyor,o zaman `aa ne onemliymis ebe sorduuguna gore demistim`.ama simdi kizim nerdeyse hic konusmuyor,once cok sikildim ama simdi her donem farkli seylere ilgili olduklarini okudum,sebebi buymus ,tabii yine de kontrolde ebemize soracagim.emekleme konusuna gelince o da ayni 2 hafta oncesine kadar poposunu kaldirip,cok caba sarf ediyordu simdilerde cok az denemeleri :/ama bunun da sorun olmadigina karar verdim,dislerine gelince cok kasiniyor,agiz suyu akiyor 1 aydir ama diside henuz cikmadi..ayaklari ve elleri benim kizimda da oyle surekli hareket halinde,bir de 3 haftadir felan cok geriniyor,yatarken sirtini kaldiriyor hep,kopru kurar seklinde,bunlarinda normal oldugunu biliyorum :)artik..yalniz degilsin bebekler benzer seyler yapiyorlar endiselenme..

çok teşekkür ederim çok faydalı oldu benım ıcın.

çok teşekkür ederim çok faydalı oldu benım ıcın.

unuttuklarımdan aklıma gelen bi şey daha canım. çocuk doktorumuz söylemişti tulum giydirmeyin diye. bacaklarını attırıyor ya, ayak parmak uçları yara olabiliyormuş. tırnaklarını zorluyormuş. ben de o uyardıktan sonra giydirmemeye dikkat ettim.

yardımcı olabildiğime sevindim canım. Allah cc hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin:) hayırlı evlat olur inşallah:)

arkadaşlar ben bir şey soracaktım,
bebeğim 21 mart doğumlu, yani 7 aylık falan
anne sütü dışında çucuğa kaç öğün veriyorsunuz ve miktarları ne kadar?
bebeğim 3.7 doğmuştu (kilosu). ama şimdi anca 7.5 .... sağlık ocağı normal diyor, sizce çocuk doktoruna göstermeli miyim? sizin bebişler nasıl?

bebeğimi yeterince besleyip beslemediğimden emin olamıyorum
çok zorlayıp hepten tiksinmesini, yemekten soğumasını da istemiyorum...
lütfen yardımcı olun vicdan azabı çekiyorum

canım benim kızımda bişey yemek istemiyor bende tiksinmesin diye zorlamıyorum. şu aralar fazla emmiyorda hasta olduğu için. ama bence önemli olan hareketleri onda sorun yoksa ve sürekli ağlamıyorsa sorun yoktur

Anlıyorum canım.Endişelenmemek elde dgil.Emir 4 gündür ateşler içinde yandı yavrum hastaneleye taşındık geceleri.Çok şükür ateşi düştü 5 g.gün bugün şiş ama daha patlayamadı gitti şu dişlerÇıksada yavrumda rahatlasa.Emir 3 aylıktan beri elinden tutunca yürüyordu.1 buçuk aydır yürüteçle yürüyor. aydırda desteksiz oturuyor(Kendi dr. ve saglık ocagındaki d r.erkenden oturmasına şaşırmıştı)2 aydır emekliyor ilerliyor.Ama şunu unutma her bebek aynı degildir.Nasıl kiloları boyları frklıysa yaptıları şeylerde ha 1 ay erken ha 1 ay geçte olsa yapıyorlar.Rabbim ne amn neye izin verirse o zamn onu yapacaklar.Sakın başka bebeklerle hiçbişeyini kıyaslama.Ben öyle yapıyorum en azından.Böyle kafam rahat oluyor.

Canım3.aydan sonra ince yada kısa kollu giydirmeye başlarsın.0-3 ay uzun ve kalın al.3-6 kısa al derim.Ben öyle almıştım.Hatta sizin cicilr bölümüne deneyimimi yazmıştım.

Canım önemli olan sağlıklı olmaları.Benim oglum 4 kilo dogdu en son 9 450 ama çok çabuk ateşleniyor ve şifayı kapabiliyor.Zayıf olsun ama dayanıklı olsun.Dr. normal saglıklı diyorsa sorun yoktur.

Ayşecim başsaglıgı dilegin için saol.Dedigin gibi anılar kaldı ondan geriye.Mekanı cennet olur inş.Emrin mavi yürüteci.DİŞ ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYORUZ.dÜN GECEDE BEN HASTALANDIM.cENAZEYEDE ANİDEN GİTTİGİM İÇİN ÜZTÜME BİŞİ ALMAMIŞTIM.yAGMUR VE RÜZGAR Beni çarptı anlamadan.Gece 2 de hastalandım emirde durmuyordu saolsun kaynanm geldi.Şimdi daha iyiyim.Bütün gün kafamı kaldıramadım.

canım deden vefat etmiş kaçırmışım başın sağolsun Allahım hepinize sabır versin İnşallah. dedenide Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun İnşallah canım. sanada çok geçmiş olsun canım. hemen iyileşirsin İnşallah. paşa hasta sen hasta Allah yardımcın olsun

ebruli1820 canım başın sağolsun,allah rahmet eylesin..

Saolun arkadaşlar.

Saolun arkadaşlar.

Saolun arkadaşlar.

bende hasta oldum kızlar umarım merte geçirmedim dün öğlen fena oldum neyse bugün kayınvalideye gittik dinlendim şimdi iyiyim alıntıda yapamadım 2012 mart annesi olcak arkadaşım haziranda ince giydirmeye başladım biz ek gıdaları güzel yesekde genede mama istiyor kızlar dişler çıkar üzülmeyin normal daha çıkar üzülmeyin güzel anneler...ebrucum geçmiş olsun ayşecim sende çakma sarışın oll

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…