2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bende hasta oldum kızlar umarım merte geçirmedim dün öğlen fena oldum neyse bugün kayınvalideye gittik dinlendim şimdi iyiyim alıntıda yapamadım 2012 mart annesi olcak arkadaşım haziranda ince giydirmeye başladım biz ek gıdaları güzel yesekde genede mama istiyor kızlar dişler çıkar üzülmeyin normal daha çıkar üzülmeyin güzel anneler...ebrucum geçmiş olsun ayşecim sende çakma sarışın oll

canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm yaa. İnşallah mertime geçmeden hemencecik iyileşirsin. grip falanmı tamda salgın şimdi. Allahım acil şifalar versin canım

herkeslere günaydınnnn. cumamız mübarek olsun İnşallah. Allahım hastalara şifa dertlilere deva borçlu olanlara borçlarını ödeme gücü , darda olanlara ferahlık versin, ölmüşlere rahmet versin İnşallaah. Allahım hepimizin yardımcısı olsun. evlatlarımıza güzel kaderler yazsın İnşallah. bizlerede onları sağlıkla büyütmeyi nasip etsin İnşallaaaah. Allahım evlatlarımızı bize bağışlasın bizleride onların üzerinden eksik etmesin İnşallah. hepinizi kocaman öpüyoruz

Eki Görüntüle 276933

Eklentiler

• $hayirlicumalar.jpg
    $hayirlicumalar.jpg
    15,2 KB · Görüntüleme: 31
Anlıyorum canım.Endişelenmemek elde dgil.Emir 4 gündür ateşler içinde yandı yavrum hastaneleye taşındık geceleri.Çok şükür ateşi düştü 5 g.gün bugün şiş ama daha patlayamadı gitti şu dişlerÇıksada yavrumda rahatlasa.Emir 3 aylıktan beri elinden tutunca yürüyordu.1 buçuk aydır yürüteçle yürüyor. aydırda desteksiz oturuyor(Kendi dr. ve saglık ocagındaki d r.erkenden oturmasına şaşırmıştı)2 aydır emekliyor ilerliyor.Ama şunu unutma her bebek aynı degildir.Nasıl kiloları boyları frklıysa yaptıları şeylerde ha 1 ay erken ha 1 ay geçte olsa yapıyorlar.Rabbim ne amn neye izin verirse o zamn onu yapacaklar.Sakın başka bebeklerle hiçbişeyini kıyaslama.Ben öyle yapıyorum en azından.Böyle kafam rahat oluyor.

Canım3.aydan sonra ince yada kısa kollu giydirmeye başlarsın.0-3 ay uzun ve kalın al.3-6 kısa al derim.Ben öyle almıştım.Hatta sizin cicilr bölümüne deneyimimi yazmıştım.

Canım önemli olan sağlıklı olmaları.Benim oglum 4 kilo dogdu en son 9 450 ama çok çabuk ateşleniyor ve şifayı kapabiliyor.Zayıf olsun ama dayanıklı olsun.Dr. normal saglıklı diyorsa sorun yoktur.

7evet haklısın tatlım işte anne olmak böyle bir şey kilolu olsa neden kilolu zayıf olsa neden zayıf bir şeyler tatmin etmiyor bizi allah rahmet eylesin mekanını cennet etsin inş..üzülme inş..yavrunda kısa vadede atlatacak allah derdini göstermesin inş..canım üzülme ateşine dikkat et benimkide cıkarma arefesi sanırım gece 5 te ayakta gece huysuzlugu başladı az emiyor lop lop etleri:nazar::nazar: ereyecek galiba bir de gittim saglık ogagına 9.900 cıktı dedim vah vahhh zayıflamış yavrum hemşire şaşırdı cünkü 7 ayda bu kilodaydı almıyo kuzun etler gidiyooooo:nazar::nazar::nazar:sadece anne sütü veriyorum ek gıdaya başlamadım ben öpüyorum durumunuzu haberdar et emi öptüm ikinize

hoşgeldin canım Allah eşinden razı olsun o böbrek olayını bana hiç demeyin benim taş hala duruyor ve arada vuruyor ama aldırmıyorum bakalım ne zaman çökerse . sanada çok geçmiş olsun canım

sana sonuna kadar katılıyorum canım aminnnn.

maşallahı var muhammedin annesi. gamzenin çıkmasınada sevindim diş içinde üzülme canım görümcemin kızı 13 aylık olacak daha diş yok belli olmuyormuş yani. çıkar inşallah bende emziriyorum ve kızım sağolsun başka hiç bişey yemiyor içmiyor kilomuzda çok değil. çok şükür ilaçlarla biraz daha iyi yarın kontrole götürecem bakalım.

maşallah anne babada diyormuş annesi daha ne istiyorsun birden konuşamazki. benim kızımda emerken ayaklarıyla oynuyor sanırım emerken sıkılıyor :))) Allahım korusun oğluşunu

merhaba canım. çok kıyafet alma canım ayrıca adana sıcak olduğu için ben sadece 2.5 ay giydirdim nerdeyse. biz 14 mart doğumluyuz. ama alacaksan yazlık 3-6 ay . birde önemli olan bebeğinin kilo ve boyu yani sonra ona göre şekilleniyor.sağlıkla gelsin inşallah annesi. birde bol bol çıtçıtlı gerekiyor malum o zaman kaka sıvı ve sık sık çıkıyor. en çokta çıtçıtlılar gidiyor.

evet diyor aman saglıklı olsunlarda dedigin gibi çok fazlasını bekliyorum sanırım eşimde cok duruyo üstünde aslında ben böle degilimde o beni geriyor hep neyse sizler nasılsınızz yerim gamzeliyi ben kacıracam ogluma onu pek cok gelin adayımız var hepsi gelecegin güzel kızları allah bahtlarından üldürsün kaderleri güzel olur inş.öptüm sizi

bende hasta oldum kızlar umarım merte geçirmedim dün öğlen fena oldum neyse bugün kayınvalideye gittik dinlendim şimdi iyiyim alıntıda yapamadım 2012 mart annesi olcak arkadaşım haziranda ince giydirmeye başladım biz ek gıdaları güzel yesekde genede mama istiyor kızlar dişler çıkar üzülmeyin normal daha çıkar üzülmeyin güzel anneler...ebrucum geçmiş olsun ayşecim sende çakma sarışın oll

gecmiş olsun ncanım valla 3 gündür kocam bakıo yorgan döşek yatıyorum bu gün ayaklandım s-daha hala başım dönüyo bu nasıl grip zamanla neler degişiyor hastalıklar en basit bir grip bilee yataklık ediyor artık rabbim yardımcımız olsun inş..korusun miniklerimizi

merhaba Abrel,sen gibi ben de bir cok seyi fazla irdeliyorum hatta her anne gibi.ben de kizim ile ilgili yazayim ve yalniz olmadigini bil istedim.kizim anne baba vs demiyor hic. bir ay once cok konusuyordu,agzi laf dolu diyordu annem,ablam vs.simdi daha cok ciglik atiyor,hatta ebe kontrolumuzde gecen ay ebe´da ba gibi heceleri,sesleri cikariyormu diye sormustu sonra kiziminda en cok konustugu zamandi ve gorduki cikariyor,o zaman `aa ne onemliymis ebe sorduuguna gore demistim`.ama simdi kizim nerdeyse hic konusmuyor,once cok sikildim ama simdi her donem farkli seylere ilgili olduklarini okudum,sebebi buymus ,tabii yine de kontrolde ebemize soracagim.emekleme konusuna gelince o da ayni 2 hafta oncesine kadar poposunu kaldirip,cok caba sarf ediyordu simdilerde cok az denemeleri :/ama bunun da sorun olmadigina karar verdim,dislerine gelince cok kasiniyor,agiz suyu akiyor 1 aydir ama diside henuz cikmadi..ayaklari ve elleri benim kizimda da oyle surekli hareket halinde,bir de 3 haftadir felan cok geriniyor,yatarken sirtini kaldiriyor hep,kopru kurar seklinde,bunlarinda normal oldugunu biliyorum :)artik..yalniz degilsin bebekler benzer seyler yapiyorlar endiselenme..

aynı bizi anlattın tatlım dert ede edeee edeeee 5 kg vermişim bi baktım valla eritti beni eşim çok inceliyor bir şeyler bir şeyr söyleye söyleye beni pipirik gergin bir anneye cevirdi aklıma hep kötü şeyler geliyo birde benimkinin bıngırdagı 6 aylıkken kapandı aman inan her şeyi bilmeme ragmen geriliyorum ama artık takmayacam oluruna bırakıyorum tşk ederim inan bi nebze rahatlattı anlattıkların beni yakında müjdeni sende yazarsın bende tatlım iyi bak prensese annesi ha sahi dogum kilonu verdin mi birde sen kaç kilo almıştın

canım benim kızımda bişey yemek istemiyor bende tiksinmesin diye zorlamıyorum. şu aralar fazla emmiyorda hasta olduğu için. ama bence önemli olan hareketleri onda sorun yoksa ve sürekli ağlamıyorsa sorun yoktur

öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim canım:)

hareketleri yerinde çok şükür.. ağlamasına gelince.. bu aralar baya nazlı. diş çıkarma belirtileri var belki de ondan..

ne bileyim gerek çevremdeki bebekler gerek internette, kk deki bebeklerin kiloları hep benimkinden fazla sanki... 6. ayında doğum kilosunun iki katı olması bekleniyo diye biliyorum ancak benimki ulaşamamıştı:KK43: bugün tarttım sanırım 7.7 olmuş

öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim canım:)

hareketleri yerinde çok şükür.. ağlamasına gelince.. bu aralar baya nazlı. diş çıkarma belirtileri var belki de ondan..

ne bileyim gerek çevremdeki bebekler gerek internette, kk deki bebeklerin kiloları hep benimkinden fazla sanki... 6. ayında doğum kilosunun iki katı olması bekleniyo diye biliyorum ancak benimki ulaşamamıştı:KK43: bugün tarttım sanırım 7.7 olmuş

bu arada.. bugün tam 7 aylık

Canım önemli olan sağlıklı olmaları.Benim oglum 4 kilo dogdu en son 9 450 ama çok çabuk ateşleniyor ve şifayı kapabiliyor.Zayıf olsun ama dayanıklı olsun.Dr. normal saglıklı diyorsa sorun yoktur.[/QUOTE]

cevap verdiğin için çok teşekkür ederim canıım:)

elhamdülillah sağlık açısından şimdilik bir sıkıntısı yok canım ama babasının kalp rahatsızlığının genetik olduğunu öğrendik yani %50 kalp hastalığı olma riski var.. Allah cc hepimizin bebişlerini korusun

arkadaşlar aranızda bebeğini çift yada daha fazla ana dilli yetiştiren var mı? birbirimize önerilerde bulunabiliriz?

biz 2. anadil olarak ingilizceyi veriyoruz. ben türkçe konuşuyorum babası ingilizce. ilk üç yaş içinde öğretince beyin anadil kısmına yerleştiriyormuş o dili. aslında keşke başka diller de bilsek de çoklu anadilli yetişse.. kulak aşinalığı olsun diye her gün Kuran ı kerim dinletiyorum. arapça çizgifilmlere de başladım ama karşısında olnunla konuşan olmadıkça çok da etkili olacağını sanmıyorum.. olsun ben elimden geleni yapayım da..

bu arada.. bugün tam 7 aylık
maşallah bebişine:nazar:
gecmiş olsun ncanım valla 3 gündür kocam bakıo yorgan döşek yatıyorum bu gün ayaklandım s-daha hala başım dönüyo bu nasıl grip zamanla neler degişiyor hastalıklar en basit bir grip bilee yataklık ediyor artık rabbim yardımcımız olsun inş..korusun miniklerimizi

çok sağol eylülcüm amin

Gece öksürmekten cigerlerim koptu sandım.Hiç uyuyamadım tabii emiride uyutmadım.Ihlamur karışımı çay içmekten tiskindim.Bepnten pastil kullanıyorum.Ama öksürük şurubu kullanmam lazım.Emire verilenlere baktım ama süte geçer,sütü keser gibi şeyler yazıyordu.Süte geçmeyen yada size dr. önerdigi öksürük şurubu var mı?

Gece öksürmekten cigerlerim koptu sandım.Hiç uyuyamadım tabii emiride uyutmadım.Ihlamur karışımı çay içmekten tiskindim.Bepnten pastil kullanıyorum.Ama öksürük şurubu kullanmam lazım.Emire verilenlere baktım ama süte geçer,sütü keser gibi şeyler yazıyordu.Süte geçmeyen yada size dr. önerdigi öksürük şurubu var mı?

canım şurup olarak bilmiyorum ama aktarlarda bronş life diye bi şey var ballı baharatlı bi karışım. o çok iyi geliyo diye biliyorum. ama sütü etkileyip etkilemediği konusunda bi şey bilmiyorum canım. ama içeriğinden anlaşılabilir belki:

Bronşlife Balgam Öksürük Macunu
Kullanılışı : Sabah ve akşam yemeklerden önce 1 tatlı kaşığı kullanılması önerilir.(arkasından bir şey yiyip içmiceksin ki baharatlar boğazına biraz yapışıp kalacak)

İçeriği : Bal, zencefil, havlıcan, keten tohumu, zerdeçal,
meyan kökü, çörek otu, meyan balı.

canım çok geçmiş olsun. canım bunun başka çaresi yok doktora git onlar zaten gerekli ilaçları veriyor. rastgele ilaç kullanma canım. birde bu salgınmış kızımda aynıydı bende direndim ve antibiyotik kullanmadan geçmiyor ne yazıkki. babamdada var ve ilaçsız oda direndi ve olmadı yine ilaç aldı geçti. bende kızım 3 aylıkken kullandım bişey olmadı canım. çok geçmiş olsun

slm kızlar nasılsınız özlüyorum sizleriya biz büyüyoruz herşey yolunda sadece kızımın metale karşı alerjisi var

sizleri üzmek istemem ama benim kızım yoğun bakımda yatarken sizlerin dualarıyla rabbim bana bağışladı yavrumu şimdi yine ALLAH rızası için bir arkadaşıma dua istiyorum 14 aylık bir kızı var ( tuana ılgınımız )mersinde oturuyor geçen hafta cumartesi günü eline havuç vermiş sussun diye kendiside banyoya girmiş ben banyoya girsem bile ya edayı yürütecine koyup yanıma alıyorum yada birin baktırıp öyle banyoya giriyorum arkadaşımı asla kınamıyorum şuanda okadar üzgünümki beynim ağrıyor düşünmek bile istemiyorum banyoda 20dakika kalmış çıktığında ılgın yerde baygın ağzından kanlar geliyormuş tabi hemen üniversitede yoğun bakıma almışlar gırtlak borusunu delmiş havuç yarısıda boğazına kaçmış 35 dakika kalbi durmuş tekrar çalıştımışlar şimdi makinaya bağlı dün ikidefa fişi çekmişler kalbide durmuş geri takmışlar artık fiş çekmek yasak olduğu için kalbinin durmasını bekliyorlar yaşasa bile gözlerini kaybetmiş böbrekler iflas etmiş beyin bitmiş şuanda hıçkırıklara boğuluyorum rabim şifa versin bir haftadır edayı sevemiyorum tabi eşi kayınvalidesigillerde onu suçluyorlar zaten annesi yok babası başkasıyla evli ilgilenmiyorlar yaşıda çok küçük 20yaşında kimse yokmuş hastanede kafayı yemiş yoğun bakıma girip çıktıktan sonra gülme krizine giriyormuş eşide istemiyormuş evliliğide bitti kocası öyle diyormuş bende 4 yıl önce bir arkadaşımın arkadaşıyken tanıdım rabim şifa versin

tuana ılgınımızı kaybettik kızlar 15gün önce

slm kızlar nasılsınız özlüyorum sizleriya biz büyüyoruz herşey yolunda sadece kızımın metale karşı alerjisi var

tuana ılgınımızı kaybettik kızlar 15gün önce

canım çok geçmiş olsun. daha ne alerjisi çıkacak yaa.
demek bebek gitti. çok üzüldüm canım. günlerdir aklımdaydı. İnşallah ölmemiştir diye. annesi nasıl canım Allahım sabır versin İnşallah. Allahım yardımcısı oolsun. Allahım bu acıyı kimselere yaşatmasın bizim evlatlarımızı bize bağışlasın İnşallah

tuana ılgın a bende çok üzüldüm allah sabırlar versin... 1 haftadır faranjitten antibiyotik kullanıyorrum dr başka türlü geçmez dedi napalım mecbur kaldım. boğazlarım çok kötüydü.. oğlumda çok şükür hafif bir şekilde atlattı gibi burun akıntısıyla:nazar:

aynı bizi anlattın tatlım dert ede edeee edeeee 5 kg vermişim bi baktım valla eritti beni eşim çok inceliyor bir şeyler bir şeyr söyleye söyleye beni pipirik gergin bir anneye cevirdi aklıma hep kötü şeyler geliyo birde benimkinin bıngırdagı 6 aylıkken kapandı aman inan her şeyi bilmeme ragmen geriliyorum ama artık takmayacam oluruna bırakıyorum tşk ederim inan bi nebze rahatlattı anlattıkların beni yakında müjdeni sende yazarsın bende tatlım iyi bak prensese annesi ha sahi dogum kilonu verdin mi birde sen kaç kilo almıştın

evet kizim emekliyor,konusuyor..vs diye yazarim ben de ,senin de iyi hissetmene sevindim simdi.
dogum kilomu yazmamistim,ama simdi yazayim,58 kg dim hamileleigim basladiginda 73 kg ile bitirdim,simdi 63kiloyum.

X