- 21 Temmuz 2011
- 893
- 21
tesekkur ederim Ayse(ben de Yeliz)pekmezi ben de denemeliyim anladim ki.yumurta,ve kiyma da az az vermeye basladim bende 2 haftadir..bizim ebemiz kisa sureli oturtma denemelerine 5.ayda baslayin dedi,kasik mamasi verirken de onceleri kucaginizda sonra sandalyesine alistirin demisti,benim kizimda desteksiz oturmuyor henuz ama deniyor her firsatta sirtini tutmayi ,bazen uzun sure tutuyor bazen sandalyenin sagina soluna dogru egilerek oturuyor.simdi de sirti cok guclu demisti ebemiz ellerini kaldirip uzun sure duruyor yerde emekleme provalari : )yani destekli oturtmalisin,hic bir zarari yok,sirti gucleniyor boylece ve guclendikce desteksiz oturmayi basaracaklar.baslarda 15 dak.uzunlugunda sonralari daha uzun sureli baslamistik biz.
bir de belkide biliyorsundur ama ben ebemiz soyledikten sonra yapmaya basladim bilmiyordum,seninlede paylasayim,hergun spor yaptiriyorum kizima soyle ki;sag elini sol dizine degdiriyorum,sonra sol ayagina,sonra diger elini diger dizine ve ayagina,bisiklet hareketi yaptiriyorum (ayaklarini ceviriyorum yani)saga ve sola yattigi terden yuvarliyorum hafif hafif ,ellerini basinin hizasina kaldirip indiriyorum ve ayaklarinin altini ellerimle tutup ileri geri ittiriyorum,bu en son hareketi yapmaya basladiktan sonra kizim daha once yerde ayakta tuttugumuzda dizlerini bukuyordu hemen simdi daha uzun sureli basiyor tabanlari yere..ebemizde bu hareketin ayaklarini kullanmayi ogretecegini soylemisti..diger hareketlerde vucudunu guclendiriyor sanirim..