2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın 2011 mart anneleri.. ben de nasip olursa 2012 mart annesi olcam. inş biz de siizn gibi bağlarımızı koparmayız doğumdan sonra da topiğimiz aynı heyacanla devam eder...

sizler tecrübeli annelersiniz .size bir şey danışmak istiyorum...ben 15 haftanın içerisindeyim..dün benim arada vajinada 3- 4 sn süren kasılma mıdır nedir adını tam bilemediğim hareketler oluyor.. tam tarif edemiyorum aslında....:KK43: yatınca hemen geçiyo.. bunu birkaç yerde araştırdım rahimin büyümesi diyor ama ilk gebeliğim olduğum için biraz telaş yapıyorum sanırsam...sizin bir fikri var mı??

Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah
canım kasılma dediğin şey vajinadaysa evet rahim büyümesiyle alakalı olabilir ama karnında hissediyorsan mutlaka doktora git.zaten dinlenince geçiyor olması da güzel.tabii takip et yine de,sen kendinde her zaman olmayan bi durum,bi değişiklik fark edersen dr.a gidersin.rahim büyümesi kasıklarda vajinada batma ağrı yapar

günaydın 2011 mart anneleri.. ben de nasip olursa 2012 mart annesi olcam. inş biz de siizn gibi bağlarımızı koparmayız doğumdan sonra da topiğimiz aynı heyacanla devam eder...

sizler tecrübeli annelersiniz .size bir şey danışmak istiyorum...ben 15 haftanın içerisindeyim..dün benim arada vajinada 3- 4 sn süren kasılma mıdır nedir adını tam bilemediğim hareketler oluyor.. tam tarif edemiyorum aslında....:KK43: yatınca hemen geçiyo.. bunu birkaç yerde araştırdım rahimin büyümesi diyor ama ilk gebeliğim olduğum için biraz telaş yapıyorum sanırsam...sizin bir fikri var mı??

merhaba limonlu kek..muhtemelen telaslanicak bir durumun yoktur o ve benzeri bir cok kasilma,idrar kacirma,kusma ileriki donemlerde de bacak agrilari...vs bir cok seyi ben de yasadim hamileligimde,zaten duzenli kontrollerin oluyordur,bunlar hepsi olagan seyler...bu arada hayirli olsun hamileliginde,bebeginde..

bu arada dogum depr.devam eden var mi arkadaslar,ben cok cabuk aglayan biri oldum,hemen doluyorum,mutsuzlasiyorum ve agliyorum acaba dogum sonrasi bir ruh halimi?boyle degildim ben

sizleri üzmek istemem ama benim kızım yoğun bakımda yatarken sizlerin dualarıyla rabbim bana bağışladı yavrumu şimdi yine ALLAH rızası için bir arkadaşıma dua istiyorum 14 aylık bir kızı var ( tuana ılgınımız )mersinde oturuyor geçen hafta cumartesi günü eline havuç vermiş sussun diye kendiside banyoya girmiş ben banyoya girsem bile ya edayı yürütecine koyup yanıma alıyorum yada birin baktırıp öyle banyoya giriyorum arkadaşımı asla kınamıyorum şuanda okadar üzgünümki beynim ağrıyor düşünmek bile istemiyorum banyoda 20dakika kalmış çıktığında ılgın yerde baygın ağzından kanlar geliyormuş tabi hemen üniversitede yoğun bakıma almışlar gırtlak borusunu delmiş havuç yarısıda boğazına kaçmış 35 dakika kalbi durmuş tekrar çalıştımışlar şimdi makinaya bağlı dün ikidefa fişi çekmişler kalbide durmuş geri takmışlar artık fiş çekmek yasak olduğu için kalbinin durmasını bekliyorlar yaşasa bile gözlerini kaybetmiş böbrekler iflas etmiş beyin bitmiş şuanda hıçkırıklara boğuluyorum rabim şifa versin bir haftadır edayı sevemiyorum tabi eşi kayınvalidesigillerde onu suçluyorlar zaten annesi yok babası başkasıyla evli ilgilenmiyorlar yaşıda çok küçük 20yaşında kimse yokmuş hastanede kafayı yemiş yoğun bakıma girip çıktıktan sonra gülme krizine giriyormuş eşide istemiyormuş evliliğide bitti kocası öyle diyormuş bende 4 yıl önce bir arkadaşımın arkadaşıyken tanıdım rabim şifa versin

Canım içim parçalandı.Rabbim yerdımcısı olsun.Allahım bütün yavrulaı annelerine bagışlasın.

allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım bencede rahmin büyümesindendir doktoruna sor genede istersen
bu arada dogum depr.devam eden var mi arkadaslar,ben cok cabuk aglayan biri oldum,hemen doluyorum,mutsuzlasiyorum ve agliyorum acaba dogum sonrasi bir ruh halimi?boyle degildim ben

sanırım zor bir süreç yanii sanmıyorm depresyon oldugunu bambaşka bir hayat ağır bir yük var omuzlarımızda ee bunuda arada taşıyamamamk normal

selam kızlar nasılsınız bende artık ist terk ettim eşimede kavuştum şükür..sizleri çok merak ettim nazılsınız inş..iyisinizdir herkesi öpüyorum..

bi bakınayım dedim buraya girmek pek mümkün olmuyor haticem okudugum şey mahvetti beni yıkıldım Allahım yardım etsii bebişe de annesine de
daha gecen gün kuzum nerdeyse 60cmlık bazadan cıplak tasa kafa üstü düşünce o sesi duymam fırlamam onu yerde bulmam hıckırıklar icinde hiç gitmiyorken gözümden cok daha iyi anladım evladı kaybetmek ne demek şu an normalde okudugum kara haberlerden biri degil bu yaraladı deldi gecti yüregimi kimseyi sınamasın Rabbim evladıyla cok baska bişeymiş..orada yerde yatarken hep bisey olcak diye bekledim sanıyelerdi dakıkalardı ama şoka girmişim bagıra bagıra aglarken ölecek diye bekledim dilm demeye varmıyor alamadım bi an yerden kızımı hastaneye nasıl gittik o kara günü nasıl atlattık hala inanamıyorm mucizesi cok büyük RAbbimin bu melege de bir mucize versin insallah

o günden beri yüregim kelebek gibi azcık kafası carpsa aklım gidiyor gece uyuyamıyorm gözümü kapatınca o anı yasıyorum o sesi duyuyorum bugün mamasını yerken genzine kacırdı bir hhiiiiii dedi derinden o an aynı anı yasadm sanki tekrar..Allahım hicbir anneye yasatmasın bu korkuyu acıyı..öyle zor bi imthanmıs atesten kor..cok üzüldüm bebege de annesine de..ne kadar sakınırsan sakın basa gelecek yazıldı mı suclu aramak niye ki..o kadının canı kadar kimin yanar içi şimdi..isterse on koca boşasın bıraksın ortada onu kadın hayatını kaybetmiş evladının acısından sonra gersi ne ki:KK43:

Allahım yardımcıları olsun içim cız etti inan gözlerim doldu:KK43:
bilmezmiyim evlat acısınınnekadar zor olduğunu bir yavrumu doğmadan kaybettim diğer yavrumu yoğun bakım kapılarında bekledim çok şükür sizlerinde dualarıyla sağlıklı yanımda edam o arkadaşım evliliğinin yıkılmasından çok yavrusunun acısıyla sarsıldı güya çok büyük aşkla evlenmişler nasıl aşksa çocuk ailesinin lafıyla karısını silip atmış az önce görüştüm durum aynı baba kabullenmiş ama kız asla diyor umutluyum yavrum uyanacak diyo inşallah yarabbim sen yakma ciğerini yıldızın benim kızomda bizim yatağımızda uyumayı çok seviyor döndüğü içinde 4 etrafına 2 şer tane yastık koyuyorum düşmesin diye ama eda çok hareketli bir bebek uyuttum yarım saat bile geçmemişti bi bakayım dedim daha odanın kapısını açmamla edanın yataktan düşmesi bir oldu önce komidine ardından küt parkeye öldüm üldüm dirildim hastaneler röntgenler derken beklemekten bittim ama ALLAH RAZI OLSUN eşimden ne o yoğun bakım olayından nede bundan asla suçlamadı beni daha kızdı bana sakin ol diye çocuk dediğin düşe kalka büyüyecek dedi canım senin bebişinede çok geçmiş olsun

selam kızlar nasılsınız bende artık ist terk ettim eşimede kavuştum şükür..sizleri çok merak ettim nazılsınız inş..iyisinizdir herkesi öpüyorum..

iyidir eylülcüm senden muhammetten naber gözün aydın kavuşmuşsun eşinle

Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah
canım kasılma dediğin şey vajinadaysa evet rahim büyümesiyle alakalı olabilir ama karnında hissediyorsan mutlaka doktora git.zaten dinlenince geçiyor olması da güzel.tabii takip et yine de,sen kendinde her zaman olmayan bi durum,bi değişiklik fark edersen dr.a gidersin.rahim büyümesi kasıklarda vajinada batma ağrı yapar

merhaba limonlu kek..muhtemelen telaslanicak bir durumun yoktur o ve benzeri bir cok kasilma,idrar kacirma,kusma ileriki donemlerde de bacak agrilari...vs bir cok seyi ben de yasadim hamileligimde,zaten duzenli kontrollerin oluyordur,bunlar hepsi olagan seyler...bu arada hayirli olsun hamileliginde,bebeginde..

allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım bencede rahmin büyümesindendir doktoruna sor genede istersen

sanırım zor bir süreç yanii sanmıyorm depresyon oldugunu bambaşka bir hayat ağır bir yük var omuzlarımızda ee bunuda arada taşıyamamamk normal

çok teşekkür ederim anneler

içimde sürekli bir korku sarıyor.. arkadaşım yakın bir zamanda 16 haftalık bebeğinin kalbi durduğu için kaybetti diğeri ise 14 haftalık iken...her şey yolunda idi.. şimdi soramıyorum da hiç belirtisi olmadı mı ağrın sızın yokmuydu diye... acısını artırmamak için...

12 gün oldu bebeğimi göreli ama yarın tekrar gidip görmek istiyorum...inanın kaybetme korkusu insanı mahvediyor...bugün durup dururken eşime çattım ağladım zaten yurtdışında yaşıyorum... sürekli dört duvar arasındayım.. yarın inşAllah bebişimi sağlıklı bir şeklide görrürümmm

hatice
her nekadar anne değilsem de şimdilik inan arkadaşının acısın taa derinden hisstiyorum biz daha doğmamış bebeklerimiz için bu kadar tedirgin olurken arkadaşınıı durumu içler acısı.. Rabbim şifa verrir herşey düzene girer inş..

hamilelikte oluyor stres,bunalma,his karmasalari cok yasaniyor esine bastan anlat yapacagim butun aksilikler sadece metabolizmamdaki degisiklerden diye acikla...bastan bilsin esin de,anlayisli davranmaya calissin tabii onlarda da bizdeki kadar olmasada babalik heyecani,sorumluluklarin artmasi vs..bir cok seyin verdigi stres olabiliyor,sen de anlamaya calis,umarim hersey ypolunda gider..ben de yurt disindayim ve seni cok iyi anliyorum.zor bir surec ama sonra cok guzel,icin doluyor,evin doluyor omur boyu yalnizlik hissin bitiyor artik sana ait seninde ona ait cook guzel bir varlik oluyor,en guzel sekilde en hasarsiz olarak gecir bu gunlerini sonu harika..

canım bizde öyleyiz ama tek farkı kızım klavyeye vuruyor sürekli. birde ekrana bakıyor cadı.ama var ya çoook zor oluyor. bende akşam sabah mamalarını deniyorum ama sonuç alamadım. meyve püreside yemiyor. canım tartılma olayını bende aynı yapıyorum başka nasıl tartabilirim ki değilmi ama. yumurta peynir deniyorum ama bende başarılı olamadım. bende doktor olayından vazgeçtim artık. sağlık ocağına götürüyorum sadece. elif gülcem nasıl davulcu prensesim benim

merhabalar Sultan, davulcu prenses sürekli farklı oyunlar, oyuncaklar peşinde, eğlendirme perşindeyim:))) ailenin yanında mısın hala ne güzel:) Elif Eylül ve senin için mutluluk verici, ben iki defa G.Antep'e gittim ama aileme uğramadım çarşıyı gezdik evimize geldik, mesafe 30-40 dk merkezle ilçe arası. bundan sonra böyleee.

günaydın hepinize sizleri çok özlüyoruz biz yavaş yavaş büyüyoruz 2tane dişimiz çıktı artık arada anne baba dedeyi gayet net söylüyoruz ama çok fettan bişey oldu çok şükür allahıma sessiz sakin uysal benim kızım bu arada benimle birlikte doğum yapan arkadaşım 2 aylık hamile 2012 nisan annesi olacak ama hiç üzülmüyor gayet mutlu

dişler hayırlı olsun, Maşşallah konuşuyor haa cimcimeye bak:) arkadaşın için de hayırlı olsun yaaa ne güzel araları yakın olacak kardeşlerin. Allah tamamına erdirsin canım.
Bu arada Tuana Ilgın bebeğe Allah acil şifa versin, annesine sabır, babasına da vicdan, merhamet versin. Anneyi suçlayacaklarına onun yanında yer alsalar, iyi günü beraber yaşarken kötü günleri de beraber yaşayıp birbirlerine destek olsalar bu sıkıntılar daha kolay aşılmaz mı, yazık o kocaya ne diyeyim. Allah annenin gözyaşlarını mutluluk gözyaşlarına çevirsin.Rabbim büyük, inancımızı kaybetmeyelim. Dua çok önemli.

kızlar bende bişey soracağım ek gıdaya başlayınca bebeğinizin kakası nasıl benimkini biraz sert ve sanki siyah siyah şeyler var ip gibi acaba lifli yediriyoruz ya onlar olabilirmi bide tahıl maması falan veriyorum ekstra olarak suyu nasıl içiriyosunuz bide ne kadar içiriyosunuz
evet canım ek gıdaya başlayan bebeklerin kakası değişim geçiriyor, hem renk hem koku açısından. Bizimki bazen kına gibi oluyor bazen afedersin büyük kakası gibi, rengi yediklerinden ve demir ilacından öyle oluyor, muz verirsen içinde siyah iplik gibi şeyler oluyor onlar lifler. Su vermeye çalışıyorum kendisi belirliyor ne kadar içmek isterse. su için küçük biberonlar var minnacık alıştırma bardağı diye geçiyor ona koyup veriyorum bazen eline veriyorum döküyor o ayrı:)

Ayşecim,merhaba. okul başladıktan sonra yine giremez oldum nete. şimdi okuldayım,tenefüs arasını değerlendiriyorum. Canım ben de aynı durumdayım. senin gibi sürekli tartıyorum. 7 yi görsem ben de çok mutlu olacağım. anne sütü yaramadı,1 aydır ek gıdaya başladık,biraz farketti. Ama başlarda iyiydi, şimdi diş çıkartıyor herhalde, çok isteksiz. akşam 5 de uyandı düşün. Benim kalkma saatime de uyudu cadı.ossun çok tatlı teyzesi. şimdi de okuldayım işte. ben de iyi bi doktor bulamadım canım. kendim araştırarak ve arkadaşlara sorarak bişeyler yapmaya çalışıyorum. seninle sık sık haberleşelim bacım.
Merhabalar çoktandır yoktun, okul-ev arasında yoruluyorsundur, kolay değil, Allah yardımcın olsun, bazen ben de göreve başlayayım atansaydım bir diye içimden geçiriyorum öyle de zor böyle de zor şekerim yaa. Bizimki hala 7 kilo olmadı üzgünüm. 4,5 aylıkken mamaya, 5 aylıkken de ek gıdaya başladım gece gene emiyor beni, gündüz de emziriyorum, uyku öncesi emzik niyetine beni kullanıyor uyumak için. Sanki bir doktor bulduk gibi son mesajımdan sonra bakalım günler neyi gösterecek. Bir sorun olursa, ya da öylesine yazmak istersen buralarda olurum. Keyifli günler olsun...

ev ziyaretinden ebemiz simdi gitti,ve sizinlede paylasayim soylediklerini:resimli kitap alip,hayvanlari tanitacagiz,gunluk sporunu yaptiracagiz,yulaf ve cavdar mamalari vermeye baslayacagiz..bu ayni sonundada kucuk ekmek dilimleri uzerlerine cesitli katiklar surulmus vermeye baslayacagiz..yer puzzle si ve ayna aldik,yerde emeklemeyi denetiyoruz..bebegim 9100kg ve 70cm:nazar::nazar:6.ayini 22sinde bitirdi..sukur hersey yolunda 20 gundur suren nezlesi disinda..buna bir cozum bulamiyoruz oti baby,damla,basini yuksekte yatirmak denediklerimiz..buhar mak.tavsiye etmedi..bizde durum boyle..
sizlerde yemeklerin ile ilgili tarif yazar misiniz,ve nezle ile ilgili denediginiz cozumleri ,ben daha cok hazir bu icerikli lapalardan aliyorum,karabugday,pirinc ve emziriyordum simdi diger lapalardanda baslayacagiz simdi..

ne şanslısın eve ebe geliyor yurt dışında yaşamanın avantajı mı bu:) ebenin söylediklerini bizle paylaşmışsın sağol canım. Bebebğine de Maşşallah canım kilosu çok iyi.nezle ilgili deneyimim burdan arkadaşın dediğini yapmaktı canım soğanı kestim kızıma yaklaştırdım, baloncuklar:) yemek tariflerine benim de ihtiyacım var, çok bilgili değilim bizimkinin tuzsuzunu vericem...

bende mart annesiyim yazmasamda hamile olduğumdan beri devamlı okuyorum .yani sizlerle beraberim
ne güzel, arada yaz ama haberdar et...

ebrarcığım hoşgeldin canım.
haticeciğim yazdıklarını okudum ve çok kötü oldum. gözlerim doldu. Allahım kimselere yaşatmasın bu duyguyu. Allahım hepimizin evlatlarını korusun İnşallah. bi anda bi insanın hayatı nasıl değişiyor. Allahım yavrusunu kurtarsın İnşallah. türlü türlü mucizeleri var Rabbimin. annesine bağışlasın İnşallah. Allahım o kadıncağıza yardım etsin sabır versin. kocasınada vizdan merhamet versin.
bencede evlat çok başkaymış. hayatımda hiç hissetmediğim duygular var aklımda. belki hastalık diyeceksiniz ama hep bana bişey olursa kızımı kime emanet ederim. beni unutur hatırlamaz. onu nasıl sevdiğimi asla bilemez düşünceleri beynimi yiyor. bunu okuyuncaysa daha kötü oldum. Allahım yavrularımızı bize bağışlasın sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bizide onların üzerinden eksik etmesin İnşallah

Amin canım, dediklerine katılıyorum tercüman olmuşsun hislerime.

Hayırlı olsun hamileliğin. Üff o korkuları hepimiz burda yaşadık canım sorma, kaç defa çikolata yiyip ya da şekerli şeyler yiyip solumuza yatıp hareketlerini kontrol etmedik mi, muayene günlerini heyecanla beklemedik mi, ilk günler ben de de alttan iğnelenme batma şeklinde şeyler oluyordu arkadaşların dediği gibi rahim büyümesinden canım. Allah esirgedikten sonra birşey olmaz canım. Herşeyin hayırlı olanını versin Rabbim, hayırlısını iste tamam mı, kolay ve sağlıklı hamilelikler diliyorum.
Topiniz aynı heyecanla devam eder mi bak onu bilemem, facede grup kurarsınız buraya da nadiren uğrarsınız, özlersiniz, geleceğiz denilir kaç hafta böyle söylenir, çok yakındaa neden beklenir hala bilemem, belki gelindiğinde artık siz de o özlemle şevkiniz gitmiş artık yoksunuzdur, ya da nadiren uğrarsınız böyleymiş bu durumlar. Siz burayı unutmayın e mi sevgiler...

Ankaralı mı oldunuz, hayırlı olsun, giderken söylemedin çok merak ettim, facedesin sandım ama değilmişsin, son mesajda rahatsızlığın vardı, bebek olayından dolayı. neyse ki herşey hallolmuş, güzel. Keyifli günler sana da...

not: Sermestciğim sana da çok çok geçmiş olsun Eslem seni çok korkutmuş, bir daha böyle üzücü durumlar yaşanmasın o korkular kalıcı oluyor...

tekrardan merhabalar şimdi de benimle ilgili durumları yazayım dedim, kızım kucağımda mızmızlanıyor(yazdığımı okusa kızar bana:))
haftasonu doktor kontrolünde 6,5 kiloydu kızım, kilolar boyuna gidiyormuş boy Maşşallah 70 cm. bu doktoru sevdik gibi. aydaşlarından 500 gr azmış. Görmedin mi az önce çocuğu obezite sorunu vardı tansiyonları kaçtı dedi bize hastaneye sevk ediyordu çocuğu bu yüzden üzülmeyin çok kilo=sağlık değil yani.Züğürt tesellisi mi bilemedim haklı ama.
kızıma trt çocuk açıyorum laura ve pepee ye bakıyor ne yapayım azcuk nefes:=)
peynir, pekmez, yumurta, kıyma yedirmeliymişim.
dün 6. ay aşısını yaptırdık hafif ateş var. Aile hekimimizi değiştireceğiz çok sorumsuz biri hiçbirşeyden anladığı yok.İlgisiz, doktor demeye bin şahit lazım.
kavonoz mamlarından da aldım onları birgüzel yedi, parayla yaaa:)
yoğurt kendimiz mayalayacağız babymix verdik yedi.
ağlıyor bizimki kaçtım sevgiler...

tekrardan merhabalar şimdi de benimle ilgili durumları yazayım dedim, kızım kucağımda mızmızlanıyor(yazdığımı okusa kızar bana:))
haftasonu doktor kontrolünde 6,5 kiloydu kızım, kilolar boyuna gidiyormuş boy Maşşallah 70 cm. bu doktoru sevdik gibi. aydaşlarından 500 gr azmış. Görmedin mi az önce çocuğu obezite sorunu vardı tansiyonları kaçtı dedi bize hastaneye sevk ediyordu çocuğu bu yüzden üzülmeyin çok kilo=sağlık değil yani.Züğürt tesellisi mi bilemedim haklı ama.
kızıma trt çocuk açıyorum laura ve pepee ye bakıyor ne yapayım azcuk nefes:=)
peynir, pekmez, yumurta, kıyma yedirmeliymişim.
dün 6. ay aşısını yaptırdık hafif ateş var. Aile hekimimizi değiştireceğiz çok sorumsuz biri hiçbirşeyden anladığı yok.İlgisiz, doktor demeye bin şahit lazım.
kavonoz mamlarından da aldım onları birgüzel yedi, parayla yaaa:)
yoğurt kendimiz mayalayacağız babymix verdik yedi.
ağlıyor bizimki kaçtım sevgiler...

:nazar:masallah kizina..fit bir vucuda sahip:)evet benim kizim daha toplu ama kesinlikle kilo saglik demek degil,bizler ailelerimizden boyle duydugumuz icin alismisiz oyle saniyoruz,burada benimle yaklasik dogum yapan danimarkali insanlar var,bebekleri uzun ve ince,gayet saglikli,iyi bakimli cocuklar..o zaman anliyorum ki bizler seviyormusuz tombul bebegi,yada saglikli saniyormusuz kesinlikle alakasi yok..yemek tarifi konusunda da cevapladigin icin tesekkur eserim ayrica,ben de hazir mamalar ve cesitli unlar alip lapalarini yapiyorum meyve puresiyle,emziriyorum da boyle devam ediyoruz.ogrenirsem guzel mamalar paylasirim ben de..Bu arada pekmezi suyla karistirip iciriyor msun Hipperaktif,hep yaziliyor pekmez belki ben de yedirmeliyim..

:nazar:masallah kizina..fit bir vucuda sahip:)evet benim kizim daha toplu ama kesinlikle kilo saglik demek degil,bizler ailelerimizden boyle duydugumuz icin alismisiz oyle saniyoruz,burada benimle yaklasik dogum yapan danimarkali insanlar var,bebekleri uzun ve ince,gayet saglikli,iyi bakimli cocuklar..o zaman anliyorum ki bizler seviyormusuz tombul bebegi,yada saglikli saniyormusuz kesinlikle alakasi yok..yemek tarifi konusunda da cevapladigin icin tesekkur eserim ayrica,ben de hazir mamalar ve cesitli unlar alip lapalarini yapiyorum meyve puresiyle,emziriyorum da boyle devam ediyoruz.ogrenirsem guzel mamalar paylasirim ben de..Bu arada pekmezi suyla karistirip iciriyor msun Hipperaktif,hep yaziliyor pekmez belki ben de yedirmeliyim..

teşekkür ederim canım sözlerin için. valla cmtsi günü gittiğimiz doktor dedi tuzsuz peynir verilmeliymiş bir de kaliteli pekmez verin dedi, marka nedir kaliteliden kastı anlamadım koska falan mı,kıymayı da yağsız et alın çok küçük parçalara ayırın hatta küçük folyolara koyup dolaba atın dedi bir de her şeye tereyağı koyacakmışız, kabız olmasın diye herhalde, yumurta da vereceğiz tüm bunları yaptım mı daha hayır sadece pekmezi mamasına karıştırdım verdim direkt suyla karıştırıp vermedim yani, bebelacın pekmezli peynirli maması vardı ondan aldım bugün deneyeyim yer belki dedim 2 defa çöpe gitti mama yemiyor inatçı. mamayla ben de meyve püresi karıştırıp veriyorum, bugün bir şey yemedi inadı tuttu mu yiyor iştahsız biraz da bizim kız zayıflığı ondan. şu an yazımı yazarken ayağını öyle bir vuruyor ki koç burcu kızı tam yanii. adım Ayşe bu arada:)
benim de size bir sorum olacak doktora sormayı unuttum valla bizim kız 6 ay 1 haftalık daha oturamıyor destekli oturtayım mı? arabasının tekerleklerini temizledim evde içinde oturtuyorum sakıncalı mı?

çok teşekkür ederim anneler

içimde sürekli bir korku sarıyor.. arkadaşım yakın bir zamanda 16 haftalık bebeğinin kalbi durduğu için kaybetti diğeri ise 14 haftalık iken...her şey yolunda idi.. şimdi soramıyorum da hiç belirtisi olmadı mı ağrın sızın yokmuydu diye... acısını artırmamak için...

12 gün oldu bebeğimi göreli ama yarın tekrar gidip görmek istiyorum...inanın kaybetme korkusu insanı mahvediyor...bugün durup dururken eşime çattım ağladım zaten yurtdışında yaşıyorum... sürekli dört duvar arasındayım.. yarın inşAllah bebişimi sağlıklı bir şeklide görrürümmm

hatice
her nekadar anne değilsem de şimdilik inan arkadaşının acısın taa derinden hisstiyorum biz daha doğmamış bebeklerimiz için bu kadar tedirgin olurken arkadaşınıı durumu içler acısı.. Rabbim şifa verrir herşey düzene girer inş..

inşalla canımya dua ediyoruz ay ben senin ismini görünce canım kek istiyor ismin çok güzel

selammm güzeller nasılsınız bakalım,geceleri zırt pırt uyanan kızımın sayesinde ruh gibiyim, 3 gündür hiç bişi yemiyor ve emmek istemiyor,2 tane dişimiz var acaba diğerlerimi zorluyor anlamadım.çokk öpüyorum sizleri..

Günaydın Anneler
Bende Mart annesiyim ama sizlerle çok az paylaşımda bulunabilmiştim ve hala da öyle ama sizleri takip ediyorum son günlerde. Benim oğlumda yeme problemi yok şükür 8500 72 cm şuan. Bizim ki emeklemeden ayağa kalkmaya çalışıyo. Bizimkide babytv hastası. Doktor bize hazır hiçbir ürün vermemeye çalışın dedi. evde hazırlanmış yiyecekleri tercih edin dedi. Sadece devam sütü olarak aptamill veriyorum. kahvaltıda : iki ölçek devam sütüne (60ml suyla) 1 t.kaşık labne peyniri - yarım yumurta sarısı katı- 1 çay kaşığı tereyağ - 1çay kaşığı pekmez ve 2,3 adet bebe bisküvisi bulamaç yapıyoruz doktor tavsiyesi. Bayılıyor hatta eşim diyorki artarsa ben yiyim :)) peynir tuzsuz veya labne olucak , tereyağ hergün değil arada bir çeşit olsun diye. Yumurtayıda ilk gün az sonra yavaş yavaş artırarak şuan yarım yumurta koyuyoruz. Ara: Yoğurt / meyve püreleri ( cam rende ile ) / püre olarak yemiyorsa taze sıkılmış m.suyu.(elma armut şftali karpuz sadece muz yok kabız yapıyo) Yemek: aklıma gelen sebzeleri kaynatıp blendırdan geçirip 1 tatlı kaşığı z.yağı koyuyorum ( bugün azıcık un kavurup ekledim sanki daha bi iştahla yedi) başka gün annem tarhana yapıp getirmiş. ona bayılıyor haftada 3 kez tarhana içiyor. yoğurt çorbası(prinçli) blendırdan geçirdim mi çeşit oluyor. Yoğurdu evde yapıyorum ama dışarı çıktığımızdada ( eşimle gezmeye bayılıyoruz valla) çantamıza babymix sade veya elmalı tadını bebekler seviyor. Bu ay çorbalara kıymada ekliycez. bir kaşık balık tadtırdık sevdi.
Suyu her yemek sonrası mutlaka, benimki biberonla içmiyo kaşıkla veriyorum . hergün mutlaka rezene 3-5 kaşık kabızlığına iyi geldi. Uyanınca , uykuya geçmeden önce devam sütü mutlak. Bende tahıllı mamalardan aldım önceden denedim evet çok pratik ama belliki yiyeceklerin kurutulmuş ve toz haline gelmiş hali ne biliyim kendimize taze sebze/ et pişirirken bebeğe ne olduğunu bilmediğim toz vermek iyi değil tabi walla sütüm olsa ben devam sütünü bile vermeyi istemiyorum ama çare yok :KK43:(
Doktorda dedi hiçbi şey yapamıyorsan domatesi sık suyundan ver. yediğimiz sebzelerde ne kadar doğal bilmiyoruz ama hiç değilse kendi ellerimle taze taze hazırlayıp verıyoruz. bizde haberler böyle . geçmişi okurken Hatice arkadaşın yazdıkları ciğerimi yaktı bende yakında işe geri dönücem korkuyorum nasıl emanet edicem diye tamda ayaklanmaya çalışırken. imkanım varken ücretsiz iznimi 1 sene daha uzatsam mı bilemedim. Allah o yavrucağa şifa versin :.....(((

yahu bu doktorların dedikleri neden birbirini tutmuyor bizimkide pekmez yasak dedi kahvaltıyıda bulamaç halinde değil tek tek verin dedi bi ağızla konuşmuyorlarki anlamadım hangisi doğru

tesekkur ederim Ayse(ben de Yeliz)pekmezi ben de denemeliyim anladim ki.yumurta,ve kiyma da az az vermeye basladim bende 2 haftadir..bizim ebemiz kisa sureli oturtma denemelerine 5.ayda baslayin dedi,kasik mamasi verirken de onceleri kucaginizda sonra sandalyesine alistirin demisti,benim kizimda desteksiz oturmuyor henuz ama deniyor her firsatta sirtini tutmayi ,bazen uzun sure tutuyor bazen sandalyenin sagina soluna dogru egilerek oturuyor.simdi de sirti cok guclu demisti ebemiz ellerini kaldirip uzun sure duruyor yerde emekleme provalari : )yani destekli oturtmalisin,hic bir zarari yok,sirti gucleniyor boylece ve guclendikce desteksiz oturmayi basaracaklar.baslarda 15 dak.uzunlugunda sonralari daha uzun sureli baslamistik biz.

tesekkur ederim Ayse(ben de Yeliz)pekmezi ben de denemeliyim anladim ki.yumurta,ve kiyma da az az vermeye basladim bende 2 haftadir..bizim ebemiz kisa sureli oturtma denemelerine 5.ayda baslayin dedi,kasik mamasi verirken de onceleri kucaginizda sonra sandalyesine alistirin demisti,benim kizimda desteksiz oturmuyor henuz ama deniyor her firsatta sirtini tutmayi ,bazen uzun sure tutuyor bazen sandalyenin sagina soluna dogru egilerek oturuyor.simdi de sirti cok guclu demisti ebemiz ellerini kaldirip uzun sure duruyor yerde emekleme provalari : )yani destekli oturtmalisin,hic bir zarari yok,sirti gucleniyor boylece ve guclendikce desteksiz oturmayi basaracaklar.baslarda 15 dak.uzunlugunda sonralari daha uzun sureli baslamistik biz.

teşekkürler Yelizcim, kızımın ateşi var 6 aylık aşı sonucu olabiliyor ya. çok kalamayacam sonra gene konuşalım.

X