- 5 Haziran 2010
- 1.728
- 9
-
- Konu Sahibi Sympathique
- #1.961
canım her yıl ayrıca 100 Euro/ her bir bebk için alınıyormuş.bu fiyat ilk verilen herhalde yani her yıl için ayrıca ücret veriliyormu yoksa sadece bu mu acaba?
kızlar bu arada kordon kanını araştırdım burada kdv dahil tek bebek 2 750 tl , ikiz bebek 4 750 tl..
sağlık bakanlığı onayı ile 15 yıl saklanıyor muhtemelen bu süre ilerleyen günlerde yasalarla daha da artacak dediler. düşünüyoruz ama maddi olarak da kendimizi hazırlamamız lazım, bakalım hayırlısı artık..
hayırlı olsun bebislerin cinsiyetleri benimkilerle aynı,bende evden dısarıya cıkmıyodum 4 aydan sonra cıkmaya basladım
ayklarım benim ki de şişik .....bugün de acayip sıcak yanıyoruz.
Merhaba Sılanaz;
Kız ve erkek bebeklerin kalp atış hızının birbirinden farklı olduğunu okumuştum. Belki bebişlerin biri kız, biri erkektir.
Amin canım cümlemizin bebişleri sağlıkla dünyaya gelip büyürler inşallah...Canim gozun aydin, rabbim hayirlisi ile evlatlarii dunyaya getirip, buyutmeyide nasip etsin.... benimde dundu randevu ama soylemedi doktor, bir ay sonraki randevude ogrencez hayirlisi bakalim..ins. yok kiz daha senin rahmine dustu unden belli cinsiyeti sadece dktorun dogru yorumlamasi onemli olan... hadi hayirlisi bakalim...
Selam canim Rudi ben seni gecmisim vallahi haa ben 61 olmusum, ama istihaim cok acik yine arada bir frenliyorum yoksaaaa bilmiyom ne olur ama bende yuruyusleri artirmayi dusunuyorum.. ama korkudan bir pok edemiyom ayri bir mesele bu aralar cok negativ soyler duydum ondna olsa gerek yataktan cikmam icimdnen gelmiyor ama boylede olmuyor, hayirlisi neyse hakkimizda onu gorcez ins. Bende ayak sisme olayi yok yururdumude baya yuruyorum ama sicaklar cok bas agrisi yapiyo bende....
Amin canım cümlemizin bebişleri sağlıkla dünyaya gelip büyürler inşallah...
bir sonra ki randevun 1 ay sonra değil mi olsun beklemekte güzel zaten senin kalp atışları farklı demişssin ya seninde biri kız biri erkek tir.. hepimiz ki aaynı ne güzel...
ben yine, rudi bende yaptirdim canim ama ben yurtdisindayim, burdddda fiyatlar daha fazladir diye dusunuyodum ama bu fiyat banada yuksek geldi... ben canim kayit islerini herseyi yaptirdim, eve bana kordon kaninin toplancagi iki takim gonderdiler, dogumda goturmem icin, 1600 kanada dolari verdim...turk parasida 3.000 yakin olmasi lazim.. toplanilan kordon bagi dondurmaya yeterliyse yilda 240 dolar diye hatirliyorum... ama toplandiktan sonra eger ikisininkide yeterli ise... 950 dolar daha verip 10 yillik odeme olcak/.... ama nerdeyse kafa kafaya ayni para...
maddi yonden sayiden canim zorlayabiliyor ama bebeklerimizin gelecegei icin yapaildimiz en mantikli yatirim olduna inanmaktan bir dakika bile vazgecmedim....
yok kız geçmemişsin sen 55 le hamile kalmışssın ve 6 kilo almışssın
ben 53 ile kaldım ve 7 kilo almışım yaniseni sollamışım tatlım üzülme ben de bu iştah varken gecemezsin beni :)
ne güsel ayakların şişmiyormuş ama fazlada yürümeyelim değil mi Allah korusun bebişlerimizi akşam üstleri serinleyince çık biraz yürü yeterli olur sanırım...
aynen canım benim de başımdan 3 tedavi geçti incecik ben şimdi kendimi tanıyamıyorum eski fotolarıma bakıp duruyorum.. ahhh ahhh ederek..AYY rudu guldurdun beni....tedavi sureci dogum kontorol haplari, igneler zaten yapti bende kiloyu bacim, aman hic sikayetim yok simdi kahvalti yaptim diyom mutfaga bi dahmi gitsem burda sabah 10:00 daha, az az yiyiyorum ama sik aralikla yiyiorum boylece bulantimda olmuyor.... kiz bendende ayni suda cok iciyorum ins. gebelik sekerimiz cikmaz bacim... haklisin oyle yapcamki yuruyus yani daha cok yiyeyim :)
sen kıyafetleriher iki cinsiyete uygun olandan al ne de olsa biri kız biri erkek dedim sana :) güven bana dermişim..AMINNN, Evet Agustos 9'da bekleycez artik, hayirlisi bakalim... ama benim bu ay sonu bir randevu var uclu ultrasound olmasi lazim, belki diyorum orda soylerler hayirlisi bakalim.... ya ben inanki diyorum hic ogrenmeyim ama bu disarda bebek kiyafetleri gordummu icim gidiyo ve aliyorumda, cinsiyetlerini bilsem hani hem alisveris bana morle bir hareket oluyor hemde eksikler yavas yavas halolur, doktor bile dun takiliyor oyle asiri siritan bir kilom yok ama bugunlerinin tadini cikar, son uc ay bu kadar hareketli olamiycan diyo,, ve inanmayada basladim.. benimkiler daha 4.aylik dun 5 ay 1 hafta hamilelik bir bayan vardi, onun gobeginin nerdeyse iki kati gibiydiii....dusun bide 3 ay sonraki halimizii.... olsun hayirlisi bakalim....
canım tatsız tutsuz da olsa sen dikkat yinede arkadaşım bu tuz olayından bayağa çekti 25 kilo artı şişkinlikle doğumunu çok zor yaptı doğumdan sonra ya saklıycaz artık canımızın istediği gibi yemeyi
Merhaba kızlar
benim hayırlısı ile bir kızım bir oğlum olacak
dün dr kesin dedi değişmez sanırım artık. henüz alışverişe başlamadım 1 ay sonra inşallah başlarım...
hımm hatırladım canım ya afedersin.hatta sare ismini çok beğenmiştim.o günler için erken diyoruz ama bir bakıyoruz göz açıp kapayıncaya kadar geçmiş zaman ilk öğrendiğimde bi 10 haftalık olsa deyip duruyordum:)) şimdi 23 olduk bi bakıcaz kucaklarımızda inş.bebeğin sağlıkla gelsin adıyla yaşasın sare bebek..
bizde inş şifa koyucaz bakalım ta nişanlıyken eşimle öyle istemiştik.inş benim kızımda sağlıkla doğar.
tuz konusunda valla çok dertliyim azalttım ama çok zevksiz yiyorum yemekleri.ilk haftalarda acayip turşu yedim bende ama şimdi canım ekşi pek bişey istemiyor genelde tatlı şeyler:))
şeker yüklemesinide bu ayın 20 sinde randevum ozaman yapılacak inş. bişey çıkmaz bebekten önce şekerim çok düşüktü şeker takviyesiymiş glucophage gibi bişeydi adı ondan içiyordum.hamileyken çok düşmedi ama şu aralr yinr düşüyor şekerim umarım çıkmaz bişey
Canımcım, bebeğinin ismini çok beğendim. Allahım hayırlı uzun ömürler versin, adıyla yaşatsın. Tuz olayında buradan destek olalım birbirimize bol su almaya dikkat edelim. En az 2 lt. Akşamları konuşuruz. Bende senin gibi ilk zamanlar çok turşu yedim. Zaten turşu hastasıyım, çok severim. Gebelik öncesinden beri tansiyonum düşük olmasına rağmen ileride yüksek tansiyon hastası adayı olacam galiba.
Şeker ölçümünde inşallah bir problem çıkmaz. Hadi hayırlısı..
evet canım fiyatlar aynıymış neredeyse.
burada öncesinde hiç bir ödeme yapılmıyor kitleri 7.aydan itibaren gönderiyorlarmış eve doğumda yanımızda kitler dr takacak bebişlerin göbüşlerine aynı zamanda kök hücre için anlaştığımız kurumdan biri hastaneye anında gelecekmiş ve kiti toplanan kanlarla birlikte alacak laboratuarlarında inceleyecekler eğer yeterli sayıda ise ödeme nakit veya kredi kartı ile o andan itibaren yapılacakmış.bu arada ben maddi açıdan doğum masrafı,odası gibi masraflardan dolayı ancak bu ücretin yarısını karşılayabilirim ama diğer kısmınıda bebişime gelen hediyelere finanse etmeye çalışacağım ( altınları bozdurarak)
hayırlısı ile o günleri görürüz inşallah..
kızlar bir ürün gördüm tam biz pimpirikli anneler içinözellikle ankara06 canım tam sana göre bişey bence bu :))
gerçi haftalar ilerledikçe içimiz dahada rahatlıyo ama paylaşıyım dedim.
sahibinden.comda gördüm
Hamileler için "Bebe Sonunds" Bebek Sesi Dinleme Cihazı
karındaki bebeğin kalp atışlarını,hıçkırığını falan dinleyebiliyormuşuz.bide kaydetme özelliği falan varmış.fiyatıda 60 tl
resmini ekleyecektim ama kopylamıyor resmi linki veriyorum
Hamileler için "Bebe Sonunds" Bebek Sesi Dinleme Cihazı sahibinden.com'da burdan bakabilirsiniz tatlı anneler:112:
bu arada buraki ikinci elmiş sonradan farkettim ama sıfırıda bulunur heralde:)
KizlaR BEN bu cihazdan benzeri bugun aldim, burdada 30.99 dolar cok ucuz dedim aldim turk parasi o civara geliyo zaten ama 5 aydan sonra benimkiler daha 4 aylik, gerimi versem dedimm... sonra dedim bosverr....
Gulsum icin muhtesem bir cihaz vallahi, ama canim ne yapsin kolay bulmadik hic birimiz, gulsum test zamninda beri boyle, boylede gider. bebek dogar yine edniseler bitmez... bugunumuze cok sukur