2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

hayırlı cumalar arkadaslar.:KK3:herkes iyi masallah:nazar:kızlar ya birsey sorucam yatarken bi saga bi sola dönüyorum hoş rahat etmesemde fakat bu aralar dönerken karnımın yan taraflarında sızı oluyo normal mi ?daha doktora gitmeme 13 gün var .iki haftadan sonra bana geliyolar hic keyfim yok.Hareketlerini hergün düzenli hissetmiyorum bazen hissediyorum ben.:KK14:

Son düzenleme:
hayırlı cumalar arkadaslar.:KK3:herkes iyi masallah:nazar:kızlar ya birsey sorucam yatarken bi saga bi sola dönüyorum hoş rahat etmesemde fakat bu aralar dönerken karnımın yan taraflarında sızı oluyo normal mi ?daha doktora gitmeme 13 gün var .iki haftadan sonra bana geliyolar hic keyfim yok.Hareketlerini hergün düzenli hissetmiyorum bazen hissediyorum ben.:KK14:

canım aynı ağrıları bende yaşıyorum doktorum bebek büyüdüğü için karnın genişliyo ve rahim yukarı doğru çıktığı içinde kasılmalar oluyor dedi.ama yinede idrar testi yaptırdı.iltihap var mı diye .bol su iç kasılmaları azaltıyo .su zaten hamilelikte herşeye iyi geliyo anladığım kadarıyla :))))

Canımcım, bebeğinin ismini çok beğendim. Allahım hayırlı uzun ömürler versin, adıyla yaşatsın. Tuz olayında buradan destek olalım birbirimize bol su almaya dikkat edelim. En az 2 lt. Akşamları konuşuruz. Bende senin gibi ilk zamanlar çok turşu yedim. Zaten turşu hastasıyım, çok severim. Gebelik öncesinden beri tansiyonum düşük olmasına rağmen ileride yüksek tansiyon hastası adayı olacam galiba.

Şeker ölçümünde inşallah bir problem çıkmaz. Hadi hayırlısı..

ben kendime 1 litrelik bir cam şişe edindim sürekli doldurup gözümün önüne koyuyorum susamasamda içiyorum böylece
3 kere doldurup bitirmeye çalışıyorum birde günde 1 tane maden suyu içiyorum o da çok faydalıymış :))

[ı]benim test gunum 23 subattaydi o gun ogrendim bu guzel haberi ,dogumum kasimda olcak insallah
gecen hafta doktora gittim minicik bebisimi gordum :emir_bebek: Kalp atisini duydum insallah bu sali yine gidip detayli bi sekilde gorurum :)
hadi gelinde liste duzenleyelim heyecanla :KK71:
[/ı]

tatlım ben epeydir girmiyordum... Benim de kızım olacak ...

Lütfen beni de ekler misin listedeki yerimeee

karnın büyüdükçe bu sısılar artıyo canım.benim bazen daha çok oluyor daha doğrusu akşamları çok oluyo çünkü şiş oluyorum.sabahları şişim indiği indiği için daha rahat dönüyorum.hareketlerini düzenli hisstmeye gelince ben bile şurda 4-5 gündür düzenli hissediyorum canım 24 haftalık olduk.bi gün çok hissediyordum bir gün hiç hissetmiyordum.daha yeni düzene girdi.şimdi bile okadar derinlerde oynuyoki daha sertleşmedi hareketleri bolbol dönüyor.sabret az kalmış yakında düzenli hissedersin

Merhabalar,ben tüp bebekle değil ama 17 haftalık hamileyim.20 Aralık'ta da doğum olacak kısmet olursa.Buraya yazıyorum çünkü ben de tüp bebek tedavisine başlayacağım hafta hamile kaldığımı öğrendim.Sizler gibi fiziksel acılar çekmedim tabi, ama aynı ruhsal acıları paylaştım.Allah herkese nasip etsin anneliği.Hepimiz evlatlarımızı sağlıklı olarak kucağımıza alır,sağlıkla büyütürüz inşallah.

Merhabalar,ben tüp bebekle değil ama 17 haftalık hamileyim.20 Aralık'ta da doğum olacak kısmet olursa.Buraya yazıyorum çünkü ben de tüp bebek tedavisine başlayacağım hafta hamile kaldığımı öğrendim.Sizler gibi fiziksel acılar çekmedim tabi, ama aynı ruhsal acıları paylaştım.Allah herkese nasip etsin anneliği.Hepimiz evlatlarımızı sağlıklı olarak kucağımıza alır,sağlıkla büyütürüz inşallah.

Cok sanslıymıssın senınde dedıgın gıbı Allah ısteyen herkese versın.Bızlere de saglıklı bı sekılde kucagımıza almayı nasıp etsın ınsallah...

Dondurulmuş embriyo ile gebe kalıp, düşük yapan var mı?

Merhaba arkadaşlar, benim iki kere dondurulmuş embriyo transferim oldu ve ikisi de kese yeni göründüğünde kanama ile düştü. Şimdi yeni tedavi sürecindeyiz, umarım bu sefe taze embriyo transferi gerçekleşir. Pazartesi muhtemel transfer tarihim, e2 ve muayene sonucuna göre karar verecekler. Eger transferim olursa ve tutarsa yeniden düşer korkusu var. Buna benzer durum yaşayıp, taze embriyo ile gebeliği devam eden var mi? Tedavideki tüm arkadaşlara bol şans dilerim.

Dondurulmuş embriyo ile gebe kalıp, düşük yapan var mı?

Merhaba arkadaşlar, benim iki kere dondurulmuş embriyo transferim oldu ve ikisi de kese yeni göründüğünde kanama ile düştü. Şimdi yeni tedavi sürecindeyiz, umarım bu sefe taze embriyo transferi gerçekleşir. Pazartesi muhtemel transfer tarihim, e2 ve muayene sonucuna göre karar verecekler. Eger transferim olursa ve tutarsa yeniden düşer korkusu var. Buna benzer durum yaşayıp, taze embriyo ile gebeliği devam eden var mi? Tedavideki tüm arkadaşlara bol şans dilerim.

canım taze embriyo ile donmuş embriyo arasında bir fark yok bildiğim kadarıyla.genetik testlerini yaptırdınmı.belki kan pıhtılaşması vardır sende.bu topikte 3 kişiyiz kan pıhtılaşması olan.kan pıhtılaşmasında bebek tutunur fakat gelişemez düşer.yada kürtajla alınır.eğer yaptırmadıysan biran evvel yaptır canım.sonuçlar 10 günde çıkıyor.

Merhabalar...

Moralim bozuk...

Arkadaşım 20 haftalık bebeğini kalbinde sorun olduğu için aldırmak zorunda kaldı yeni yakın bir zamanda :KK43:...
Bense bunu hiç öğrenmemiş olmayı isterdim internette bir sürü şey araştırdıkça moralim bozuldu...

Detaylı ultrasona girdim bebiş iidi...

Ama korkularım geri döndü kendimi teskin edemiyorum...

Sürekli endişelere kapılıyorum...

Böyle hastalıklı bir zihnim olduğu için kendimden nefrat ediyorum..

Hamileliğini mutlu mesut geçirenlre imreniyorum...

Sakinlemenin bir yolunu bilen varsa bana tavsiyede bulunabilir mi?

Nasıl atabilirim bu panik halimi... Korkularımı...

Feaket senaryolarımı :KK43:

kendimden nefret ediyorum o hale geldim...

Bunalımdayım ...

Yardım...

canım taze embriyo ile donmuş embriyo arasında bir fark yok bildiğim kadarıyla.genetik testlerini yaptırdınmı.belki kan pıhtılaşması vardır sende.bu topikte 3 kişiyiz kan pıhtılaşması olan.kan pıhtılaşmasında bebek tutunur fakat gelişemez düşer.yada kürtajla alınır.eğer yaptırmadıysan biran evvel yaptır canım.sonuçlar 10 günde çıkıyor.

Aaksoyoglu merhaba; kan pihtilasmasi icin ne kullaniyorsun? Ben sabah-aksam 1'er adet Fragmin yapiyorum. Bir de henu vakit var diye doktoruma hic sormadim ama biz bu tip kan incelticiler kullaniyoruz diye dogum seklimizde bir sinirlama yapiliyor mu? ( illa sezaryen veya illa normal dogum seklinde) Kan inceltici yuzunden bizde kanama olmasi tehlikeli olur herhalde???

selam kizlarr nasilsiniz gorusmeyeli, ben pek girmiyiorum malum yine pek moralim yok , girersemde ancak telden bakip cikiyorum canim bilgisayari bile acmak istemiyor

persembe gunu detayli ulturasonum vardi, zaten seker testi yapmistim onun sonucunuda aldik sukur hic bi sorun yok sonuc iyi

bebegim ise 464 gr olmus, herseyi olctu bicti masallah herseyi normaldi ama bi sadece bebek biraz kucuk vitaminsiz dedi, ilaclarini aliyomusun dedi bende aliyorum dedi
sonra esime kizdi dedi sen buna herseyi al yesin ,hic mi bisey yemiyosun dedi, iste canim istemiyor malum bide moral olmayinca insanin yiyesi gelmiyor
zaten bide mide problemim var onun korkusundan herseyi yiyemiyorum ,ozellikle hic meyve tuketemiyorum ,yaz meyveleri simdi hep eksi, hayatta alip tadina dahi vbakamiyorum ,bi yesem gun boyunca midemden oluyorum, doktor diyor istedigin meveyi ye ama iste yiyebilsem :KK43:

artik okadar bunaldimki robot haftalardir bi yuzum gulmedi ancak doktora gidip bebegimi gorursem guluyorum degilse yok

zaten ortadan kaybolmussam bilin moral yoktur

doktor haftaya persembe turkiyeye gidiyormus dedi gel gitmeden goreyim diye iste haftaya carsamba tekrar normal randovu var

persembe gunki randovumuz renkliydi, kizim yuzunu bi gostermedi bize saga sola dondum ettim yok sirt ustu yatmis illede gostermem diyor, hatta ayni kizin babasi gibi aksi olcak dedi :) gide gele doktorda esimin huyunu ogrendin :)
artik okadar ugras sonunda agiz ve burnunu gosterdi gozlerini falan goremedik, ama renkli oldugu icin dudaklar ayni bendi,burnu ise ayni esim gibiydi :) bakalim dogunca nasil olcak,simdi daha minik oldugu icin oyle gozukebilir

arada bakip eklenecek bilgileri ekliyorum haberiniz olsun
ha bu arada
aaksoyoglu canim kizinin ismini sifami koycaksiniz kesinmi ,yan ona ekleyim ismini, bide sifa erkek ismi degilmi yada ciftmi kullaniliyor bilmiyorum

selam kizlarr nasilsiniz gorusmeyeli, ben pek girmiyiorum malum yine pek moralim yok , girersemde ancak telden bakip cikiyorum canim bilgisayari bile acmak istemiyor

persembe gunu detayli ulturasonum vardi, zaten seker testi yapmistim onun sonucunuda aldik sukur hic bi sorun yok sonuc iyi

bebegim ise 464 gr olmus, herseyi olctu bicti masallah herseyi normaldi ama bi sadece bebek biraz kucuk vitaminsiz dedi, ilaclarini aliyomusun dedi bende aliyorum dedi
sonra esime kizdi dedi sen buna herseyi al yesin ,hic mi bisey yemiyosun dedi, iste canim istemiyor malum bide moral olmayinca insanin yiyesi gelmiyor
zaten bide mide problemim var onun korkusundan herseyi yiyemiyorum ,ozellikle hic meyve tuketemiyorum ,yaz meyveleri simdi hep eksi, hayatta alip tadina dahi vbakamiyorum ,bi yesem gun boyunca midemden oluyorum, doktor diyor istedigin meveyi ye ama iste yiyebilsem :KK43:

artik okadar bunaldimki robot haftalardir bi yuzum gulmedi ancak doktora gidip bebegimi gorursem guluyorum degilse yok

doktor haftaya persembe turkiyeye gidiyormus dedi gel gitmeden goreyim diye iste haftaya carsamba tekrar normal randovu var

persembe gunki randovumuz renkliydi, kizim yuzunu bi gostermedi bize saga sola dondum ettim yok sirt ustu yatmis illede gostermem diyor, hatta ayni kizin babasi gibi aksi olcak dedi :) gide gele doktorda esimin huyunu ogrendin :)
artik okadar ugras sonunda agiz ve burnunu gosterdi gozlerini falan goremedik, ama renkli oldugu icin dudaklar ayni bendi,burnu ise ayni esim gibiydi :) bakalim dogunca nasil olcak,simdi daha minik oldugu icin oyle gozukebil

ha bu arada
aaksoyoglu canim kizinin ismini sifami koycaksiniz kesinmi ,yan ona ekleyim ismini, bide sifa erkek ismi degilmi yada ciftmi kullaniliyor bilmiyorum

moralin neden bozuk ben onu anlamadın..?

.sen sadece bebişi düşün o iyi olsun herkes ii olur... onlar ii olsun bis ii olalım

Aaksoyoglu merhaba; kan pihtilasmasi icin ne kullaniyorsun? Ben sabah-aksam 1'er adet Fragmin yapiyorum. Bir de henu vakit var diye doktoruma hic sormadim ama biz bu tip kan incelticiler kullaniyoruz diye dogum seklimizde bir sinirlama yapiliyor mu? ( illa sezaryen veya illa normal dogum seklinde) Kan inceltici yuzunden bizde kanama olmasi tehlikeli olur herhalde???

canım sendedemi var pıhtılaşma.ben clexane 0,4lük kullanıyorum günde bir tane.fragmini hiç duymamıştım netten baktım şöyle bi clexane ile aynı.ama neden iki kere yapıyosun.zaten bir kere yapmak bile insanı mahvediyo.kollarım artık mahvoldu benim şişti heryeri zaman geçtikçede daha kötü oluyor ilaçta çok yakıyor.senin mutasyonların ne belki benimkinden daha ileridir.
doğuma gelince ben çok araştırdım normal yapanda var sezeryan da var.benim doktorum ikisinide tercih edebilirsin ama kıymetli bebek sonuçta biz sezeryan öneriyoruz dedi.araştırdığım yerlerde normal doğuranları ıkındırtmıyolarmış çünkü kan beyne gidiyormuş.hatta biri beyin kanaması geçirmiş.ben bunları görünce korktum.zaten normal doğumdan korkuyordum:)doktorumla sezeryan diye konuştuk bakalım Allahtan başka bişey çıkmazsa inş.doğumdan bir gün önce kesicez iğneyi dedi.zaaten 24 saat etkili bu ilaçlar.

artik okadar ugras sonunda agiz ve burnunu gosterdi gozlerini falan goremedik, ama renkli oldugu icin dudaklar ayni bendi,burnu ise ayni esim gibiydi :) bakalim dogunca nasil olcak,simdi daha minik oldugu icin oyle gozukebilir

ha bu arada

canım neden sıkılıyorsun okadar çok şükür şeker iyi çıkmış bebeğindede bişey yok.biraz ufak olabilir ama o arayı kapatır.benimkide 20.haftama kadar hep küçük çıkıyordu 1 hafta geriydi.sonra haftasına geldi bebeğim.niye vitaminsiz olsun inan ben hiç bir şey yemiyorum daha öncede söylemiştim görmüşsündür belki.et tavuk balık yemiyorum eşim de hiç sebze yemiyor.bende kendim için yapmaya üşeniyorum.annem yapıcakta yiyecem.baklagillerde çok gaz yapıyor yiyemiyorum.eşimle ortak yediğimiz tek şeyler makarna patates kahvaltılık türleri.ben genelde bunları yiyorum vitaminsiz olsa benim bebeğim vitaminsiz olurdu.doktorlarda bazen sinir ediyor insanı.moral vermesi lazım güzelce söylemesi lazım benim doktorum yemezsen yeme hiç bir şey olmaz diyor.yiycek ekmeği zor bulup gayet iyi bebek doğuran çok diyo.hele miden rahatsızsa hiç zorlama kendini canım yiyebildiğin sevdiğin şeyleri ye.ne güzel hemde yeniden görceksin hemen bebeğini:) buarada sıkıntılar sadece bebeğin iyi olmasıyla bitmiyor tabiki onuda biliyorum ama sen bebeğin için biraz daha mutlu olmaya çalış stres yediklerinden daha önemli bebek için.
bende renkli usg ye girdim yüzüünüde gördük ama dudağı falan okadar belli değil ya ama burnu minicik :)10 gün sonra gitcem bende tekrar renkliye gircem bakalım daha net belli olur ağzı gözü:)
ismide inş kesin şifa canım.hem erkek hem kız kullanıyormuş.ama ben erkekte duymadım hiç.ben bebek olmadanda hep olsun şifa koycam derdim.cinsiyetini öğrendiğimiz gün babamı aradım baba kızmış dedim.babam olsun yavrum napalım hayırlısı olsun dedi...Alllah allah bu adam niye böyle diyo şimdi dedim kız diye üzüldü heralde dedim.meğerse ben şifa koycam diyorum ya babamda erkek ismi sanıyormuş ben üzüldüm kız olunca sanmış beni teselli ediyo güya:KK1::KK1::KK1:
sen listeye ekle canım bizim adımızı.

Merhaba, pıhtılaşma testleri yapıldı. Bir mutasyonda heterozigot çıktı. Doktor bunun düşüğe neden olamayacağını soyledi. Ama şu da var ki henuz tıp belli bir yere kadar bakiyor, belki şu an tanimlanmamis farkli mutasyonlar da olabilirmis. Yarin transferden sonra herhangi bir sey kullanmana gerek yok dedi. Hergun bir coraspirin icecegim ama kan sulandirici igne vs. Ye gerek yok dedi hematolog. Diger düşükler dondurulmuş embriyodan kaynakli muhtemelen dedi. Bilmiyorum ki, kafam cok karışık. Umarim transferim olur, tutar ve düşmez. Cok bilinmeyenli denklem gibi bu süreç. Sizlere de sağlıklı gebelikler dilerim.

Kızlar bir kitapta okudum bebeğin ilk hareketinden 5 ay 4 gün sonra doğum gerçekleşiyor diye ve tecrübeyle sabit bir bilgiymiş.Güvendiğim bir yazarın kitabında yazıyor.Ama ilk hamileliği olanlar benim gibi ilk hareketi hissedemeyebilirler...

Kızlar bir kitapta okudum bebeğin ilk hareketinden 5 ay 4 gün sonra doğum gerçekleşiyor diye ve tecrübeyle sabit bir bilgiymiş.Güvendiğim bir yazarın kitabında yazıyor.Ama ilk hamileliği olanlar benim gibi ilk hareketi hissedemeyebilirler...

iyi pazarlar arkadaslar:KK3:iki gündür cok mutluyum bebeklerimin hareketlerini hissetmeye basladım .:KK9:insan hareketlerini hissedince daha bir mutlu oluyomus insallah bundan sonra hep hissederim.yürürüs de yapmadım valla iki boyunca yan gelip yattım .:KK73:sempatik canım ne oldu neden bu kadar kendini kötü hissediyosun daha doguma cok var bebisin arada ki farkı kapatır üzülme lütfen:KK20:kendinize iyi bakın....

bu aralar topiğimize girip hiç birşey kaçırmadan okuyorum ama pek yazmak içimden gelmiyor.
herkesler daha iyi daha mutlu olsun.
moralsiz arkadaşlar bozmayın moralinizi lütfen benimde çok keyifsiz olduğum zamanlar oluyor ama bebeğim benimli olduğu için şükredip kendimi teselli etmeye çalışıyorum.

sempatikçim bebeğinin biraz küçük olmasına sakın üzülme kesinlikle toparlar merak etme. hele yemek konusuna hiç takılma benim bir arkadaşım çok kötü aşerdiği için 5 ay hiç bir şey ama ben şahidim bak hakkaten hiçbir şey yemedi. sürekli hastanede yatıp serum takıldı maşallah nur topu gibi bir kızı oldu hemde gayet sağlıklı kilosu yerinde bir bebekti. bak doktor sana daha serum takma ihtiyacı bile hissetmemiş. arkadaşım serum şişesi gibi bir kızım olacak diye espiri yapıyordu :KK1: :KK1:

bizde bu akşam doktora gideceğiz bakalım bizim miniğimiz nasıl teyzeleri. benim kollarım hala çok ağrıyor ve uyuşuyor telefonla sorduğumda normal dedi doktorumuz ama bakalım gidince ne diyecek, parmak uçlarımı hissetmiyorum neredeyse sürekli uyuşuk çok halsizim.

bu arada 4D ultrason konusunda kararsızım. bizim doktorumuzun ultrasonu çok ayrıntılı ve renkli zaten ama özelliğini bilmiyorum ayrıntılı ultrason daha mı çok ayrıntı gösteriyor yinede ona girmek gerekirmi doktora soracağım.

herkes için mutlu ve neşeli bir hafta olması dileğiyle. :21:

iyi pazarlar arkadaslar:KK3:iki gündür cok mutluyum bebeklerimin hareketlerini hissetmeye basladım .:KK9:insan hareketlerini hissedince daha bir mutlu oluyomus insallah bundan sonra hep hissederim.yürürüs de yapmadım valla iki boyunca yan gelip yattım .:KK73:sempatik canım ne oldu neden bu kadar kendini kötü hissediyosun daha doguma cok var bebisin arada ki farkı kapatır üzülme lütfen:KK20:kendinize iyi bakın....

hareketleri hissetmek çok güzel dimi canım, bebeğinin varlığı, heran kendini sana hatırlatması süper bir şey, allahım herkese nasip et

X