2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

belli olmayan kisirliklarda tup bebekle sonuc daha iyi oluyor sanirim ama tam bilmiyorum ,cunku bizim sorunumuz kesin ne oldugunu bildigimiz icin onun uzerine yoneldik ,belli olmayanlarinda ne yapcagi belli olmuyor ama insallah tup bebekle kalirsin
ah canim sorma, benimle ayni evlenenleri birak benden kac sene sonra evlenenlerin simdi 2 cocugu var tabi ben 8 seneyi gecti evliligimiz ,sanki simdi yeni evliyizde yeni bekliyorum gibi geliyor bana :) oysa seneler gitti aradan ama olsun ,bebek bi gun gelsinde ne zaman olursa olsun
bende suan 26yim canim

evet ayirmak sonra zor oluyomus am iste bazen elde olmayan sebepler oluyo, ben olsam dedigin gibi 3-4 ay kendi odamda durdururum sonrasinda odasina alirim ,gerekirse odasina alismasi icin kendim orda yatarim ,biliyosun kolay bulmadik onlari
simdi kaynanamlarda kaliyorum bi tane oda var aslinda gelen misafirler yatar oraya herkes diyor oda yap ama tabi ben istemiyorum ,cocuk agladikca benden once kaynanm kaynatam kosar ben herseferinde odaya gir cik rahatsiz olurum en iyisi kaldin benimle odamda ne yapalim iste elde olmuyor bazen, ama sen bikac aydan sonra bence hemen odasin al

canim zaten park yataklar co fazla degil ancak 2 sene kullaniliyor zannedersem
yukarda yazdigim gibi bebege ayri oda yapilcaksa kesinlikle normal besik derim ben

yok karyola degil yien normal besik ,hani park yataklar basit gibi duruyoya oyuzden diyolar sanirim
sepelerin 24 ay kullanilanlari varsa o benim icin super olur, yine heralde evden ayrilma isimiz surer 1 sene 4 ay sonra bebek dogarsa besik alirsam ancak kendi evmize kadar sepet ancak olur zannedersem
canim uzulme olurmu sen senelerdir bu bebegi bekle okadar hayaller kur sunu bunu etcem de bisey yapma
hani evden ayrilma dururmumuz kesin bile degil kesin olcagini bilsem 2 sene bile olsa beklerim ama o kesin olmadigi icin uzuntum o
yada bizim gitmek istedigimiz yeri kaynanam cok seviyor, gecen hafta ordaydik kaynimin evi orda ,kaynanam demesinmi esime bizede burdan bi ev bul diye iste butun hayaller suya dusuyor,ama esime diyorum kesinve kesin bu is durumun olurda oraya gidersek birlikte gitmem ayri giderim 7,5 senedir dile kolay birlikteyim bir ev hayali kuramadim ,eve bir tane sus bile alamadim yani icinde hep bunlar kaliyo, bakalim ilerleyen zamanlarda ya bizim is iyi gider yada kocamla aram iyi gitmez Rabbim hayirlisini verir insallah

kızlaar dayanamadım dr a bugün gittim ben
şükürler olsun bebeğim iyi veeeeeeeeeeeee artık kesin kızımız olcakmış
elifimiz geliyor yaniiiiiiiiiiiii
canım kızım hoşgeldinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

oyyy masallah bi kiz daha geliyo, bu ne boyle ya hep kiz hep kiz heryer kiz dolcak, diger takildigim kjasim annelerindede cogunlukla kiz var, masallah kiz senesi heralde ,birde diyolar erkek nufusu gittikce azalcak diye
hemen ekliyorum canim elif kizimizi listeye

selam arkadaslar. 17 haftamdayım. dün cinsiyetını ogrendık...
kızımızzzzzzzz oluyor... cok mutluyuummm

masallah 17 hafta olmusun ,bi geldin beni listeye yazin dedin gidis o gidis 17 haftanda geldin insallah iyisindir, hatta listede senle olan bilgiler hep eksik nerdeyse daha bu gelmez diye listeden cikarcaktim
demek seninkide kiz masallah bune yaaa kiz patlamasi olcak bu sene

benimde üye olduğum başka bir site var ordada 15 kişi varız sanırım
2 kişi erkek diğerleri kız
kız senesi valla bu yıl
süper yaa kız cicileri pembiş pembişşşşşşşş
hayrlısı ile kucağımza alırız ınş
teşekkür ederim canımmmm
bu arada kiloda aldı gidiyor başını yaa
90 oldum((

canım benim kardeşimde bir kere boş gebelik yaşadı birkerede hiç hamile bile kaldığını anlayamadan düştü bebeği.onlarada açıklanamayan infertilite demişlerdi.sonra bir doktor genetik testi yaptırdı kan pıhtılaşması çıktı.sen yaptırdınmı bu testi.bu çok önemli.kardeşimin başına gelenler benim tüp bebek tedavimden önce oldu buaarada kan pıhtılaşması ırsi olabiliyor.onun için benim tedaviden önce yaptılar testi ve bendede çıktı kan pıhtılaşması Allaha şükürki yapmışlar testi yoksa onca tedavi çektiğim sıkıntı boşa gidicekti.çünkü tutunamayacaktı bebeğim tutunsada boş gebelik olacaktı çünkü gelişemeyekti.bu test biraz pahalı bir testmiş devlet hastanesinde yaptırabilirsin.normalde her isteyene yapmıyolar ama senin tüp bebek tedavisine başlıycağın için yaparlar.

ya canım kıyamam ben sana valla ben aşırı duygusal oldum heralde sanki ben kaynanamla oturuyomuş gibi üzüldüm inanki.ama ne olursa olsun eşinle aranı bozma arkadaşım herşey gelir geçer Allah mutluluğunuzu bozmasın.ne iş yapmaya çalışıyorsa eşin inş herşey yolunda giderde sende ayrı bir eve çıkarsın.bide şu var canım fazla düşünmekte iyi değil sonuçta bebeğimiz olduya odasıda olmayıversin.inanki bebek olmadan önce bende çok hevesliydim bir olsa herşeyini dört dörtlük yapıcam derdim.şimdi diyorumki bebeğim olduya çok şükür hiç birşeyi olmasada olur.kardeşimde hamileyken okadar sıkılıyorduki evi kendi evi ama kaynanası habire ondaydı sürekli bebeğe ben bakarım sen sadece emzirmeye alırsın falan diyodu kardeşim iyice bunalıma girmişti.birde okadar şey aldıki bebeğine işte herşeyi takım giyecek şöyle olacak böyle olacak derken doğum yaptı 3.gün kaynanası beyin kanaması geçirdi 10 gün haastanelerde süründüler bebek annemle bende kaldı yavrum mama ile besledik.10 gün sonrada vefat etti kaynanası.kocası 2 ay babasıyla kaldı kardeşimde kendi annemlerde.3 ay evine bile gidemedi evini bırak kocasını göremedi.sonrada kayınbabasının olduğu binaya taşındılar.onca hevesi kursağında kaldı.amma çok anlattım canım kusurabakma yani demek istediğin herşeyini yapsanda huzurun olmadımı hiçbirşeye yaramıyor.boşver fazla eşyası olmasın bebeğinin ama yeterki huzurunuz olsun.

ya kızlar size birşey soracam ben 20.haftamda doktora gittiğimde yeterli kalsiyum aldığımı düşünmüyorum dedim.süt içiyorum ama bazen unutuyorum oda hemen yazdı kalsiyum ilacını birde magnezyum.bunlardan kullanan varmı.acaba gereksizmi diye düşünüyorum bi dünya hapım oldu demir kalsiyum magnezyum omega 3 elevit zaten kan pıhtılaşması için her gün iğne yapıyorum birde tiroidim var tiroid ilacı valla ilaçla besleniyorum ya

ne kadar benziyoruz senle biz:)
tiroid
cleaxn
elevit
kan hapı
magnezyum-calsiyum aynen bende ilaçla besleniyorum gibi ama içim çok rahat ben hiç peynir yiyemiyorum sütde içmiyorum gaz yapıyor ve gaz sancım oluyor dr da hapını verdi diye rahatladım valla.sen cleaxnı kaçlık kullanıyorsun canım ve bunun için kontrole gidiyormusun merak ettim
ben her ay tahlil yaptıryorum bunun için.

ilk once cevap yazdiginiz icin tesekkur ederim bana oyle bir test yapilmadi rutin testler yapildi kanda hormon, rahmime baktilar rahim kalinligi filan iyimis rahim filmi cekildim kanallar acik. ben rahim filmi cekildigim ay ben hamile kalmistim bos gebelikti meger o ay korunmam gerekiyormus cunku rontgen isinlarindan yumurta hucresi zarar gorebiliyormus bunu da baska bir doktordan duydum. hatta kendi doktorumla konusmustum ben nasil hemen filmden sonra hamile kalabilirim bu zamana kadar olmamis diye, doktorda bu bilindik bisey hafif yapisikliklar acilabiliyormus rahim filminde. yani boyle ben yurtdisinda oturuyorum ama tupbebegi bursada yaptiricam yinede sorarim bu testi, eger kan pihtilasmasi varsa nasil tespit ediliyor yani benim Turkiyede fazla zamanim yok tupbebek tedavisine basladigim sirada da bu test yapilabilirmi simdiden tesekkurler

valla canım ya sende bir omega 3 eksik:)
clexane 0,4 lük benim ama öyle bir kontrol falan olmadım bir kere genetik testi yapıldı orda çıktı pıhtılaşma dahada test falan yapılmadı
ben troid için her ay gidiyorum onu demiyorsun demi sen.benimki hipotroid 100 lük levotiron kullanıyorum ilk hamile kaldığımda 50 lik kullanıyodum sonra 75 oldu şimdi 100 2 aydır 100lük kullanıyorum şimdi değerlerim iyi çok şükür.
seninkidemi hipotroid canım.buarada benimde acayip gaz sancım oluyor onun içindemi ilaç verdi.

canım çok basit bir test sadece 1 tüp kan veriyorsun ama sonucu 10 günde falan çıkıyor.yani adetinle beraber tedavin başlıycak ya hemen o gün o testide yaptır anca geliyor çünkü sonuç.tüp bebeği nerde yaptıracaksın yani özeldemi devlettemi.gerçi tedavin nerede başlayacaksa sen onlara bir boş gebelik geçirdiğini söyle ve bu testi mutlaka iste canım.çünkü bak çok şükür bir kere normal hamile kalabilmişsin bir sorununuz yok inş tutunur senin bebeğin.tabiki Allahta nasip etmişte ama bu kadar basit bir test için bir pişmanlık yaşama canım çünkü tedavi süreci hiç kolay değil kan pıhtılaşması olduğu zaman bebeğe kan gitmiyor.bebek tutunuyor kese oluşuyor ama bebeğe kan gitmediği için pıhtı gibi kalıyor boş gebelik diyorlar.bak sırf bu topikte bile 2 kişiyiz kan pıhtılaşması olan.
hem yaşın genç hem sende hem eşinde bir sorun yok umarım tutunur bebeğin.bende 27 yaşındayım benim eşimde azosperm yani hiç spermi yoktu ama doktorlar bana hep gençsin rahim çok iyi içini rahat tut sperm bulunursa tutunur bebeğin dediler.çok şükür ilk denemede tuttu.

cok sagol agzindan bal damliyor valla insallah olur ilkinde ben bursa acibademde yaptiracagim aslen bursaliyim zaten az kaldi iznime temmuzdada baslicam tedavime:) cok tesekkur ederim belki bu bilgi cok isime yarayacaktir testi konusmaya gittigimde hemen soracagim...senin adinada cok sevindim ne guzel ilk denemede tutmus saglikla kucagina alirsin Allahin izniyle

evet omega eksik:)
bende heterezigot pıhtılaşma var benim ilk tüp bebeğim tuttu bu sebepten kaybetmiştim.o tutmayınca genetiğe göndermişti dr.iyikide göndermiş.
ben her ay rutin hematolojiye gidiyorum bunun için PLT diye bi değer var dr bakıyor ona göre karar veriyor doza.
ilk başta bende 0.2 kullanıyordum ama ben kilolu olduğum için az imiş hatta 0.8 kullanmam gerekiyormş ama ilk başta o kadar yüksek başlayamayız demişti dr.

tiroid için kendim kontrol yapıyorum öğrendim artık:) tsh 1.5 ise normal devam et ilaca
ama ben eutrox 50 alıyorum ama levatrion da aynı gurup ilaç.
bende gaz çok oluyordu her gün süt içtiğim için sütü bıraktım dr da calsiyum hapı verdi
şükür yok gazım epeydir.

evet liefde katılıyorum arkadaşa,ben ilk tüp bebek deneyimimi pıhtılaşmadan dolayı kaybetmiştim.
şükür şimdi iğne kullanarak bu günlere geldik.
ihmal etme.

kız anaları nasılsınız
kıskandırın beni öle pembiş pembiş giyindircez süslücez püslücez deyip:97:
olsun bende maviş maviş giydiririm erkekimi

evet liefde katılıyorum arkadaşa,ben ilk tüp bebek deneyimimi pıhtılaşmadan dolayı kaybetmiştim.
şükür şimdi iğne kullanarak bu günlere geldik.
ihmal etme.

Allah kucagina almayi nasip etsin masallahtamam bunu sorucam insallah bi sorunsuz tedavime baslarim :)
bide bisey daha sorabilirmiyim cinsiyetlerini ogrenmissiniz bebeklerinizin hangi haftada ogreniliyor cok guzel cok heyecanli bir an olmali ayy ne guzel ya:97::97::97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…