2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

benim doktorum ayda 1 gel dedi cok zor oluyo beklemek insan hep görmek istiyor
benim de ayda 1 dedi önce ikiz olunca 2 haftada 1 dedi. Hep görsek gene de doyamayız biz yaa..Şimdi düşünüyorum da annelerimiz zamanında bizi hiç görmeden nasıl dayanmışlar

kendi tüp dr mu bıraktım zaten üniv hastanesine başladım
o geçen hafta 3 hafta sonra gel dedi bende 2 hafta olsa olmaz mı dedim dr tamam dedi
2 hafta yani
senin nasıl

deseydin bizim bebişler değerli onca sene beklettiler bizi..
ben 15 günde 1 tüp doktoruna gidiyorum.

tam cevap yazıyordum sana elektirk gitti
canım geçmiş olsun ınş bişeycik olmaz
bende mi idrar tahlili yaptrsam snein bi sıkıntın var mıydı yoksa öylesine mi yapıldı idrar tahlili
off 1 hazirana çok varmş yavf:18::18:
ben böyle doğuma kadar nasıl sabredicem bilemiyorum
Rabbim korusun bebekleirmizi ınş

deseydin bizim bebişler değerli onca sene beklettiler bizi..
ben 15 günde 1 tüp doktoruna gidiyorum.

ya senin çizelgeyi görünce çok sabırsızlanıyorum
aynı gün transfer olduk snele ama 1 hafta aramız var

evet canım bizim bebişler kıymetli dr da sağolsun kırmadı beni ınş bakalım gerçi hafya kadar benim kalbim yine dayanmayacak ama mecbur artık ne edek

yeter ki bebeğim benimle ve sağlıklı olsun

sanada verir zaten kan ve idrar tahlillerini bi dahaki gidişinde yaptırır 8 haftayı geçince
ben zaten hissediyordum daha önce çok başıma geldiği için
sen kaygılanma öle bi problemin yoksa canım
ben alıştım ama dikkat edelim bol bol su içelim

12. haftamda ikili testimi ve baş popo uzunluuğunu neyin ölçecekmiş dr.
kızlar ben burda ssk anlaşamalı bi yere başaldım tüp dr umu bıraktım özel die.
kan ve idrar tahlillerimi devlet hast. yaptırdım orda tanıdık kadındoğumcum var saolsun gel bütün tahlilllerini yaparız dedi.

ben bütün tahlillerimi devlet hastanesinde yaptırcam hatta şimdiden renkli ultrason için gün almaya başlayalım dedi devlet hastanesindeki dr um.
haseki ve semihaşakir de ücretsiz yapılıyormuş burda yaptırcam inş. renkli ultrasonuda

siz nasıl düşünüyorsunuz?:26:

zaten su içmeye biraz dikkat etmem lazım sanırım suyu az içiyorum ben

benim yüzüm çok fena oldu pul pul dökülüyor he ryerim kaşınıyor niye böyle oldum anlamadım bakalım geçicek mi

iyi yapıyorsun canım ne güzel
bende tüp dr mu bıraktım zaten benle ilgilenmedi doğru dürst beni tebrik bile etmediler hatta snaırım hala hamile olduğuma inanmıyorlar neyse.. kızgınım biraz da dr ma..

bende evime yakın olan marmara eğitim araştrma hastanesine gidiyorum
tek sıkıntısı içeriye benden başkaısnı almıyor eşim giremiyor
birde usg leri iyi değil ayrıntılı usg de yokmş hast de artık onun için başka hast neye gitcem bende
testleri tahlileri orda yaptrcam ınş

Cok kotuyum arkadaslar destegınıze ve bılgınıze ıhtıyacım var dun doktoruma gıttım normal ultrasonda bakdı bebegın karnının alt kısmında kıtle oldugunu ama ne oldugunu anlayamadıgını bu zamanda ıstemedıklerı bır bulgu oldugunu soyledı cesıtlı ıhtımaller sıraladı(bebek ıdrarını yapamıyor olabılır,bebegın bobregınde sorun olabılır,bebek kız olursa yumurtalıgında dogustan kıst olabılır dedı)detaylı ultrason cektırmen gerekıyor dedı ıkı duzeylı ultrason dıye gecıyor bugun aksam ıcın randevu verdı.Ama kahretsınkı soktuları detaylı ultrasonda bebegın herseyı tam anlamıyla buyumedıgı ıcın ne oldugunu anlayamayıp kafamızı bulandırıp gerı gonderdıler bebegın bagırsagında bu zamanda olmaması gereken parlaklık varmıs rıskı %1 mıs bu kadar dusuk bı ıhtımalle nıye kafamı bulandırıyorsun ve gıttıgım hastanenın cıkardıgı dergıde ıkı duzeylı ultrasonun en dogru sonuc verdıgı haftalar 18-23 dıye yazıyor ama bu kadar onumuzdekı haftaya bırakma hemen yaptır ne olduguna bakalım dıyor sonrada kucuk anlayamadık dıyor bebegın bobregıyle baglantısı yok mıdenın altında bı karartı var ne oldugunu acıklayamıyorlar ıdrar kesesı normal ense kalınlıgı normal haftasına gore gelısımı normal ama kramozom bozuklugu ıhtımalı nedenıyle 3 tane tahlıl ıstenıyor tasıyıcı olup olmadıgımıza bakılıcak eslerden bırının kan vermesı yeterlı.Yada 1-2 hafta daha bekleyıp plesantadan parca alınıp tahlıl yaptırmak bebegı kaybetme rıskı %1 ıla %1.5 yada 4-5 ayı tamamlamasını bekleyıp karından sıvı alınacak bebek ıcın tehlıkesı %5 kafam cok karısık bı dedıklerı bı dedıklerını tutmuyor dun kendı dr. bebek kızsa yumurtalıklarında kıst olabılır dedı bugun belkı kızdır onemsızdır dedım kıst cok kucuk olur sımdı gorunmez dedı zaten buyuk ıhtımalle erkek dedı.Bende dun baska bı doktorla baglantı kurdum bu konuda uzman olarak gorunuyor detaylı ultrasona senı sokarım ama daha bebek tam gelısmedıgı ıcın sorularına tam yanıt veremem sende tatmın olmazsın dedı 1 hafta sonra gel bıraz daha net bakalım dedı bu doktor bıle gorunmıycenı soyluyorda benım kendı doktorum hastanelerın dergısınde cıkmıs bır yazıdan habersın benı ultrasona sokup kuskulandırıp gonderıyor bu kadar basıtmı hersey aglamaktan konusamadım bıle.Su an ıcın cok tehlıke kotu bısey soyleyemıyoruz bu bebekden sıze hayır cıkmaz hayatına son verelım dıyemeyız dedıler tahlıller yazdılar gonderdıler ne yapıcamı ne dusunucemı bılmıyorum.Ilk once ıkılı tarama testını baska bır yerde yaptırıyım daha sonrada bırazdaha zaman gecınce detaylı ultrasona bu konuda uzman olan doktorda bırdaha gıreyım dıyorum baskada bısey dusunemıyorum cok kotuyum Allah kımseler yasatmasın yarabbım hıc kımseyı secım yapmak zorunda bırakmasın cok korkuyorum

kızlar size kramp giriyor mu iğne batıyor gibi
akşamdan beri öyleyim ödüm kopuyor gece hastyene mi gitsem acaba
çarpıntım da var nefes alamıyorum
çok kötüyüm

tebrik ederim canım. sağlıklı ve vakitlice gelirler inşallah. benimde dondurulmuş embriyo ve 3.deneme ve ikiz
sen yurtdışındasın sanırım değilmi.

Merhaba Rudi,

Sagol canim, bende seni tebrik ederim allah hayirlisi ile hepimize kucagimizada almayi nasip eder ins.

BenYurtdisindayim, haklisin ben seni 2010 Haziran'dan hatirliyorum o zamanda tedavi surecimde ucuncu denemede girmistim, o zamandan hatirliyorum cok sukur bu hazirana hamile olarak giriyoruz

Ben uc gundur duzgun giremedim, dun aksam kanamam oldu, cok yogun bir kanama degildi ama bir iki saat devam edince gittim, kiloda gelmiyo ama sildikce selpaga geliyodu, acil'e gittim, kan filan aldilar, ondan sonra usten ultrasoundla baktilar, Doktor uyardi cok kucukler hani kalp gormessek endiselenmeyin, daha yuksek kalitede bir ultrasounda gondercez dediler, ama baktinda iki keseyide ve kalpatislarinida gordu cok sukur, biraz rahatladim, sonra altan parmak ile bakti rahim acikmi, kapalimi diye kapali dedi yani yolunda hersey, karin bolgemi, koltukaltlarima kadar taradilar, so toplama filan olur diye ondanda bisey cikmadi, doktor yinede daha iyi bir ultrasounda baksinlar ama hersey yolunda gozukuyo, istirat et dediler, bu sabahta merkezimi aradim, doktor normal dedi olabilir dedi, istirat et, haftaya carsamba randevum var gorusuruz dedi... yani cok sukur hersey yolunda, insallah boylede devam eder

Senin kac haftalik canim, ikiz olunca insan daha cok endiseleniyor, riskleri daha cok ama ins. hersey cok guzel olcak

Hosbulduk canim, Vallahi her deneme yeni birsey katti hayatima, bunda da bir ahyir var dedim yoluma devam ettim, cok sik araliklarla denemedim icin cokda yipratmadi cnaim aslinda, 7 yillik evliyim bu arada

Benide listeye eklersen sevinirim

Yas 25 diyebiliriz
Transfer tarihi:6 Nisan
Su anki Kilom:57 di ilaclar sisirdi beni, hayatimda cikmadim kilo
Donmus embriyo trasnferi, ikiz gebelik, kese gorduk cok sukur, kalp atisinida doktor gordunu soyledi
Dogum tarihi ins: 12.23.2011

Sagol canim benim ilk hamisimiz, ilk kupamizin sahibiii,, sen gormek ne buyuk mutluluk...

bende hatırladım şimdi seni vallahi bu bebişler hafıza falan bırakmıyor ki,,, Sonunda yüzümüz güldü inşallah sağlıkla sıhhatle kucağımızada alırız.dediğin gibi ikizolunca riski de heyecanıda artıyor,fazla dolaşma olur mu dinlen daha çok, bir de kendi doktoruna da mutlaka görün. ben bugun gidicem bakalım minikler iyimi bugun itibarı ile 9 haftalık olduk teyzesi..

Son düzenleme:

Okurken çok duygulandım ve ne yazıcağımı bilemedim...Ne yalan söyliyim dün gece okudum ama girip bişey yazamadım...Bir anda benide korku sardı...Şimdi ise daha mantıklı düşünebiliyorum...Bu konuda direk doktordan aldığım bir bilgi yok ama şahit olduğum iki olayı anlatıcam sana...Bir ablamız 40 yaşından sonra kendiliğinden hamile kaldı...Bu ablama sanada eşinede hayatta tüp bebek bile olmaz dedıler...Tamamen umutların bittiği yerde melek gibi bir kızı oldu...Doğuştan kızın kalbinde kist vardı...Kalp bu canım çok zor ama ameliyat oldu bir kaç ay bakım gördu şimdi melekler gibi dünyalar güzeli bir kız çocuğu...Yine başka bir arkadaşım10 yıl sonra hamile kaldı...5 ayına kadar çocuğun özurlu hemen almamız lazım dediler...Kadın özurlude olsa aldırmam dedi...Doktor doktor gezdi...En son Ege üniversitesınde bakıldı ve doktor aynen şunu söyledi bu çocuğa özurlu diyen özurludur...Kızım çocuğunun hiçbirşeyı yok dendi...Yani 1 doktorun söylediğiyle bir operasyona girme...İmkanın varsa birkaç doktora git ve ağırlıklı tanıya göre parça aldır canım...Onlar için bizim bebeklerimiz sıradan bebek ama bizler için çok kıymetli bebek...Senin için dua edicem ama inanıyorumki bebeğin sağlıklı...Sende meleğinde Allaha emanet olun...Allahım ikinizide korusun kollasın...

kızlar size kramp giriyor mu iğne batıyor gibi
akşamdan beri öyleyim ödüm kopuyor gece hastyene mi gitsem acaba
çarpıntım da var nefes alamıyorum
çok kötüyüm

Bu olay bende transferden sonra oldu...Bebeğin tutunduğu günlerde...Nefes darlığından ölüyordum...nefes alamıyordum kuş gibi çırpınıyordum...Doktora gittim tuttu diyazem yaptı sinirlerin bozuk dedi...Halbuki hiç alakası yokmuş...Tamamen hamilelikten dolayı hormonların oynadığı bir oyunmuş...Sakin ol bu hamilelikten kaynaklanan bişey canım...Herkeste olmasada bazı hamilelerde oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…