2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

Cok kotuyum arkadaslar destegınıze ve bılgınıze ıhtıyacım var dun doktoruma gıttım normal ultrasonda bakdı bebegın karnının alt kısmında kıtle oldugunu ama ne oldugunu anlayamadıgını bu zamanda ıstemedıklerı bır bulgu oldugunu soyledı cesıtlı ıhtımaller sıraladı(bebek ıdrarını yapamıyor olabılır,bebegın bobregınde sorun olabılır,bebek kız olursa yumurtalıgında dogustan kıst olabılır dedı)detaylı ultrason cektırmen gerekıyor dedı ıkı duzeylı ultrason dıye gecıyor bugun aksam ıcın randevu verdı.Ama kahretsınkı soktuları detaylı ultrasonda bebegın herseyı tam anlamıyla buyumedıgı ıcın ne oldugunu anlayamayıp kafamızı bulandırıp gerı gonderdıler bebegın bagırsagında bu zamanda olmaması gereken parlaklık varmıs rıskı %1 mıs bu kadar dusuk bı ıhtımalle nıye kafamı bulandırıyorsun ve gıttıgım hastanenın cıkardıgı dergıde ıkı duzeylı ultrasonun en dogru sonuc verdıgı haftalar 18-23 dıye yazıyor ama bu kadar onumuzdekı haftaya bırakma hemen yaptır ne olduguna bakalım dıyor sonrada kucuk anlayamadık dıyor bebegın bobregıyle baglantısı yok mıdenın altında bı karartı var ne oldugunu acıklayamıyorlar ıdrar kesesı normal ense kalınlıgı normal haftasına gore gelısımı normal ama kramozom bozuklugu ıhtımalı nedenıyle 3 tane tahlıl ıstenıyor tasıyıcı olup olmadıgımıza bakılıcak eslerden bırının kan vermesı yeterlı.Yada 1-2 hafta daha bekleyıp plesantadan parca alınıp tahlıl yaptırmak bebegı kaybetme rıskı %1 ıla %1.5 yada 4-5 ayı tamamlamasını bekleyıp karından sıvı alınacak bebek ıcın tehlıkesı %5 kafam cok karısık bı dedıklerı bı dedıklerını tutmuyor dun kendı dr. bebek kızsa yumurtalıklarında kıst olabılır dedı bugun belkı kızdır onemsızdır dedım kıst cok kucuk olur sımdı gorunmez dedı zaten buyuk ıhtımalle erkek dedı.Bende dun baska bı doktorla baglantı kurdum bu konuda uzman olarak gorunuyor detaylı ultrasona senı sokarım ama daha bebek tam gelısmedıgı ıcın sorularına tam yanıt veremem sende tatmın olmazsın dedı 1 hafta sonra gel bıraz daha net bakalım dedı bu doktor bıle gorunmıycenı soyluyorda benım kendı doktorum hastanelerın dergısınde cıkmıs bır yazıdan habersın benı ultrasona sokup kuskulandırıp gonderıyor bu kadar basıtmı hersey aglamaktan konusamadım bıle.Su an ıcın cok tehlıke kotu bısey soyleyemıyoruz bu bebekden sıze hayır cıkmaz hayatına son verelım dıyemeyız dedıler tahlıller yazdılar gonderdıler ne yapıcamı ne dusunucemı bılmıyorum.Ilk once ıkılı tarama testını baska bır yerde yaptırıyım daha sonrada bırazdaha zaman gecınce detaylı ultrasona bu konuda uzman olan doktorda bırdaha gıreyım dıyorum baskada bısey dusunemıyorum:KK43: cok kotuyum Allah kımseler yasatmasın yarabbım hıc kımseyı secım yapmak zorunda bırakmasın :KK43: cok korkuyorum

İlk olarak moralini yüksek tutmaya çalış. En kısa zamanda bir Perinatoloji ( hamilelik ve kadın uzmanı) bulmaya çalış ve ona gözük. Detaylı ultrason için gerçekten çok erken doktorun niye öyle söylemiş anlamadım. Bence Allah ın izniyle bebeğinde hiçbirşey çıkmayacak. İnşallah en kısa zamanda güzel haberlerini alırız.

Günaydın bayanlar. Umarım herkes çok iyidir. Birçoğunuz 12. haftaya geldiniz çok şükür. Artık bebeğiniz plesantadan beslenmeye başladı yani sizin yediğin herşeyi oda yiyor artık. Amniyo sıvısı ve bebeğe oksijen gitmesi için en az 2 litrre su içmeyi unutmayın! Kalsiyum ve omega 3 desteğini artık arttırmanız lazım, artık bebişlerin beyni, dişleri ve kemiklerinin oluşumu hızlandı çünkü. Sağlıkla kalalım hepimiz.......

kızlar size kramp giriyor mu iğne batıyor gibi
akşamdan beri öyleyim ödüm kopuyor gece hastyene mi gitsem acaba
çarpıntım da var nefes alamıyorum
çok kötüyüm

İlk zamanlar daha çok kram giriyordu artık azaldı ama hala ara ara oluyor. Kanaman olmadığı sürece endişelencek bir durum değil, rahim büyüdükçe bağlar geriliyor bunları yaşaman normal.

Bu olay bende transferden sonra oldu...Bebeğin tutunduğu günlerde...Nefes darlığından ölüyordum...nefes alamıyordum kuş gibi çırpınıyordum...Doktora gittim tuttu diyazem yaptı sinirlerin bozuk dedi...Halbuki hiç alakası yokmuş...Tamamen hamilelikten dolayı hormonların oynadığı bir oyunmuş...Sakin ol bu hamilelikten kaynaklanan bişey canım...Herkeste olmasada bazı hamilelerde oluyor...:KK34:

canım çok sağol şükür geçti bugün daha iyi hissediyorum ama insan naısl korkuyor valla bebeğe bişey oldu diye,ama sizlerin söylediklerini göre herşey normalmiş,akşam eşimn başının etini yedim hastneye gidelim diye:KK1:

İlk zamanlar daha çok kram giriyordu artık azaldı ama hala ara ara oluyor. Kanaman olmadığı sürece endişelencek bir durum değil, rahim büyüdükçe bağlar geriliyor bunları yaşaman normal.

çok teşekkürederim size
herkesi ayağa kaldırp sonra normal bişey olduğunu öğrneince utanıyorum valla:KK17:
ama ne yapayım benide en iyi sizler anlarsınız:KK16:

oğluşuuuuum oluyor teyzeleri:KK55:, yine hafta hesabında karışıklık var bu defada 13 + 6 olmuşuz normalde 13 + 0 olmamız gerekiyordu,:KK52:

oğluşuuuuum oluyor teyzeleri:KK55:, yine hafta hesabında karışıklık var bu defada 13 + 6 olmuşuz normalde 13 + 0 olmamız gerekiyordu,:KK52:

tebrik ederim:nazar::emir_bebek:
13.haftada mı öğrendiniz cinsiyeti
ilk defa duyuyorum çok şaşırıdm
16.hafta ve üstü değil mi cinsiyet için

tebrikler Allah hayırlı evlat olmasını nasip etsin:KK55:
benimde bi geçse canım ya aklım çıkıyor bebeğime bişey oldu diye
ama çok normalmiş
böyle korka korka doğurcam sanırım ben:KK1:

bizde geçtik o yollardan canım üzülme sen
doğum sancıları gelince ayyy bana bşiler oluyo die inletirsin burayı:KK60::KK60:
o günleride görürüz inş. az kaldı az:KK69:
cinsiyetini merak ediyormusun canım ya
ben hiçbişi tahmin edemiyorum:KK59:

tebrik ederim:nazar::emir_bebek:
13.haftada mı öğrendiniz cinsiyeti
ilk defa duyuyorum çok şaşırıdm
16.hafta ve üstü değil mi cinsiyet için

teşekkür ederim canım, doktorum ben görüyorum büyük ihtimalle erkek dedi, 3 hafta sonra kesinleşir dedi ama %90 erkek dedi :87:, sağlıklı olsunda kız erkek hiç önemi yok...:KK9:

kizlarr burdayim bayadir
biseyler yazmadim dedim su listeleri bilgileri tam ekleyim sonra mesajlara donus yapayim derken

4. erkegimizde geliyor:KK64::KK64: ay masallah bu ne boyle kasim anneleri hepmi erkek olcak
bide kiz ciksin yaww
heralde kasim anneleri erkek aralik anneleri kiz olcak, artik bizde simdiden besik kertmesi yapariz:KK53: birbirimizin hazir kizlarini ogullarini alir veririz:KK60::KK60:

atadilem canim cok sevindim senin adina, hic bi doktor kesin demiyor, bizede buyuk ihtimalle demisti ama, erkek bebekler pek bi belli ediyor hemen gosteriyor seyleri:KK52: kizlar ana karninda belli cekingen oldugu

hadi hayirlisi insalllah

atadilem canim bu arada senin bu kacinci denemendi ve 73 kilo ile hamile kalmisin ,suan kac haftaliksin kilon kac yada kilo aldinmi diyim :)
cizelge duzenliyoruzda

kasim annelerinde hic cogul gebelik yok ,masallah aralik anneleri son gelenler hep cocul :)

Son düzenleme:
kizlarr burdayim bayadir
biseyler yazmadim dedim su listeleri bilgileri tam ekleyim sonra mesajlara donus yapayim derken

4. erkegimizde geliyor:KK64::KK64: ay masallah bu ne boyle kasim anneleri hepmi erkek olcak
bide kiz ciksin yaww
heralde kasim anneleri erkek aralik anneleri kiz olcak, artik bizde simdiden besik kertmesi yapariz:KK53: birbirimizin hazir kizlarini ogullarini alir veririz:KK60::KK60:

atadilem canim cok sevindim senin adina, hic bi doktor kesin demiyor, bizede buyuk ihtimalle demisti ama, erkek bebekler pek bi belli ediyor hemen gosteriyor seyleri:KK52: kizlar ana karninda belli cekingen oldugu

hadi hayirlisi insalllah

atadilem canim bu arada senin bu kacinci denemendi ve 73 kilo ile hamile kalmisin ,suan kac haftaliksin kilon kac yada kilo aldinmi diyim :)
cizelge duzenliyoruzda

kasim annelerinde hic cogul gebelik yok ,masallah aralik anneleri son gelenler hep cocul :)

bu 2. denememdi canım, aslında 70 kilo ile hamile kaldım, ilaçlar baya bi kilo yaptı halileliğimin ilk 2 haftasında hemen 3 kilo almıştım, şimdi 75 kiloyum:KK45: hala cirnone a devam ediyorum 1 ay daha kullanacakmışım, hafta hesabında ise hep karışıklık var bu defada 13 + 6 olmuşuz, son gittiğime göre 13 + 0 olmam gerekiyordu, her gittiğimde 1 hafta ileri gidiyoruz bu gidişle ekim annesi olacağım galiba :KK53:

hesaplamaya ben pek kafayi takmiyorm ,benimki toptan karisiyor :)
en iyisi nettte hesapamada sata gore hesapliyorum ,degilse doktoruma gore taa 2 hafta gerideyiz :)
baslangic kilonu 73 olarak yazmisiz
ozaman ben cizelgeye 13. hafta 75 yazayim
valla dusununce diyorum kilolar onemli degil yeterki bebegim saglikli olsun ,e tabi kiyafetlere giremiyorum :) aynada sinir oluyorum kendime iste oyle boyle alcaz bi sekilde ilaclari
ilaclar bana kilo yapmamisti, bastan beri bende 1.5 kilo aldim,aslinda hic almazdim ama 1 aydir yiyip icip yatiyorum yine yi fazla almamisim diye dua ediyorum ama bu zamandan sonra kilolar baslicak alinmaya
simdi duzenlerim bilgilerini

tebrikler Allah hayırlı evlat olmasını nasip etsin:KK55:

bizde geçtik o yollardan canım üzülme sen
doğum sancıları gelince ayyy bana bşiler oluyo die inletirsin burayı:KK60::KK60:
o günleride görürüz inş. az kaldı az:KK69:
cinsiyetini merak ediyormusun canım ya
ben hiçbişi tahmin edemiyorum:KK59:

aynen doğum sancısı olursa ne yaparım bilemiyorum:KK1:
valla canım şimdiye kadar hiç aklıma gelmedi cinsiyet
etrafımdakiler tahminlerde bulunuyor ama kulak asmiyorum inan
bebeğim benimle olssun sağlıklı olsun tek derdim bu ve bunu çoook dert ediyorum

geçmişi okudum ama tek tek alıntı yapamıyorum maşallah hep güzel haberler var topiğimizde;
ikiz haberleri, iğneleri bitenler, aramıza yeni katılanlar, doktorundan iyi haber alanlar....
allah bozmasın ve canı gönülden diliyorum ki isteyen herkesede nasip etsin :emir_bebek:

bir güzel haberde benden, dün doktorumuza gitmiştik. çok şükür herşey yolundaymış. 2 li testimizin vakti gelmişti normalde ama doktorum yaptırmaya gerek yok her şey çok güzel gözüküyor boşuna risk almayalım, gerekirse 3 lü test yaptırırız sonra dedi. folik asit bitince tekrar alma dedi, jeli bir hafta önce bırakmıştık zaten.:nazar: bu arada topiğin 4 erkek bebeğide bizimki oluyor galiba doktor amcası emin değilim ama %70 erkek dedi. tahmin edebileceğiniz gibi babası çok mutlu oldu. benim için hiç önemli değil allahım evlatlarımız sağlıkla gelsinlerden kız erkek hiç farketmez:79: allahıma şükürler olsun

bu arada son bir kaç gün içinde karnım korkunç büyümeye başladı artık kesinlikle eski pantolon eteklere hatta gömleklere giremiyorum. hamile kıyafetlerine geçiş yapmaya başladık.

bu arada çizelgemiz çok güzel olmuş eline sağlık canım benide eklersen sevinirim. 12+6 olduk 13. hafta sayılır yani ve 59 kiloyuz:KK1:

ay masallah canim erkek bebeklerimiz cogaliyor,:KK64::KK64: yukarda atadilemede yazdim
tam 4 tane kasimda erkek bebek var ,erkekler kendilerini hemen beli ediyyorlar :)
cok sevindim senin adina :KK34:
bende iki hafta once gittigimde demisti buyuk ihtimalle diye, onumuzdeki hafta yine randovupm var ozaman kesin belli olcak insallah,Rabbim hayirli ve saglikl evlat nasip etsin insallah hepimize
bu zamandan sonra cocuk yetistirmek cok zor
heleki biz avrupadakiler icin iki kat zorlasiyor, insallah hayirli olur sonumuz

ay kiyafet konusunda sorma bende giremiyorum 1 ay oncesinde ise giderken rahatca giydigim pantalonlarin dugmesi kavusmuyor:KK1: suan evdeyim rahatim ama disari cikinca ne yapcam telasesi sariyor
magazayada gittigim yokki hamile kiyafeti alsam

yada kendim dikisci oldugum icin ,pantalonlarimin kenarlarina lastik yapcam belki ozaman giyerim

canim seni 12 haftaya ekledim kilonu, belki 13 hafta basindasin kilo alirsin daha bu hafta icinde diye ekledim ,bilgin olsun:KK34:

Cok kotuyum arkadaslar destegınıze ve bılgınıze ıhtıyacım var dun doktoruma gıttım normal ultrasonda bakdı bebegın karnının alt kısmında kıtle oldugunu ama ne oldugunu anlayamadıgını bu zamanda ıstemedıklerı bır bulgu oldugunu soyledı cesıtlı ıhtımaller sıraladı(bebek ıdrarını yapamıyor olabılır,bebegın bobregınde sorun olabılır,bebek kız olursa yumurtalıgında dogustan kıst olabılır dedı)detaylı ultrason cektırmen gerekıyor dedı ıkı duzeylı ultrason dıye gecıyor bugun aksam ıcın randevu verdı.Ama kahretsınkı soktuları detaylı ultrasonda bebegın herseyı tam anlamıyla buyumedıgı ıcın ne oldugunu anlayamayıp kafamızı bulandırıp gerı gonderdıler bebegın bagırsagında bu zamanda olmaması gereken parlaklık varmıs rıskı %1 mıs bu kadar dusuk bı ıhtımalle nıye kafamı bulandırıyorsun ve gıttıgım hastanenın cıkardıgı dergıde ıkı duzeylı ultrasonun en dogru sonuc verdıgı haftalar 18-23 dıye yazıyor ama bu kadar onumuzdekı haftaya bırakma hemen yaptır ne olduguna bakalım dıyor sonrada kucuk anlayamadık dıyor bebegın bobregıyle baglantısı yok mıdenın altında bı karartı var ne oldugunu acıklayamıyorlar ıdrar kesesı normal ense kalınlıgı normal haftasına gore gelısımı normal ama kramozom bozuklugu ıhtımalı nedenıyle 3 tane tahlıl ıstenıyor tasıyıcı olup olmadıgımıza bakılıcak eslerden bırının kan vermesı yeterlı.Yada 1-2 hafta daha bekleyıp plesantadan parca alınıp tahlıl yaptırmak bebegı kaybetme rıskı %1 ıla %1.5 yada 4-5 ayı tamamlamasını bekleyıp karından sıvı alınacak bebek ıcın tehlıkesı %5 kafam cok karısık bı dedıklerı bı dedıklerını tutmuyor dun kendı dr. bebek kızsa yumurtalıklarında kıst olabılır dedı bugun belkı kızdır onemsızdır dedım kıst cok kucuk olur sımdı gorunmez dedı zaten buyuk ıhtımalle erkek dedı.Bende dun baska bı doktorla baglantı kurdum bu konuda uzman olarak gorunuyor detaylı ultrasona senı sokarım ama daha bebek tam gelısmedıgı ıcın sorularına tam yanıt veremem sende tatmın olmazsın dedı 1 hafta sonra gel bıraz daha net bakalım dedı bu doktor bıle gorunmıycenı soyluyorda benım kendı doktorum hastanelerın dergısınde cıkmıs bır yazıdan habersın benı ultrasona sokup kuskulandırıp gonderıyor bu kadar basıtmı hersey aglamaktan konusamadım bıle.Su an ıcın cok tehlıke kotu bısey soyleyemıyoruz bu bebekden sıze hayır cıkmaz hayatına son verelım dıyemeyız dedıler tahlıller yazdılar gonderdıler ne yapıcamı ne dusunucemı bılmıyorum.Ilk once ıkılı tarama testını baska bır yerde yaptırıyım daha sonrada bırazdaha zaman gecınce detaylı ultrasona bu konuda uzman olan doktorda bırdaha gıreyım dıyorum baskada bısey dusunemıyorum:KK43: cok kotuyum Allah kımseler yasatmasın yarabbım hıc kımseyı secım yapmak zorunda bırakmasın :KK43: cok korkuyorum

canim benimya cok uzuldum :KK59:ne diyecegimi bilemedim
u konu hakkinda hic bi fikrimizdeyok, ki doktorlar bile tam bisey soyleyemiyolar sana
insallah umud ediyorum bisey yoktur, doktorlar insani bazen cok korkutuyolar, su olabilir bu olabilir, bu olursa sunu yapariz ederiz diye, insallah bir dahaki gittiginizde onemli bisey olmadagini ogrenirsiniz
Rabbim bebegini sana bagislasin dualarimiz seninle insallah insallah bisey olmaz, her turlu bilgiyi bize yaz lutfen :KK70:

Hosbulduk canim, Vallahi her deneme yeni birsey katti hayatima, bunda da bir ahyir var dedim yoluma devam ettim, cok sik araliklarla denemedim icin cokda yipratmadi cnaim aslinda, 7 yillik evliyim bu arada:nazar::nazar::nazar::nazar:

Benide listeye eklersen sevinirim

Yas 25 diyebiliriz
Transfer tarihi:6 Nisan
Su anki Kilom:57 di ilaclar sisirdi beni, hayatimda cikmadim kilo:KK1:
Donmus embriyo trasnferi, ikiz gebelik, kese gorduk cok sukur, kalp atisinida doktor gordunu soyledi
Dogum tarihi ins: 12.23.2011

canim benimya yukarda okudumda yazdiklarini neler yasamisin oyle ama bak sonunda bebeklerin seninle insallah bundan sonra prolemsiz bir hamilelik gecirsin , hepimiz bu zamana gelene kadar cok seyler gecirdik ,insallah sonunda yuzumuz guler

bu arada senide listeye ekledim
senin sat kac yani en son adet tarihin
birde 57 suanki kilon ise, hamilelige basladigin kilo kac
ben seni 4. denemen olarak yazdim dogru dimi

Günaydın bayanlar. Umarım herkes çok iyidir. Birçoğunuz 12. haftaya geldiniz çok şükür. Artık bebeğiniz plesantadan beslenmeye başladı yani sizin yediğin herşeyi oda yiyor artık. Amniyo sıvısı ve bebeğe oksijen gitmesi için en az 2 litrre su içmeyi unutmayın! Kalsiyum ve omega 3 desteğini artık arttırmanız lazım, artık bebişlerin beyni, dişleri ve kemiklerinin oluşumu hızlandı çünkü. Sağlıkla kalalım hepimiz.......

tesekkurler canim iyiz sen nasilsin
evet cogumuz 12. haftaya geldi ama gelmeyenlerde var, tabi gelmeyenler icin u bilgi cok guzel
ben elimden geldigi kadar sivi tuketmeye calisiyorum
iki haftadir,haftada bir balik yiyorum tabi herseye tam dikkat ediyorum diyemem

sen neler yiyip iciyosun yazsana biraz:KK34::KK69:

X