- 3 Ağustos 2010
- 1.013
- 39
-
- Konu Sahibi Sympathique
- #2.141
devlette yüzüne bile bakmıyolar yaa....
ayy çok sıkıntıdayım ben ...yoruldum yemin ederim...eşime diyorum parasıyla alalım oda bu bizim hakkımız niye kullanmayalım diyo...
jelin bi kutusu 75 tl ...pıhtılaşma iğneside aylık 100 tl yi geçiyor...bebeğimize harcarız o paraları diyor...
ahhh bi duysaydım şu kalbini bebişimin rahatlıycam biraz...
geçen sene boş gebelik oldu o yüzden çok korkuyorum...
keşke hiç bişey bilmeden doğuranlardan olsaydım ...
ne rahatlar yaaa...mucizelerinin farkında bile değiller...
Canım senin normal doğum olabiliyor mu? Ne güzel. Ben de evlendiğimden beri hep normal doğum yaparım o acıyı hissederek, bende görürü ve bebeğim dünyaya gelir diyodum. Ama eşim de dahil doktorumuz riske atmayalım. Sezeryanla alırız diyolar. Bakalım artık hayırlısı. Trih kısmı işin eğlence kısmı. Sağlıcakla dünyaya gelsinlerde, hayırlısı bakalım... Aralık da ha doğum günün. Çok güzel bir hediye olacak senin için. Allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin canım...
tabi canim burayada eklerim isterlerse sonucta bende netten buldum ,olmasada yine eklerim yada gonderirim
bak simdi resmini cektim suan benimki boyle, o ekledigim resimlerden ilki baska bi orguyle orulmus, ben suan normal tigla oruyorum ayni alttaki gibi oluyor tabi syahlari falan uzerine sonra gececek, bu resimden sonra son kararinsa gonderim :)
ama annen biraz ugrascak devamli giozun kagitta olcak zor biraz :)
aynen öyle canım biz de 6 haftalıkken öğrenseydik direk ne rahat olurdu
ama bunada şükür
ya ben dün gittim sağlık ocağına çok ilgililerdi muhitten muhite fark ediyo mu bilemedim ki
amin canım rabbim hepimize sağlıkla kucaklamayı nasip etsin inşallah...doğru söylüyosun türkiyede olduğumuz için şanslıyızz ama devlet hastaneleri beni deli ediyor...hele şu istanbulda o kadar kalabalık ki...
ah canım bizim hassasiyetimizi anlıycak doktor nerdeeee....7 senedir ne hasretlerle bekledim bu bebeği ben ...ama anlayan kim...
zaten tüp bebekk maddi olarak bitirdi bizi bari ilaçları tahlilleri devlette yaptıraım dedik..bakalım başarabilecek miyiz...
randevu alabilirsem şansımı sonuna kadar deniycem zaten bakalım cvp alabilecekmiyim...
bu arada battaniyen çok güzel...güle güle kullanmayı nasip etsin rabbim..
Canımcım çok beğendim battaniyeyi. Hele ki el emeği varsa işin içinde mükemmel olur eminim. Benim hiç öyle yeteneklerim yok. Ama 2 tane annem yapmış sağolsun. 1 tane de yaptırtıyormuş. Onun da örneğini gördüm çok güzel. Ortası kare, kenarları yuvarlak. Bebişi içine koyunca kenarları kendiliğinden kıvrılıyor. Bitip annem getirince eklerim buraya. annemin hazırlıkları dışında benim daha hiç bir hazırlığım yok. Sadece planlarım var. İnşallah hayırlısıyla hepimiz tamamlarız...
merhaba arkadaşlar bende 5+5 hamileyim
daha kalp atışlarıı duymadık bu konuda çok endişeliyim...rabbim yardım etsin siz tecrübelisiniz...
6+1 de gitsem duyarmıyım sizce?
birde crinone jeli 12. haftaya kadar kullanacakmışım...aile hekimine gittim yazmadı..devlettende bi türlü randevu alamadım ne zormuş devlet hastanesinde doktorla görüşmek...randevusuzda bakmıyorlar kadının teki ağrıdan kıvranıyodu yüzüne bile bakan yoktu valla randevusu yok diye...
kan pıhtılaşmamda var benim acaba onuda yazıyormu doktorlar gitmişken bide onu sorayım tabi randevu alabilirsem.. doktor tersler mi acaba diyede korkuyorum...sormasam mı hiç...
ayy çok sıkıntıdayım ben ...yoruldum yemin ederim...eşime diyorum parasıyla alalım oda bu bizim hakkımız niye kullanmayalım diyo...
jelin bi kutusu 75 tl ...pıhtılaşma iğneside aylık 100 tl yi geçiyor...bebeğimize harcarız o paraları diyor...
canım öncelikle hayırlı olsun bebeğin en kısa zamanda kalp atışınıda duyarsın inş.6+1 de abdominal yani karından duyulmayabilir canım.benim 5+6 da vajinalde gözükmüştü kalp atışı.jelide aile hekimi nasıl yazmaz.ben hep aile hekimine yazdırdım canım.sen onu iyice bidaha anlat aile hekimine.kan pıhtılaşması içinde kalp atışına kadar tek tek aldım ben.sonra rapor çıkartıyosun 3 aylık alıyosun.ben onuda hep aile hekimime yazdırıyorum.devlet hastanesindede kimsenin seni terslemeye hakkı yok.hakkını ara.hatta şikayet et.ediceğinide onlara söyle.internetten ettiğin şikayette 2 gün içinde geri dönüyolar.ve hepsi birer kuzuya dönüşüyo ozaman.hiç sıkma canını korkma sormam gereken herşeyi sor
eşin çok haklı canım niye boşa para veresin.devlet bunu karşılamak zorunda.pıhtılaşma iğnesi yazdırmazsan 3 aylık 4500 lira tutuyormuş aylık 100 olsa yine iyi benim önce raporum yanlış çıkmıştı eczane 4500 fatura çıkarmışdüzelttirdim tabi.boş gebelikte pıhtılaşma yüzünden heralde inş bu sefer kucağına alırsın bebeğini canım.buarada hangi şehirdesin hangi devlet hastanesine gidiyorsun.
istanbuldaymışsın canım sonradan gördüm.ankara inan çok rahat ben tüp bebek tedavisini devlet hastanesinde oldum bize çıkarılan fiyatların yarısınında altında ödedik ve ben çok memnun kaldım.ama bebek tuttuktan sonra devlet hastanesinin normal gebelik bölümü kalabalık olduğu için özele gitmeye başladım.gittiğim hastaneninde ssk ile anlaşması var fark veriyorum.eğer devletten randevu alamıyorsan ssk ile anlaşması olan biryere git oraya yazdır ilaçlarını.bide ilaca para ödeme.yada kendi aile hekimin gelene kadar eczaneden borç al sonra yazdır reçeteyi götür.
canım bende jel ve iğne kullandım 2 ay hepte sağlık ocağındaki aile hekimime yazdırdım
bence dr seni başından savmış ısrar et yazmak zorunda ne demek devlet hastanesine git ben 2 ay aldım sağlık ocağından bu arada hayırlı olsun ben 6+0 da duymuştum kalp atışını inş. sende duyarsın
bu arada kızlar benim doğum 13/12/2011 gösteriyo sezeryan olursa bende 12/12/11 düşünüyorum
ama şimdilik hersey normal dedi dr. belkide normalolur bilemiyorum:18:
neee4500 mü ben tam bi hesap yapmadım ama tahmini olarak demiştim fiyatını...o zaman kesin yazdırmam lazım bunu benim...benim maaşım yetmez buna ...
inşallah tek sorunumuz pıhtılaşmadır...ayy içime umut doldu bir anda yemin ederim...
istanbul fena canım...benim memleketimde de çok rahattı ...
en güzeli ssk ile anlaşması olan hastane galiba...ayy hangi hastane hangi doktor karar vermek ne zor...kalp atışalrını duyarsam araştırcam bakalım...
rabbim hepimize yardım etsin...sağol..
ayy canım sağol yaaa...inşallah kalp atışlarını görürümde biraz rahatlarım...
yazmadı adam yaa o kadar anlattım yazdırıldığını biliyodum burdan araştımıştım ama...sen ihtimallerden bahsediyorsun dedi bana...
bende kalp atışını duyana kadar uğraşmıycam zaten...nasıl oluyor bu işler diye bi araştırayım dedim...
raporu devlet hastanesinden mi çıkarttın?zaten seni takip eden doktorunmuydu raporu veren?başka bi topikte bi arkadaş devletten çıkaramadığını özel hastaneden çıkarttığını yazmışta o yüzden soruyorum...
Merhabalar. Bayadır yazamıyordum. Ama buralardayım, girip okuyordum. Çok güzel gelişmeler olmuş.
Sılanazcım, annen için çok sevindim. Ne mutlu ona. Evet bir takım zorlukları da var ama Allahın izniyle sağlıcakla alır bebeğini kucağına. İnan ki benim de imkanım olsa 40 yaş üstü bir bebek daha düşünürüm. Tabi bu benim fikrim, eşim ne der bilmiyom :)) Ama 2 yıl sonra için tekrar tüp bebek düşünüyozuz. İnşallah...
Ankaracım, dişlerin ağrıyodu en son okuduğumda, ne durumdasın? İnşallah her şey yolundadır sen ve bebeğin için.
Mehtapcım, evini taşımışsın ne güzel. Allahım, bebeğinle ve eşinle güle güle oturmayı nasip etsin. Bebişin ve kendin için aldığın ciciler hayırlı olsun. iyi günlerde giyinin.
Ve sıcaklardan bunalan ve ayakları şişmeye başlayan arkadaşlarım, aman dikkat edin kendinize bol su içmeye devam. Bende de durum aynı. Ayaklarım benimde şişiyo. Doktorum artık tuzu sıfırla dedi.
Ve ve ve Sempatikcim nerelerdesin yahu? Özledik seni gel artık. Gerçi diğer topiklerden bebişinin cicilerini ve göbiş fotolarını gördüm. Maşallahın var. Bebeğinde iyi günlerde giysin cicilerini...
Gelelim bize teyzoşlar, bizimde geçtiğimiz cuma randevumuz vardı. Ayrıntılı ulatrason için de gitmiştik. Allaha şükür bebeğimiz iyi. Doktorumuz iyi bir inceleme yaptı. Ayrıca bir de radyoloji uzmanına gittik. O da inceledi. Kızımız iyi durumda imiş Allaha şükür. Kızlar ben doktor amcamızla doğum tarihim üzerine de konuştum, 11.11.2011 çok güzel bir tarih dedim. Benimde 38. haftamın bittiği tarih. ( Sezeryan düşündüğü için) Allah izin verirse o gün doğum olursa hoş bir tarih olur dedim ve kurban bayramının hemen sonrası olduğunu ekledim. Doktorumuzda o tarihte yurtdışında tatilde olacağını söyledi. Evet belirlediğin tarih çok güzel ama fanteziye gerek yok , tatil dönemi olmasa daha iyi olur dedi. Her şey yolunda giderse 14- 15 kasım gibi alırız dedi.Şimdillerde de eğer bebeğimde iyi olursa 20.11.2011 tarihi güzel geliyor. Bakalım artık hayırlısı. Tabi bu arada benim sata göre doğum tarihim 25 kasım. Allahım hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin, bebişlerimize kavuşalım.
Hadi teyzoşlar yine çenem düştü :))) İyi bakın kendinize ve bebişlerinize. Hepinizi öpüyorum...39:
şimdi üstüme alındım bak
evde otururken bi sıkıntım yok ama dışarı çıktığımda 5-10 adımdan sonra yoruluyorum dinlenme ihtiyacı hiisediyorum
ama evde missss klima taktrdık geceleri rahat uyuyorum artık.
Merhaba kızlar
Kasım da Allahım nasip ederse bende anne olucam...Keseyi görduk ama kalp atışı için 1 hafta daha bekliycez...6.haftam bitmek üzereBende ne zamandır bu konu niye açılmadı diye düşünuyordum...Açmanıza çok sevindim...Listeye benide eklerseniz sevinirim
canım bende jel ve iğne kullandım 2 ay hepte sağlık ocağındaki aile hekimime yazdırdım
bence dr seni başından savmış ısrar et yazmak zorunda ne demek devlet hastanesine git ben 2 ay aldım sağlık ocağından bu arada hayırlı olsun ben 6+0 da duymuştum kalp atışını inş. sende duyarsın
bu arada kızlar benim doğum 13/12/2011 gösteriyo sezeryan olursa bende 12/12/11 düşünüyorum
ama şimdilik hersey normal dedi dr. belkide normalolur bilemiyorum:18: