- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #40.121
denis,ben kızım doğdu doğalı yani 9 senedir yoğurdumuzu ve kefirimizi kendim mayalıyorum kendi mayamı kullanarak, himmel benim maya probiyotik olmuş mudur?bayadır yoğurt mayalamıyordum dün yoğurt yaptım tatlı olmuş baya gerçi bebek için daha güzel ama daha güzel mayyalamayı bilen varmı hazırlara alıştık ama bundan sonra mayalıycam mecbur
hoşgeldin adaş. ben bugün nedense çok sıkıldım. akşam üstü kociş gelip bizi dışarı çıkarcak ama kız uyumadı bütün gün eminim tam çıkacağımız vakit uyur biz de çıkamayız
kızlar merhaba, nasılsınız? :119: benim oğlan biraz önce gazını çıkararak mızmızlanmadan uyudu bakalımumutluyum bu sefer belki 1-2 saat uyur. evi temizlemem lazım cumts. misafir gelecek hazırlık falan yapmak lazım, hiç içimden gelmiyor
off ya 2 saattr nette geznyrm saç dokulmasıne ne iyi gelr dye herkes baska şey solyr.
napcm yaa
her gun yatagmdan uzuuuuuuuun saçlarımın kıvrım kıvrım uzandgını goryrm
bilyrm sızde de aynı prb. var,
onlem almassam saç kalmycak başmda
saç dokulmelerne karsı sampuanlara baktm
ama fayda saglarmı kı acep
o kadar para verp faydasını gormezsm uzulrm valla
ne yapsak acaba
denis,ben kızım doğdu doğalı yani 9 senedir yoğurdumuzu ve kefirimizi kendim mayalıyorum kendi mayamı kullanarak, himmel benim maya probiyotik olmuş mudur?
tarif şu evde ne kadar küçük kavanoz varsa alıyorum yanıma, kavanozda yapıyorum daha iyi oluyor açan kişi bitiriyor azar azar daha tatlı oluyor diye. süt olarak günlük süt alıyorum AOÇ falan farketmez, biraz ılık olacak şekilde ısıtıyorum (mikro dalga yada ocakta) ılık dediysem çok ılıkta değil, annelerin serçe parmak yöntemi işe yarayabilirsonra mayayı bir kaseye koyuyorum biraz çırpıyorum birazda sütten ekliyorum yine çırpıyorum, sonra kasedekileri süte yavaş yavaş yedirip bir güzel karıştırıyorum. sonra kavanozlara döküyorum ağızlarını sıkıca kapatıyorum. kavanozları temizce bir poşet içine dizip, havasını alıp bir güzel poşeti bağlıyorum (bildiğiniz temiz market poşetinin içine) mutfak masasının üzerinde sabaha kadar bu şekilde bekliyor, sabah dolaba koyuyorum. yazın 4 saat bekletmek yeterli oluyor, kışın daha uzun, çok lezzetli oluyor. kızım bebekken küçük hip kavanozlarını atmazdım onlara mayalardım hergün, bir öğünde yerdi. 6. aydan sonra oğlanada yapıcam inşallah
ahh bacım yaa bu havada bebek arabasıyla nerde gezcez. büyük alışveriş merkezleri de yokki kapalı diye gezelim. o yüzden uyumasını istemiyom. kucağıma alıp bi iki dükkana gircem ordan bi de markete uğrarız işte okadar
çok güzel fikir verdin çok sağol canım kavonazlar küçükmü olcak
canım haklısın ben düşünemedim kapalı bir mekanda gezeceksiniz zannettim, sen şimdi bir de çalışmaya başlayacaksın, alışveriş falan. sen nerdesin nuya, karadenizde bir yer mi demiştin yanlış mı hatırlıyorum yoksa
tavuk,balık,yumurta,süt ve et yememiz gerekiyomuş ben öyle okumuştum
offf okula da pijamayla eşofmanla almıyolarkiii.5 kilomda benim kaldı ama göbişle göğüslerin maşallahı var.hiç biyere sığdıramıyom. napcam ben yaaaaa. montumu hiç üstümden çıkarmadanmı dolaşsam okulda acaba üşüyomuş ayaklarına yatıp
asu üzülme geri çıkacaklar. benimde çok dökülüyor çoklar diye dert etmiyorum ama benim kız kardeşimin saçları baya az ve ince telliydi, onun çok dökülmüştü hatta alnının üstündeki alan baya baya açılmıştı, bir sürü şey denemişti, dermatoloğa falan gitti, en son bir arkadaşları amerikadan kıl çıkartıcı bir şey yollamıştı o çıkarttı aynı yerden. ama adını bilmiyorum belki nette vardır, yada dur ben sorup sana yazarım
evet canım ordu dayım
denis küçükte olabilir büyükte farketmiyor tadı. ben pratik oluyor diye küçük kavanoz kullanıyorum, bir açışta bitsin diye öbür türlü üzerinden alıp kaseye koyuyorsun sulanıyor
Nuyanuyaa sen Orduda mısın???
bi posete kç şişe sığyr kemece? poşet hiç duymamştm. bn de ole denym bi dahk sefere. aoç sutune baylyrm bu arada. coook lezzetli
Nuyanuyacım ben de 1 ay önce başladım işe, bi hocayla karşılaştık fakültenin kapısında kadın bana selam vermeden geçti, Allah allah dedim bişey mi oldu acaba, sonra arkamdan seslendi inanamıyorum bu sen misin ne kadar irileşmişsin tanıyamadım dedi :)) Baya bi moral oldu tabi hamilelikten sonraki ilk iş günümde :))
asu üzülme geri çıkacaklar. benimde çok dökülüyor çoklar diye dert etmiyorum ama benim kız kardeşimin saçları baya az ve ince telliydi, onun çok dökülmüştü hatta alnının üstündeki alan baya baya açılmıştı, bir sürü şey denemişti, dermatoloğa falan gitti, en son bir arkadaşları amerikadan kıl çıkartıcı bir şey yollamıştı o çıkarttı aynı yerden. ama adını bilmiyorum belki nette vardır, yada dur ben sorup sana yazarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?