• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
canım hatırlıyorum seni doguramayan gec doguranlardansın o günler geldi aklıma:1::1: heyyy gidi ne güzel günlerdi:1: şaka şaka şimdide güzel ama zor .. bu aradasenn yaşadıgın sıkıntı büyüme sendromu cocuklar büyüdükce sıkıntılanıyormus ve ayrılma piskolojisi ile bir süre memeyi reddediyo benimkide ara ara yapıo azda olsa emzir merak etme o geçecek ve emecek mama vermezsen daha ii emer aynı sıkıntıları yaşadık halada yasıyoruz

himmel ya aynen bu kilolar insanı deli eder benimde aynı aslında cok deilim ama ben yinede cok kötü hissediorum boyum 1.68 kilo suan 73 eşim zayıfladın herkes öle dio galiba şişliklerim yeni iniyo birde adet olsam gerçekten zayıf olabilirm belki ama sanmıyorum:19::emir_bebek: ama geçsin zaman inş. rejim falan yaaparız bende koşu bandı düşündüm de cok ses yapıyomus birde alınca eğer kullanmazsam evdeki diğer gereksz malzemeler gibi döküntü oluo die piskolojim bozulur:51: kızını anlıyorum valla işin zor
Yok canim ses filan yapmiyor merak etme,benim kiz kardesimde var oraya gidince yapiyorum,aliskinim yani.
Benim Oğlumda memede kendini geri atıyor... O durumda kucağımda dik pozisyonda tutunca gaz çıkarıyor rahatlıyor sonra kucakta ayakta emiyor... Bu ay bu nedenle az kilo almış:(((( bir ayda 500 gram cok üzüldüm bu ayda böle olursa önümüzdeki ay 4 aylık ek gıdaya geçecek :((((
Canim bildigim kadariyla bi ay boy uzarmis bi ay kilo artarmis dengeli gidiyor yani, oyüzden fazla takilmayin bebisler aliyorlar kilolari.
Geçmiş olsun himmelciğim. Allah yardımcın olsun gerçekten bu kadar küçük bir bebişle birlikte bir de bir abla ya da abi düşünemiyorum. Üstelik kızının da ilgiye çok ihtiyaç duyduğu bir dönem ona da anlayışlı olmaya çalış ama istemeden de olsa bağırdığın dönemlerde de niye bağırdım diye oturup da üzme kendini isteyerek yapmıyorsun neticede. Sakın kiloları takıp kendini strese sokma. Diyeti falan da boşver şimdilik. Kim ne derse desin sen ekmeğe yüklenmeden beslenmene bak. Valla çocuk doktorumuz ne bulursan ye diyor sakın kilo alacağım diye bakma diyor. Bebeklerimizin en çok süte ihtiyaç duyduğu dönem. Benim de kıyafetlerim zor oluyor 5 kilo fazlam var ne yapalım emzirme dönemi bitsin oğlanların peşinde veririz inşallah.
Canim benim benim kizdanda kalmisti kilolarim simdide binince öyle 3-5 kilo filan degil o yüzden takildim bende bu kilo meselesine.
aslında topiğin adı bikaç gündür değişik ama, şimdiye kadar nası farketmedin ki! :)

bide koşu bandı alacak olanlara fikir vermek istiyom, 1. koşu bandı öle ses mes yapmıyo, ben koşu bandıydayken emir yanımda uyuyabiliyor, okadar yani.. 2. boşu boşuna para vermeyin, eğer yalnızsanız yani benim gibi bebeğinize kendiniz bakıyosanız yardım eden kimse yoksa emin olun fırsat bulamıyorsunuz üstüne çıkmaya.. ben şimdiye kadar doğumdan beri yani 2 kez kullanabildim.. 3. yeriniz müsaitse, yani o sürekli açık kalabilecekse alın, açıp kapamak kolay değil, çok ağır.. ki zaten benimki sürekli açıkken fırsat bulamıyom, bide aç kapa işi olsa hiç yüzüne bakmam herhalde.. benimkinde bide masaj aleti var, alacaksanız böyle bişi alın, onun sayesindemi bilmiyom ama benim göbüş dümdüz.. bilgilerinize sunulur.. :34::34:
Tavsiyelerin icin tesekkürler canim.
vakti olmuyodur arkadaslar bende günlerdir sadece okuyup okuyup cevap yazamadan cıkıyorum..cocuk kucagımda oluyor..internete de onunla cok yaklasmak istemiyorum..gün gectikçe daha iyi oldu erdem paşa..hersey düzene girdi gibi..allah nazarlardan saklasın..aksam bi babası gelince aglama seansı oluyo..o da uyku ile sonuclanıyo ve gece uykusuna yatmıs oluyo..artık bizi beklemeden uykuya dalıyo geceleri..insallah düzeni bozulmaz..sizler nasılsınız nasıl gidiyo..haftaya kontrol var.bakalım kilo boy ne alemde paşa nın..
evime temizlikçi alıyodum ...o da beni mahvetti geçen gün..ona sinir oldum bende..esimin kurumundan buldum ..yani onların hanımlarının evine de gidiyomus..baya met ettiler filan..kadın 3 4 haftadır geliyo ama asabımı bozdu en sonunda...
temizlik desen yok..dedikodu desen hiç susmuyo..dinlemiyorum ama tum tanıdıkları fırtlartıveriyo agzından..kimbilir beni kimlere konustu 3 haftadır..ve ELİNİ YIKAMADAN TUVALETE GİRİP YIKAMADAN TEMİZLİĞE DEVAM EDİYO....bakar mısınız ya ..bi de bu kadına temiz diyip temizliğe alıyolar..kör bu insanlar ya..o kadar cahillik diz boyu yani...neyse aklıma ve gözümün önüne geldikçe midem bulanıyo..dün kocamla kadın gidince evi bastan asağı yeniden temizledik te..yorgunum..allahtan erdem uyuyo da ..2 dakika sizlerle sohbete katılabildim..
zaman yolcusunun karısını bitircem simdi neskafemi de yaptım...okuyanınız var mı..bana cok garip geldi..son 60 sayfadayım..hepinizi öptüm..minikleride bacaklarından ısırdım hııııımmm..
Bende bu ara okuyup okuyup cikanlardanim,oglum günden güne fark ediyor cok sükür simdi daha iyi,ama uyukusu tam olarak düzene giremedi arada aglama kriziyle uyaniyor uyukusu olmasina ragmen uyuyamiyor buda onu sinir ediyor.Temizlikci konusundada Allah yardimcin olsun,gönlüne göre bulursun bi temizlikci insaallah.Bu arada nescafe icebiliyormusun ben bir iki kere yeltendimde bebisim baya huysuzlanmisti o zaman bi daha icmedim.
bu arada i phone u olnlar kadınlar kulubunu yükledi di mi..apple stooreden ..cok rahat oluyo yaZISIp konusmak...gözden kactıysa hemen yükleyin..
Tesekkürler canim gözden kacirmisim hemen yükleyeyim bari.
şu bebekli evlere yemeğe gelenleri alamıyorum ve de cok sınır oluyorum. insan bebeğine mi baksın onlara yemek mi yetiştirsin. geliyorlarsa bile bi şey yapıp getirseler gam yemycm valla. bir seyler hazrlamayaym dye bir saat önceden haber verip gelen arkadaslarımız cok anlayışlılar sağolsunlar. be kımseyı yemeğe almyrm inanın. sadece aksam caya geliyorlar. bir tatlı iki tuzlu yapyrm makbul oluyor. onlar da zaten bir seyler yapıp oyle geliyorlar. zaten benm bildgm lohusa ve bebeklı kadına gunler öncesinden haber verilmez. yorulup da sütü azalmasın dye. ben kendmı cok yorunca aksma dogru sütm az gelr inanın arkadaslar.......... her zaman anlayıslı ve ince fikirliymdr ve herkesn de oyle olmasını beklyrm acıkcası. bir de tek aile gelenlere de sinir olyrm. ya iki arkadas bulusup gelmyr. hepsi ayrı ayrı geliyor. hepsne ayrı fırın calışıyor. azıcık anlayıs gönulleri fetheder bence.....
Dogru söze ne denir.
kızlar merhaba.biz kocamla barıştık.çok şükür.daha doğrusu ben konuşmaya karar verdim.napayım bari destek olayımda bitsin bu dert.aynen sizini dedikleriniz gibi hamileyken ve lohusayken üzmek istememiş.ama karar verdik,bir daha bana yalan söylemeyecek ve hiçbişey saklamayacak.çünkü ben ondan hiçbişey saklamıorum.eğer barışmasam uyku uyuyamayacaktım.çok kafaya takmıştım.ona okadar güveniordum ki kendimi afedersiniz salak yerine konmuş hissediordum.konuşup hallettk.oluşumda ii çok şükür,uyuyor şimdi öğle uykusunda.nerdeyse akşama kadar uyuyarak geçirior.bizde rahat rahat oturuorz.
sahi bişey sorcam benm oğlumun cildi çok hassas.yüzünde isilik tarzı şeyler çıkıor.yıkanınca geçior.doktor bir krem verdi.ama biraz ağır kremmiş.korkuorum kullanmaktan ama şuda var leke kalır diye korkuorum.aranızda bu durumda olan var mı?varsa lütfen cevap yazsın:27::52::52:
Aman pek sevindim canim benim.Isilik olayi bizdede vardi bizim doktorda verdi bi krem ondan sonra gecti.
bizde yemek yerken pusetine koyuyoruz yanımıza alıyoruz bizi seyrediyo hiç sesi çıkmıyo maşallah.. ama bunun sebebi şu bence, benim oğluş zaten kucak bilmiyo, yani yattığı yerde ağlıyosa ya acıkmıştır ya uykusu gelmiştir.. bu yüzden puset ona bal kaymak.. rahat rahat seyredebiliyo bizi.. oyun halısnıda çok sevdi ama daha oyuncaklara yetişemiyo benim oğlum.. :(

bide bişi sorcam size.. nasıl uyutuyorsunuz bebişleri.. benim oğlum kucağımda pişpişlemeden uyumuyo.. çok uykusu varken bile beşiğekoyuyorum uyumuyo kesinlikle, mızmızlanıyo, bide hıçkırık tutuyo hemen.. çok denedim, niye hemen hıçkırık tutuyosa, ondan sonra hiç uyuyamıyo zaten.. mecbur yine alıp pişpişliyom kucağımda, 2 dak sürmüyo hemen uyuyo.. ama kendi kendine uyumayı ne kadar erken öğretsek o kadar çabuk öğrenirmiş.. nasıl yapsam ki ben, bi akıl verin bana hadi..
Bizde yemekteyken ana kucagina koyuyoruz bize bakiniyo,aglarsa yanima aliyorum masanin üstüne koyup salliyorum bi yandan susuyor o zaman.Ben emerken filan uyuyunca direk yataga koyuyordum ama bu hastaliktan beri ayagimda salliyorum,düzelsin ayagimda hic sallamiycam.
canım oğluma tek başına uyutmaya alıştırdım çok şükür.başlarda zor oldu .ayakta sallanmaya alışmıştı.baktım oolacağı yok.uykusu gelince yatırdım,ağzında emzik.başını okşuya okşuya gözlerinden öpe öpe.(öyle olunca istemsiz kaapatıyo gözlerini zaten)uyuttum.bazen ağladığında,kucağıma gelmek istediğinde aldım sakinleştirdim.bi daha yatırdım,öyle öyle alıştı.bugünlerde huysuzluk ediyo ama yine deayağımda sallamıyorumm.

bu arada bi önerim var.facebooktan grubumuzu kuralım hem böylece birbirimizi bebişlerimizi daha iyi tanımış oluruz.
Güzel bir öneri.
kızlar hiç emzik vermediğim bebeğim birkaç gündür elini yumruk şekline getirip ağzına sokuyor ve emiyor.
sebebi ne olabilir ? benim aklıma gelenler:
1: emme refleksi arttı artık emzik istiyor
2: karnı acıktığı için
3: diş çıkaracak damağı şişmeye başladı :35:
Bildigim kadariyla bebisler dünyayi agizlariyle tanirmis,ilk agzina götürdügü seyse tabiki elleri olacak :)))))
ben bi türlü bitki caylarına ısınamadım ya normal cay iciyorum hep neyse ii geceler hepinize
Niye icmiyorsun Gamzecim,özellikle süt arttirmak icin rezene cok iyi.Hastanede dogumdan sonra biseyler getirmissti hemsire yanindada bir termos rezene.
Tercih meselesi...
Esim hic hoslamnazdi.. Beni de alıştırdı flört ederken .. Hic tv miZ olmadı... Öle iste:8:

Süpermis walla,keske benimkide istemesede bizde izlemezsek baska seylere daha fazlavakit ayirabiliriz o zaman.

kızlar bebeği kendi başına uyutmayı bi de bu şekilde deneyin.banyo yaptırdıktan sonra zaten genelde mayışıp kalıyolar.banyodan sonra uyutmak için sallamayın.koyun yatağa başını okşuya okşuya gözlerini elinizle hafiften kapatmaya çalışarak yatırın.karnı toksa mayışıp kalır zaten.1-2 derken alışırlar.bugünlerde huysuzdu oğlum.yatağa koyduğumda beni al diye ağlamaya başlıyodu.ben de uykusu gelince oyun halısına koydum.ağzında emzik.oynamaya çalışarak uyuya kalıyo bu günlerde.

facebook önerim oy birliğiyle kabul edilmemiş anlaşılan:)kimlerle yazıyoşuruz görmek hoş olurdu aslında.ben merak ediyorum da sizleri:)

kızımla cumartesinin tadını çıkarıp doya doya yatakta keyif yapıp oynayacaktım. hiç uyumayan kızın uyuyası tuttu.
bende laptop u aldım kucağıma forum takılıyorum ohhh:3:
geçenhafta oyun halısındaki oyuncaklara sadece bakıp aguluyordu . bu hafta eliyle vurmaya başladı zavallı kaplumbağacık poposuna tokatlar yiyor:9: içindeki toplar ses çıkardıkça bayılıyor kızım bende çıngırak sipariş ettim indirimden acaba erken mi davrandım ?
yaşayıp göreceğiz artık. ama oyun halısından çok memnunum bayağı oyalıyor bizim böceği :36:

Son düzenleme:
kızımla cumartesinin tadını çıkarıp doya doya yatakta keyif yapıp oynayacaktım. hiç uyumayan kızın uyuyası tuttu.
bende laptop u aldım kucağıma forum takılıyorum ohhh:3:
geçenhafta oyun halısındaki oyuncaklara sadece bakıp aguluyordu . bu hafta eliyle vurmaya başladı zavallı kaplumbağacık poposuna tokatlar yiyor:9: içindeki toplar ses çıkardıkça bayılıyor kızım bende çıngırak sipariş ettim indirimden acaba erken mi davrandım ?
yaşayıp göreceğiz artık. ama oyun halısından çok memnunum bayağı oyalıyor bizim böceği :36:

haftaya daha da oyalanmaya başlar merak etme:34: bizimki seslenmeye fln başladı oyuncaklara artk vururken:1:

merhaba hanımlar bende kasım aannesiyim
pek takip edemiyorum 2 tane oldu yavrucuklarım
kızım 3 yaşında oğlum 3 aylık oldu çok şükür
kapatılan konuyu takip etmeye çalışıyodum pek bişey paylaşılmamaya başlanmıştı burası iyi oldu
oyun halılarından bende almayı düşünüyorum siz nereden aldınız acaba uygun biyer varmı bildiğiniz

kapatılan konuyu takip etmeye çalışıyodum pek bişey paylaşılmamaya başlanmıştı burası iyi oldu
oyun halılarından bende almayı düşünüyorum siz nereden aldınız acaba uygun biyer varmı bildiğiniz

canım hoşgeldin forumumuza.bende aldım 15-20gün önce halıdan.gitti gidiyordan aldım playgro en uygun oradaydı.87tl'ye bilmem duruyormu pek güzel.tavsiye ederim:)

Topige hosgeldin caniim.

kızlar merhaba.biz kocamla barıştık.çok şükür.daha doğrusu ben konuşmaya karar verdim.napayım bari destek olayımda bitsin bu dert.aynen sizini dedikleriniz gibi hamileyken ve lohusayken üzmek istememiş.ama karar verdik,bir daha bana yalan söylemeyecek ve hiçbişey saklamayacak.çünkü ben ondan hiçbişey saklamıorum.eğer barışmasam uyku uyuyamayacaktım.çok kafaya takmıştım.ona okadar güveniordum ki kendimi afedersiniz salak yerine konmuş hissediordum.konuşup hallettk.oluşumda ii çok şükür,uyuyor şimdi öğle uykusunda.nerdeyse akşama kadar uyuyarak geçirior.bizde rahat rahat oturuorz.
sahi bişey sorcam benm oğlumun cildi çok hassas.yüzünde isilik tarzı şeyler çıkıor.yıkanınca geçior.doktor bir krem verdi.ama biraz ağır kremmiş.korkuorum kullanmaktan ama şuda var leke kalır diye korkuorum.aranızda bu durumda olan var mı?varsa lütfen cevap yazsın:27::52::52:

Eşinle barışmana çok sevindim canım. En iyisini yapmışsın konuşarak. Allah bir daha aranızı bozmasın inşallah.
Benim de oğlumun yüzünde arada isilik gibi şeyler çıkıyor sütümden sürüyorum 1-2 güne geçiyor. Denemediysen sen de bir dene istersen. Belki senin oğlanda da işe yarar. Ve ben leke kalmaz diye düşünüyorum çünkü benim küçük kuzenlerimin birinde de olurdu hem de baya çok olurdu. Şimdi büyüdü 15 yaşında kaymak gibi bir cildi var.

slm bende kasım annesiyim (28 kasımda doğdu) oğlum bu sabah hapşırmaya başladı hatta burnu aktı arada öksürüyor ateşi yok gülüyor mızmızlık yapmıyor bugün dilini çıkartıyor yumruk yapıp emiyor sürekli yalama halinde. sizin başınıza geldimi

slm bende kasım annesiyim (28 kasımda doğdu) oğlum bu sabah hapşırmaya başladı hatta burnu aktı arada öksürüyor ateşi yok gülüyor mızmızlık yapmıyor bugün dilini çıkartıyor yumruk yapıp emiyor sürekli yalama halinde. sizin başınıza geldimi

Hosgeldin canim topige.Elini yumruk yapip emme hali var bizdede ayrica acayip salgisi var.

Tercih meselesi...
Esim hic hoslamnazdi.. Beni de alıştırdı flört ederken .. Hic tv miZ olmadı... Öle iste:8:
ay ne güzel benim eşimde sevmez sadece belgeesell ve haber izleriz bizde almayacaktık ama bazı sebeplerden dolayı evimizde tv olmalı yani ben korkuyorum eşim nöbette falan oluo ses oluo ben genelde gündüz izliyrm zaten dizide sadece ferihayı izletiyo daha dogrusu nöbetlerini ferihanın oldugu günlere aldırıyorum ki bana duygu sömürüsüyle vicdan azabı cektirmesin diye :1::1:

Aslında grup kursak face i olmayanlara bahane olur açmak için belki :1:

canım benm olurdu belki ama olamıyo bizim doca face karsı bende arkadasların faceden girip bakıyom merak ettiğim bişey olursa yani grup kurup bizi yalnız bırakmayın burda:)

birde bu arada biz yaklaşık 3 gündür emzik emmiyoruz cok zor oldu ama bıraktık sanırım özellikle bana zor oldu resmen bende alışkanlık olmuş kendimi zor tuttum vermemk için ama başardım:52::52: ama kaka problemi hala devam edio yani oda bende alışkanlık oldu sanki cocuk ben altını acıp yardım etmeyince yapamayacak sanıyorum sıkışınca acıyorum oda yapıo acmasam beklesem biraz aglıcak falan ama eninde sonunda yapacak ben nie böle oldum ya bana alışkanlık yaptıgı icin cocgada alışkanlık oluyooo:2:

hı birde normal dogum iznim yarın bitiyo hastalık raporu alcam 5 gün onu almak icin bir günlüğüne işe mi gitmem gerekio nehirada öle bişeyden bahsetmiş:26:

bendede normal doüum sonrası hemeroid basladı....böyle sorunu olan varmı kızlar....ne kullnılırki...doktorada gidemiyorum. gebelikte procto-glyvenol vermişti doktor...emziren anne kullanabilirmi bunu

Back
X