• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kızlar merhaba.biz kocamla barıştık.çok şükür.daha doğrusu ben konuşmaya karar verdim.napayım bari destek olayımda bitsin bu dert.aynen sizini dedikleriniz gibi hamileyken ve lohusayken üzmek istememiş.ama karar verdik,bir daha bana yalan söylemeyecek ve hiçbişey saklamayacak.çünkü ben ondan hiçbişey saklamıorum.eğer barışmasam uyku uyuyamayacaktım.çok kafaya takmıştım.ona okadar güveniordum ki kendimi afedersiniz salak yerine konmuş hissediordum.konuşup hallettk.oluşumda ii çok şükür,uyuyor şimdi öğle uykusunda.nerdeyse akşama kadar uyuyarak geçirior.bizde rahat rahat oturuorz.
sahi bişey sorcam benm oğlumun cildi çok hassas.yüzünde isilik tarzı şeyler çıkıor.yıkanınca geçior.doktor bir krem verdi.ama biraz ağır kremmiş.korkuorum kullanmaktan ama şuda var leke kalır diye korkuorum.aranızda bu durumda olan var mı?varsa lütfen cevap yazsın:27::52::52:

kızlar merhaba.biz kocamla barıştık.çok şükür.daha doğrusu ben konuşmaya karar verdim.napayım bari destek olayımda bitsin bu dert.aynen sizini dedikleriniz gibi hamileyken ve lohusayken üzmek istememiş.ama karar verdik,bir daha bana yalan söylemeyecek ve hiçbişey saklamayacak.çünkü ben ondan hiçbişey saklamıorum.eğer barışmasam uyku uyuyamayacaktım.çok kafaya takmıştım.ona okadar güveniordum ki kendimi afedersiniz salak yerine konmuş hissediordum.konuşup hallettk.oluşumda ii çok şükür,uyuyor şimdi öğle uykusunda.nerdeyse akşama kadar uyuyarak geçirior.bizde rahat rahat oturuorz.
sahi bişey sorcam benm oğlumun cildi çok hassas.yüzünde isilik tarzı şeyler çıkıor.yıkanınca geçior.doktor bir krem verdi.ama biraz ağır kremmiş.korkuorum kullanmaktan ama şuda var leke kalır diye korkuorum.aranızda bu durumda olan var mı?varsa lütfen cevap yazsın:27::52::52:

kendi sutunu pamukla oraya sur gecyr canm...

şu bebekli evlere yemeğe gelenleri alamıyorum ve de cok sınır oluyorum. insan bebeğine mi baksın onlara yemek mi yetiştirsin. geliyorlarsa bile bi şey yapıp getirseler gam yemycm valla. bir seyler hazrlamayaym dye bir saat önceden haber verip gelen arkadaslarımız cok anlayışlılar sağolsunlar. be kımseyı yemeğe almyrm inanın. sadece aksam caya geliyorlar. bir tatlı iki tuzlu yapyrm makbul oluyor. onlar da zaten bir seyler yapıp oyle geliyorlar. zaten benm bildgm lohusa ve bebeklı kadına gunler öncesinden haber verilmez. yorulup da sütü azalmasın dye. ben kendmı cok yorunca aksma dogru sütm az gelr inanın arkadaslar.......... her zaman anlayıslı ve ince fikirliymdr ve herkesn de oyle olmasını beklyrm acıkcası. bir de tek aile gelenlere de sinir olyrm. ya iki arkadas bulusup gelmyr. hepsi ayrı ayrı geliyor. hepsne ayrı fırın calışıyor. azıcık anlayıs gönulleri fetheder bence.....

kesinlikle katılıyorum asu her dediğin dogru :) birde düşün benim ailem kalabalıktır burda deiller birde onlar burda olsaydı offfffff derdim sadece babamlar 9 kardeş düşün yani:)))

canım barışmanıza cok sevindim isilik olayı bizdede var araa ara oluyo geri geçio emin ol isilik kilo alınca olan bişey kilo almak icin kafasının olusturdugu mekanizma cünkü vücut soyuluyo ama kafası nası büyüycek böle oluyo annem bana ilk cıktıgında korkma panik yapma etyaran derler eskiler bebek büyüdükce olur demişti hakikaten bir süredir vücudu soyulmuyodu yüzündede isilik yoktu şimdi tekrar cıktı ve kilo almaya basladı korkma iz kalmaz ve bence bişey kullanma anne sütü sürdüm ben gecen sefer o zamanda tenini sertleştirdi artık gerek duymuyorum geçer kilo alınca bence hic bişey kullanma telaş yapma:21:

oyun halısına daha kücükler galiba bende koyuyorum ama 5 dk oyalanınca sıkılıo birde çekemiyor ya sadece vuruyo onada sinirlenio bende bu bebişlerin büyüyüp oyuncak oynamaya baslayacagı günü sabırsızlıkla bekliorum:55:

oyun halısına daha kücükler galiba bende koyuyorum ama 5 dk oyalanınca sıkılıo birde çekemiyor ya sadece vuruyo onada sinirlenio bende bu bebişlerin büyüyüp oyuncak oynamaya baslayacagı günü sabırsızlıkla bekliorum:55:

bebekten bebege fark ediyo işte senin bebek te koltugunda rahat duruyomus..biz yemek yerken koyalım oraya diyoruz orda durmuyo bi türlü sevdiremedik onu ya oyun halısında 1 saat duruyo vuruyo..hatta savasıyo onlarla da terliyo zavallı:1:

bebekten bebege fark ediyo işte senin bebek te koltugunda rahat duruyomus..biz yemek yerken koyalım oraya diyoruz orda durmuyo bi türlü sevdiremedik onu ya oyun halısında 1 saat duruyo vuruyo..hatta savasıyo onlarla da terliyo zavallı:1:

haklısın canm kız olmasıda etkili olabilir:D bebekler işte hepsi farklııı guuuuuu aguu diyerek geçirdiler valla 3 ayı:)

oyun halısından bahsetmşsınız arkadaslar. ben oyun halısı almadım ama salıncak aldım. salıncakta mutlu oluyor. salıncağın ustundeki oyuncaklara da uzanmaya calışıyor hep.... o salıncakta dururken ben de işlerimi yapıyorum. tavsıye edebılırım.. hatta zaman ayarlı ve muzıklı olduğu ıçın kendı kendıne orda uyuyorrr

bizde yemek yerken pusetine koyuyoruz yanımıza alıyoruz bizi seyrediyo hiç sesi çıkmıyo maşallah.. ama bunun sebebi şu bence, benim oğluş zaten kucak bilmiyo, yani yattığı yerde ağlıyosa ya acıkmıştır ya uykusu gelmiştir.. bu yüzden puset ona bal kaymak.. rahat rahat seyredebiliyo bizi.. oyun halısnıda çok sevdi ama daha oyuncaklara yetişemiyo benim oğlum.. :(

bide bişi sorcam size.. nasıl uyutuyorsunuz bebişleri.. benim oğlum kucağımda pişpişlemeden uyumuyo.. çok uykusu varken bile beşiğekoyuyorum uyumuyo kesinlikle, mızmızlanıyo, bide hıçkırık tutuyo hemen.. çok denedim, niye hemen hıçkırık tutuyosa, ondan sonra hiç uyuyamıyo zaten.. mecbur yine alıp pişpişliyom kucağımda, 2 dak sürmüyo hemen uyuyo.. ama kendi kendine uyumayı ne kadar erken öğretsek o kadar çabuk öğrenirmiş.. nasıl yapsam ki ben, bi akıl verin bana hadi..

canım oğluma tek başına uyutmaya alıştırdım çok şükür.başlarda zor oldu .ayakta sallanmaya alışmıştı.baktım oolacağı yok.uykusu gelince yatırdım,ağzında emzik.başını okşuya okşuya gözlerinden öpe öpe.(öyle olunca istemsiz kaapatıyo gözlerini zaten)uyuttum.bazen ağladığında,kucağıma gelmek istediğinde aldım sakinleştirdim.bi daha yatırdım,öyle öyle alıştı.bugünlerde huysuzluk ediyo ama yine deayağımda sallamıyorumm.

bu arada bi önerim var.facebooktan grubumuzu kuralım hem böylece birbirimizi bebişlerimizi daha iyi tanımış oluruz.

Misafirleri ben de hiç anlamıyorum.Geçen hafta eşimin arkadaşları geldi.2 yaşında da kızları var.Bizimkini gidip gidip mıncıklamak istiyo.Saat 1 oldu gitmediler bi de kusura bakma senin de uykundan çalıyoruz diolar :47:

oyun halısında baya durmaya bşladı artk tepiniyo üstünde :40:

bu arada geçn gün 3-4 gün kaka yapmamalarından bahsetmiştik.3 güne kadar normal kabul ediliyomuş ama 3.günden sonra ya bi gliserin fitiliyle ya da kulak çubuğuna zeytinyağ sürüp yardımcı olun yapmasına dedi doktorumuz.Yoksa içerde katılaşır karnını ağrıtırmış.Bi de bu durum geçiciymiş 1-2 aya kalmaz böle bi durum dedi...Bu konuda sıkıntısı olanların bilgisine:34:

canım oğluma tek başına uyutmaya alıştırdım çok şükür.başlarda zor oldu .ayakta sallanmaya alışmıştı.baktım oolacağı yok.uykusu gelince yatırdım,ağzında emzik.başını okşuya okşuya gözlerinden öpe öpe.(öyle olunca istemsiz kaapatıyo gözlerini zaten)uyuttum.bazen ağladığında,kucağıma gelmek istediğinde aldım sakinleştirdim.bi daha yatırdım,öyle öyle alıştı.bugünlerde huysuzluk ediyo ama yine deayağımda sallamıyorumm.

bu arada bi önerim var.facebooktan grubumuzu kuralım hem böylece birbirimizi bebişlerimizi daha iyi tanımış oluruz.

biizimki de mümkün deil kendi kendine uyumuyo.omuzda anca.

facebook grubumuz olsa bencede iyi olur,açsa biri:40:

gamzcm heyet raporu alabıldı mı? merak ettm...

canım daha pazar bitiyo normal rapora baslayım 35 günde ondan kuöllanıyım ondan sonra heyet alacam ama büyük ihtimal alacagız kaynım hastanede calısıo hallederim ben dedi mecbur olmasam zaten tenezzül bile etmem ama mecburuz:17:

bizde yemek yerken pusetine koyuyoruz yanımıza alıyoruz bizi seyrediyo hiç sesi çıkmıyo maşallah.. ama bunun sebebi şu bence, benim oğluş zaten kucak bilmiyo, yani yattığı yerde ağlıyosa ya acıkmıştır ya uykusu gelmiştir.. bu yüzden puset ona bal kaymak.. rahat rahat seyredebiliyo bizi.. oyun halısnıda çok sevdi ama daha oyuncaklara yetişemiyo benim oğlum.. :(

bide bişi sorcam size.. nasıl uyutuyorsunuz bebişleri.. benim oğlum kucağımda pişpişlemeden uyumuyo.. çok uykusu varken bile beşiğekoyuyorum uyumuyo kesinlikle, mızmızlanıyo, bide hıçkırık tutuyo hemen.. çok denedim, niye hemen hıçkırık tutuyosa, ondan sonra hiç uyuyamıyo zaten.. mecbur yine alıp pişpişliyom kucağımda, 2 dak sürmüyo hemen uyuyo.. ama kendi kendine uyumayı ne kadar erken öğretsek o kadar çabuk öğrenirmiş.. nasıl yapsam ki ben, bi akıl verin bana hadi..

ya ben kendi kendine asla uyutamıyorum valla hele bu aralar emziği bıraktık dünden beri vermiyorum böle giderse hic bıraktıramıcam gibi geldi biraz gergin sigara bırakan tiryakiler gibi oldu:ssz::ssz::ssz: ben sallayarak uyutuyorum pusette sallıyorum cok yorulunca uyuyo artık ama genelde tilki uykusunda bizim zaten sorunumuz gündüz uykusu gece uyuuyo maş:nazar:

benimde facebook yok maleseff:kkk:

Misafirleri ben de hiç anlamıyorum.Geçen hafta eşimin arkadaşları geldi.2 yaşında da kızları var.Bizimkini gidip gidip mıncıklamak istiyo.Saat 1 oldu gitmediler bi de kusura bakma senin de uykundan çalıyoruz diolar :47:

oyun halısında baya durmaya bşladı artk tepiniyo üstünde :40:

bu arada geçn gün 3-4 gün kaka yapmamalarından bahsetmiştik.3 güne kadar normal kabul ediliyomuş ama 3.günden sonra ya bi gliserin fitiliyle ya da kulak çubuğuna zeytinyağ sürüp yardımcı olun yapmasına dedi doktorumuz.Yoksa içerde katılaşır karnını ağrıtırmış.Bi de bu durum geçiciymiş 1-2 aya kalmaz böle bi durum dedi...Bu konuda sıkıntısı olanların bilgisine:34:

cok sevindm darısı bize oyun haalısı konusunda

canım valla 6yaşına kadar cocugu olan aileler tehlikli valla bebekleri oyuncak sanıyolar galiba gözüne falan dokunmaya çalışıyolar aman dikkat edin valla
saol cnm biz 24 saat yapamayınca o kadar cok aglıyoruz ki ondan sonra ilk gelen zaten baya koyu oluyo aynen doktorun dediği gibi birde 3 gün dursa naparız bilmiyorum:18:

Son düzenleme:
kızlar hiç emzik vermediğim bebeğim birkaç gündür elini yumruk şekline getirip ağzına sokuyor ve emiyor.
sebebi ne olabilir ? benim aklıma gelenler:
1: emme refleksi arttı artık emzik istiyor
2: karnı acıktığı için
3: diş çıkaracak damağı şişmeye başladı :35:

Back
X