• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kizlar beni hatirlayaniniz varmi bilemiyorum ne oldu diger kasim anneleri topigine bilemiyorum bende buraya yazyaim dedim.

kizlar kizim neredeyse 3 aylik olacak ilk ayda meme tutmadi diye ugrastik sonucunda tuttu guzelde emdi beni.2.ayda kolikle ugrastik onuda gecirdik sanirsam ve simdide kizim emmiyor kizlar ya istahla gogsume geliyor biraz cekiyor sutu sonra aglayarak basini ceviriyor.vucudunu dumduz yapiyor.gunlerdir dogru duzgun icmedi sutumu mama verdim onuda reddetti.doktora goturduk reflu dedi ama kizim hic kusmuyorki benim gizli refludedi gaviscon verdi onuda veririyorum yavruma yine icmiyor:ssz:
ben kafayi yemek uzereyim Allaha sukurler olsun kizim benimle ama bu kisir donguden artik biktim kendime ayirdigim bir vaktim yok.bir oh deyip kendimi dinleyemiyorum ne olur yardim edin bu gurbet ellerde cok caresizim...

ne yapmaliyim kizim neden emmiyor neden birsey icmiyor yardim edin lutfen...kecileri kacirmak uzereyim:52:

merhaba yağmur prensesi:-) aynı sıkıntıyı bende iki gun once yasadım.okumussundr belki. ama simdi duzeldi cok sukur. endişelenme bebeklerin oluyor arada öyle emmeme istegi. kendini dumduz yapıyor demişssin. belki gaz sıkıntısı gecmemş olabılır. cuku gögsunu alıyorms basta. sonra kendını cekıyormş. yediğin seylellr de etklr sutun tadını. reflu olsa emer kusar bence. mamaya alıstırma canm. ben oyle durumlarda cok ıcım acyor ac kalmasına. sutumu sagıp kasık biberonlar var. ona koyup oyle veriyorum. bir de oyle dene istersen. bir yeri de agryor olabılır. bebeklern bir yeri agrynca cenesıne de etkı edyor oyuzden ememyorlar. sen canını sıkma bunları dene istersen bir de bikac gun daha sabret bakalım gecer belkı. gecmezse baska careler ararsın. sonucta bu bebek elbet acıkacak. bir de agzına bak bakalım yara falan olablr mı?

gizli reflü nasıl oluyomus acaba ya..belki benimki de gizli reflüdür ...simdiyekadr bi kere bi le kusmadı ama vucudunu ok gibi geriyo hep

Benim Oğlumda memede kendini geri atıyor... O durumda kucağımda dik pozisyonda tutunca gaz çıkarıyor rahatlıyor sonra kucakta ayakta emiyor... Bu ay bu nedenle az kilo almış:(((( bir ayda 500 gram cok üzüldüm bu ayda böle olursa önümüzdeki ay 4 aylık ek gıdaya geçecek :((((

kizlar beni hatirlayaniniz varmi bilemiyorum ne oldu diger kasim anneleri topigine bilemiyorum bende buraya yazyaim dedim.

kizlar kizim neredeyse 3 aylik olacak ilk ayda meme tutmadi diye ugrastik sonucunda tuttu guzelde emdi beni.2.ayda kolikle ugrastik onuda gecirdik sanirsam ve simdide kizim emmiyor kizlar ya istahla gogsume geliyor biraz cekiyor sutu sonra aglayarak basini ceviriyor.vucudunu dumduz yapiyor.gunlerdir dogru duzgun icmedi sutumu mama verdim onuda reddetti.doktora goturduk reflu dedi ama kizim hic kusmuyorki benim gizli refludedi gaviscon verdi onuda veririyorum yavruma yine icmiyor:ssz:
ben kafayi yemek uzereyim Allaha sukurler olsun kizim benimle ama bu kisir donguden artik biktim kendime ayirdigim bir vaktim yok.bir oh deyip kendimi dinleyemiyorum ne olur yardim edin bu gurbet ellerde cok caresizim...

ne yapmaliyim kizim neden emmiyor neden birsey icmiyor yardim edin lutfen...kecileri kacirmak uzereyim:52:
Öncelikle Geçmiş olsun canım. Bu uzun süreli olmasa da benim de başıma geldi. Ve topikten başka arkadaşların da başına gelmiş. Ben memeyi reddettiği zaman sütümü sağıp biberonla verdim. O zaman içti sütü. Ayrıca yatarak emzirdim o zaman da rahat etti. Neden böyle bir dönem geçirdi onu da bilmiyorum ama epey annenin bebeği 3 aylık olduğu dönem de böyle birşey yaşaması düşündürücü. Umarım sen de en kısa zamanda atlatırsın.
Bu arada topik ayni başlık altında gebelik kısmında değil kasım anneleri kısmında artık.

Walla kizlar benim oglum hasta diye biraz kafayi yedim ama size farkli bisey söyleyeyim ablasi bizi daha yoruyor,onunda yasi kücük onuda anliyorum ama napayim bilemiyorum,sizin bebeklerle beraber birde cocuk düsünün halinize sükredin.Asil sorunum kilolarla basim dertte,zaten fazla kilolarla basladim,kilo verecem diye verecegime kilo alip duruyorum,hic kiyafetlerim olmuyor kafayi siyirmak üzereyim,diyet yapamiyorum.Napacagimi sasirdim.Eve yürüyüs bandi almayi düsünüyorum insaallah.Türkiyeye gelecem baharda herkes kilo almissin dedikce sinir oluyorum,onun depresyonuna girdim simdiden.Hic kizmadigim kizima bagirip duruyorum,oglum desen hasta miz miz.Dediginiz gibi topik olarak kafayi yemissizde haberimiz yokmus :1::1::1::1::1::52::52::52:

Geçmiş olsun himmelciğim. Allah yardımcın olsun gerçekten bu kadar küçük bir bebişle birlikte bir de bir abla ya da abi düşünemiyorum. Üstelik kızının da ilgiye çok ihtiyaç duyduğu bir dönem ona da anlayışlı olmaya çalış ama istemeden de olsa bağırdığın dönemlerde de niye bağırdım diye oturup da üzme kendini isteyerek yapmıyorsun neticede. Sakın kiloları takıp kendini strese sokma. Diyeti falan da boşver şimdilik. Kim ne derse desin sen ekmeğe yüklenmeden beslenmene bak. Valla çocuk doktorumuz ne bulursan ye diyor sakın kilo alacağım diye bakma diyor. Bebeklerimizin en çok süte ihtiyaç duyduğu dönem. Benim de kıyafetlerim zor oluyor 5 kilo fazlam var ne yapalım emzirme dönemi bitsin oğlanların peşinde veririz inşallah.

sanırım yine benim dertleşme zamanım geldi.belki hatırlıyosunuzdur.ben sağlık problemi nedeniyle göğüs küçültme opersayonu geçirdim.sütüm yetmedi oğluma o nedenle mama takviyesiyle büyüyo oğlum.ama bu günlerde oğlum çok iştahsız.aç kalmya nasıl dayanıyo anlamış değilim.gece meme için uyanıyo ama fazla emmeden ya da fazla mama almadan geri yatıyo.sabah 8e kadar aç.gün içerisinde de yamediği saatler yine oluyo.yavaş yavaş ek gıdaya geçmeyi de düşünmüyo değilim hani.biraz daha zaman gçsin,drla da görüşeyim yavaş yavaş geçiş yapacaz gibi görünüyo.umarım atlatırız bu dönemi.

kaynanamla kayınbabam kış boyunca bende kalıyolar.sanırım katlanabilme gücüm,sabrım buraya kadar.kaynanam devamlı çocuğa bişeyler alıştırma peşinde.ayağında sallıyodu uyutmak için.çocuk uykuya dalsa bile ayaklarını çekmiyodu.1 söyle 2 söyle tık yok.çocuk bu sefer ayağından indirince uyanmaya başllıyo.baktım olacağı yok.aldım çocuğu artık sen uyutma dedim.oğlum şimdi kendi başına yatıyo başını okşuya okşuya oğlum uykuya dalıyo.sırf ona bırakmamak için ücretsiz izne ayrılacam 2yıl.hergün onlara yemek derdi.her yemeği yemezler.neyse ya çok konuştumm.annelik zor ama eğlenceli,zevkli.onlarla uğraşmak daha da zor,stresli,sıkıntılı.

eskiye dpğru okudum da hamile olan varmış sanırım.allah yardımcıısı olsun.

diş çıkarmaya da gelince.benim oğlum 2elini birden ağzına sokuyo ve üstü baaşı yaş.1buçuk aydır böyle.önlük takıyorum devamlı.ne zaman diş çıkaracak diye bekliyorum...
öpüyorum bebeklerinizi.allah hepimize kolaylık versin.ve bana dua edin kaynana kayınbaba derdinden kurtulayımmmm:52::52:

Allah yardımcın olsun canım işin zor gerçekten. Oğlunu ne güzel kendi kendine uyumaya alıştırmışsın bir de ben becerebilsem bunu keşke. Benim oğlum da iki elini birden ağzına sokuyor sanırım bu dönemlerde böyle oluyor. Kendi üstü yetmiyormuş gibi benim de üstümü ıslatıyor. Her halleri çok güzel ben bu hallerini hep videoya alıyorum iyi oluyor bir yaptığını bir süre sonra yapmıyorlar çünkü. Şimdi keyifli olduğu zamanlar ya da kucağa alınmak istediği zamanlar konuşur gibi yapıyor ağzını değişik değişik yaparak ağu ağ diyerek 1 dk. falan sürüyor Allahım ne tatlı oluyorlar ya..

kızlar merhaba.bu sefer oğluşumla ilğili bişey yazmıcam.kocamla ilğili.beni buğün çok üzdü.eşim askeri personel.buğün sabah göreve fabrikaya gitcem dedi akşam geldi.gelince sennle konuşmam gerekior dedi.(eşim geçen yıl siğarayı bırakmıştı)buğün ankarada doktora gittiğini,sigarayı bırakamadığını buyüzden arada bir 1tane içtiğini söyledi ve tedavi olacağını söyledi.çok üzüldüm en önemliside çok kırıldım.çünkü eşime çok güveniordum.şimdi acaip güvenm sarsıldı.aslan burcuyum birine çok zor güvenrm zaten.şimdi kafam allak bullak.sennle konuşmak istemiorum ne yaparsan yap dedim.gerçektende konuşmak istemiorum.:14::14:

Canım üzme kendini belki hamilesin diye o dönemlerde seni üzmek istememiştir. Daha sonra da lohusaydın. Söylemek için uygun zaman aramıştır. Yoksa senden neden saklasın ki. Saklamak istese şimdi de söylemezdi. Anlıyorum kırılmışsındır ama eşini de kendini de boş yere üzme muhakkak saklamasının tek nedeni seni o sıkıntılı dönemlerde üzmemektir. Olur eşler arasında böyle şeyler senin bu konudaki hassasiyetini anlamıştır bir daha da iyi niyetle olsa da hiçbirşey saklamaz senden. Biraz yapıcı olmaya çalış bence Allahın izniyle bir ömür birlikte olacaksınız.

Öncelikle Geçmiş olsun canım. Bu uzun süreli olmasa da benim de başıma geldi. Ve topikten başka arkadaşların da başına gelmiş. Ben memeyi reddettiği zaman sütümü sağıp biberonla verdim. O zaman içti sütü. Ayrıca yatarak emzirdim o zaman da rahat etti. Neden böyle bir dönem geçirdi onu da bilmiyorum ama epey annenin bebeği 3 aylık olduğu dönem de böyle birşey yaşaması düşündürücü. Umarım sen de en kısa zamanda atlatırsın.
Bu arada topik ayni başlık altında gebelik kısmında değil kasım anneleri kısmında artık.

Ya topiğin adı ne zaman değişti? daha geçen eski başlıktaydı :) Ben de bilmiş bilmiş konuşuyorum ya çok güldüm kendime :)

aslında topiğin adı bikaç gündür değişik ama, şimdiye kadar nası farketmedin ki! :)

bide koşu bandı alacak olanlara fikir vermek istiyom, 1. koşu bandı öle ses mes yapmıyo, ben koşu bandıydayken emir yanımda uyuyabiliyor, okadar yani.. 2. boşu boşuna para vermeyin, eğer yalnızsanız yani benim gibi bebeğinize kendiniz bakıyosanız yardım eden kimse yoksa emin olun fırsat bulamıyorsunuz üstüne çıkmaya.. ben şimdiye kadar doğumdan beri yani 2 kez kullanabildim.. 3. yeriniz müsaitse, yani o sürekli açık kalabilecekse alın, açıp kapamak kolay değil, çok ağır.. ki zaten benimki sürekli açıkken fırsat bulamıyom, bide aç kapa işi olsa hiç yüzüne bakmam herhalde.. benimkinde bide masaj aleti var, alacaksanız böyle bişi alın, onun sayesindemi bilmiyom ama benim göbüş dümdüz.. bilgilerinize sunulur.. :34::34:

aslında topiğin adı bikaç gündür değişik ama, şimdiye kadar nası farketmedin ki! :)

bide koşu bandı alacak olanlara fikir vermek istiyom, 1. koşu bandı öle ses mes yapmıyo, ben koşu bandıydayken emir yanımda uyuyabiliyor, okadar yani.. 2. boşu boşuna para vermeyin, eğer yalnızsanız yani benim gibi bebeğinize kendiniz bakıyosanız yardım eden kimse yoksa emin olun fırsat bulamıyorsunuz üstüne çıkmaya.. ben şimdiye kadar doğumdan beri yani 2 kez kullanabildim.. 3. yeriniz müsaitse, yani o sürekli açık kalabilecekse alın, açıp kapamak kolay değil, çok ağır.. ki zaten benimki sürekli açıkken fırsat bulamıyom, bide aç kapa işi olsa hiç yüzüne bakmam herhalde.. benimkinde bide masaj aleti var, alacaksanız böyle bişi alın, onun sayesindemi bilmiyom ama benim göbüş dümdüz.. bilgilerinize sunulur.. :34::34:
maş hiç fazlalığın kalmadı mı
kııızzz yakaladım seni senemgy nerelerdesin sen bakim? hepimizi merakta bıraktın.. hı? :50::52::52:

senemgy bize küs galiba bak cevap yazmamış:19:

maş hiç fazlalığın kalmadı mı

senemgy bize küs galiba bak cevap yazmamış:19:

vakti olmuyodur arkadaslar bende günlerdir sadece okuyup okuyup cevap yazamadan cıkıyorum..cocuk kucagımda oluyor..internete de onunla cok yaklasmak istemiyorum..gün gectikçe daha iyi oldu erdem paşa..hersey düzene girdi gibi..allah nazarlardan saklasın..aksam bi babası gelince aglama seansı oluyo..o da uyku ile sonuclanıyo ve gece uykusuna yatmıs oluyo..artık bizi beklemeden uykuya dalıyo geceleri..insallah düzeni bozulmaz..sizler nasılsınız nasıl gidiyo..haftaya kontrol var.bakalım kilo boy ne alemde paşa nın..
evime temizlikçi alıyodum ...o da beni mahvetti geçen gün..ona sinir oldum bende..esimin kurumundan buldum ..yani onların hanımlarının evine de gidiyomus..baya met ettiler filan..kadın 3 4 haftadır geliyo ama asabımı bozdu en sonunda...
temizlik desen yok..dedikodu desen hiç susmuyo..dinlemiyorum ama tum tanıdıkları fırtlartıveriyo agzından..kimbilir beni kimlere konustu 3 haftadır..ve ELİNİ YIKAMADAN TUVALETE GİRİP YIKAMADAN TEMİZLİĞE DEVAM EDİYO....bakar mısınız ya ..bi de bu kadına temiz diyip temizliğe alıyolar..kör bu insanlar ya..o kadar cahillik diz boyu yani...neyse aklıma ve gözümün önüne geldikçe midem bulanıyo..dün kocamla kadın gidince evi bastan asağı yeniden temizledik te..yorgunum..allahtan erdem uyuyo da ..2 dakika sizlerle sohbete katılabildim..
zaman yolcusunun karısını bitircem simdi neskafemi de yaptım...okuyanınız var mı..bana cok garip geldi..son 60 sayfadayım..hepinizi öptüm..minikleride bacaklarından ısırdım hııııımmm..

bu arada i phone u olnlar kadınlar kulubunu yükledi di mi..apple stooreden ..cok rahat oluyo yaZISIp konusmak...gözden kactıysa hemen yükleyin..

vakti olmuyodur arkadaslar bende günlerdir sadece okuyup okuyup cevap yazamadan cıkıyorum..cocuk kucagımda oluyor..internete de onunla cok yaklasmak istemiyorum..gün gectikçe daha iyi oldu erdem paşa..hersey düzene girdi gibi..allah nazarlardan saklasın..aksam bi babası gelince aglama seansı oluyo..o da uyku ile sonuclanıyo ve gece uykusuna yatmıs oluyo..artık bizi beklemeden uykuya dalıyo geceleri..insallah düzeni bozulmaz..sizler nasılsınız nasıl gidiyo..haftaya kontrol var.bakalım kilo boy ne alemde paşa nın..
evime temizlikçi alıyodum ...o da beni mahvetti geçen gün..ona sinir oldum bende..esimin kurumundan buldum ..yani onların hanımlarının evine de gidiyomus..baya met ettiler filan..kadın 3 4 haftadır geliyo ama asabımı bozdu en sonunda...
temizlik desen yok..dedikodu desen hiç susmuyo..dinlemiyorum ama tum tanıdıkları fırtlartıveriyo agzından..kimbilir beni kimlere konustu 3 haftadır..ve ELİNİ YIKAMADAN TUVALETE GİRİP YIKAMADAN TEMİZLİĞE DEVAM EDİYO....bakar mısınız ya ..bi de bu kadına temiz diyip temizliğe alıyolar..kör bu insanlar ya..o kadar cahillik diz boyu yani...neyse aklıma ve gözümün önüne geldikçe midem bulanıyo..dün kocamla kadın gidince evi bastan asağı yeniden temizledik te..yorgunum..allahtan erdem uyuyo da ..2 dakika sizlerle sohbete katılabildim..
zaman yolcusunun karısını bitircem simdi neskafemi de yaptım...okuyanınız var mı..bana cok garip geldi..son 60 sayfadayım..hepinizi öptüm..minikleride bacaklarından ısırdım hııııımmm..

sırf dediğin sebepler yüzünden bende evime kadın alamıyorum bıktım valla dedikodu yapcam die aldığı parayı haketmiolar bende kendim yapıyorum ii kötüü.. bende bebiş araba koltugundayken yanımda duryo öle giriyo bizde emziği bıraktık uykuya dalmakta cok zorlanıyo ya:(
kitap okuyorum ama dediğin kitabı ilk defa duydum misafirlerden haftasonları basımı kaldıramıorum yine yarın misafir var bıktım valla ben evde sıkılıyorum kimsem yok ama misafir gelen cok :51:

biz topiği canlı tuttugumuz icin 2011 kasım annelerini kapatıp bizi kasım anneleri yaptılar ben cok önce farketmiştim size söledim ama kimse anlamamıstı topiğimizi canlı tutan dostlar teşekürler maşallah topiğimze:1::1::1:

sırf dediğin sebepler yüzünden bende evime kadın alamıyorum bıktım valla dedikodu yapcam die aldığı parayı haketmiolar bende kendim yapıyorum ii kötüü.. bende bebiş araba koltugundayken yanımda duryo öle giriyo bizde emziği bıraktık uykuya dalmakta cok zorlanıyo ya:(
kitap okuyorum ama dediğin kitabı ilk defa duydum misafirlerden haftasonları basımı kaldıramıorum yine yarın misafir var bıktım valla ben evde sıkılıyorum kimsem yok ama misafir gelen cok :51:

gamze seninle kader arkadasıyız biz..benimde yanımda kimsem yok..benimde evimden misafir eksik olmuıyo..yarın bana da geliyolar aksam yemeği ve oturmaya..düsün yani kendime tarhana corbasından baska bi şey yapcak vaktim olmuyo yarın aksam gece 12ye kadar patavatsızca misafir ağırlıcam..ne diyim allah herkese akıl fikir düsünce gücü versin..anam kaynanam calısıyo zaten emekli olmaya niyetleri yok..anca gelip bebek sevip gidiyolar..öyle işte..fazla konusmiyim...temizlikte yine basıma kaldı..neyse neyse...güzel seylerden bahsedelim..benimki oyun halısına bi alıstı..yalnız en cok yastıgı seviyo o kadar oyuncak var paşam tınmıyo..yastık ta yastık..siyah beyaz cok dikkatini cekiyo herhalde..
yarın ikimize de kolay gelsin..sen ikram ne yapcan..belki seninkini yaparım ben de ...söle bakalım..

gamze seninle kader arkadasıyız biz..benimde yanımda kimsem yok..benimde evimden misafir eksik olmuıyo..yarın bana da geliyolar aksam yemeği ve oturmaya..düsün yani kendime tarhana corbasından baska bi şey yapcak vaktim olmuyo yarın aksam gece 12ye kadar patavatsızca misafir ağırlıcam..ne diyim allah herkese akıl fikir düsünce gücü versin..anam kaynanam calısıyo zaten emekli olmaya niyetleri yok..anca gelip bebek sevip gidiyolar..öyle işte..fazla konusmiyim...temizlikte yine basıma kaldı..neyse neyse...güzel seylerden bahsedelim..benimki oyun halısına bi alıstı..yalnız en cok yastıgı seviyo o kadar oyuncak var paşam tınmıyo..yastık ta yastık..siyah beyaz cok dikkatini cekiyo herhalde..
yarın ikimize de kolay gelsin..sen ikram ne yapcan..belki seninkini yaparım ben de ...söle bakalım..

canım ben yemek mercimek corba karnı yarık pilav et kavurma yapıyım diorum buzlukta sarma var cayın yanına sarma börek birde tatlı bişey koyarım artık :)

şu bebekli evlere yemeğe gelenleri alamıyorum ve de cok sınır oluyorum. insan bebeğine mi baksın onlara yemek mi yetiştirsin. geliyorlarsa bile bi şey yapıp getirseler gam yemycm valla. bir seyler hazrlamayaym dye bir saat önceden haber verip gelen arkadaslarımız cok anlayışlılar sağolsunlar. be kımseyı yemeğe almyrm inanın. sadece aksam caya geliyorlar. bir tatlı iki tuzlu yapyrm makbul oluyor. onlar da zaten bir seyler yapıp oyle geliyorlar. zaten benm bildgm lohusa ve bebeklı kadına gunler öncesinden haber verilmez. yorulup da sütü azalmasın dye. ben kendmı cok yorunca aksma dogru sütm az gelr inanın arkadaslar.......... her zaman anlayıslı ve ince fikirliymdr ve herkesn de oyle olmasını beklyrm acıkcası. bir de tek aile gelenlere de sinir olyrm. ya iki arkadas bulusup gelmyr. hepsi ayrı ayrı geliyor. hepsne ayrı fırın calışıyor. azıcık anlayıs gönulleri fetheder bence.....

Back
X