2011 Ekim Anneleri

Zefey... Dereotlu çok güzel oldu canım.. Yıllardır aranan dereotlu poğaça sonunda bulundu.. Aynı pastane poğaçası gibi oldu.

afiyet olsun bebeimmm benmde hitlerimin arasındaa enlerimin arasındaaaa katıyağınında az olması artısıı birde durdukça bayatlamıyor dahada güzellerşiioo miss missssssss

marall bizimkide öle iştahsızkii yaaaaaaaaa tükendim bittim bunun peşinde köfte makarna dolandırmaktan çorba zaten içmiiio kırgınlığımı var anlamadımdaa puffr

kızar şu eczanelerde2 toz mama gibi bişi varyaa adını unuttum iştah açıyomuş vitaminde varmış mamanın içinde arcemek vermişti sanki ondan mı alsam diyom iştah açar çocuk toparlar birazz hiç yemioo

bide bi ilaç var kaşıntı ilacı yan etkisi iştah açmak onu veriyomuş doktorlar onuda vermek istemiyorum adını çıkaramadım şimdi ne diyosunuz şimdiii sizinkiler yemeleri nasıll

internetten araştırdığım kadarıyla iştahsızlığa bi çare yok büyüdükçe dü
zelir dişyolarr acaba bende şu vitamişn karışımlarındanmı versem omegalı falan oluyo ya zinco vit falan hu kızlarrrrrrrrr aayyy

benim kız da şu sıralar pek iyi yemiyor, hasta diye mi, 2 yaşı geçirdi diye mi bilemiyorum,
geçen cuma hava verdik (3 dozluk) halen öksürüyor, balı artık yemiyor (zencefil koyduğum için)
ben de sütün içine falan koyup veriyorum, geçen meyve doğradım üzerine zencefilli bal geçirip
fındık parçaları koydum benim kız hazırlarken gördüğü ve üzerine balı koyduğum için yemedi
çok uyanık bu çocuklar
ama ben yine bir şekilde balı vermeye çalışıyorum, ıhlamur veya sütün içine katmaya çalışıyorum
az maz derken birazda olsa içiyor,
macrol antibiyotiği vermek çok zor oluyor ama öyle böyle, kavga dövüş, döke möke veriyoruz
dün akşam biraz inat etti ama sağolsun 3 gündür ilk kez o kadar rahat verdim
dünde sırtına kağıda bal sürüp koydum bugün öksürüğü nasıl bilemiyorum,
öksürük şurubunu içiyor, portakallı çok hoşuna gidiyor

ben maral yemek yemediğinde bir nedeni var diye çok önemsemiyorum
balık yağı, vitamin, iştah açıcı ilaçlar bunları denemedim, verme taraftarıda değilim
ama hiç yemeyen çocuk için verilmesinede karşı değilim,
zefey bilemiyorum ama allah yardımcın olsun, yemeyen çocuk zor oluyor,
yemekleri biraz süsleyip versen yer mi acaba,
hani salatayı falan veya kahvaltıyı verirken güzel şekiller yapıp
çocukların yemesini sağlıyorlar ya, o tarz bir şey yapsan efe yemez mi?

zaten işey yemiyodu şimdi hiç bişi yemiyo çiğneyip tükürüyor ağzında bal sürüop koyunca sabah duşamı sokuyosunuz nasıl oluyo ? hiç yapmadım ben

kız neler yapmadımkii yaaaaaaaa neler denemedim ne bilem :S bilmiimm

ablamlar balık yağı ve vitamin olan ilaçlardan verdiler ve veriyorlar canım,

acaba iştaha etkisi olmuşmu iştahları nasılllll verdiği vitamişn balık yağının markasıı neyy maral öğreneblirmisin

şimdi ablamla konuştum,
multi tab diye olanı yiğenim sevmemiş
honey (üzerinde arı varmış) onu sevmiş ve 3-4 şişe içmiş
içinde 11-12 tane vitamin çeşidi varmış(balık yağıda varmış)
hatta alırsam ondan yine alırım diyor, iştah açıyormuş

ben hep öyle biniyorum zeynep çok zor valla

doktora sormadan hiç bir şey verme zeynep. dönem dönem oluyor çocuklarda bu iştahsızlık. bizim tatil boyunca burak 1,5 kilo verdi. resmen suratı uzadı. oda yayla çorbasından başka bir şey yemiyor. gördünüz işte o gün. dün akşam biraz kuskus makarna ile yoğurt yedirebildim zar zor. o da önüne kase ile su koydum o suyla oynarken tıkıştırdım ağzına. iştahsız çocuk hep böyle. yapacak fazla bir şey yok. ama iştahı yok diyede kulaktan dolma kaşıntı ilaçlarını verme istah açmak için. bende duydum alerji şurupları iştah açıyormuş ama başka yan etkısıde olabilir.

Zeyno kilosu nasıl Efe'nin?... Belki de yediği yetiyordur çocuğa, zayıf olacaktır. Bak sen de zayıfsın belki sana çekmiştir.

AAA MARALL ÇOK SAOL YAAAAA BUGÜN GİDİP ALAM ECZANEDEN ARTIK YEMESEDE VİTAMİNİNİ ORDAN ALSIN DOĞAL YOLLA ALMASINI TERCİŞH EDERİM TABİKİ AMA EN AZINDAN BUDA BAĞIŞIKLINI KUVVETLENDİRSİNN ÜFÜRÜK ESSE HASTA OLİİ GECE BALLI SÜT YAPTIM Bİ TATLI KAŞIĞI KOYDUM MIZIRDANA MIZIRDANA İÇTİ BU GECE YİNE KOYYİM BAKİM BAL ŞİFA OLUR İNŞALLAH KÖY BALIII HATTA BABAM GELİRKEN YİNE İSTETCEM YAAA ELİMDEN GELSE BALIDA KENDİM YAPCAMMDA ÇIKMIYO ARKADAŞŞ :)))))))))

ben hep öyle biniyorum zeynep çok zor valla

BUNE YAA KARGALAR BİŞEYLERİNİ YEMEDEN UYANIYORUZ ALTIDA KALKIYORUM ((((((((( ÇOK ZOR YAA BUDA BÜNYE ARKADALŞ YAAAAAAAA :ss

Aynen katılıyorum söylediklerine.. Bazı dönemler iştahsız oluyor çocuklar. Efe'nin dişlerinin hepsi çıktı mı? Bizim hepsi tamamlanalı 6 ay falan oldu ve iyi hatırlıyorum o dönemde tavuk çorbasından başka birşey yemiyordu Mert.

Zeyno bi de mesela mantı seviyorsa haşla koy önüne kendi alıp alıp yer belki içinden. Veya patates kızartması..

,

yok yok onu kesinlikle vermemde hani bu vitamin kompleksleri omegalı olanlar onlardan alıcam yada balık yağı bilmiom yaa çok moralim bozuluyo sabah az bişey bulamaç öğlen yarım muz sütle ogün daha ağzına bişşi koymuyo bu kadarcıkla çocukmu olurr köfte yesin sebze yemeği yesinnnnn istiyorum ( sonrada üfürük esse hasta oluyo ateş çıkıyoo bi ara et suyuna sebze yapıodum yiyodu onuda kestii iğrenmiş hareketler yapıoo insanı tüketiyoo ya ama hareketleri yerinde maşallah

zeyno kilosu nasıl efe'nin?... Belki de yediği yetiyordur çocuğa, zayıf olacaktır. Bak sen de zayıfsın belki sana çekmiştir.

doktor kişlosu iyi yaşına göre boyuda iyi dedi de bişi yemiyykemikleri aç kalıyo gişbi sanki uykularmm kaçıyo analık ne fena şeymiş kızzzzzzz

yok bizim ikinci azılar daha çıkmadıı zaten öbürleri yeni tamamlandıydıı

zeynep ara öğün yedirmeyin ,yada aralarda bir şey vermeyin eline. sabah bulamaçtan sonra muzla süt vermesin annen. her ikiside çok tok tutucu şeyler zaten. onun yerine et suyu çorbayı versin ,yanında da yoğurt yedirsin mesela. birde efe öğle uykularını çok uyuyor,o da yeme düzenini bozuyor bence. akşamda sekiz gibi yedir yemeğini. arada bir şey yemezse açıkıyorlar o zaman daha rahat yiyorlar yemeklerini

:SSSSSSSSSSSSS bilmiyorum şimdii bugün o vitamindanen alıcam maralın ablasınınkininden en azından bi şişe içsin ne zararı varkii
sonrada dediğin gibi yaparızda çorba içmişyo sıkıntı oluyo :SSSSS mıymıyyy eşek... yavru ceylanmm

canım ya bir şeyler yesin diye uğraşmanı anlıyorum ama vitamin dahi olsa doktoruna sormadan(çocuk doktorunuz var mı bilemiyorum) verme derim, ablama doktoru söylemiş vermiş ve çok memnun, gerçi yiğenim yine çok yemiyor ama en azından vitaminlerini almış oluyor,

kartopunun dediği gibi efe'ye karnını tok tutacak şeyler verirsen acıkmaz, geçen gün cemre hiç bir şey yemedi, babasının bile dikkatini çekmişti, ben de 3 kez süt içti, karnı tok demiştim

fındık, çerez benim kız habire götürüyor babasıyla gidip pingu ve fındık alıyor

Benim doktor Vitagil vermişti.. Şurubu içirmek zaten dert, içince iştah geliyor içmeyince yok. Ben de bıraktım, ilaçla mı yemek yedircem çocuğa diye. Dönem dönem yine iştahı gidiyor geliyor.. Yemeyince ben de çok üzülüyorum, etrafında dolabıp duruyorum.

ben doktora dedim buna iştah şurubu yada vitamin bişi verelim iştahı hiç yokk kilosu yerinde boyuda boşuna yükleme yapma doğaldan alsın besinini demişti bana yine gitsem aynısını dicek o yüzden ben kafama göre vit vercem napim babnanee

honey veya vitagill akşam işkisinmden birini alırım

merhaba kızlar ,
umarım herkes iyidir.hasta bebeklere acil şifalar diliyorum.
konu iştahsızlık . her bebekte zaman zaman oluyor iştahsızlık . ben de yemediği zaman çok üzülüyorum ama yapacak hiçbir şey yok . bir günü bir gününe tutmuyor. bir gün çok güzel yerken öbür gün ağzına hiçbir şey sürmüyor. ve ben artık hiç zorlamıyorum. gördüm ki acıkınca gelip anne mama diyebiliyor. süt çok tok tutuyor. ben sadece uyumadan önce veriyorum 1 bardak . gün içerisinde de peynir ve yoğurt -ayran tükettiği için yeterli . çok süt de iyi değil kızlar . demiri eksiltiyor. 2 yaş çocuğu için 500 ml.süt yeterli yani 2 bardak süt veya eşdeğer ürünler.
ben de bir ara iştah açıcı urup almıştım ama ; kartopu'nun önerisiyle kullanmamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…