2011 Ekim Anneleri

vanilyalı cupcake tarifi
malzemeler :
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
2/3 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene kadar çırpın.sıvıyağ ve sütü de ilave edip çırpın.kuru malzemeleri bir kabın içinde harmanlayıp sıvı karışıma ilave edip karıştırın.muffin kalıplarına paylaştırın. 2/3 'ünü doldurun en fazla.(çok kabarıyor , pişerken taşabilir.)
170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. ben toz tarçın da ekledim .

bu cupcake tarifinden yaklaşık 10-12 tane çıktı . 3 posta yaptım. fırını açık bırakktım.poğaçaları koydum . 20-30 dk.oldu poğaçalar pişmedi.bi baktım fırın soğuk . çıldıracaktım. görümcem bahçeşehir esenkent te oturuyor eşim ona gidip mini fırın aldı geri kalan şeykeri c.tesi ve pazar sabah ı yaptım . o fırına da alışık değilim geç pişiriyormuş. neyse yine de güzel oldu. pazartesi tekrar fırını bir deneyeyim dedim . servis yazdıracaktım fırın çalıştı . çok komik

bu arada doğumgünü partisi ile birlikte kışlık kreasyonumuz da hazır. hep kıyafet geldi . hiç oyuncak yok . ben aldım sadece oyuncağı en son verdim . çocuk bir sevindi bir sevindi . paketleri ona açtırdık hep kıyafet hemen kenara bırakıyo :))))
bazı hediyeleri de gidip değiştirdim.

seneye de herhalde minnie mouse temalı yapacağım . çok klasik ama Bade çok seviyor. onu görünce mous diyo çığlıl çığlığa. 3 parça hediyemiz de minnie mouse la ilgili . bu sefer kırmızı-siyah-beyaz kullanacağım.
Bade lolipop kekelerin başından ayrılmadı . aynen şöyle diyo üst üste . bi tane aliiim yiyim. bi tane aliiim yiyim.

Son düzenleme:
yok canım bi kurabiye siparişi vardıda gittim kutu alduım kutu kıtlığı var bulunmuyor :SSSSS past dizayndan sip ettim pembesi yokmıuş :S ıkı saatttee gittim geldimmmmm puf çok kalabalık kalıp aldım biberon bebek arabası büyük kalpp ve pasta sıvamaya yarayan tırtıklı bişi varya ondan aldım çok uyguna aldım kızlar dördüne 10 lira verdiymm

şaka gibi sanki fırının garezi var ahahahah

meloşmuydu kimdi o servisi çağırınca fırın çalışıyodu ahahha kızlar alemdsinizz

evet bende meloş diye hatırlıyorum .
yok ben hiç çağırmadım servisi . bi daha deniyim dedim çalıştı şaka gibi .heralde üstüste pişirince fırın da şaşırdı . ulan bu kadın beni hiç kullanmazdı bugün anamı ağlattı dedi heralde .

Çok güzel anlatmışsın Aydeba.. Hemen gidip akşama yapasım geldi.. Ellerine sağlık, eminim çok güzel olmuştur.

bende Mickey Mouse çok işstiyodum ama galiba kutlamıcazzz yaa seneyee ev hışır oldu :
yoksa mickety Mouse pasta yapıpda mikili kostüm falan hep hayalimdeydi kurabişlerini afişini mikilii oyy bilemedimm yaa töbe ettim ama bilemiom denizzzzz

zefey lolipop kek ve vanilyalı cupcake bloguna ekle bence denenmiş , lezzeti ve görüntüsü ile partilerin vazgeçilmezi olabilir.

zefey lolipop kek ve vanilyalı cupcake bloguna ekle bence denenmiş , lezzeti ve görüntüsü ile partilerin vazgeçilmezi olabilir.

tamm canım haftaya pazartesi eklerimmmm şimdi yarın işe gelmicem işlerimi toparlim zati emnönüne gittim diyee hiç bişetye elimi sürmedimm
bu aradaa cupcakelerinin ve lolipopların yakından çekilmiş halleri varda onlarıda alırımm pleaaseeeeeeee pazartesii şakk diye koyarukkk

zefey niye töbeee ettin kız . tamam yorucu , uğraştırmalı ama çocukların mutluluğu herşeye değer . günler önceisnde hazırlıklara başladığımda Bade gördüğünde sana doğumgünü partisi yapıcaz herkes gelecek , heryeri süsliycez,balonlar olacak,arkadaşların gelecek,pasta üfliycez , sonra sürpriz hediyeler olacak diye diye işledim. Bade her elimde makas, pelu kağıdı gördüğünde doğungünü diyip mutlu oluyordu . en sonunda gün geldiçattı biz evi süslüyoruz bu öyle mutlu ki misafirler geldikçe çığlıklar atıyo . pastasını da üfledi . arkadaşlarıyla odasında oyunlar oynadı . biz de yedik içtik . herkes gittikten sonra ki evin hali özellikle de Bade'nin odası bayağı dağılmıştı. ama hepiimiz çok mutlu olduk .

aydeba yazdıkların çok hoş ve dilerim seneye de içine sinen bir doğum günü yaparsın,
cemre'ye ben de yapacağım doğum günü hazırlıklarını anlattım ve o gün çok yoğundu
ancak yaptığıma değdi sonuçta ailecek bir aradayız ve akrabalarını bir arada görüyor,
bir ara cemre kendi halinde almış eline süpürgeyi etrafı süpürüyordu ve poz vermedi,
3 kişi olarak hiç resmimiz yok ve hiç uyumadı, bir ara babası cemre nerede dediğinde
baktım odasında yatağına girmiş elinde şu üzerine yazı yazılıp çizilen plastik oyuncak
var ve akvaryumuna doğru dalgın dalgın uykulu uykulu bakıyor
hediyeleri önüne kopduk ve hepsini açtı, hep kıyafet var ve kışlıkları çıkmış oldu
gerçi sağ olsunlar hiç birşey almalarına gerek yoktu ama olsun artık bol bol giydiririm,
sadece şu kalemle yazılıp sonra silinen plastik tahtalı oyuncak vardı, hafta sonuda biz
legolu bir kutu almıştık, bundan sonra el ve beyin gelişimini sağlayacak oyuncaklar almak
istiyorum, kıyafete son

doğum günü hediyesi için fıstık çamı fidesi siparişi verdim ve dilerim yarın elime gelir,
her haneye 1 tane ve işyerinden 4-5 arkadaşa çam fidesi hediye edeceğim, 3 yaşındaki yiğenlerime
pijama takımı, 3 yiğenim ve görümcemin oğluna ise kışın ayaklarına giyecekleri ev ayakkabısı gibi bir şey
aldım ve hediye ettim,
kaşarlı pastane poğaca, cevizli tarçınlı kek, fındıklı kurabiye, muzlu çikolata parçalı kakaolu 2 adet pasta yaptım
kısır, amerikan salatası, havuç salatası ve kereviz salatasını ise kızkardeşim, annem ve gelinimiz yaptı
her şey çok güzel olmuştu, etrafı pek süslemedim, geçen seneki süsleri çıkardım ve yine balonları şişirip
etrafa saçtım,
bana göre sade ve güzeldi, ben memnun kaldım ama yine aç kaldım bir şey yiyemedim
her şeye değerdi

maralcım teşekkürler .
evet kışlıklar çıktı sağolsunlar . artık kıyafetten gına geldi . ben zaten çok alıyordum . yaza kadar bişey almıycam . fazla fazla yetecek elimdekiler . kendime hiçbişey aldığım yok ve kendime bakınca çok sıkılıyorum . hep Bade'ye hep Bade'ye. çok zevk alıyorum ona bişey seçip alırken ve giydirirken.
bizimki de o gün doğal olarak hiç uyumadı. akşam 7 gibi falan koltukta sızdı kaldı.

aynen maral ben de aç kaldım . etrafla ilgilenmekten. millet pasta - tatlı yerken ben daha tuzluları yeni yiyordum :)) bişey soruyolar yine tabağı bırakıp kalkıyırsun .tabak perperişan halde ortalarda süründü

aydeba aynı şeyleri yaşadığımı düşünüyorum ve bence kızlarımızda aynı şeyleri yaşamış
bizimkide o saatlerde yatıp kaldı
ben bir araya geldiklerinde nasıl konuşup davranacaklar diye çok merak ediyorum
ve dilerim en kısa zamanda tanıştırırız onları
bu arada ben çıkıyorum kızlar, akşama resim aktarabilirsem face eklerim
iyi akşamlar size

gunaydınn kıslarr.bugun cuma:) hayırlı cumalar ve iyi haftasonlarımız olsun inşallahh...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…