Doğuma Hazırlık 2011- Ankara Anneleri ve Adaylari Alisveris Paylasim Alani

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

canım ben hepsiburadadan almıştım ama mothercare,joker ve kipada varmış

ulustaki özelcan ı sormuştu biri tam anlatamayabilirim ama o sokakta bisürü bebek magazası var biz kalenin altından girip 3.sola dönmüştük .krokisi burda

zelcan Bebe

Son düzenleme:
Ankara'da okudum ben ve çok severim orayı. keşke alışveriş bahanesiyle olsun gelebilsem ama çook zor şu hamilelik döneminde..yine de neler alıyosunuz diye topici takip ederim kızlar..Aldıklarınızı güle güle kullanın..

canım saglıkla alırsın inş bebegini kucagına
bizde huggies 1 almıştık biraz sert ama kesinlikle pişik yapmıyo şubat annelerinde dr.larda hep huggiesi tavsiye etmiş amaaaa dehşet sızdıryo her bez degiştiginde üst baş da degiştirdik
3 tane fazla gibi benim kız 2800 dogdu 2 paket zor bitti dar geldi yanii ama bence birini 2 numarayla degiştir nasıl olsa 2ye geçcek mutlaka yada yakında dogum yapcak varsa ona verirsin sonrasında molfixi öneririm sızıntı ve pişik yapmadı bu arada 1.5 ayda 5 kiloyu geçmez ama yinede dar gelir biz şimdi 3e geçcez
bide herkese mutlaka unibaby yenidogan ııslak pamugu önerrim (fresh'nsoft ve huggies de çıkarmış şimdi) katkısız ,sadece su ve pamuk (gerçi ben kendim pamugu ıslatıp kullanıyorum unibabyi dışarda kullanıyorum )

inşallah hayırlısıyla :)
üzüldüm şimdi sızıntı yapıyo demişsin ya,2 paketi bitirene kadar baya yorulucam galiba :)3.paketi değiştirme şansım pek yok çünkü bezler şuan kuzenimde,kuzenim uzakta,aldım değiştirdim diyene kadar bi sürü zaman geçecek,en iyisi dediğin gibi heralde doğum yapacak biri olur çevremde ona veririm.yardımların için saol :)
senin bebeğin kaç aylıktı?Allah ana babalı büyütsün bu arada.

canım çok sağol realin kataloğundan baktımda gerçekten çok ucuzz havlular 6 lira benım baktığım yerlerde 14-15 tl iyiymiş valla gitmem lazımm

Hiç önemli diil,işine yarasın inşallah :)
bu arada söylemeyi unuttum realde bazı ürünlerin indirimleri barkota işlenmemişti,kasada fiyatlara dikkat edin,söyleyince düzeltiyorlar.mesela dr.brown nun biborunu indirimde 16 liraydı ama kasada 21 çıkıyordu.
bebedor markalı ürünlerin etiketlerinde yazan fiyat üzerinden %25 indirim oluyor,yani etikettekinden daha ucuz.kasada işlem bitince en bebedorunkiler altta indirim olarak gözüküyor.

dikkat ederimm sağoll
biberonu ne için aldın, ben biberon ve emzik almayı düşünmüyorumm.. acaba gerkirmi bir tane biberon alsammıı???

Biberonu ilk aylarda ben de düşünmüyorum,inşallah sütümüz olurda ihtiyaç duymayız.ama 4 aydan sonra ben işe başlıycam,bebeğime kayınvalidem bakıcak,sütümü sağıp bırakırım,biberondan içirir diye düşünüyorum,indirimde bulmuşkende alayım dedim.

doğum yapacak arkadaşlar heyecan varmıııı
Canım, benim 2. doğumum ama ben bile heyecanlıyım. Oğluşumu çok merak ediyorum.

Canım, Onur çarşısı Kızılay'daki mi? Yosa Ulus'ta da mı var aynısından?

Canım verdğin detaylı bilgiler için teşekkürler! Disposal külotlar nerede satılıyor?

Canım aramızda az var. Ben de Temmuz annesi olacağım, inşallah! Verdiğin REAL linkine baktım. Çok güzel ve ucuz. Ben de ayın 13'üne kadar gideyim de birşeyler alayım bari.

Bez olayına da gelince, bence bebeklerin kilosuna belli olmaz. Bazen doktorlar da yanılabiliyor. Benim ilk gebeliğimde doktorum son hafta " Eh! 3 kilo olmuş." dedi. 3600 dogdu. Bebekler çok çabuk büyüyor. Birden bir ay içerisinde 4,5-5 kilo oluyorlar. Bence şimdiden çok fazla bez alma. Bir de aldığın markaya bebeğin alerji geliştirebilir. Sonra da bezler elinde kalır.

Canım, cevap yazdığın için ben teşekkür ederim. Umarım bir çok anneye faydalı oluyordur.

Evet aramızda az varmış :)
Bez konusunda hata yapmışım,3 paket biraz fazla oldu :)İnşallah huggise allerjisi olmaz :)
İnan çok faydalı oldu,buradan bi liste yaptım,hem eksiklerimi farkediyorum hem de nerelere bakmam gerektiğini öğreniyorum

canım bebekler ılk bır ay genellıkle 1 kilo alırlar o 1 kiloyu alınca doktor iyi beslenmis der yani bu kadar kısa surede sanmıyorum 5 kilo olsun ayrıca bezler direk kiloyla alakalı değil bu sizi yanıltmasın cunku benım canım oğluşum kilonun cogunu bacaklarına aldı tombul bacaklı oldu bu nedenle direk bez numaramız buyudu cunku baccaklarını sıktı.cok uzattım ama son birsey daha yazayım bebişler ılk doğduklarında cok bez kullanıyorlar sen o bezleri rahat bitirirsin

olurmu bence erkek bebişler içinde cok cici seyler var sadece ılk aylar ıcın bıraz az ceşit ama olsun biraz büyünce cok güzel seyler var ben oğluşuma gömlekler kotlar aldım cok ciciiler

Verdigin bilgiler icin tesekkurler!
Ulus'taki Ozelcan nerede, tarif edebilir misin?

Tarif etmeye çalışayım ama inşallah kafanı karıştırmam :)
Ulusta çıkrıkçılar yokuşundan(bu çeyizci, abiyecilerin olduğu sokağı kastediyorum, ismini yanlış biliyor olabilirim) yukarı doğru yürüyünce lcw nin tam karşısındaki sokağa, yani sola dönüyursun. O sokağın sonunda ya tam karşıda, ya da biraz yukarıda.

İnşallah bitiririm,benimki de bacakları tombiş bi kız olursa belki biraz fazla gelir,çünkü 234 adet ediyor:)Fazlasını da verecek birini bulurum herhalde

Arkadaşlar, ben de ilk hamileliğimde nbb nin emzirme sütyenini almıştım, hiç kullanamadım, acaip rahatsız bişey. Kullanamayınca bu sporcu sütyeni mi diyorlar, yarım atlet gibi olanlardan aldım, evde çok rahat oluyor kullanması. Dışarıdaysa emzirme sütyenleri zaten kullanılacak cinsten değil, bildiğiniz penye. En azından benim gördüklerimin hepsi böyle. Dışarıda normal süngerli olanlarını altından kaldırarak emziriyordum, çok zor olmuyor.
Bu sefer doğum çantama yarım atlet gibi olanlardan koydum. Alt için de disposal olanların değil de biraz sıkı tutacak, likralı cinsten olanların daha rahat olduğunu düşünüyorum. Gerçi disposal kullanmadım hiç ama bana çok gevşek duracak gibi geliyor. Kanamanın çok olduğu ilk zamanlar likralıların normalde mantara sebep olacak yapısı çok önemli değil çünkü zaten hasta bezi veya ped koyuyorsunuz. Çok kanama varken sık tutan iç çamaşırı daha güvende hissettiriyor, abartı sıkı olmaması kaydıyla.

canım tickerımda da yazdıgı gibi 2 aylık bugun 2.ay aşımızı vurunduk 4 tane

dikkat ederimm sağoll
biberonu ne için aldın, ben biberon ve emzik almayı düşünmüyorumm.. acaba gerkirmi bir tane biberon alsammıı???

canım bence biberon al çantanda bulunsun ne olcagı belli olmaz

canım disposalların bedenleri var ayrıca hastanede çok kolay oluyo evde kendi çamaşırlarını giyer yıkarsın zaten disposallar kumaş gibi çok rahat ben çok memnun kaldım hiç bi farkı yok penye çamaşırlardan nbb nin e.sütyenini bende hiç begenmedim

youngmom disposal kilotu ben hepsiburadadan aldım ama mothercare,kipa ve jokerde varmış

Canim, bir sey degil. Ben ilk dogumumda darmamistim karnimi. Ama bu kez kararliyim. saranlarin karni dumduz oluyormus. LCW'de bu tur korseli atletlerini oldugunu bilmiyordum. sanirim, ben LCW'ye pek dikkatli bakmiyorum.

Ortadan acilan sutyen marka adi biliyor musunuz arkadaslar? Ben de onlarin daha rahat oldugunu okudum. Hatta bebek icin, elleme duygusu-anneyi hissetme icin de onemliymis.

Ankara'da okudugunu bilmiyordum, canim. Topic'e her zaman bekleriz.
dikkat ederimm sağoll

Ne olur ne olmaz sen yine de bir tane al. Ben de kizimda hic mama vermedim ama yine de biberonu ve de emzigi hazir tutmustum. Bazen sut hemen gelmiyor ve de doktorlar mamaya da baslatabiliyor. Insallah mama almak zorunda kalmazlar bebislerimiz.
[

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…