• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık 2011- Ankara Anneleri ve Adaylari Alisveris Paylasim Alani

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
çok sağol tatlımm evde gelen giden içinn 2 takımda pijama alınabılır o zaman.. ıkı tanede gecelik alıyım ben çantaya koymak için.. benım doğumum temmuzda sabahlık almama gerek varmı ki onuda bilemedıımm birde sonsoru emzırme sutyenı çok mu gereklı penye sütyenlerde aynı işi görmezmii bazı sitelerde çokda kullanışlı olmadığını okudumm sence ????

çok sağol tatlım aşağı yukarı kesinleşti alacaklarım:65::65::69::69:... batıkent gimsada baktım ama gecelik güzel yoktuu kızılay kocabeyoğlu pasajından alıcam sanırım.. canım bide disposal külot demişsin nerden aldın onu medikalcilerden mi yoksa heryerde varmıı :30:

canım ben hepsiburadadan almıştım ama mothercare,joker ve kipada varmış

ulustaki özelcan ı sormuştu biri tam anlatamayabilirim ama o sokakta bisürü bebek magazası var biz kalenin altından girip 3.sola dönmüştük .krokisi burda

zelcan Bebe

Son düzenleme:
Ankara'da okudum ben ve çok severim orayı. keşke alışveriş bahanesiyle olsun gelebilsem ama çook zor şu hamilelik döneminde..yine de neler alıyosunuz diye topici takip ederim kızlar..Aldıklarınızı güle güle kullanın..

Selam herkese :)İnşallah ben de haziran başında anne olacağım.
Şuan realde bebek ürünlerinde 13 nisana kadar sürecek bir indirim var.ben oradan epey bişey aldım.
mesela dr.brown nun biberonu,bebedorun burun aspiratörü,sevi bebe emzirme sütyeni,johnson nın pudrası,bebedorun saç fırçası ve tarağı ve kolay kavramalı tırnak makasını aldım.daha bir sürü ürün indirimde ama ben bazılarını daha önceden almıştım.
REAL Hipermarketleri Frsat Bror bu adresten bi çoğunun fiyatlarına bakabilirsiniz.
ben bebek odasını sitelerde biber10 dan aldım.biraz büyüyünce de kullanabilsin diye hep hayal ettiğim gibi bembeyaz bi takım tecih ettim.odasını aksesuarlarla renklendirim diye düşünüyorum.
bir de çayyolu çağdaş markette huggiesin yeni doğan 2-5 kilo arası olan organic pamuklu bebek bezleri yanında yine huggiesin 2 paket ıslak mendiliyle birlikte 16,99 liraydı,yani inanılmaz ucuz.kuzenim bebeği için huggies organic kullanıyor ve çok memnun.ben de çağdaşta indirimde diye 3 paket aldım ama yanlış yapmışım galiba :( bir pakette 78 tane var,forumda bi başlık altında 2-5 kilo olanların çok fazla kullanılmayacağı çünkü bebeklerin çok çabuk büyüdüğü yazıyor :( ama 3 paket ancak 1-1,5 ay yetecek,benim kızım en fazla 3 kilo olurmuş dr. öyle söyledi,sizce 1,5 ayda 5 kiloyu geçer mi?çok mu fazla almışım?
Bu arada youngmom ellerine sağlık gerçekten çok gerekli bi konu,yazan herkese tşkler.

canım saglıkla alırsın inş bebegini kucagına
bizde huggies 1 almıştık biraz sert ama kesinlikle pişik yapmıyo şubat annelerinde dr.larda hep huggiesi tavsiye etmiş amaaaa dehşet sızdıryo her bez degiştiginde üst baş da degiştirdik :1:
3 tane fazla gibi benim kız 2800 dogdu 2 paket zor bitti dar geldi yanii ama bence birini 2 numarayla degiştir nasıl olsa 2ye geçcek mutlaka yada yakında dogum yapcak varsa ona verirsin sonrasında molfixi öneririm sızıntı ve pişik yapmadı bu arada 1.5 ayda 5 kiloyu geçmez ama yinede dar gelir biz şimdi 3e geçcez
bide herkese mutlaka unibaby yenidogan ııslak pamugu önerrim (fresh'nsoft ve huggies de çıkarmış şimdi) katkısız ,sadece su ve pamuk (gerçi ben kendim pamugu ıslatıp kullanıyorum unibabyi dışarda kullanıyorum )

inşallah hayırlısıyla :)
üzüldüm şimdi sızıntı yapıyo demişsin ya,2 paketi bitirene kadar baya yorulucam galiba :)3.paketi değiştirme şansım pek yok çünkü bezler şuan kuzenimde,kuzenim uzakta,aldım değiştirdim diyene kadar bi sürü zaman geçecek,en iyisi dediğin gibi heralde doğum yapacak biri olur çevremde ona veririm.yardımların için saol :)
senin bebeğin kaç aylıktı?Allah ana babalı büyütsün bu arada.

Şuan realde bebek ürünlerinde 13 nisana kadar sürecek bir indirim var.ben oradan epey bişey aldım.
mesela dr.brown nun biberonu,bebedorun burun aspiratörü,sevi bebe emzirme sütyeni,johnson nın pudrası,bebedorun saç fırçası ve tarağı ve kolay kavramalı tırnak makasını aldım.daha bir sürü ürün indirimde ama ben bazılarını daha önceden almıştım.
REAL Hipermarketleri Frsat Bror bu adresten bi çoğunun fiyatlarına bakabilirsiniz.
ben bebek odasını sitelerde biber10 dan aldım.biraz büyüyünce de kullanabilsin diye hep hayal ettiğim gibi bembeyaz bi takım tecih ettim.odasını aksesuarlarla renklendirim diye düşünüyorum.
bir de çayyolu çağdaş markette huggiesin yeni doğan 2-5 kilo arası olan organic pamuklu bebek bezleri yanında yine huggiesin 2 paket ıslak mendiliyle birlikte 16,99 liraydı,yani inanılmaz ucuz.kuzenim bebeği için huggies organic kullanıyor ve çok memnun.ben de çağdaşta indirimde diye 3 paket aldım ama yanlış yapmışım galiba :( bir pakette 78 tane var,forumda bi başlık altında 2-5 kilo olanların çok fazla kullanılmayacağı çünkü bebeklerin çok çabuk büyüdüğü yazıyor :( ama 3 paket ancak 1-1,5 ay yetecek,benim kızım en fazla 3 kilo olurmuş dr. öyle söyledi,sizce 1,5 ayda 5 kiloyu geçer mi?çok mu fazla almışım?
Bu arada youngmom ellerine sağlık gerçekten çok gerekli bi konu,yazan herkese tşkler.

canım çok sağol realin kataloğundan baktımda gerçekten çok ucuzz havlular 6 lira benım baktığım yerlerde 14-15 tl iyiymiş valla gitmem lazımm

Hiç önemli diil,işine yarasın inşallah :)
bu arada söylemeyi unuttum realde bazı ürünlerin indirimleri barkota işlenmemişti,kasada fiyatlara dikkat edin,söyleyince düzeltiyorlar.mesela dr.brown nun biborunu indirimde 16 liraydı ama kasada 21 çıkıyordu.
bebedor markalı ürünlerin etiketlerinde yazan fiyat üzerinden %25 indirim oluyor,yani etikettekinden daha ucuz.kasada işlem bitince en bebedorunkiler altta indirim olarak gözüküyor.

dikkat ederimm sağoll
biberonu ne için aldın, ben biberon ve emzik almayı düşünmüyorumm.. acaba gerkirmi bir tane biberon alsammıı???

Biberonu ilk aylarda ben de düşünmüyorum,inşallah sütümüz olurda ihtiyaç duymayız.ama 4 aydan sonra ben işe başlıycam,bebeğime kayınvalidem bakıcak,sütümü sağıp bırakırım,biberondan içirir diye düşünüyorum,indirimde bulmuşkende alayım dedim.

doğum yapacak arkadaşlar heyecan varmıııı:64:
Canım, benim 2. doğumum ama ben bile heyecanlıyım. Oğluşumu çok merak ediyorum.

batıkent gimsada ucuz ve güzel şeyler var ama yinede toplu alışveriş için ulusu düşünüyorumm onur çarşısında giriş katta pembe prenses var ordada güzel ama pahalı şeyler var çok beğendiğimiz şeyleri alabilirizz
Canım, Onur çarşısı Kızılay'daki mi? Yosa Ulus'ta da mı var aynısından?

canım ben çantama bi gecelik bi pijama koymuştum ztb de yaptım dogumu onlar gecelik vermişti doğumdan sonra kendi geceliğimi giydim öglene taburcu olmuştum zaten ama bence gecelik daha ii çünkü wc-kontrol için gecelik rahat kaldırıveriyosun pijama gereksiz hatta bence tabii (ki ben hiiç gecelik giymem sevmem de) ben penye kısa kollu dizaltı bi gecelik almıştım ööle çok pahalı bişi alma çünkü kanama çok oldugundan batıyo 2 gecelik koyarsan biri güzel,kaliteli(ziyeretçiler gelince giymeye) biri basit bişi olabilir doğum öncesi ve dogumda giymeye
benim annem almış izmirden geceliğimi ama ben batıkent gimsayı,korayı vede kocabey mi ne var kzılayda oarayı tavsiye edrim canım
hasta bezi kullanmadım hastanem bebk bezi verdi gece doğum yaptım sabahına gece pedlerinden koymuştum hastabezi alsan koca paket boşa gider bebek bezlerinden kullan bence ama kesinlikle disposal kilot öneririm şu tek kullanımlıklardan çok işime yaradı hastanede

Canım verdğin detaylı bilgiler için teşekkürler! Disposal külotlar nerede satılıyor?

Canım aramızda az var. Ben de Temmuz annesi olacağım, inşallah! Verdiğin REAL linkine baktım. Çok güzel ve ucuz. Ben de ayın 13'üne kadar gideyim de birşeyler alayım bari.

Bez olayına da gelince, bence bebeklerin kilosuna belli olmaz. Bazen doktorlar da yanılabiliyor. Benim ilk gebeliğimde doktorum son hafta " Eh! 3 kilo olmuş." dedi. 3600 dogdu. Bebekler çok çabuk büyüyor. Birden bir ay içerisinde 4,5-5 kilo oluyorlar. Bence şimdiden çok fazla bez alma. Bir de aldığın markaya bebeğin alerji geliştirebilir. Sonra da bezler elinde kalır.

Canım, cevap yazdığın için ben teşekkür ederim. Umarım bir çok anneye faydalı oluyordur.

Evet aramızda az varmış :)
Bez konusunda hata yapmışım,3 paket biraz fazla oldu :)İnşallah huggise allerjisi olmaz :)
İnan çok faydalı oldu,buradan bi liste yaptım,hem eksiklerimi farkediyorum hem de nerelere bakmam gerektiğini öğreniyorum ;)

canım bebekler ılk bır ay genellıkle 1 kilo alırlar o 1 kiloyu alınca doktor iyi beslenmis der yani bu kadar kısa surede sanmıyorum 5 kilo olsun ayrıca bezler direk kiloyla alakalı değil bu sizi yanıltmasın cunku benım canım oğluşum kilonun cogunu bacaklarına aldı tombul bacaklı oldu bu nedenle direk bez numaramız buyudu cunku baccaklarını sıktı.cok uzattım ama son birsey daha yazayım bebişler ılk doğduklarında cok bez kullanıyorlar sen o bezleri rahat bitirirsin

Evet, sayfa kalabaliklasti; benim gibi baskalarina da faydali oluyordur, insallah.
Ben LCW'ye gittim ama erkek bebekler icin cok az cesit var. Hersey kiz bebekler icin. :50:

Sadece ilk aylar icin alisveris yapma fikri de guzel. Cunku bir suru hediye de gelebilir.

olurmu bence erkek bebişler içinde cok cici seyler var sadece ılk aylar ıcın bıraz az ceşit ama olsun biraz büyünce cok güzel seyler var ben oğluşuma gömlekler kotlar aldım cok ciciiler

Verdigin bilgiler icin tesekkurler!
Ulus'taki Ozelcan nerede, tarif edebilir misin?

Tarif etmeye çalışayım ama inşallah kafanı karıştırmam :)
Ulusta çıkrıkçılar yokuşundan(bu çeyizci, abiyecilerin olduğu sokağı kastediyorum, ismini yanlış biliyor olabilirim) yukarı doğru yürüyünce lcw nin tam karşısındaki sokağa, yani sola dönüyursun. O sokağın sonunda ya tam karşıda, ya da biraz yukarıda.

canım bebekler ılk bır ay genellıkle 1 kilo alırlar o 1 kiloyu alınca doktor iyi beslenmis der yani bu kadar kısa surede sanmıyorum 5 kilo olsun ayrıca bezler direk kiloyla alakalı değil bu sizi yanıltmasın cunku benım canım oğluşum kilonun cogunu bacaklarına aldı tombul bacaklı oldu bu nedenle direk bez numaramız buyudu cunku baccaklarını sıktı.cok uzattım ama son birsey daha yazayım bebişler ılk doğduklarında cok bez kullanıyorlar sen o bezleri rahat bitirirsin

İnşallah bitiririm,benimki de bacakları tombiş bi kız olursa belki biraz fazla gelir,çünkü 234 adet ediyor:)Fazlasını da verecek birini bulurum herhalde ;)

Arkadaşlar, ben de ilk hamileliğimde nbb nin emzirme sütyenini almıştım, hiç kullanamadım, acaip rahatsız bişey. Kullanamayınca bu sporcu sütyeni mi diyorlar, yarım atlet gibi olanlardan aldım, evde çok rahat oluyor kullanması. Dışarıdaysa emzirme sütyenleri zaten kullanılacak cinsten değil, bildiğiniz penye. En azından benim gördüklerimin hepsi böyle. Dışarıda normal süngerli olanlarını altından kaldırarak emziriyordum, çok zor olmuyor.
Bu sefer doğum çantama yarım atlet gibi olanlardan koydum. Alt için de disposal olanların değil de biraz sıkı tutacak, likralı cinsten olanların daha rahat olduğunu düşünüyorum. Gerçi disposal kullanmadım hiç ama bana çok gevşek duracak gibi geliyor. Kanamanın çok olduğu ilk zamanlar likralıların normalde mantara sebep olacak yapısı çok önemli değil çünkü zaten hasta bezi veya ped koyuyorsunuz. Çok kanama varken sık tutan iç çamaşırı daha güvende hissettiriyor, abartı sıkı olmaması kaydıyla.

inşallah hayırlısıyla :)
üzüldüm şimdi sızıntı yapıyo demişsin ya,2 paketi bitirene kadar baya yorulucam galiba :)3.paketi değiştirme şansım pek yok çünkü bezler şuan kuzenimde,kuzenim uzakta,aldım değiştirdim diyene kadar bi sürü zaman geçecek,en iyisi dediğin gibi heralde doğum yapacak biri olur çevremde ona veririm.yardımların için saol :)
senin bebeğin kaç aylıktı?Allah ana babalı büyütsün bu arada.

canım tickerımda da yazdıgı gibi 2 aylık bugun 2.ay aşımızı vurunduk 4 tane :14:

dikkat ederimm sağoll
biberonu ne için aldın, ben biberon ve emzik almayı düşünmüyorumm.. acaba gerkirmi bir tane biberon alsammıı???

canım bence biberon al çantanda bulunsun ne olcagı belli olmaz

Arkadaşlar, ben de ilk hamileliğimde nbb nin emzirme sütyenini almıştım, hiç kullanamadım, acaip rahatsız bişey. Kullanamayınca bu sporcu sütyeni mi diyorlar, yarım atlet gibi olanlardan aldım, evde çok rahat oluyor kullanması. Dışarıdaysa emzirme sütyenleri zaten kullanılacak cinsten değil, bildiğiniz penye. En azından benim gördüklerimin hepsi böyle. Dışarıda normal süngerli olanlarını altından kaldırarak emziriyordum, çok zor olmuyor.
Bu sefer doğum çantama yarım atlet gibi olanlardan koydum. Alt için de disposal olanların değil de biraz sıkı tutacak, likralı cinsten olanların daha rahat olduğunu düşünüyorum. Gerçi disposal kullanmadım hiç ama bana çok gevşek duracak gibi geliyor. Kanamanın çok olduğu ilk zamanlar likralıların normalde mantara sebep olacak yapısı çok önemli değil çünkü zaten hasta bezi veya ped koyuyorsunuz. Çok kanama varken sık tutan iç çamaşırı daha güvende hissettiriyor, abartı sıkı olmaması kaydıyla.

canım disposalların bedenleri var ayrıca hastanede çok kolay oluyo evde kendi çamaşırlarını giyer yıkarsın zaten disposallar kumaş gibi çok rahat ben çok memnun kaldım hiç bi farkı yok penye çamaşırlardan nbb nin e.sütyenini bende hiç begenmedim :19:

youngmom disposal kilotu ben hepsiburadadan aldım ama mothercare,kipa ve jokerde varmış

sağol tatlım seninde yazdıklarınla kararımı verdımm 1 tane kısa kollu gecelık 1 tane askılı gecelık 1 tanede sabahlık yeterlıı olurr...birde pijama tamamdırr... doğuma yakında emzirme sütyeni alırımm kışa doğruda atlet olanlarındann... doğumdan sonra yani inşallah normal doğum olursa karnımı 1 hafta sarmayı düşünüyorumm ondan sonra lcw de yazlık ter emici korseli çıtçıtlı atletlerden gördümm onlardanda almayı düşünüyorum bakalımm... ama çoğu şeye karar verdım sayende sağoll
Canim, bir sey degil. Ben ilk dogumumda darmamistim karnimi. Ama bu kez kararliyim. saranlarin karni dumduz oluyormus. LCW'de bu tur korseli atletlerini oldugunu bilmiyordum. sanirim, ben LCW'ye pek dikkatli bakmiyorum.
bende sabahlığı gelen giden için aldım baya işime yaradı al bi tane bulunsun canım
ben kış oldugu için emzirme atletinden çok memnun kaldım üşümüyosun ama sen yaza doğum yapcan emzirme sütyeni rahat olur ama nbb ninkini hiç önermem göğüs cebi çok küçük rahat emzirilmiyo bide bu ortadan açılanlar varmış ben almadım ama onlar daha güzel diyolardı forumdaki arkadaşlar

Ortadan acilan sutyen marka adi biliyor musunuz arkadaslar? Ben de onlarin daha rahat oldugunu okudum. Hatta bebek icin, elleme duygusu-anneyi hissetme icin de onemliymis.

Ankara'da okudum ben ve çok severim orayı. keşke alışveriş bahanesiyle olsun gelebilsem ama çook zor şu hamilelik döneminde..yine de neler alıyosunuz diye topici takip ederim kızlar..Aldıklarınızı güle güle kullanın..
Ankara'da okudugunu bilmiyordum, canim. Topic'e her zaman bekleriz.:71:
dikkat ederimm sağoll

Ne olur ne olmaz sen yine de bir tane al. Ben de kizimda hic mama vermedim ama yine de biberonu ve de emzigi hazir tutmustum. Bazen sut hemen gelmiyor ve de doktorlar mamaya da baslatabiliyor. Insallah mama almak zorunda kalmazlar bebislerimiz.
[

Back