• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık 2011- Ankara Anneleri ve Adaylari Alisveris Paylasim Alani

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
saol tatlım cvp için.makro markete bakayım öyleyse.
Sincanda gimsadan molfixin 4-6 kglik 84 lük bezi 16 tlye aldım.bana uygun geldi fiyatı.bezler az çok bu fiyatlarda değilmi?şimdiden bez alıp koymak gerekir mi sizce?

gimsadan biz sabunlarımızıda almıstık dalinin 3 lü olanlarından baya uygun orda .

Canim, bir sey degil. Ben ilk dogumumda darmamistim karnimi. Ama bu kez kararliyim. saranlarin karni dumduz oluyormus. LCW'de bu tur korseli atletlerini oldugunu bilmiyordum. sanirim, ben LCW'ye pek dikkatli bakmiyorum.

Ortadan acilan sutyen marka adi biliyor musunuz arkadaslar? Ben de onlarin daha rahat oldugunu okudum. Hatta bebek icin, elleme duygusu-anneyi hissetme icin de onemliymis.

bende sarmayı düşünüyorum ama yazın sıcağında çok zahmetli olmaz mı? lcw dakiler ter emici korselerdenmiymiş, orda korse bulunduğunu hiç bilmiyordum.

Son düzenleme:
Evet aramızda az varmış :)
Bez konusunda hata yapmışım,3 paket biraz fazla oldu :)İnşallah huggise allerjisi olmaz :)
İnan çok faydalı oldu,buradan bi liste yaptım,hem eksiklerimi farkediyorum hem de nerelere bakmam gerektiğini öğreniyorum ;)
Senin kiz mi oglan mi? Ben de buradan ogrendiklerimle bir liste yapacagim.
olurmu bence erkek bebişler içinde cok cici seyler var sadece ılk aylar ıcın bıraz az ceşit ama olsun biraz büyünce cok güzel seyler var ben oğluşuma gömlekler kotlar aldım cok ciciiler
Ben gecen Cepa'daki LCW'ye gittim. Erkek bebisler(ben su anda yenidogan-ilk 3 ay bolumune bakiyorum) icin sadece 1 stand vardi. Ama kizlar icin bir suru. Sen hangi LCW magazalarindan bahsediyorsun?
Tarif etmeye çalışayım ama inşallah kafanı karıştırmam :)
Ulusta çıkrıkçılar yokuşundan(bu çeyizci, abiyecilerin olduğu sokağı kastediyorum, ismini yanlış biliyor olabilirim) yukarı doğru yürüyünce lcw nin tam karşısındaki sokağa, yani sola dönüyursun. O sokağın sonunda ya tam karşıda, ya da biraz yukarıda.
Tarif icin tesekkurler!
Arkadaşlar, ben de ilk hamileliğimde nbb nin emzirme sütyenini almıştım, hiç kullanamadım, acaip rahatsız bişey. Kullanamayınca bu sporcu sütyeni mi diyorlar, yarım atlet gibi olanlardan aldım, evde çok rahat oluyor kullanması. Dışarıdaysa emzirme sütyenleri zaten kullanılacak cinsten değil, bildiğiniz penye. En azından benim gördüklerimin hepsi böyle. Dışarıda normal süngerli olanlarını altından kaldırarak emziriyordum, çok zor olmuyor.
Bu sefer doğum çantama yarım atlet gibi olanlardan koydum. Alt için de disposal olanların değil de biraz sıkı tutacak, likralı cinsten olanların daha rahat olduğunu düşünüyorum. Gerçi disposal kullanmadım hiç ama bana çok gevşek duracak gibi geliyor. Kanamanın çok olduğu ilk zamanlar likralıların normalde mantara sebep olacak yapısı çok önemli değil çünkü zaten hasta bezi veya ped koyuyorsunuz. Çok kanama varken sık tutan iç çamaşırı daha güvende hissettiriyor, abartı sıkı olmaması kaydıyla.
Sporcu sutyeni iyi fikir. Rahat olur.

Ulus Özelcan'a gittim. Satıcı graco marka travel sistem bir bebek arabasını gösterip 950den 450ye düştüğünü söyledi ama hemen alırsak ertesi gün fiyatın tekrar 950ye çıkacağını söyledi. fiyat farkı çok olunca bir arkadaşımı arayıp internetten modeli söyleyerek fiyata baktırttım. arkadaşımın söylediği fiyat 430du... mağazanın internet sitesinde fiyatları var zaten. üzerine indirimde yapıyorlar ama fiyatlarını bilmediğiniz bir ürünü almayın.

youngmom disposal kilotu ben hepsiburadadan aldım ama mothercare,kipa ve jokerde varmış

Canim bilgi icin tesekkurler!

saol tatlım cvp için.makro markete bakayım öyleyse.
Sincanda gimsadan molfixin 4-6 kglik 84 lük bezi 16 tlye aldım.bana uygun geldi fiyatı.bezler az çok bu fiyatlarda değilmi?şimdiden bez alıp koymak gerekir mi sizce?
Ben simdiden bir suru bez almayi dusunmuyorum. Daha bebegin kac kilo olcagi belli degil. Bir de, bezi gidip marketten esimiz bile alabilir.

bende sarmayı düşünüyorum ama yazın sıcağında çok zahmetli olmaz mı? lcw dakiler ter emici korselerdenmiymiş, orda korse bulunduğunu hiç bilmiyordum.
Canim, cok uzun sure sarilmiyormus, bildigim kadariyla. Maximum 10 gun galiba. Bir de, yeni dogum yapinca annenin kendini sicak tutmasi lazim. Benim evim, yazin serin oluyor. Cok sikinti olacagini zannetmiyorum.
Canim link icin tesekkurler!
Cok sagolasin. Guzel bilgiler veriyorsun. Ellerine saglik!
Ulus Özelcan'a gittim. Satıcı graco marka travel sistem bir bebek arabasını gösterip 950den 450ye düştüğünü söyledi ama hemen alırsak ertesi gün fiyatın tekrar 950ye çıkacağını söyledi. fiyat farkı çok olunca bir arkadaşımı arayıp internetten modeli söyleyerek fiyata baktırttım. arkadaşımın söylediği fiyat 430du... mağazanın internet sitesinde fiyatları var zaten. üzerine indirimde yapıyorlar ama fiyatlarını bilmediğiniz bir ürünü almayın.
Aman Allahim! Arada neredeyse 2 kat fark var. Cok indirim yaptiklarini gostermek icin mi acaba bu?
Bana da ilk basta buyuk ihtimalle kiz demislerdi. Ama erkekmis.:emir_bebek:

canım tickerımda da yazdıgı gibi 2 aylık bugun 2.ay aşımızı vurunduk 4 tane :14:

canım bence biberon al çantanda bulunsun ne olcagı belli olmaz

canım disposalların bedenleri var ayrıca hastanede çok kolay oluyo evde kendi çamaşırlarını giyer yıkarsın zaten disposallar kumaş gibi çok rahat ben çok memnun kaldım hiç bi farkı yok penye çamaşırlardan nbb nin e.sütyenini bende hiç begenmedim :19:

youngmom disposal kilotu ben hepsiburadadan aldım ama mothercare,kipa ve jokerde varmış

Canim, bir sey degil. Ben ilk dogumumda darmamistim karnimi. Ama bu kez kararliyim. saranlarin karni dumduz oluyormus. LCW'de bu tur korseli atletlerini oldugunu bilmiyordum. sanirim, ben LCW'ye pek dikkatli bakmiyorum.

Ortadan acilan sutyen marka adi biliyor musunuz arkadaslar? Ben de onlarin daha rahat oldugunu okudum. Hatta bebek icin, elleme duygusu-anneyi hissetme icin de onemliymis.

bir tane biberon alıyım bulunsun umarım gerek kalmaz sütümüz bol olurr.:26:..bende önden açılan sütyen pek göremedim kocabeyoğlunda bulabiliriz orda bayagı camasırcı var... :65: lcw korsede ben gımsada gordum sanırım 20 tl lcw ınternet sıtesınden baktım yaklaşık 17 çok sıkı tutarmı onu bilemiyorum ama.. 1 hafta sardıktan sonra kullanılabilir die düşündümm..sıcaklarda sarmak daha iyi olmazmı bir yandan ter bir yandan kuşak daha çabuk etkisini gösterir.. ben sarmayan birkaç kişinin karnını gördümde :18::18:berbat görünüyordu hele sonradan bırazda kılo alınmışsa... 10 gün sıkıcaz dişimizi :66::66:

Karnınızı neyle saracaksınız?Tam göbeğin kısım mı sarılıyor?Ve sıkı mı sarmak gerekiyor?

Kızlar elinize sağlık, alışverişerimi burda yaptığınız öneriler doğrultusunda şekillendirecem.

Aklıma takılan birşey oldu, göbeğinizi nasıl ve neyle sarıyorsunuk? etkilimi bu yöntem, normal doğumda mı yapılıyor?

Kızlar elinize sağlık, alışverişerimi burda yaptığınız öneriler doğrultusunda şekillendirecem.

Aklıma takılan birşey oldu, göbeğinizi nasıl ve neyle sarıyorsunuk? etkilimi bu yöntem, normal doğumda mı yapılıyor?

Karnınızı neyle saracaksınız?Tam göbeğin kısım mı sarılıyor?Ve sıkı mı sarmak gerekiyor?

normal doğumda hemen sarılıyor daha kolay oluyor tabi ama sezeryandada saranlar var.. artık çarşaf gibi bişeyle sarcaz sıkı olcakkgöğüs altından kasıklara kadar herhalde... anneme sormam lazımm eskiden herkes sararmışş yüzde 90 da işe yarıyor

canım dogumun akşamında annem hemen saralaım dedi karnım sönmüş top gibiydi iiki sardırmışım hem sıcak tutuyo hem de karnım küçüldü biz bandajla sardık korsem vardı ama dikişlerden ancak 20 gün sonra falan giydim şimdi hafif bi göbek var o da oturunca çıkıyo
yalnız umarım normal isteyenler normal yapar ama hiç belli olmuyo bizim topik baya kalabalık ama normal yapan 5-6 kişi sezeryan korseleri farklı oluyo bence şimdi belirleyin dogumdan sonra almak daha mantıklı

youngmom ne demek canım yardımcı olabilyosam ne mutlu bana daha 2 ay önce bende :34:hamileydim

Bizim ilk alışverişimizi büyük ölçüde anneennesi ve dedesi yaptı onlarda İstanbulda oldukları için oradan aldılar. Biz küvet ve banyo malzemesini bir kaç kıyafetinide Armada'nın yakınındaki bebeğim mağazasından yaptık. Araba konusunda çok zorlandık hem hafif olacak, hem arabada az yer kaplayacak, hemde bebeğimiz için konforlu olacak derken çok araştırıp düşündük. Enson baby2to nun 5 kiloluk bir arabasında karar kıldık. Onuda acityden aldık. bebeğimiz ikibuçuk aylık koltuğu tam yattığı için kullanabiliyoruz brn çok memnunum. Almak isteyenler için model ismine bakıp söyleyebilirim. Ne diyim zor işler bunlar kolay gelsin.

Bebek askılarını nerden aldınız. Biz birkaç yere baktık ahşap bulamadık. Linenste var bir tek orada da çok pahalı tanesi 12 tl. eE son pilastik almak zorunda kaldık.

Benimki normaldi ama sarmadım hiçde kalmadı göbeğim çok şükür

normal doğumda hemen sarılıyor daha kolay oluyor tabi ama sezeryandada saranlar var.. artık çarşaf gibi bişeyle sarcaz sıkı olcakkgöğüs altından kasıklara kadar herhalde... anneme sormam lazımm eskiden herkes sararmışş yüzde 90 da işe yarıyor

canım dogumun akşamında annem hemen saralaım dedi karnım sönmüş top gibiydi iiki sardırmışım hem sıcak tutuyo hem de karnım küçüldü biz bandajla sardık korsem vardı ama dikişlerden ancak 20 gün sonra falan giydim şimdi hafif bi göbek var o da oturunca çıkıyo
yalnız umarım normal isteyenler normal yapar ama hiç belli olmuyo bizim topik baya kalabalık ama normal yapan 5-6 kişi sezeryan korseleri farklı oluyo bence şimdi belirleyin dogumdan sonra almak daha mantıklı

youngmom ne demek canım yardımcı olabilyosam ne mutlu bana daha 2 ay önce bende :34:hamileydim

Bir aksilik çıkmazsa normal doğum yapmayı çok istiyorum.Sezeryandan çok korkuyorum :( Eğer normal doğum yapabilirsem ilk günler bandajla ya da çarşafla sarıcam o zaman di mi?bi süre sonrada korse alıcam?yanıtlar için çok teşekkürler kızlar ;)

Kızlar bir de bişey sorcam,bebek odası için güneşlik diktiricem,bildiğiniz uygun fiyatlı bir perdeci var mı acaba?

kızlar harika bi konu konuşuyoruz gerçekten. artık mağaza mağaza gezmekten yoruldum inanın ki. ulustaki özelcan bebeden kraftın pusetiyle beraber bebek arabasına baktım ikisi beraber 430tl dedi. zıbınlarını çıtçıtlı badileri falan gimsadan c&a'dan, bide çayyolunda sosyete pazarında bi bebek standı war. organik zıbınlar falan çok çok ucuz ordan da aldım. pijama takımı aldım c&adan yine. bebek odası için özelcan bebede beğendim bi takım sitelerde de ama çok çeşit var. fiyatlar aynı siteler ve ulusta. eğer oda yapıcaksanız. bide buhar makinesi almak lazım mı sizce? arabada tavsiye ettiğiniz bi marka var mı? puset gerçekten gerekli mi? hani ana kucağı diyede geçiyo. e hadi cvplarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz ben ve oğluşum :) temmuz annesi olıcam allahım nasip ederse. hepimiz inş. bi nefeste kavuşuruz bebeklerimizee :)

kızlar harika bi konu konuşuyoruz gerçekten. artık mağaza mağaza gezmekten yoruldum inanın ki. ulustaki özelcan bebeden kraftın pusetiyle beraber bebek arabasına baktım ikisi beraber 430tl dedi. zıbınlarını çıtçıtlı badileri falan gimsadan c&a'dan, bide çayyolunda sosyete pazarında bi bebek standı war. organik zıbınlar falan çok çok ucuz ordan da aldım. pijama takımı aldım c&adan yine. bebek odası için özelcan bebede beğendim bi takım sitelerde de ama çok çeşit var. fiyatlar aynı siteler ve ulusta. eğer oda yapıcaksanız. bide buhar makinesi almak lazım mı sizce? arabada tavsiye ettiğiniz bi marka var mı? puset gerçekten gerekli mi? hani ana kucağı diyede geçiyo. e hadi cvplarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz ben ve oğluşum :) temmuz annesi olıcam allahım nasip ederse. hepimiz inş. bi nefeste kavuşuruz bebeklerimizee :)

Canım buhar makinesi sağlık için zararlıymış bizim var kullanmıyoruz. daha öncede yazdım biz bebek arabası çok araştırdık en ucuzundan en pahalısına kadar. kullananlar ağır bir araba tavsiye etmiyorlar. Biz en son baby 2 go nun proton isimli arabasını aldık hem çift yönlü hem tam kapanır tenteli hem koltuğt tam yatıyor hemde5 kilo civarında en hafifler arasında yanikesinlikle tavsiye ederim

Back