Doğuma Hazırlık 2011- Ankara Anneleri ve Adaylari Alisveris Paylasim Alani

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kızlar!
Yeni doğum yapmış birileri olarak göğüs kalkanı kullandınız mı ve öneriyor musunuz? Ben kızıma doğum yaptığımda göğüs kalkanı diye birşey yoktu. Silikon meme ucu kullanmıştım. Ama yine de çok acımıştı. Daha ilk geceden kanamaya başlamıştı. Bu sefer Avent'in göğüs kalkanını aldım.Gerçi nasıl kullanılacağını da bilmiyorum.

Canım, neredeyse doğuruyormuşsun. Ama bence doğumun çok yakın. Bir avazda inşallah! Bizleri haberdar et, lütfen!

Bu arada, başıma geleni bir bilsen! Sevgili doktorumuz, 19-25 Temmuz arası tatile çıkıyormuş. Yani benim 39-40. haftalarımda. Doğum yapma olasılığımın en yüksek olduğu zaman. SAT'a gore beklenen dogum tarihim 28 Temmuz.
Ben çok üzüldüm. Ben normal dogum yapmak istedigim icin herseyin zamaninda ve dogal bir sekilde seyretmesini istiyorum. 2 gecedir dusunmekten uyuyamadim. Cok uzgunum. Basima ne gelecek, bilemiyorum. Gerçekten tam bir hayal kırıklığı içersindeyim. Bu doktoruma Subat ayinda gecmemin bir nedeni de daha onceki doktorumun, doguma girmemesiydi. Ve ben bu doktoruma subat ayinda Temmuz sonu tatile gider misiniz diye sordugumda, Ramazan'da-Agustos'ta cikacagini soylemisti. Simdi kendimi yüz üstü, yari yolda birakilmış hissediyorum. Cok moralim bozuk. Kendisi bana ozel klinigindeki baska doktorlarin dogum yaptiracagini soyluyor. 6 aydan beri alıştığım bir doktordan sonra tanımadığım başka bir doktorla nasıl olacak? Diger doktorlarin o anda baska bir hastasi olursa ve benim dogumuma gelmezlerse?? Ben bu doktorlarla bir kez bile gorusmedim. Nasil olacak, bilemiyorum. Daha once hic konusmadigim insanlar bana dogum yaptiracak??Kafam cok karisik. Bundan sonra da baska hastane ve doktor bulamam ki. Ben ne yapayım şimdi? Çok çaresizim

canım çok üzüldüm senin adına
benim doktorum da 15-23 temmuz arası izinde ve benim de beklenen tarihim 19 temmuz..

ama burda olsa da, normal doğuma nöbetine denk gelmezse girmeyecekti zaten..
bana gitmeden 14'ünde suni sancıyla normal doğum teklif etti ama çok saçma geliyor bana
zaten burda epidural filan da yok, hoş bende normal doğum yapacak cesaret bi türlü gelmiyo ama

sanırım kayınvalidemin yanına samsuna gidicem
ya özel hastanede epidural normal denerim
yada doğumevinde direk sezeryan..

yada ben karar verene kadar, bi şekilde çıkacak oğlum ordan..

Valla, ikimizin kaderi de aynı Anlamıyorum ya! Hastaları böyle yarı yolda bırakıp gitmek ne kolay!
Ben 6 aydan beri özel kliniğine gidiyorum. doğuma 3 bin TL'ye yakın para vereceğim, gördüğüm muameleye bak!

Ben sana suni sancıyı tavsiye etmiyorum. Tamam suni sancıyla, sancı süresi kısalıyor, ama çok yorucu. Bırak herşey doğal seyrinde gelişsin. Bence Samsun seçeneğini mutlaka kullan. Mümkünse epidural normal doğum yap. Diğer topikte de okımuştum, çatın da müsaitmiş. Yaparsın sen; kendine güç aşıla, lütfen! Bu arada sana e-mail göndermiştim, aldın mı?

3bin lira da az para değilmiş canım. en azından ben benim doktorun doğuma girmeyeceğini (devlet hast. olduğu için) uzun zamandır biliyordum..
yani sinirlenmekte gerçekten haklısın ama belki böylesi hayırlıdır senin için..
Allah'ım hakkında hayırlısını versin canım..

Suni sancıyı, hele de doğum süreci hiç başlamamışsa ben de istemiyorum zaten canım
Büyük ihtimal ayın 10'undan sonra geçeriz samsuna, bakalım orda nelerle ve nasıl bir ortamla karşılaşıcam..
hakkımda hayırlısı artık..

Mailine gelince canım ben de şimdi gördüm, ben de bakmamışım uzun zamandır o adresime..
Burdan cevaplayayım bari:)
Ayağım tamamen iyileşmedi, sızlıyo, ağrıyo arada, hala topallıyorum ama yürüyorum yine de, hatta
1 haftadır filan normal doğumu kolaylaştırıyor diye akşamları özellikle yürüyüşe çıkıyoruz,
Doğumu yapabilirsem, ayağımdan bir röntgen çektircem inşallah canım
ciddi bişey çıkmaz umarım..

Bu arada hamilelikte toplam 15-16 kg aldım şimdiye kadar
hiç de az değil aslında..

Baya uzun yazdım yine..
İnşallah doktor konusunda en kısa zamanda bir çözüm yolu bulunur canım
Allah yardımcın olsun..

Canım doktoruna kızmakta haklısın o kadr süre düşünüp bir yere başlıyorsun ve seni yarı yolda bırakıyor. Ama doktorun bence senle ilgili bütün bilgileri diğer doktora veriştir. Birde yanlış hatırlamıyorsam senin bebeğinin kafası normalden önde gelişiyordu belkide bu doktor normal doğum konusunda diğerinden çok daha pozitif bakıyordur.Herşeyde vardır bir hayır. Kendini çok üzme bebeğin etkilenmesin

dün cukur ambar yesim magazasndan 1 tane gebe marka t-shirt aldım 19.90 a :) yeni sezon magazasında görüp cok begendigim yaklasık 49 tl gibi fiyatı olan bir tshirt my little ocean yazıyo önnünde.

Belki de benim için böylesi hayırlıdır. Bilemiyorum tabii..
Bence suni sancıyı sadece epıdural verirlerse kabul et. Çünkü epidural verildikten sonra acıyı hissetmiyorsun. O zaman suni sancı katlanılabilir olabilir. Umarım hepimizin dogumu katlanılır ve kolay olur. Aslında herşeyi Allah'a bırakıp dua etmek lazım. Doktor doğurtmuyor aslında, sen kendin doğuruyorsun. Ama yine de işin psikolojik tarafı bazen ağır basabiliyor. İnsan tanıdığı bir doktor olsun, o muayene etsin istiyor.

Bence Samsun işini de pek ertelemeyin. Ne olur ne olmaz! Yolda sancın tutabilir. Gerçi senin ilk doğumun. Daha yavaş ilerleyebilir. Sancın tutarsa da çok endişelenme.

Ayağına doğumdan sonra bir daha baktırırsın. Umarım önemli bir şey çıkmaz. Ya da bebişini görünce bütün ağrıların geçer.

Kilo konusuna da gelince çok almamışsın. Ben de ilk doğumumda 17 kilo almıştım.

Umarım ikimizin de doktor ve hastane sorununa çözüm bulunur. Allah hepimizin yardımcısı olsun!

İnşallah dediğin gibi olur. İnşallah bu işte de vardır bir hayır. Doğum bu, ne zaman olacağı belli olmadığı için insanda kaygı seviyesi yüksek oluyor.
Bu işin psikolojik tarafı da ağır basıyor tabii. Daha önce görüşmediğin bir doktorun, doğum anında seni muayene etmesi kolay değil. Bir de, en çok düşündüğüm şu. Benim doktor tatildeyeken, benim sancım tutsa, bir gece yarısı. Ben tanımadığım insana nasıl telefon açacağım? Daha önceki doğumumda nişanım saat 3'te gelmişti ve aramıştım doktorumu. Kafam çok karışık. Bugün öğleden sonra doktorumla randevum var. Ne diyecek bakalım? İçimden bir ses diyor ki, ağzına ne geliyorsa söyle. Çok kızdım! İnsan yarı yolda bırakılır mı? Ayrıca aylar önce sormuşum ben, "Temmuz sonu doğum yapacagım. Doğumda olacak mısınız? Tatile çıkar mısınız diye?". O da bana Ramazanda-Ağustos'ta çıkacağını söylemiş.

Aman! Kızlar! Kafanızı şişirdim. Kusura bakmayın! İçime size dökebiliyorum. Beni en iyi siz anlarsınız.

Valla ben kavgacı bi tip değilimdir ama ağzına geleni saymakta haklısın
çünkü baştan sormuşsun sen
ve sanırım tatil için bırakıyor seni, zaruri birşey için değil..

canım doğum yakın gözükmüyor galiba.dün kontrole gittim yine zekai tahire herşey normal görünüyor.hiç sancım bile yok.alttan muayene yapmadılar bu sefer.sancı yokken gerek yok dediler.önümüzdeki haftaya randevü verdiler.bekletecek bu bebiş galiba.linadaki doktor boynunda kordon var,bebeğin kafası çok büyük filan diye korkutmuştu beni.hiç birinde sorun yokmuş.bebeğim pazartesi 4 kiloydu benim.flside 76 çıktı.uzun boyluymuş benim kız:)annesi 1.60 ama şeker hastası olmadığım sürece 4,5 kiloya kadar normal doğurabilirmişim onu söylediler.bu devlet hastanesi iyi gibi geldi bana hiç değilse panik yaptırtmıyorlar.linadaki şükran doktor bu gidişle özelde benle doğum yaptırcam sana deyip duruyordu.gerek kalmadı.artık gitmiyorum oraya bıraktım yani.

senin durumun için çok üzüldüm gerçekten.doğum için birde o kadar ücret vereceksin.doktorunu istemekte çok haklısın.niye böyle yapmışki.konuş tekrardan.normal doğumda doktorlar pek bişi farketmiyo diyorlar.muayene sırasında diğer doktorları az çok görmüştüm ben linada.onlarda iyiydi sanki.bi kaç görüşmede ısınırsın inşallah onlara.bana biraz bizim doktorun egosu yüksek geldi.diğerleri daha mütavazi olabilirler..belki senin için daha iyilerdir.mine hanım veya üst kattaki diğer doktoru seç. şükran hanımla aynı kattaki doktor bana biraz soğuk geldi nedense.inşallah herşeyin hayırlısı olur senin için.nişan gelmesi konusunda benim nişanım salı günü öğlen geldi.doktora söyledim önemi yok dedi.sancı daha önemli dedi.bebeğin hareketini kontrol et,sancına bak öyle gel dedi.1 veya 2 hafta sonra bile oluyormuş doğum nişandan sonra.bende tık yok.45. haftada anca doğururum bu gidişle.bizim kız çıkınca dişleri filan çıkmış olur heralde.

canım hepimizin dertleri benzer ve aynı ruh halinde olduğumuzdan dolayı burada birbirimizi daha kolay anlayıp rahatlıyoruz.
İnşallah senin bıdık zamanında gelirde seni üzmez canım...
senin ilk doğumda kasılmalar ne zaman başlamıştı? ve başladıktan ne kadar süre sonra doğum yaptın? benim karnım çok sert

Bu arada, başıma geleni bir bilsen! Sevgili doktorumuz, 19-25 Temmuz arası tatile çıkıyormuş. Yani benim 39-40. haftalarımda. Doğum yapma olasılığımın en yüksek olduğu zaman. SAT'a gore beklenen dogum tarihim 28 Temmuz.
Ben çok üzüldüm. Ben normal dogum yapmak istedigim icin herseyin zamaninda ve dogal bir sekilde seyretmesini istiyorum. 2 gecedir dusunmekten uyuyamadim. . Bu doktoruma Subat ayinda gecmemin bir nedeni de daha onceki doktorumun, doguma girmemesiydi. Ve ben bu doktoruma subat ayinda Temmuz sonu tatile gider misiniz diye sordugumda, Ramazan'da-Agustos'ta cikacagini soylemisti. Simdi kendimi yüz üstü, yari yolda birakilmış hissediyorum. Kendisi bana ozel klinigindeki baska doktorlarin dogum yaptiracagini soyluyor. 6 aydan beri alıştığım bir doktordan sonra tanımadığım başka bir doktorla nasıl olacak? Diger doktorlarin o anda baska bir hastasi olursa ve benim dogumuma gelmezlerse?? Ben bu doktorlarla bir kez bile gorusmedim. Nasil olacak, bilemiyorum. Daha once hic konusmadigim insanlar bana dogum yaptiracak??Kafam cok karisik. Bundan sonra da baska hastane ve doktor bulamam ki. Ben ne yapayım şimdi? Çok çaresizim

Canım anlattıklarını okudum üzüldüm,gönlünü ferah tut,benimde doğumum eylül başında yani bayrama denk geliyor,erken doğum riskimde var,genelde yatıyorum,doktorum şukran hanım,19 temmuzda izne ayrılıp 1 ağustosta başlayacakmış,bende o tarihlerde yada bebek erken gelirse o tarihlerde olurmu bilemiyorum ama bu randevumu orda olmayacağı için sema hanımdan aldım.umarım senin içinde herşey yolunda gider..

Bence hepsinede güvenmek zorundayız,sema hanım içinde çok iyi şeyler duydum ben,bence sema ve mine hanımda şükran hanım kadar iyidir diye düşünüp öyle bi durum olursa yani şükran hanım omazsa diye gönlümü ferah tutuyorum ben,benimde doğumum bayram gibi olcak sanırım,erken doğum riskimde var biraz,tam çetrefilli zamanlar ve ilk doğumum,umarım şükran hanım doğumuma giricek,ilk doğumum olduğu için çok paniğim,seni anlıyorum panik olman ve üzülmen normal ama stres yaparak kendini ve bebeğini de üzme,sanırım senin 2.doğumun,biraz daha tecrübelisin,amacım sana moral vermek,lütfen stres yapıp üzülme,umarım senin için herşey yolunda gider...

youngmum 'un da doktoru Şükran hanım.benim de:) ben artık bıraktım linayı.Sema hanımdan randevü almakta iyi etmişsin.mine hanımda iyiymiş öyle diyorlar.

canım doktorunun şükran hanım olduğunu öğrendiğimden beri söylemek istiyormum ama moralini bozmak istemedim. belki görmüşsündür bende bundan 1-1.5 sene önce linaya şükran hanıma muayene oldum o zaman maltepedeydi yerleri neyse ilk izlenimim fena değildi ama bi sonraki gidişinde beni,söylediklerini kısacası hakkımdaki her şeyi unutmuştu ki arada çok kısa bi zaman vardı. demekki doğru dürüst not da almadı. ben işkillendim tabi netten baya araştırdım ve hakkında bi çok şikayet okudum. son ana kadar muayene edip doğuma girmediğinden tut normal doğumu beceremediğine kadarve anında bıraktım hatta bi tana bey eşinin yaşadıklarını yazmış direk okuyunca vazgeçtim zaten. bence hastasını yarı yolda bırakan bir doktora asla güvenilmez. mantıklı olan izin tarihini önceden ayarlayıp seni de en başından bilgilendirmesiydi. yada acil bir durum oluştuysa yine seni ve diğer hastalarını arayıp durumu açıklamasıydı. hiç üzülme bence sonuçta bebeğinde sende sağlıklısınız. bebeğini kim olsa doğurtur ha son bişey bunuda arkadaşlarımdan duymuştum normal doğuma pek yanaşmıyomuş
asla o doktoru karalamak gibi bir niyetim yok ama insanları üzmeye,parasını alıp hizmet vermemeye hakkı olmadığını düşünüyorum

şükran çakmak - yaşattığı mağduriyet

http://www.kadinlarkulubu.com/archive/t-382019.html

2079000 dan benim doktorumu arasan geri cevireceğini zannetmiyorum durumu anlatır rica edersin ve ya direk git yeri balgatta akropol hastanesi sayıştayın arkasında. çok çaresizsen gider konuşursun hem sana moral de verir telefonuna ulaşman zor olabilir dur sana cebini de vereyim 05326127273 doğum ücreti 1.500 gibi olması lazımdı. üzme kendini bu kadar canım yaa (

canım ben kalkan malkan kullanmadım..başlarda çok zorlandım yara bere içindeydi meme uçlarım su toplamıştı.çünkü ben 1 hafta bebeişim yoğun bakımda olduğundan emziremedim sütüm gelmedi makineyle kuru kuru çekmekten mahvoldu göğüslerim hep kan geliyodu.şimdi iyileşti ama.biraz sabret napalım hangi bi dönemi kolay ki bu anneliğin...

şükran hanıma gelince ,ona bende gittim ve memnun kalmadım.ben aşılama yaptırmak için gitmiştim çok canım cicim aşkım falan dio neyse rahatsız oldum ama asıl gıcık olduğum nabza göre şerbet veriyo gibi geldi bana mesela bi kararını beğenmeyince hemen kıvırıyo yok şaka yaptım zaten falan demişti güven vermemişti bırkmıştm...boşver her şerde bi hayır vardır belki sana daha iyi bi doktor denk gelcek allaha tevekkül et..

Valla ben kavgacı bi tip değilimdir ama ağzına geleni saymakta haklısın
çünkü baştan sormuşsun sen
ve sanırım tatil için bırakıyor seni, zaruri birşey için değil..

Ben de, kavgacı bir tip olmadığım için, bugün doktorun odasında ağzıma geleni söyleyemedim. Sadece ağlayabildim. Eşim konuştu benim yerine. O da sakindi. Doktor da, ekipten birisinin doğuma gireceğini söyleyerek rahatlatmaya çalıştı. Ama nafile...Yine de yarı yolda bırakılmış hissediyorum.

Senin kız bekleyecek galiba. Annesinin karnında rahatı iyi. Benim oğluşun da iyi. NST'de sancı çıkmıyor.
Benim bebeğin de kafası da çok büyük diye korkutulmuştum ya, değerler normale dönmeye başladı. Senin bebişte de bir sorun olmamasına sevindim. Bence bu irilik meselelerinde 2. bir doktorun daha görüşün almak lazım. Devlet hastanesini de beğenmene sevindim. Panik yaptırmamaları çok güzel. Benim şu yaşadıklarıma baksana. 3-4 hafta önce makrosefali (baş büyüklüğü) teşhisi kondu, sezaryan olabilirsin dendi. Şimdi yeniden normal doğum deniliyor. Doktorum tatile gidiyor. Ve benim 3 haftam kaldı. Doktorum daha belli değil.

Bugün doktorla konuştum. Ekipten birisinin doğum yaptıracağını söylüyor. Benim karar verip bir doktor seçmem lazım. Ama çok iyi tanımıyorum doktorları. Sadece Mine Hanım'la doğum yapan bir arkadaşım var. Bir de, bugün bir arkadaşımla konuştum. Onun bir akrabası Mine Hanım'la doğum yapmış. Memnun kalmış. Benim birkaç görüşmeye de fırsatım kalmayacak galiba. Diğer doktorla bir kez falan görüşüp doğum yapacağım.

Bu arada, nişanın gelip sancının olmaması da ilginç. İnşallah en güzel zamanda sağlıklı bir şekilde kurtulursun!

Hepimiz aynı paydadayız. Aynı duygu dalgalarında..

Artık doktor falan düşünmek istemiyorum. Dualarım hayırlı zamanda, sağlıklı bir şekide bebişimin ve benim kurtulmam.

Benim ilk doğumumda gece 3 gibi nişanım geldi. 40+0'daydık. Bir gün öncesinde öğlen biraz sancım vardı. Gece de yatmadan önce pek keyfim yoktu. Nİşan geldi ama sancı yoktu. Sabah 7-7:30 gibi, sancı olmadığı için suni sancı verildi. Kızım da öğlen 1:15 gibi doğdu.

Canım, senin doğumuna daha varmış. İnşallah erken gelmez bebişin. Erken doğumu riski neden kaynaklanıyor?
Ben de Sema Hanım ve Mine Hanım arasında karar vermek zorundayım. Hangisini tercih etsem acaba? Sema hanım'la doğum yapmış bir tanıdığım yok. Ama hakkındak yazılan internetteki yorumlar iyi..Gerçi doktor bir de Güzin Hanım'ı tavsiye etti. Onu hiç tanımıyorum. İnternette hakkında bir yorum da yok.

Evet! Benim 2. doğumum, ama ilk doğumumu devlet hastanesinde, daha ilkel koşullarda yapmıştım ben. Benim için travmatik bir deneyimdi. Şimdi ise iyi bir hastanede, iyi bir doktorla güzel ve rahat bir doğum olsun istiyorum. O yüzden de parayı da gözden çıkardım. Ama işler böyle olunca, kendimi güvende hissedemiyorum. Haklısın, panik ve stres yapmamam lazım. Bunların bana hiçbir faydası yok. İnşallah hakkımda hayırlsı olur!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…