kızlar merabalar...7 haziran 2011 saat 22.40 da bebişin dünyaya geldi..uzun zamandır yazamadım buaraya bugün bi bakayım dedim..nabersiniz...valla doğum sonrası baya zormuş yorgunluk falan yeni yeni geliyorum kendime...emzirme sütyeni atleti falan demişsiniz valla ben çok kullanıyorum çok rahat atlt de sütyen de almıştım..anıl marka emzirme atltinden çok memnun kaldım göğüs çıkan pencereyi birazcık makas yardımıyla genişlettim daha da rahat oldu.tavsiye ederim.bi de bebefoxun krovaze modeli valla memnun kaldım..deneyin..kızlar yaz günü olduğundan bi de lohusalık hali acayip terleniyo..sık pijama falan değişiyo..ucuzundan önden düğmelisinden 4 5 tane bile pijama alabilirsiniz..evde önden düğmeli varsa tabi onları kullanın..daha da yazarım da bebiş durmuyo:)
Kızlar!benim doktorum kesinlikle sütyen kullanma,sütün için dedi.geçen muayeneye giderken takmıştım,dışarı çıkıyorum diye,o zaman bile niye taktın dedi.Genelde kullanmamaya çalışyorum.emzirme atleti almamıştım ama alsam iyi olurmuş.Ama kesinlikle bir tane yetmez.Askısını indirebileceğim atletler kullanıyorum,onlarda oluyor ama lohusalıkta çok ter atılıyor,sürekli değiştirmek gerekiyor.
Bu arada ben hastanede gecelik kullandım,evimiz yaz olmasına rağmen çok serin,gecelikle bacalarım üşüyor,hep pijama giyiyorum.Önden düğmeliler yetmiyor,onu da sık değiştirmek gerekiyor çünkü,o yüzden düğmesizde giyiyorum,yukarı kaldırıp kullanıyorum.
Pişik için sebamed kullanıyoruz.İlk iki gün pişik oldu ama sebamed hemen geçirdi.
Bu arada iki günde göğsüm çok feci yara oldu.Hastanede lansinoh krem verdiler,çok iyi geldi,evde de hala kullanıyorum.O kremi doğumdan birkaç gün önce kullanmaya başlamak gerekiyormuş yara olmaması için.Yara olursa emzirmek neredeyse imkansızlaşyor,o zamanda göğüs aparatı öneririm.Benim göğüslerim bu kisi sayesinde düzeldi.
Özel hastanede doğum yaparsanız hasta bezine gerek yok,gazlı bezli özel bi ped veriyolar,siz bir paket uzun ped götürseniz yeterli.
Şampuan,krem ve vucut şampuanı olarak babe kullanıyoruz.Eczanelerde bile çok zor bulunuyor ve biraz pahalı ama memnunuz.Yine de zaman zaman daha ucuz birşey alsam noolurdu acaba diye düşünmüyor değilim.
Bez olarak huggies in organik pamuklusunu almıştım,gayet iyi.
Doğumuna az kalmış olanlar yaz bebeği çok fazla uzun kollu şeyler gerekmez diye düşünmesinler,bebekler zor ısınıyor,hele benim gibi eviniz serinse uzun kollu penyeler ve patikli altlar çok lazım.İnanmazsınız ben patik bile giydiriyorum üşütmesin diye.
Ha sezeryan olacak olanlar yüksek bel külotlardan mutlaka alın.Normal çamaşırlar dikiş yerine denk geliyor ve ilk günlerde giyilemiyor.
Aklıma geldikçe yazmaya devam edeceğim.herkese sevgiler...
Yeni doğum yapmış birileri olarak göğüs kalkanı kullandınız mı ve öneriyor musunuz? Ben kızıma doğum yaptığımda göğüs kalkanı diye birşey yoktu. Silikon meme ucu kullanmıştım. Ama yine de çok acımıştı. Daha ilk geceden kanamaya başlamıştı. Bu sefer Avent'in göğüs kalkanını aldım.Gerçi nasıl kullanılacağını da bilmiyorum.