2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın teyzoşlar:)
anca uyandık...keyif modundayız kuzumlaaaaaa...
kahvaltı öncesi bakıyımm dedim ama ...ortalık çok sessiz???
herkese ii pazarlar...görüşürüz ilerleyen saatlerde;)

günaydın güzel anneler ve tatlı bebişler habire yatakta döndüm durdum uyuyamayınca kalkayım dedim geçmişi okudum venüscüm çok geçmiş olsun canım aynı şikayetler bendede var şu anda çok korktum salı kontrolüm var bakalım doktor ne dicek gece boyu uyuyamadım bel ağrısından ayaklarımı bile oynatamıyorum dün çok iş yaptım misafir gelcekti akşam diye ama gece boyu ağrı çektim bu arada topik çok sessiz 2 günde sadece 7 sayfa yazılmış noldu güzel anneler artık dahada ağırlaşmaya başladık yazacak halimiz kalmıyo sanırım:1:

kızlar benim çok can yakıcı bi sorunum var.. diş eti intihabı yaşıyorum :43: ve canım çok yanıyor.. ağrısı resmen başıma geçti, ağzımı açıp konuşmaya bile korkuyorum ve sanırım şişmeye başladı :59: ben şimdi napcam ya :(( yarın pazar dişçiye gidemem pazar günleri çalışmyo doktorumu arasam bana ne diyebilirki.. sanırım ağrının geçmesini beklicem ama bu ağrı bebeğime zarar verirmiki acaba ?? yani şu anda benim çoook canım yanıyor oda bunları hissediyormudur ki :43:

canım diş ağrın varmış geçmiş olsun şimdi nasılsın benimde diş etlerim şişti ama şimdilik dayanıyorum inşallah dahada çok sorun çıkmaz

Arkadaşlar dün havuzlu hana gittik..biraz fikir edinmek için...ben minik kova ve maşrapa aldım..şu dediğiniz mermerşahinmi? şahinmermer mi:9: O bezden aldım...birde hastane çıkışı aldım..bi ara fotosunu eklerim..birde gidenler biliyordur ama aklınızda bulunsun...50 bitmiş bebek şekeri..kapı süsü...tülü..yakı yastığı....sepeti..hoşgeldin bebek yazsı kampanyalı 100 tl di....çok inceleyemedik ama güzeldi...biz vaktimiz olmadoığı için geç gittik...fazla gezemeden kapandı han...:50:

selam anneler nasılsınız? Battanıyelerle ılgılı bır sorum olacaktı. Nette battanıyelere bakıyordumda. Bebek battanıyelerınde cesıtlı boyutlar var.
Hangı boyutlarından almalıyız. En az 1 sene kullanabılmesı ıcın.???
Bırde hangılerınden onerırsınız. Mesela ben 2 kadıfe-3,4 penye bırde şu fermuarlı kundak seklıne giren battanıyelerden dusunuyorum. Yeterlımıdır sızce? Arabada dısarda falan bu fermuarlı battanıyeler kullanıslı olur dıye dusundum ama doğrumudur?

Iyi geceler kızlar. Bu soruyu tecrubelı anneler topikine sordum ama belkı sızdende bır yorum alabılırım dedım.

pembelik katıp bozma diyosun yani evet mantıklı cnm haklısın..bide uyku seti dantelli krem rengi saten bi kumaş çok güzel ama kullanışlımıdır bilmiyorum o aklıma takılıyo şimdi,değişiklik olur dedi adam ama krem rengide çok şık duruyo acaba bebek nasıl kullanır bilmiyorum...

Cnm battaniye boyutunu bilmiyorum ama penye battaniye çok kullanılıyo diyolar hbrin olsun
hastane çıkışlarındada bi battaniye var onuda hesaba kat cnmö
ayrıca kundak battaniye bende istiyorum ama nereden alacam bilmiyorum netten almak istemiyorum nerede satılır bi bilgin varmı?

bugün kadıköyde sevi bebe mağazası keşfettik biz ve sevi bebenin yanılmıyorsam 7li veya 10lu setlerinden birine baktık...kundak battaniye vardı içinde çok şekeydiiiiiiiiii...
Bu akşam topic sessiz baya...biz de tv karşısındayız...uyku moduna geçeriz birazdan...herkese ii gecelerrrrrrr:3:

arkadaşlr bu kundak battaniyeler şeker çok hoş duruyor ama bizim bebekler yaz bebeği olduğu için fazla kullanamayız diye düğşünüyorum...havalar soğuyuncaya kadarda bebişlerimiz büyür....kaç aylığa kadar kullanılıyor sordunuzmu hiç?

$ST18907BR[1].gif

arkadaşlar şimdide bu yatağa kafayı taktım:9: Yatak odanıza koymanız için yada bi yere giderken götürmek için çok rahat duruyor..yakından inceledim çok hoşuma gitti..fikri olan varsa yorumlarınızı bekliyorum...müzikli titreşimli ışıklı...ayrıca sallanma aparatıda var...0-6 ay diye geçiyor ama en alta inince 1 yaşa kadar yatabilirmiş...zaten bana en çokta ilk aylar gerekli...ilerde oyuncaklarını koyabilirsiniz..81e 45 cm...heryere sığar...

canım bu kundak battanıyenın ıkı çeşidi var anladığım kadarıyla. biri normal battanıye gorunumunde ama kenarlarında fermuarı var, birininde resmen kundak gibi şekli. arama sayfasına, fermuarlı battaniye ve kundak battaniye yazarsan ıkısının resmide cıkar sanırım. ben bu fermuarlı olandan pazarda gördüm tesaduf, fiyatı 26 tl idi ve kumaşı cok hoştu, bazılarının içinde patik ve şapkasıda cıkıyor takım olarak:) dısarı cıktığınızda cıcı olur. zaten dısarısı ıcın astronotumuz var ama yınede battanıyeye sarmak ıyımı bılemedım.tabı tecrubemız yokkı :)
penye battanıye bende epey almayı dusunuyorum aslında. herşey için kullanılabilecek bişey. aslında bakın aklıma ne geldi. bende çoookkk büyük bir pike var. iki kat. kaliteli bir malzeme. acaba onu terzıye gotursemde kestirsemmi. en az 6 tane battaniye cıkar ondan. onuda herşeye kullanırım. alt açmasına falanda kullanırım. ya kızlar boyle şeyleride değerlendirmek gerekir gibi geliyor bana.birde şimdi aklıma geldi. hani şu metreyle satılan polar battanıyeler varya ince olanlar. ondanda ıkı metre alsak dahamı ucuza gelir acaba, kestirsek iki battanıye cıkar. durun ben onunda bı fiyatını sorayım :)

Polar isitiyor aslinda kullanisli ama bebegin cildine direk degmemesi gerekiyormus. Bence pikeyi kestirebilursin, onemli olan kumasinin kaliteli olmasi.

Arkadasim parca renkli kumaslar aldi, kucuk kare kare kesti hepsini,yorgan kilifini kendisi dikmeye niyetlndi ama son halini goremedim...

Eki Görüntüle 187754

arkadaşlar şimdide bu yatağa kafayı taktım:9: Yatak odanıza koymanız için yada bi yere giderken götürmek için çok rahat duruyor..yakından inceledim çok hoşuma gitti..fikri olan varsa yorumlarınızı bekliyorum...müzikli titreşimli ışıklı...ayrıca sallanma aparatıda var...0-6 ay diye geçiyor ama en alta inince 1 yaşa kadar yatabilirmiş...zaten bana en çokta ilk aylar gerekli...ilerde oyuncaklarını koyabilirsiniz..81e 45 cm...heryere sığar...

cnm sana sadece ilk aylar gerekiosa eğer ölçüleri açısından çok uygun bence... bütün özellikleri de var yeterde artar bilee :)) fiyatı da uygunsa hiç kaçırma bence anlattığına göre senin beklentilerini karşılıo... hadi şimdiden güle güle kullanın :)))))

cnm sana sadece ilk aylar gerekiosa eğer ölçüleri açısından çok uygun bence... Bütün özellikleri de var yeterde artar bilee :)) fiyatı da uygunsa hiç kaçırma bence anlattığına göre senin beklentilerini karşılıo... Hadi şimdiden güle güle kullanın :)))))

teşekkür ederim canım..hemen karar vermek istemiyorum ama şimdilik hoşuma gitti..ayrıca kendi odası olcak ama alcağım yatak sallanan olmıycak bu pratik ve kendi odam için düşünüyorum..sürekli değil ama gerekirse bunu kullancam...fiyatıda 120-140 arası...

merhaba kızlar eski günleri yad edim dedim bende bir zamanlar sizinle birlikte hamile oldugumu ögrenmiştim ama kanpıhtılaşması yüzünden kaybettim melegimi 2.5 aylıkken.şimdi kalsaydı sizlerinkilerle aynı ay olacaktı 10 agustosta kucagıma alacaktım kuzucugumu :58:
sizin hazırlıklar başlamış bu arada bizde yeniden bebek çalışmalarına başladık insaallah çok aratmadan rabbim verir.

Eki Görüntüle 187754

kırmızı olanı çok begendimm canım.

ben 14.haftada boyattım dr umuz zaten kokunun zararlı oldugunu bıtkısellerdede koku olmadıgı ıcın sorun olmadıgını soyledı...doguma kadar yıne boyanır coook beyazım var benım :59:
mesela dıs tedavısıd olmaz derler bana dolgu yapıldı hatta dun 20lık dısım cekıldı
Umarim amalgam dolgu tapilmamistir, cunku agzimizda olmasi bile bebege yanlis hatirlamiyorsam her gun azar azar civa gecmesine neden oluyor, dogrusu hamile kalmadan amalgam dolgulari beyaz( adini unuttum) dolguya cevirmekmis, ama hamilelik esnasinda yapilmasi bebege daha cok civa gecmesine neden oluyormus.

Bende malesef amalgam dolgu var, keske daha once biliyor olsaydim. Amalgam daha uzun dayaniyor ama simdi olsa digerini tercih ederdim.

Eki Görüntüle 187754

Aslinda fiyati uygunsa alinabilir hatta seyahatlerde de kullanabilirsin. Hemde muzikliymis ve gerektigibde sallanabiliyor. Hicbir zarari oldugunu okumadim, bilmiyorum ama nedense surekli kullandigi yataginin park yatak olmasi iyi olmazmis gibi geliyor:( aslinda boyle dusunmem icin hicbir gecerli nedenim yok:( babybjörn un vardi canta gibi olan bir yatagi ve cok hafif... Ama fiyati coook yuksek:(

Eki Görüntüle 187754

ben çok beğendim ne kadar fiyatları bende düşünebilirim:66:

bugün kadıköyde sevi bebe mağazası keşfettik biz ve sevi bebenin yanılmıyorsam 7li veya 10lu setlerinden birine baktık...kundak battaniye vardı içinde çok şekeydiiiiiiiiii...
bu akşam topic sessiz baya...biz de TV karşısındayız...uyku moduna geçeriz birazdan...herkese ii gecelerrrrrrr:3:
ayy bende görmüştüm sevi bebe tabelası biyerde ama nerdeydi yaa unuttumm şimdi...
o kundak battaniye takımmıydı cnm tek satılmıyomuydu?
içindeki o uyku setini bebek nasıl kullanır ben, açıkçası, bilmiyorum ama şunu söyleyim, benim burda doğum yapan bir tanıdık var bana kesin yedek bir nevresim takımı almak zorunda kalıyorsun dedi. çünkü ne kadar altına o tek kullanılmalık bezlerden koysanda nevresim yinede pisleniyormuş. olmazsa o uyku setinin başlıklarına uygun dantelsiz bir nevresim alırsın (onları zaten uygun fiyata bulabiliyorsun), dantelliyide mesela mevlüt zamanlarında falan kullanırsın, yada ilerdeki aylarda. ben öyle yapmaya düşünüyorum. geçenlerde bile bu satış sayfalarında 45 liraya çok güzel bebek nevrisimi görmüştüm. hem krem rengindeydi, hem üzerinde kahveringimsi bir ayıcık vardı, sadece uyku setin başlıklarını çıkartmayacam ama iç nevresimi değiştirip duracam. böyle bebek de dantelden rahatsız olmaz.
mobilya konusunda ise, bu mobilyanın bu rengi çok hoş gelmişti, herşeyi pembe yapmak sanki br sürü sonra yorar gibi. hem oda süsü falanda ister istemez pembe oluyor. olmazsa ilerde erkek çocuk doğduğunda bile aynı odada da yatırabilirsin. bende hep o tarz mobilyalardan hoşlanıyorum, ondan ilk gördüğümde seninki ondan hoşuma gitti.

uyku tulumlu olan battaniyeler her bebek mağazısında oluyor. fiyatları zaten 25-40 civarıydı, hem tipleri çok komikti. hele alışveriş forumlarda kesin oluyordur. burdakinde vardı
tabi yaa kullanılmaz görünüş içimdir zaten biz bile saten nevresimlerde rahat yatamazken bebişime o eziyeti çektirmem
temiz uyku seti olarak kullanırız dediğin gibi mevltlerde misafir gelmelerinde
demek ayrica bitane almam gerekecek nevresin takımı bi incelemelerine başlasam iyi olacak:1:
mobilyaya pembe attırmamaya karar verdim cnm
ben hani uyku seti ve cibinliği pembe olur diye düşünüyodum ama bu gidişle onlarda krem olacak
bebek odasında morlu bi köşe koltuğum var pembe ne yapabilirim odada onu düşünüyorum tül diktirecem ama sadece tülmü pembe olacak
duvar kağıdı bakacam bakalım belki orada renkte kararım değişir..
ayy zor ve tatlı işlermiş bunlar yaa
canım bu kundak battanıyenın ıkı çeşidi var anladığım kadarıyla. biri normal battanıye gorunumunde ama kenarlarında fermuarı var, birininde resmen kundak gibi şekli. arama sayfasına, fermuarlı battaniye ve kundak battaniye yazarsan ıkısının resmide cıkar sanırım. ben bu fermuarlı olandan pazarda gördüm tesaduf, fiyatı 26 tl idi ve kumaşı cok hoştu, bazılarının içinde patik ve şapkasıda cıkıyor takım olarak:) dısarı cıktığınızda cıcı olur. zaten dısarısı ıcın astronotumuz var ama yınede battanıyeye sarmak ıyımı bılemedım.tabı tecrubemız yokkı :)
penye battanıye bende epey almayı dusunuyorum aslında. herşey için kullanılabilecek bişey. aslında bakın aklıma ne geldi. bende çoookkk büyük bir pike var. iki kat. kaliteli bir malzeme. acaba onu terzıye gotursemde kestirsemmi. en az 6 tane battaniye cıkar ondan. onuda herşeye kullanırım. alt açmasına falanda kullanırım. ya kızlar boyle şeyleride değerlendirmek gerekir gibi geliyor bana.birde şimdi aklıma geldi. hani şu metreyle satılan polar battanıyeler varya ince olanlar. ondanda ıkı metre alsak dahamı ucuza gelir acaba, kestirsek iki battanıye cıkar. durun ben onunda bı fiyatını sorayım :)
cnm 6 tanede çook olur o kadarda değil hastane çıkışlarındada bulunuyo zaten penye battaniye hbrin olsun..
ama şöyle olur çoook büyük diyosun ya kendi yatak odana kestir yatağının boyutunda geri kalanındanda 1 2bebiş için çıkarsa diktirirsin
ama 6 çook fazla bide hepsi aynı renk desen sıkıcı olur...
polar battaniyede mantıklı olabilir aslında
Arkadaşlar dün havuzlu hana gittik..biraz fikir edinmek için...ben minik kova ve maşrapa aldım..şu dediğiniz mermerşahinmi? şahinmermer mi:9: O bezden aldım...birde hastane çıkışı aldım..bi ara fotosunu eklerim..birde gidenler biliyordur ama aklınızda bulunsun...50 bitmiş bebek şekeri..kapı süsü...tülü..yakı yastığı....sepeti..hoşgeldin bebek yazsı kampanyalı 100 tl di....çok inceleyemedik ama güzeldi...biz vaktimiz olmadoığı için geç gittik...fazla gezemeden kapandı han...:50:
aldıklarını güle güle kullan cnm...
arkadaşlr bu kundak battaniyeler şeker çok hoş duruyor ama bizim bebekler yaz bebeği olduğu için fazla kullanamayız diye düğşünüyorum...havalar soğuyuncaya kadarda bebişlerimiz büyür....kaç aylığa kadar kullanılıyor sordunuzmu hiç?

ayy çok doğru dedin yaa benimde aklıma geldi bu ama battaniyenin şekerliğini görnce aklım başımdan gitti unuttum..acaba kullanılırmı ki

aslinda fiyati uygunsa alinabilir hatta seyahatlerde de kullanabilirsin. Hemde muzikliymis ve gerektigibde sallanabiliyor. Hicbir zarari oldugunu okumadim, bilmiyorum ama nedense surekli kullandigi yataginin park yatak olmasi iyi olmazmis gibi geliyor:( aslinda boyle dusunmem icin hicbir gecerli nedenim yok:( babybjörn un vardi canta gibi olan bir yatagi ve cok hafif... Ama fiyati coook yuksek:(

canım nedense ben de hep park yatağa karşıydım ama ben bu yatağı 2. Yatak olarak alcam..kısa bi süre odamda kullanmak için..eşimin ve benim ailemin yanına gitiğimizde ..ayrıca bebek odasında bir tane kanape var açılınca 2 kişilk yatak oluyor misafir için almıştık..misafir geldiğinde yanımıza alıcaz bebeği mecburen...ve almayı düşündüğümüz diğer yatak sallanmıyor oyüzden birazda..mecbur kalıpta salmmak gerekişrse....

Back
X