Artik cok fazla kalamiyorum forumda

ama genel olarak hep guzel haberler okuyorum bugunlerde seviniyorum haliyle :) My_little_sun_shine sanirim detaylin var bugun bol sans...
günaaaaydın annecikler herkesler iyidir umarım biz iyiyiz :)) sabah tnt de yankı yazgan çocukların gelişim aşam baalarından bahsediyordu bebeklerimiz büyümeye başladığın ona birini sorarsak mesela baba nerde ? dediğimizde gözüyle parmagıyla eliyle göstermeliymiş çünkü küçükte olsa iletişim kuran varlıklar olduğumuzu unutmamalıymızşız sadece anne sütü beslenme kilosu na değil bu tarz iletişim kurma yeteneklerinide takip etmeliymişiz tabii bu konu oldukça ayrıntılı bi kitap okumak ister sanırım :)))gözleriyle takip etmesi sese tepki vermesi ... gibi davranışlar
evet bununla ilgili yine bu sitede bir konuya denk gelmistim, otizm ile ilgiliydi, uzamanlar her ne kadar 2-3 yasini beklemeyi önersede anneler daha ilk aylardan itibaren hareketlerini gözleyin, en azindan sizinle göz temasi kurmali tarzinda yorumlar vardi. bazen cok az sorun oluyormus ama bir anne mesela dikkat etmemis ve calistigi icin bebegini hep tv karsina birakip is yapmis, bebekle cok ilgilenememis, keske onunla daha fazla konussaydim falan diye yazmisti. daha ilk aylarda farkedersek biraz daha fazla ilgiyle buyuk oranda normal bir cocuk olarak okula devam etmesi falan mumkunmus. yani dedigin gibi sorularimizi anliyorlar ve goz ile bile olsa tepki vermeleri önemliymis...
hoşbuldum teşek. ederim, evet ya kesin benim ki o yüzden, rejime mi girsem acaba :)
selam kızlar...........[/QUOTE]
9 kilo aldim hamile kaldigimdan beri , su son ay birden aldim sanirim

hamileyken de kilo vermek ne zormus azicik yurusem tansiyonum dusuveriyor hemen bas dönmelerim basliyor

su icmeyi ihmal etmeyin kizlar:) rejim falan da dusunmeyin sadece daha saglikli yemeye calisalim, mesela tatli yemeyelim onun yerine meyve, hamur isi yemeyelim...
kızlar o goğus altındakı ağrılar sudyenden oluyor. balenlı sudyen kullanmayın dıyor dr lar. ben calısmadığım ıcın coğu zaman takmıyorum sudyen ve ağrıdan oyle kurtuldum. benım sağ göğsumun hemen altında oluyor. sağ tarafa yatamıyordu dusunun. hım bırde gecen gun okudum safra kesesı problemı olabılırmıs sağ gogsun altında ağrı olursa.
sudyensız kalmaı bır deneyın. eğer hafıflemezse mutlaka safra kesenıze baktırın. benım dr oyle demıstı ama gectı sukur.
bende pamuk sutyen kullanmaya baslamistim ama destekli daha iyi olur dite balenli almistim.
günaydın kızlarrr...
dün geceki ağrılardan dolayı sabah sağlık ocağına gittim.ebeye anlattım normal bunlar dedi.ama ben böyle olunca hareketlerinide hissetmiyorum dedim o da normal dedi.5 gün bile hissetmeyebilirsin bişey olmaz dedi

deli mi ne? dr 2 gün hareket etmezse hemen ulaş diyo dediği lafa bak.bende dedimki bu ağrılar erken doğumun habercisi olabilir mi* o yüzden korktum dedim.öylke bişey olsa salı günü uyarırdım ben seni dedi olmaz öyle şey dedi.bide ne dese beğenirsiniz senin hamilelikte psikolojin zayıflamış herşeyin senin başına geleceğini sanıyosun dedi.

salak yaaa

çok kızdım.sonra kan tahlil sonucumu aldım kanım biraz çoğalmış ama sınırda yine.iki şeyde eksiklik var sadece.yarın dr gösteririm artık.akşam sıcak su tıttum karnıma sıcak banyo iyi geldi sanki.bide gece üztümü hiç açamamaya dikkat ettim.oğluşumda hiç kıpırdak değil dünden beri sabah ufacık bi kıpırtı duydum sevindim o kadar.şu son günlerde çok yormuştum kendimi,artık biraz dinlenmeye çekilicem.gezmelere falan gitmiycem.öyle karar verdim..
gecmis olsun canim, ben simdi okuyabildim. moralimizi yuksek tutsak iyi olur, ben daha oluruna birakiyorum artik,burada doktora gitmekle gitmemek arasinda fark yok gibi geliyor bazen:) bebek buyurken hareketlerini hissetmedigimiz gunler olabilirmis ama erken dogum riski de olabilir falan diyorlat, en iyisini doktorumuz bilir sanirim. icimizde endise varsa aramak daha iyi olur.
günaydın kızlar..
herkesler iyidir umarım.
ben iki gündür yürümeye başladım ama çok mu az mı bilemedim.günde kaç saat yürümek gerekiyor bilgisi olan var mı?
kendimuxi yormadan 20dk lik araliklarla yurumek gerekiyor sanirim.
venus gecmis olsun cnm,
benim de agrilarim ve kasilmalarim oluyor,
2 gun ben de cok korktum, ablama sordum ; bundan sonra hep olacak onlar normal dedi, sonra rahatladim
bir de ben ofiste tum gun oturuyorum onun da etkisi var, karnim sıkısiyor; dinlenince kasilma da agri da geciyor
ayni senin dedigin gibi bebek bir yerde toplaniyor sanki ve icerden ittiriyormus gibi icten disa baski hissediyorum
bir de montlarimin onu kapanmiyor artik, onu acik giyiyorum, o yuzden karnimi usutuyor da olabilirim.
kasilma bende de oluyor ama nirmal diyorum....
Canım geçmiş olsun. Bende 1-2 gün kızımın hareketlerini hissetmiyordum. Belli belirsiz bişey oluyordu, çok korkmuştum bide eşim yanımda da değil iş için amerikaya gitti. Neyseki artık kızımın hareketlerini daha net hissediyorum. Sanırım arada bu yaramazlar tembellik yapıyor. Az önce kulaklıkla kızıma Mozart, Vivaldi dinlettim, kıpır kıpır oldu, sevindimi rahatsızmı oldu bilemem, ama uzmanlar klasik müzik özelliklede mozart vivaldi dinletin diyorlar, ruhsal gelişimi için.
evet kladik muzik dinletmek bebegi sakinlestiriyormus ama sert tekme atmasi hoslanmadina isaret olabilirmis,yumysak sakin tepkileri hosuna gidince veriyirmus...
Venüs geçmiş olsun canım.
Kıazlar araba koltuğu almamış olanlara; paramini.com' da maxi cosiler indirimde
bende maxi cosi aldim keske acele etmeseymisim,tr den almak daha iyi olurdu...
kızlar plesanta bazen öne gelip bir kaç gun kalabılıyomuş. o zamanda dolayısıyla bebek hareketlerı hıssedılemıyormus. ıkı gun once kucağımda meyva tabağı, meyva soyarken içerden öyle bir tekme geldiki:) hadı cabuk ye gıbılerınden. elim bile havaya kalktı:)))))) ilk defa dısardan hıssedildi kelebeğimin tekmesi. eşimde sabırla koydu elini bekledi, ama okadar kuvvetli vurmadı tekrar. yınede hıssedebildi birazda olsa. gercı bız hem içerden hem dısardan olunca daha sert hıssediyoruz ama eşlerimiz okadar fazla hıssedemıyor galıba:)))
tekme sert olmadığı için bide dedikki o tekme değildir, eliyle çakk yapmıştır babasına:)))
ey allahım şükürler olsun yasattıkların için. bu arada gorumcemın sipariş ettiği esprit marka bebek arabası elıne ulasmış. ana ailece hıc beğenmemışler. zor kapanıyormuş ve kumasıda ıyı değilmiş. geri gönderecekmiş. abc markası varmış almanyada ona bakacakmış. sız duydunuzmu abc markası nasıl? bir fıkrı olan varmı. ben hauck bak dedım. o burda hıc ıyı değil falan dedi
evet yaaa bize yasattiklari icin sukrediyorum, insallah Allah daha guzel gunler de nasip eder bize...