2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yaa bayanlar sorum oluck ben tetanz asısı olmadım ne bılım ıgne +hamılelık pskolojık korkuyorum yaptırmasam nolur asıyı????

bende yaptirmadim ama yaptirmayinca ne oldugunu bilmiyorum.

tetanoz daha çok topraktan geçermiş..ilkel şekilde doğum yapılırsa belki...ayrıca allah korusun elinize ayağınıza metal bişeymi battı 20 gün içinde yapılyıormuş....dr. durup duruken riske atmaz heralde...yap derdi ne olur ne olmaz derdi...gerek yok ama kendin bilirsin dedi..yaptırmadım..sonumuz hayır olsun bakalım....

kızlar tetanozu doğumda kirli paslı bıçaklara karşı korunmak için yaptırmallıyız. doğum yapacağınız yer çoookkkk güvenli ve hijyenikse yaptırmayın ama yaptırmazsanızda doğum yapacağınız zaman başınızdakilere söylemenizde belki fayda olur aklınıza o heyecanla gelirse tabi...
ya biz neden oluyoruz o zamannnnnnnnnnnn
kabul etmiyorum sizde yapın banane bananeeee:84::84::84:

he he :):) benim biraz sartlari zorlamam lazimdi asi icin, cok da gerekli olmadigini okuyunca ugrasmadim. ama tr de de guvenlirdir artik dogumhaneler, hijyenik aletler kullaniliyordur bence :)

kızlar ben ikinci bebeğime hamileyim sezaryenle doğum yapmıştım bu tatanoz aşısı hiçte umursanmayacak birşey değil nasıl olurda doktorun sen bilirsin der sağlık ocakları bu aşıyı gebelere ücetsiz 2 doz halinde yapıyor ben birinci dozunu yaptırdım ikinciside mayıs ayında sizi evhamlandırmak istemem ama olmaz diye birşey yok herşey olabilir haberlerde dinliyoruz allah korusun neler oluyo gayet lüks hastenelerde geçenlerde tv de izledim özel bi hastenede doğum yapan bir kadının bağırsakları mikrop kapıyo aylarca hastenede yatıyo falan kızlar biz bilinçli bi şekilde önlemimizi alalım öneri sadece tabi siz bilirsiniz...

he he :):) benim biraz sartlari zorlamam lazimdi asi icin, cok da gerekli olmadigini okuyunca ugrasmadim. ama tr de de guvenlirdir artik dogumhaneler, hijyenik aletler kullaniliyordur bence :)

öyle olsa özel hastanedeki drlarımız o aşıyı ol ol ol diye tutturmazlardı. kendilerine güvenmediklerinden önlemi bizden bekliyorlar o paraları ne diye alıyorlar anlamış değilim

aynen benimde kafam çok karışık canım, ya bizim evimiz o kafar darki anlatamam, bu koşullarda başke eve çıkmamızda 1-2 yıl imlamsız, ben dolabı falan hiç düşünemiyorum bile, sanırım portatif bir yatak yada beşik alacam ama onların çoğuda muşamba gibi bezlerden olduğu için sinmiyor içime ama bir gezip bakmak lazım, ben daha hiç alışveriş yapmadım, bide biz küçük bir ilçede oturuyoruz her zaman gidemiyorum merkeze, çoğu zaman netten bakıyorum bir çok beşige falan ama görmediğimiçin içime sinmiyor.
bakalım bu hafta sonu gidersek bakacam bir beşiklere falan

benim çoğu arkadaşım yaptırmamış...halende yaptırmıyorlar....bende gerek görmüyorum ..hatta arkadaşımın birinin eşi sağlıkçı..oda yaptırmadı...sağlık bakanlığının aşıları satmak için yaptığı bi teknik gibi bişey dedi...dr.da riske atmazdı heralde....Allahım korusun artık....

bizde eşimle hafta sonu bakıcaz fikir edinmek için..almak için değil....

selam güzel anneler ve minik bebişler nasılsınız geçmişi okuyayım dedim ama başedemedim maşallah baya olmuş son konu tetanoz aşısı sanırım ben boşunamı yaptırdım yani kaç gün kolum acıdı ya üstüne bile yatamadım

oyun parkı tavsiye ederim ben. çünkü kullanan yakınlarım var çok rahat diyolar o yüzden bende oyun parkı beşiklerden alıcam onlarada bi bak hem fiyatlarıda uygun

öyle olsa özel hastanedeki drlarımız o aşıyı ol ol ol diye tutturmazlardı. kendilerine güvenmediklerinden önlemi bizden bekliyorlar o paraları ne diye alıyorlar anlamış değilim

sanirim oyle ya da bizim anlayamadigimiz baska nedenler var. bende sunu merak ediyorum madem o kadar elzem neden hamilelikten once yaptirilmiyor da hamile kalinca mecbur tutuluyor? sadece hamileler icin mi tehdit olusturuyor? emzirme doneminde asi olmak zorunda kalmayalim diye mi mecbur tutuyorlar? ya da neden bizden daha gelismis ulkelerdeki gibi herkese 5 yilda bir tekrarlanmiyor?

acikcasi zorunlu tutmadiklari icin arastirmadim,burada test yok stres yok, bende alistim sanirim bu duruma. akisina biraktim. gerekli olsa yaparlardi diyorum. hatta o kadar alistim ki dogumda agri kesici vermesinler diyorum ... esim dayanamazsin diyor:)

banada doktorum gerek yok ama sen bilirsin dedi. ben yinede yaptırdım ağrım falanda olmadı sadece hafif sızı vardı 3 günde geçti zaten

evet bende baktım 2 ay önceden doğum yapan varmı? bu arada okul nasıl gidiyor ? başladın değilmi?

başladım okula çok fenalar ya hiç susmıyolar bağırmaktan boğazlarım ağrıyo artık ben çocuklara bağırdıkça yazık benim kızımda hep tekmeliyo geceleri çok uykusuz kalıyorum kız uyumuyo çünkü gündüzde sersem gibiyim ama okul kapanana kadar dayanıcam çünkü kızıma bi çok ciciler alıcam teyzesi

iyi akşamlar arkadaşlar.,,
bende dün tetanoz aşımı oldum ilk doz..bugün sızı yapıyo. normalmiş zaten. hepimize sağlıklı doğumlar diliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…