yaa bayanlar sorum oluck ben tetanz asısı olmadım ne bılım ıgne +hamılelık pskolojık korkuyorum yaptırmasam nolur asıyı????
yaa bayanlar sorum oluck ben tetanz asısı olmadım ne bılım ıgne +hamılelık pskolojık korkuyorum yaptırmasam nolur asıyı????
bende yaptirmadim ama yaptirmayinca ne oldugunu bilmiyorum.
kızlar tetanozu doğumda kirli paslı bıçaklara karşı korunmak için yaptırmallıyız. doğum yapacağınız yer çoookkkk güvenli ve hijyenikse yaptırmayın ama yaptırmazsanızda doğum yapacağınız zaman başınızdakilere söylemenizde belki fayda olur aklınıza o heyecanla gelirse tabi...
ya biz neden oluyoruz o zamannnnnnnnnnnn
kabul etmiyorum sizde yapın banane bananeeee:84::84::84:
tetanoz daha çok topraktan geçermiş..ilkel şekilde doğum yapılırsa belki...ayrıca allah korusun elinize ayağınıza metal bişeymi battı 20 gün içinde yapılyıormuş....dr. durup duruken riske atmaz heralde...yap derdi ne olur ne olmaz derdi...gerek yok ama kendin bilirsin dedi..yaptırmadım..sonumuz hayır olsun bakalım....
he he :):) benim biraz sartlari zorlamam lazimdi asi icin, cok da gerekli olmadigini okuyunca ugrasmadim. ama tr de de guvenlirdir artik dogumhaneler, hijyenik aletler kullaniliyordur bence :)
valla benimde kafam karıştı bende çocuk odası yapacapımyerde pc,kitaplık, dolap ve yata olan karyola var..bi kısmının yeri var kafamda ayarladım pc ye yer bulamadım...artık bişekilde çıkarcaz...neyse bebeğe dolap ve yatak alcam 4-5 yaşa kullanabileceği şekilde...ben tekerlekli yatak düşünmüşütm yanımada arada geitririm diye..ama eşim okadr kolaymı taşımak diyor hem ev dar nasıl döncek o yatak diyor..yanımıza küçük bi yata alırız diyor(2. yatak) bende 6-7 ay sonra o yatağı ne yapıcam bilmiyorum....offff çok karıştı kafam ...zaten şu yatakları gezip görsem biraz kafamda oturturum..gerçi netten araştırdım kraftın küçük yataı var tekerlekli sallanan..hatta 9 aydan sonramı ne 3 yaşa kadarda mama sandalyasi oluyormuş...belki o tarz pratik bişey alırım..hem yerim yok hemde atmaya kıyamam...
aynen benimde kafam çok karışık canım, ya bizim evimiz o kafar darki anlatamam, bu koşullarda başke eve çıkmamızda 1-2 yıl imlamsız, ben dolabı falan hiç düşünemiyorum bile, sanırım portatif bir yatak yada beşik alacam ama onların çoğuda muşamba gibi bezlerden olduğu için sinmiyor içime ama bir gezip bakmak lazım, ben daha hiç alışveriş yapmadım, bide biz küçük bir ilçede oturuyoruz her zaman gidemiyorum merkeze, çoğu zaman netten bakıyorum bir çok beşige falan ama görmediğimiçin içime sinmiyor.
bakalım bu hafta sonu gidersek bakacam bir beşiklere falan
aynen benimde kafam çok karışık canım, ya bizim evimiz o kafar darki anlatamam, bu koşullarda başke eve çıkmamızda 1-2 yıl imlamsız, ben dolabı falan hiç düşünemiyorum bile, sanırım portatif bir yatak yada beşik alacam ama onların çoğuda muşamba gibi bezlerden olduğu için sinmiyor içime ama bir gezip bakmak lazım, ben daha hiç alışveriş yapmadım, bide biz küçük bir ilçede oturuyoruz her zaman gidemiyorum merkeze, çoğu zaman netten bakıyorum bir çok beşige falan ama görmediğimiçin içime sinmiyor.
bakalım bu hafta sonu gidersek bakacam bir beşiklere falan
öyle olsa özel hastanedeki drlarımız o aşıyı ol ol ol diye tutturmazlardı. kendilerine güvenmediklerinden önlemi bizden bekliyorlar o paraları ne diye alıyorlar anlamış değilim
ayyyy kızlar mayıs annelerinde doğum yapanlar var :18: erken gelmiş bebişler çok stres yaptım şimdi ben:18:
evet bende baktım 2 ay önceden doğum yapan varmı? bu arada okul nasıl gidiyor ? başladın değilmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?