• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bence biz pimpirikleniyoruz tabi ki doktora soralım kafamıza takılanları.. ihmal etmeyeklim ama bööle günler geçmez ki..

ben de tedirginlikler yaşıyorum iki bebeğimi kalp atışı hiç alınamadığı için kaybetmiştim. kan pıhtılaşması var diye bahsetmiştim size .. şimdi günde 2 kez iğne oluyorum.. çok büyük korkularım vardı tabi yaa tıkanıklık olur da bebişe kan gitmez kalbi durursa diye.. yavaş yavaş attım üstümden neyin ne olacağının garantisi mi var.. azar azar alıyorum istediklerimi..

doktorumuza güvenicez, duamızı eksik etmiycez teker teker bebişlerimizi kucağımıza alıp, kullanıcaz inşallahhh aldıklarımızı strese girmek yokk...

Son düzenleme:
ay, canım, sen çoğunu zaten halletmiş gibisin. almadıklarından arabayıda aldın mı zaten herşey bitmiş gibi olacak. o araba olayı insanın üzerinde baya bir yük. bu arada, arabayı tarvel sistem şeklinde mi alacan yoksa ayrı ayrı mı?

canım, ona bakılırsa, allah korusun tabikide, doğduktan sonra ölen bebeklerde var. o zaman bebek büyüyene kadar alınmaz bile. o yüzden sen böyle şeyler aklına getirme. inşallah, hepimiz sağlıklı doğumlar yaparız. ben kendimde pek bir şey alamadım bebeğime ama aklımda ya bebek erken gelirse o zaman ne hat yiyecem diye düşünüyorum:18:

bende pembesini direk seçtimde, işte öbüründe kararsız kaldım. bu arada sadece 55liraya geliyor. bence sizde bu sayfaya bakın.
Pijama, Spor Giyim, Hamile Giyim, Gecelik, Elbise, Sabahlık, Şortlu Takım | Bohçacı

Evet tabii, haklısın canım...

Bende alıcam elbette, Allah kötü şeyler yaşatmasın. :26:

alinti ""Ancak unutulmamalıdır ki kasık ağrıları bazen ciddi bir problemin habercisi de olabilir. Bu problemler idrar yolu enfeksiyonları veya erken doğum tehdidi nedeniyle oluşan ağrılar olabilir. Dolayısıyla aslında kasık ağrılarından rahatsız olan her gebe doktoruyla irtibata geçmelidir. Böylelikle sonradan telafisi mümkün olmayan gecikmelerden de kaçınılmış olacaktır. Eğer hissedilen ağrı ritmik bir ağrı ise, yani her düzenli ve belirli aralıklarla geliyorsa ve beraberinde rahminizde ya da karnınızda sertleşme ve toplanma hissediyorsanız, bu ağrıların erken doğum kasılmalarının yarattığı bir ağrı olma olasılığı yüksektir"""

kizlar hani cogumuz yasiyoruz ya, bebek sanki top gibi biyerde toplaniyor, karn,m geriliyor falan diyorduk;
bana cok oluyor yani
simdi su yaziyi okuyunca korktum
ogleden sonra saate de dikkat ettim, 1 saatte bir oluyor sanki ben de (allih2in korusun)
doktoru aramam gerekir mi sizce, ya da ne olursa, ne zaman aramam gerekir :18: :59:

bence ara belki evham yapiyorum ama merak ettim normal mi dersin olur biter... cunku ebe bugun karnimi da kobtrol etti, hmm rahmin sert degil yumusak guzel dedi.. benim de aklima bebegin bazen bir yere toplanip rahmimin tas gibi sertlesmesi geldi. demwk ki normal degilmis diyendusundum ama vajinamdan ornek alirken rahmim yine srtlesti kendimi kastigim icin, kendimizi kasinca oluyordur belki...

ilk bebekte gerçekten insan daha fazla stresli oluyor..Rabbim kimseye böyle acılar yaşatmasın,hepimiz sağlıkla alırız inşallah kucağımıza (amin)

kasık ağrısı bende de çok fazla..sanırım tek taraflı ağrırsa problem,çift taraflı ağrırsa normal gibi bişey hatırlıyorum ben..benim çoğunlukla çift taraflı ama tek ağrıdığı da oluyor..doktora söylemiştim,normal demişti..ama ihmal etmemek lazım tabi..

Amin canım yaa...

Ama ben korkumu atıp bişeyler alamıyorum. Sanki hep erkenmiş gibi geliyor. Hele bir doğsun diyorum kendi kendime...

2. bebeğimiz olsa belki böyle olmaz.:26:

kotu dusunmemek laizm aslinda canim ya,
hayirlisiyla kucagimiza aliriz Allah'in izniyle.

surekli olmuyor ama mesela yatakta sagdan sola donerken kasigimda agri hissediyorim... birde bana gore sik gidiyorum tuvalete...

yatakta sagdan sola donerken benim de agriyor,
bir de igne batar gibi oluyor bazen;
bir geriliyor, bazen asiri gergin oluyor

Canım nasıl bir kasık ağrın varki??

Bende de ara ara oluyor, önemsz bence...

cnm yukarida yazdigim gibi,
bi de bazen bebek icerden ittiriyormus gibi bi gerilme baski hissediyorum

alinti ""Ancak unutulmamalıdır ki kasık ağrıları bazen ciddi bir problemin habercisi de olabilir. Bu problemler idrar yolu enfeksiyonları veya erken doğum tehdidi nedeniyle oluşan ağrılar olabilir. Dolayısıyla aslında kasık ağrılarından rahatsız olan her gebe doktoruyla irtibata geçmelidir. Böylelikle sonradan telafisi mümkün olmayan gecikmelerden de kaçınılmış olacaktır. Eğer hissedilen ağrı ritmik bir ağrı ise, yani her düzenli ve belirli aralıklarla geliyorsa ve beraberinde rahminizde ya da karnınızda sertleşme ve toplanma hissediyorsanız, bu ağrıların erken doğum kasılmalarının yarattığı bir ağrı olma olasılığı yüksektir"""

kizlar hani cogumuz yasiyoruz ya, bebek sanki top gibi biyerde toplaniyor, karn,m geriliyor falan diyorduk;
bana cok oluyor yani
simdi su yaziyi okuyunca korktum
ogleden sonra saate de dikkat ettim, 1 saatte bir oluyor sanki ben de (allih2in korusun)
doktoru aramam gerekir mi sizce, ya da ne olursa, ne zaman aramam gerekir :18: :59:
canım, ben dün doktora gittim ya. o bana şu an rahat dönem yaşıyorsunuz ancak 4 hafta sonra en riskli zamanı oluyormuş çünkü her an doğum başlayabilir. oda bana aynı durumları anlattı, rahime doğru baskıyla karının sanki bir yerde toplanması oluyormuş. o zaman direk uzan ama 3-4 saat sonra ağrı devam ediyorsa direk bana haber ver dedi. ama norma zamanda bu ağrılar olabilirmiş çünkü bebek yukarıya doğru bağırsaklarla midemizi sıkıştırdığı için toplanma olabilrmiş. kasık ağrısıda gebelikte olabilen bir durummuş

kızlar bence biz pimpirikleniyoruz tabi ki doktora soralım kafamıza takılanları.. ihmal etmeyeklim ama bööle günler geçmez ki..

ben de tedirginlikler yaşıyorum iki bebeğimi kalp atışı hiç alınamadığı için kaybetmiştim. kan pıhtılaşması var diye bahsetmiştim size .. şimdi günde 2 kez iğne oluyorum.. çok büyük korkularım vardı tabi yaa tıkanıklık olur da bebişe kan gitmez kalbi durursa diye.. yavaş yavaş attım üstümden neyin ne olacağının garantisi mi var.. azar azar alıyorum istediklerimi..

doktorumuza güvenicez, duamızı eksik etmiycez teker teker bebişlerimizi kucağımıza alıp, kullanıcaz inşallahhh aldıklarımızı strese girmek yokk...
inşallah, bu seferde doğacak olan bebeğinin gögsüne kulağını dayayıp dinleyeceksin:) sağlıklı ve mutlu doğumlara

bir de bu yan yatırma yastıkları var,ben kusar da boğulursa diye endişe edip almıştım ve kullanmıştım..görümceme verdim ama bunda da alıcam,çok rahat oluyo...

cnm geçmiş olsun iltihabın varmış
benimde çok akıntım oluyo bunun için idrar tahlili yaptırdım dr uma perşembe gösterecem,lab. kıza gösterdim çok az iltihab var buda hamilelikte olur dedi..ama akıntının erken doğuma yol açtığını bildiğim için korkuyorumda..

evet bende mayıs annelerini takipteyim doğum yapanlar var
korkulu aylar bizi bekliyo:18:

geçmiş olsunn canımm hepimizin iştahı açıldıı amaaannn keyfini çıkaralım biraz da veririz sağlıklı olalım bebişler iyi olsun.. minik kızını da yerim bennn annesi bi ısırağa izin verirse .

sağolun kızlar, ilaca başladım, bir de bol su, geçer inşallah.

arkadaşlar kafam çok karışık.benim SAT 30 ekim.doktora ilk gittiğimde sata göre 8 haftalıktı.doktor geç döllenme olmuş daha 7 haftalık dedi.SAT`ı 7 kasım olarak belirledi.neyse o tarihe göre 24t3 te iken dün ayrıntılı ultrasona girdim.ayrıntılıyı farklı bi doktor çekiyomuş.neyse muayene sırasında çocugun 23 haftalık olduğunu söyledi.bende durumu anlattım.ama doktorun yanlış hesaplamış diyo.burda 23 haftalık görünüyo dedi.

doktoruma çıktım o da doğuma girmiş geri geldim.ben şimdi hangisine inanayım.sinir oldum dünden beri.

Canım geç döllenme doğru demekki, yoksa bebeğin 2 hafta geriden geliyor olacaktı. Şimdi 7 Kasım'a göre bir hafta geriden geliyor. Benimki de öyle hiç sorun değilmiş, takma kafana...

Kizlat okudum gecmis olsun dileklerinizi, cok cok sagolun...

Simdi geldin hastaneden,tansiyon 12/7 ve 10/7,demir seviyesi 120 normalmis, bebegin kalbini dinledik o da normal... Benim kalbim biraz hizli atiyordu 106 vr bir kezde 120 cikti. Kasik agrim var deyince vajinamdan ornek ve idrar testi aldilar, yarin tekrar doktora gidecegim. Bakalim... Okuldan da izin aldim, belki yarin da gitmek off yaa isler birikiyor hep :(

Geçmiş olsun canım. Normale dönersin inşallah en kısa zamanda

peppermintcim sen iyiden iyiye tamamlamış gibisin listeni, ben çok az bişey aldım zaman geçtikçe strese giriyor insan ne zaman alacağım diye. Sağlıkla güzel günlerde kullanın aldıklarınızı.

only_smile, canım ya çok kötü bir olaya tanıklık etmişsin ve bilinaltında hala etkisini yaşıyorsun. Kötü düşünceleri aklından sil, inşallah hepimiz birer birer meleklerimize sağlıklı bir şekilde kavuşacağız, pozitif düşünmeye çalış canım.

ay, canım, sen çoğunu zaten halletmiş gibisin. almadıklarından arabayıda aldın mı zaten herşey bitmiş gibi olacak. o araba olayı insanın üzerinde baya bir yük. bu arada, arabayı tarvel sistem şeklinde mi alacan yoksa ayrı ayrı mı?

akım | Bohçacı[/url]
bebek arabasinda cok kararsizim yaa :-((

aynen ben de cok pimpirikliyim,
bi relax olamiyorum

ama aynen dedigin gibi, takipteyiz ve de dua edicez baska care yok

bence ara belki evham yapiyorum ama merak ettim normal mi dersin olur biter... cunku ebe bugun karnimi da kobtrol etti, hmm rahmin sert degil yumusak guzel dedi.. benim de aklima bebegin bazen bir yere toplanip rahmimin tas gibi sertlesmesi geldi. demwk ki normal degilmis diyendusundum ama vajinamdan ornek alirken rahmim yine srtlesti kendimi kastigim icin, kendimizi kasinca oluyordur belki...

bi muayenem de bana da doktorum karnin yumusacik cok iyi demisti.
demek ki sertlesmesi iyi bisey degil.
aksam ablama bi sorayim o tecrubeli,
ona gore de doktoru ararim olmazsa

perpermint canım sen nerdeyse bitirmişsin ben daha kendim hiç bişi almadım..
teyzelerimiz aldı bişiler:emir_bebek:

Allah korusun hepimizin meleklerini..sağ salim gelsinler inşallah..

kızlar, biriniz bu sayfayı önermişti:

Hamile Kıyafetleri | Bohçacı

gerçekten güzel pijamalar var, hem çok uygun. hele iki tararftan düğmeli mavi hoşuma gitti. ama şimdi benim kız olacak. aslında pembe mavi ayırmak hiç istemiyordum ancak buda direk erkeğe hitap ediyor:), acaba turkuazı nasıl olur sizce, bide saç bandıda varmış

Eki Görüntüle 185559
moz-screenshot-1.png
moz-screenshot-2.png

bu arada, şunuda almaya düşünüyorum.
Eki Görüntüle 185562
ama bunları şimdi giymek için düşünüyorum. asıl hastaneye doğum sonrası lazım, onun için sabahlıklı olanlardan alacağım

cnm nbb de daha uygun ve daha guzel pıjaöma tkmları var gorsen penyelerı sakız gıbı cok guzel
bence pahalı bunlar ben nbb yı gorunce vazgectım hepsınden

cnm nbb de daha uygun ve daha guzel pıjaöma tkmları var gorsen penyelerı sakız gıbı cok guzel
bence pahalı bunlar ben nbb yı gorunce vazgectım hepsınden
sagol, canım, şimdi hemencik bakayım. bende 2 hafta önce loyada lohusa pijamalara bakmıştım, fiyatlar 90dan başlıyordu. çok pahalı gelmişti. bende bu pijamaların fiyatların 50 lira olduğunu görünce uygun bulmuştum. söylemen çok iyi oldu

nbb'nin veri tabanı güncelleniyormuş. o zaman ben pijama konusunda çok acele etmeyim. güzelce bakarım, hem belki direk hastanede kullanacağımıda alırım:)

uff arkadaşlar bende bebeğime oda yapamıyacam..

küçük bir odamız var aslında ma orda kitaplık ,pc, dolap bide yatak var. eşim diyor pc yi ordan kaldırıp bebeği o odada yatıralım diyor, söyldedikleri mantklı, ama bende bebeğime yeni yatak almak istitoyrum nasıl olsa 6-7 ay yatak odamızda yatağında yatar diyorum, ama öyle yaparsam yeni alacağım yatağı sonra koyacak yerimiz yok :84:

eşimin dediği mantıklı ama öbür taraftanda hevesleniyorum bebğimin kendi yatağıo olsun istiyorum,, anlayacağınız ne yapacağıma kara veremedim :26:

valla benimde kafam karıştı bende çocuk odası yapacapımyerde pc,kitaplık, dolap ve yata olan karyola var..bi kısmının yeri var kafamda ayarladım pc ye yer bulamadım...artık bişekilde çıkarcaz...neyse bebeğe dolap ve yatak alcam 4-5 yaşa kullanabileceği şekilde...ben tekerlekli yatak düşünmüşütm yanımada arada geitririm diye..ama eşim okadr kolaymı taşımak diyor hem ev dar nasıl döncek o yatak diyor..yanımıza küçük bi yata alırız diyor(2. yatak) bende 6-7 ay sonra o yatağı ne yapıcam bilmiyorum....offff çok karıştı kafam ...zaten şu yatakları gezip görsem biraz kafamda oturturum..gerçi netten araştırdım kraftın küçük yataı var tekerlekli sallanan..hatta 9 aydan sonramı ne 3 yaşa kadarda mama sandalyasi oluyormuş...belki o tarz pratik bişey alırım..hem yerim yok hemde atmaya kıyamam...

BEBEĞİNİZİN HATIRALARINI SAKLAYIN
Size ait 10 cm'lik bir ayak tabanı çiziminiz olsa, ona her baktığınızda annenizi mutluluk gözyaşları ile anmaz mıydınız? Şimdi hemen işe koyulun ve çocuğunuza ait her türlü anıyı saklayamaya başlayın. İşte size birkaç öneri:
Bebekler için hazırlanmış bir hatıra defteri edinin ve içine aklınıza gelen her mutlu anıyı yazın. Bebeğinizin yakın dostlarının yazılarını da bu deftere koymayı unutmayın.
İlk saç kesiminden kalan saçları, minicik tırnakları küçük bir zarfa koyun ve saklayın.
Göbek kordonunu, hastane çıkışında sizde kalan belge ve kol bantlarını muhafaza edin. (Göbek kordonunu onun gitmesini istediğiniz okulun bahçesine bile gömebilirsiniz!)
Elinize bir suluboya alıp ayak tabanının ve avuç içlerinin kağıda renkli baskısını çıkarın. Kırtasiyelerde satılan ev ve ayak izlerini saklamanızı sağlayan hazır killerden edinin.
Kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonunuzun kayıt düğmesi, aklınıza gelen tüm kayıt edici cihazları evde sürekli kullanın. Video kasetlerini etiketleyerek sınıflandırın.
Onun elinde tuttuğu kalemle yapılmış sanat eserlerini (!) saklayın. Çocuğunuz ileride bir ressam olur bakarsınız, kim bilir?

bende aksine cok rahatim:( bebek dogdugunda giyecek giysisi var, hastaneden cikinca tasiyabilecegim araba koltugu da var, kuveti var, kangurusu da var, sampuan,krem,bibeton,emzik, bez ve kremleri burada hediye veriyorlar zaten onlarda olmus oldu, ilk ay benimle yatmasina karar verdim. temel gereksinimleri var, gerekenleri yavas yavas alirim diyorum. gerci dusununce bebek arabasi secerken bile akla karayi secince o kadar da kolay alinmagini da biliyorum ama cok da ince eleyip sik dokumsmaya karar verdim, zaten alacagimiz markalar falan belli genel olarak.. bebek arabasinda maxicosi(tr de bebeconfort diye geciyor) mila modeline karar verdim,hem luset hem de maxicosi araba ko,tugu ile uyumlu hafif kucuk bi sey...

kendim icin sutyen,lohusa kilodu,gogus pedi,lansinoh krem de tamam. burada hastanede gecelik giymiyorlar, mavi bir onluk giyiyorlar bende ince diye onu giymeye karar verdim.

bir annenin yazisini okumustum, ilk bebegini besikte yatirmis ve oglu gece hep uyanmis, sonra kizini cesitli nedenlerden dolayi basta yaninda yatirmus ve kizi geceleri karni aciktigini kipirdayarak ve annesinin memesini arayarak belli ediyormus ve guven icinde uykuya daliyormus. o yuzden ilk ay yanimda yatirmaya karar verdim, sonra yavas yavas kendi yataginda yatar...

burada havalar cok isindi ilginc bir sekilde, oglumla ciceklerin,gunesin ve baharin tafini cikartiyoruz bugunlerde:) gerekenler nasilsa olur diye gecistiriyorum...

hastaneye gittigimde minik minik yeni dogmus bebekler goruyorum, insallah buze de nasip olur onlari kucagimiza almak...

BEBEK ARABANIZI SEÇEREK ALIN

Bebek arabası seçmek önemli iştir. Arabanızı rengine ve görünüşüne aldanmadan işinize ne kadar yarayacağını düşünerek satın almalısınız. Hele ki bebek arabasının alınma işi aile büyüklerinden birine verilmişse mümkünse başında bulunmalı, öngörülü bir seçim yapmalısınız. Çünkü bebeğiniz uzun bir süre o arabada takılacak.

Bebek arabalarının taşıyabildiği ağırlık kapasitesi sizin seçiminizi etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Örneğin bebeğin ilk ayları için ayrı, sonraki dönem için ayrı oturma yerleri bulunan bebek arabaları mevcuttur. Eğer bebeğinizi 2 yaş ve sonrasında da aynı arabaya oturtmayı düşünüyorsanız, buna göre bir tercih yapmalı ve satın aldığınız yere bu fikrinizi mutlaka söylemelisiniz. Çünkü bebek arabaları genellikle belli bir yaşa kadar olan çocukları taşıyabilirler.

Bebeğin konforundan sonra sizin konforunuz da çok önemlidir. Bebek arabanızı tek elle ittirebilmek ister misiniz? Otomobilinize koyduktan sonra bagajınızda birazcık olsun boş alan kalması sizin için önemli mi? Tek başınıza, kucağınızda bebeğinizle taksiye binmeye çalışırken bebek arabasını rahatça açıp kapayabilmeniz gerekecek mi? Emin olun bu sorunların hepsini çözüme kavuşturan bir bebek arabası bulmak zordur, bu yüzden aldığınız ürünün tipini sizin için hangi kullanım özelliğinin daha önemli olduğu belirleyecektir. Mesela portatif ve az yer kaplayan ürünlerin tek elle itilmesi zordur ve yaşlı aile büyüklerinde bel ve sırt ağrısına neden olabilir. Ya da şık bir 3 tekerlekli model çok rahat sürülür ama bagaja sığması sizin valizinizi yanınıza almanıza sebep olabilir.
Artık pek çok bebek arabasında olsa da tüm güvenlik ayarlarının tam olduğundan da emin olmalısınız. Bebek arabanızın mutlaka 3 veya 5 noktalı emniyet kemeri, sağlam ön veya arka frenleri, dengeli bir duruşu ve bebeğinizin yüzünü gözünü yaralamayacağı bir iç yapısı olmalıdır.

Canım sen bayağı almışsın..

Ya ben çok korkuyorum bişey alırken... Çok yakın bir arkadaşımın bebeği doğuma 1 gün kala karnında öldü:50:
Üzmek istemem sizi ama aklıma geliyor hep.. Onunda odası herşeyi hazırdı. Arkadaşım nerdeyse kafayı yiyecek gibi oldu...

O yüzden hep bir korkum var benim:50:

benimde içimde hep korku oluyor ve fazla açılamıyorum....dün gecede şunlar bunlar alıncak dedim.hiç düşünmüyorsun gibisinden...bu konuyu açtı ..sonra üzülmeyelim diye dedi..gördükçe üzülürsün dedi..Allahım sen koru yarabbim....

yaa bayanlar sorum oluck ben tetanz asısı olmadım ne bılım ıgne +hamılelık pskolojık korkuyorum yaptırmasam nolur asıyı????

Back
X