• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

dün gidip okulla görüştüm kızlar ve pazartesi başlıyorum inşallah bu arada dün akşam biraz başım dönündü ayaklarımın altına yastık koyup uzandım ama bi anda belimin sol tarafına sanki bıçak girdi ve bacağım komple tutuldu allahtan eşim yanımdaydı o kadar canım acıyoduki bacağımı oynatamıyorum bi yandan çığlık atıyorum acıdan sizce bu neden oluyo eşim bacağımı yukarı doğru oynattı birazda sanki belim yerine gelmiş gibi oldu resmen felç gibiydi çok korktum ya:50:
hayırlı olsun canım işin :))
belin nasıl oldu şimdi umarım iyisindir ?
kızlar bu arada doktorum ısrarla göğüs ucu sorunları için Bella B nipple nurture butter kullanmamı öneriyor...hamileliğin son aylarında kullanııma başla dedi...ben de nette bakınıyorum...
56gr.ürün 34 L.civarında satılıyor eczanelerde de...alıcam galiba bunu...
BELLA B NIPPLE NURTURE BUTTER 56gr-Emzirme Öncesi ve Sonrası Kullanım İçin Silmeyi Gerektirmeyen Gögüs Ucu Çatlak Kremi-Amerikalı doktorların tavsiyesi...
Bileşimi: Shea Butter, Organik Zeytinyağı, Soya Fasülyesi Gliseridleri, Organik Avokado Yağı, Tocopherol(Antioksidan), Kakao Tohumu Yağı, C Vitamini, Mango Ekstresi

Kullanım Alanları: Hamileliğin son aylarında ve emzirme döneminde; göğüste oluşabilecek aşırı hassasiyet, göğüs ucunda oluşabilecek çatlakların önlenmesine ve oluşmuş göğüs ucu çatlaklarının tedavisine yardımcı ve besleyici bakım kremi. Emzirme öncesi silmeyi gerektirmez.

Kullanım Şekli: Hamileliğin son aylarında önleyici olarak sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, emzirme döneminde ise her emzirme öncesi ve sonrası, silmeden kullanılabilir.

Etkisi ve Özellikleri: Organik bileşenlere sahip olup, petrol, lanolin ve paraben içermez. Göğüs bölgesindeki kuruluğu ve irritasyonu yatıştırmaya, oluşabilecek göğüs ucu çatlaklarını önlemeye, oluşan göğüs ucu çatlaklarının ise tedavisine yardım eder. Bebeğin göğüsten tiksinmesine neden olmaz. Emzirme öncesi silmeyi gerektirmez.
eee herkes lansinoh öneriyorr :???????????

Kas krampları ve kol bacak ağrıları ellerde uyuşmalar
Gebelik sırasında kol ve bacaklarda uyuşmalar ve kramplar çok sık yaşanır. Gebelerin büyük bir kısmı bu değişiklikten çok şikayetçidir. Bu değişikliğin en önemli sebebi kan kalsiyum seviyesindeki değişikliklerdir. Sonuçta kas krampları olarak klinikte karşımıza çıkar. Ellerde uyuşmaların bir diğer sebebi ise el bileğinde sinir liflerinin sinir kılıfı içinde sıkışması ve sonuçta uyuşma, his kaybı , duyu değişikliği gibi bulguların ortaya çıkmasıdır. Carpal tünel sendromu olarak bilinir. Gebelik süreci veya sonrasında şikayetler çok fazla artarsa cerrahi müdahale gerekebilir.

Çözüm: Kalsiyumdan zengin gıda alımı ilk seçenek olmalıdır. Günlük 1lt kadar süt ve süt ürünü eşdeğeri almak 1 gr kalsiyum alımını sağlayacaktır. Eğer Süt alımında sorun varsa bu durumu kalsiyum içeren ilaçlar ile takviye etmek mümkündür.
bende de sanırsam Carpal tünel sendromu var...tüm belirtiler var...canımı sıkıyor...bazen sol elimle bişeyin kapağını bile açamıyorum düşünün:(
hamilelik öncesi hafif bişiler vardı ama şu an coşmuş durumda:(:(:(
umarım cerrahi müdahaleye gerek kalmaz...:18:
kafanı rahat tutu yoktur öle bişiii biz herşeyi araştıra araştıra manyak olduk iiiceee:))))
Arkadasimin da geceleri bacagina kramp giriyordu(ben kramp kalsiyum eksikligi diye biliyordum) ama doktoru magnezyum vermisti. Gerci o kalsiyum ilaci falan da aliyor...
magnezyum bende içiyorum :))
slm kızlar bana moral verin lütfen.22+2 haftalığım.gebeliğin başlarından beri düşük tehlikem vardı.bebeğimin durmu çok ii gidiyo ama ara ara kahverengi lekelenmem oluyo,bu 3 günden beri arttı ve rahim ağzında da ağrım var.dr aradım 2 gece progestan verdi.pazartesi de kontrolüm var.dr. kötü bi şey varmı dır?die sordum sanmıyorum merak etme dedi.inşallah bişey olmaz.1 kızım var,umarım oğlumu da sağlıklı bi şekilde kucaklarım,hepimize Allah nasip etsin inşallah:58:
canım kafanı rahat tut inşallah sorunsuz kucagına alırsın:))
iyi akşamlar kızlar 2011 eylül annelerinden size bişey danışmaya geldim..Ayrıntılı ultrason zamanımız geldi.Kontrole gittiğim hastanede yapıldığı için salı gününe randevu almıştım. Ama bi arkadaşımda benim gideceğim doktora gitti ve kafasını çok fazla karıştırmışlar ve duyduklarımdan sonra güven problemi yaşamaya başladım..Detaylı ultrasonlarınızı sizler yaptırmışsınızdır..Sanki özel tanı merkezleri daha bi güvenilirmiş gibi geliyor bana..Kısaca Avrupa yakasında bana önerebileceğiniz güvendiğiniz detaylı ultrasona girebileceğim nereler vardır? Şimdiden teşekkür ederim
nişantaşında recep has bide teşvikiyede atıl yüksel (guru diye biliniyor kendisi)
efsung cum gecenb yürüyüşle ilgili konuşmuştuk ya cevap verememiştim..sen otobüse bin yukarı çık:9: aşağı doğru yürüyüyelim..sonra ben dönüşte otobüse binip yukarı çıkayım :9:
canım benim önce yokuş çıkıcam sonra bayaaa bi otobüse yürüycem iş uzun yani :))) o günler gelsinde bir çare buluruz :))))

bunların hiçbiri bende yok ama yinede bende gizli şeker var...benim belirtim sadece herzaman olmamakla birlikte bazen acıktığımda titreme oluyor..gözüm dönüyor:53::27:burdan tahmin ettim şeker olduğunu ..ama inşallah bakalım düşerde kurtulurum..diyete ve şimdilik ilaca devam...

inşallah düşer canım ben dün tuhaf hissettim kendimi şeker yüklemesine de 2 haftadan fazla var bir bakayım dedim nette böyle diyordu . demekki herkeste farklı oluyor. umarım düzelir canım benim de hiç yokken troit çıktı ilaç alıyorum ya hem de troit yoktu ama tsh yükselmmişti tek bebeklerimiz iyi olsun da içeriz ilacımızı da.

hayırlı olsun canım işin :))
belin nasıl oldu şimdi umarım iyisindir ?

eee herkes lansinoh öneriyorr :???????????

kafanı rahat tutu yoktur öle bişiii biz herşeyi araştıra araştıra manyak olduk iiiceee:))))

magnezyum bende içiyorum :))

canım kafanı rahat tut inşallah sorunsuz kucagına alırsın:))

nişantaşında recep has bide teşvikiyede atıl yüksel (guru diye biliniyor kendisi)

canım benim önce yokuş çıkıcam sonra bayaaa bi otobüse yürüycem iş uzun yani :))) o günler gelsinde bir çare buluruz :))))

otobüs içinde mi yukarı yürümen gerekiyor...gerçi ben sabahları erken kalktığımda yarım saat kadar yürüyorum ama aşağı doğru...:9:

inşallah düşer canım ben dün tuhaf hissettim kendimi şeker yüklemesine de 2 haftadan fazla var bir bakayım dedim nette böyle diyordu . demekki herkeste farklı oluyor. umarım düzelir canım benim de hiç yokken troit çıktı ilaç alıyorum ya hem de troit yoktu ama tsh yükselmmişti tek bebeklerimiz iyi olsun da içeriz ilacımızı da.

inşallah düşer canım...allah hem bize hemde bebklerimize sağlık versin...:nazar:

Gunaydin guzel anneler...

Biraz gecmisi okuyayim dedim de moralim bozuldu:( haftaya seker yuklemesi yapilacak ama belirtilerin hepsi bende mevcut. Asiri susuyorum su iciyorum 2 dk sonra tekrar kuruyo agzim tekrar istiyor canim gecen gun saydim 3 lt fazla su iciyorum ve gunde 7-9 arasi tuvalete gidiyorum:( acliga tahammul edemiyorum ve cok kilo almadim. Ailemdr ise seker hastasi cok fazla var. İns cikmaz:(

günaydın annişler biraz geçmişi okuyayım dedim. sabah güzel kahvaltı yaptık bebeğimle ohhh ama kilomuza dikkat etmemiz lazım . dün ben de ufak tefek bişeyler aldım mermerşahi denilen ağız bezi çok kullanılıyormuş onlardan da aldım. kızlar doğumdan sonra göğüsleri yara olup çok zorluk çekmiş anneler bana 7.aydan itibaren göğüs ucu kremi kullan dediler şimdi onları araştırıyorum

evet kızlar, bende dün arkadaşlarıma gitmiştik, orda daha 8 ay önce doğum yapan bayan vardı, o bana bir sürü şey anlattı. emzirirken gögüs ucu çok kötü oluyormuş. çünkü ilk emzirmeğe başladığında gögüsler çok sert olduğu için bebek tüm kahverengi kısmı alamıyormuş sadece ucunu alabilirmiş, ondan o uc çok kötü oluyormuş. kızın o uc resmen parçalanıyormuş. bebek sahte gögüs ucunuda kabul etmedi, ondan kız 40günden fazlası acısını yaşadı. sonra zaten doktorun tavsiyesiyle daha emzirmeden önce göğüsünü yumuşana kadar sığıyormuş sonra bebeği emziriyormuş.
veya dedi, daha ilk zamandan itibaren sahte uca alıştırmalısın dedi çünkü bu çatlakları önlemek imkansız dedi. bebek ister istemez sıkıyor ucunu. bu arada, kız lansinohu çok önerdi, kesinlikle sadece onu al dedi, çünkü en çok yardımcı olan o oldu dedi
yani bilgilerinize:)
Gunaydin guzel anneler...

Biraz gecmisi okuyayim dedim de moralim bozuldu:( haftaya seker yuklemesi yapilacak ama belirtilerin hepsi bende mevcut. Asiri susuyorum su iciyorum 2 dk sonra tekrar kuruyo agzim tekrar istiyor canim gecen gun saydim 3 lt fazla su iciyorum ve gunde 7-9 arasi tuvalete gidiyorum:( acliga tahammul edemiyorum ve cok kilo almadim. Ailemdr ise seker hastasi cok fazla var. İns cikmaz:(
canım, çok paniğe kapılma, bence bir şey yoktur çünkü çoğu hamilelerde bu belirtiler var ancak yine şeker yüklemesede herşey belli olacak. umarım da bir şey çıkmaz

bizde iyiyiz cnm çok şükür...
bizim topikte 1 haftadır çok sessiz
önceden 10 sayfa okurdum yetişmek için şimi 1 2
neredesiniz kızlarr..
ya konularn tükendi galiba:):) kayınvalide dedikodusuda bitti:) nasıl doğum yapacağımızıda konuştuk, listemizide hazırladık. şimdi işte detaylılarda bitiyor. ama doğuma yaklaştıkça heyecandan herkes bir yazmaya başlar bence:)

selamlar herkeze bende ağustos annesiyim inş ikinci bebeğim olacak kısmetse 22+3 günlük hamileyim umarım benide aranıza alırsınız herkeze rahat huzurlu sağlıklı hamileleikler diliyorum:nazar:

ya konularn tükendi galiba:):) kayınvalide dedikodusuda bitti:) nasıl doğum yapacağımızıda konuştuk, listemizide hazırladık. şimdi işte detaylılarda bitiyor. ama doğuma yaklaştıkça heyecandan herkes bir yazmaya başlar bence:)
evet cnm haklısın...
selamlar herkeze bende ağustos annesiyim inş ikinci bebeğim olacak kısmetse 22+3 günlük hamileyim umarım benide aranıza alırsınız herkeze rahat huzurlu sağlıklı hamileleikler diliyorum:nazar:

hoşgeldin cnm aramıza
bende senin gibi 22+3 üm bugün..
hayırlısı olsun...

bizde iyiyiz cnm çok şükür...
bizim topikte 1 haftadır çok sessiz
önceden 10 sayfa okurdum yetişmek için şimi 1 2
neredesiniz kızlarr..

haklısın canım bende kaç gün giremedim karnım çok ağrıyodu annemler falan bizdeydi. bu aralar hemen yoruluyorum ayakta fazla kalamıyorum

hoşgeldin canım bebeğin hayırlı olsun:))
cinsiyeti belli oldumu ilk çocuğun kaç yaşında:))
benimde 2. gebeliğim oğlum olacak hayırlısıyla:)) bir oğlum var oda 3 yaşında :nazar:

haklısın canım bende kaç gün giremedim karnım çok ağrıyodu annemler falan bizdeydi. bu aralar hemen yoruluyorum ayakta fazla kalamıyorum

anladım cnm....
kızlar biberon aldınızmı bebişlerinize
phılıps avent marka önerilmiş ya bu model cammı yoksa normalmı?ben almadımda sorayım dedim..
bide sevi bebenin çok yönl kullanışlı banyo filesini almaya karar vermiştik hatırlarsanız,,siz aldınızmı nereden?

hoşgeldin canım bebeğin hayırlı olsun:))
cinsiyeti belli oldumu ilk çocuğun kaç yaşında:))
benimde 2. gebeliğim oğlum olacak hayırlısıyla:)) bir oğlum var oda 3 yaşında :nazar:

canım hayırlı olsun sağlıklı olsunlarda benim 7 yaşında bir kızım var bu haftaya kadar erkek demişti doktorumu değiştirdim son gittiğim doktorda kız dedi salı günü detaylı utrasona giricem heralde kesin olarak o zaman öğreneceğiz :1:

canım hayırlı olsun sağlıklı olsunlarda benim 7 yaşında bir kızım var bu haftaya kadar erkek demişti doktorumu değiştirdim son gittiğim doktorda kız dedi salı günü detaylı utrasona giricem heralde kesin olarak o zaman öğreneceğiz :1:

çok sağol canım :))
detaylıda kesin öğrenirsiniz inşallah canım :)))

kızlar artık domatesler salatalıklar çok çıtır sera ama çok canım istedi dün aldım ama içim de içimi yi,yor ya zararı varsa diye ama hiç hormonlu gibi değil. bir de dolmalık biber ama baktım tam mevsimleri haziranda başlıyor sizler hiç yemiyor musunuz? bu arada çileğin mevsimi nisan yazıyor. bu arada yiyecek konuşmyacaktık ama bu önemli bir konu bence

bu arada kızlar önümüzdeki hafta sonu istanbula alışverişe geleceğiz sizce nerelere gitmeliyiz? avrupa yakasında önerilerinizi bekliyorum

Back
X