• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bende dün şeker yüklemesi yaptım 177 çıktı. 2 hafta sonra tekrar gidicem 100 lük yükliceklermiş ona göre ilaç tedavisine başlıcakmışız. doktor diyet vermedi sadece tatlı ve hamur işlerinden uzaklaş dedi. netten baktım biraz ama ne yemem ve yememem konusunda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
ayrıca belirtiler bende şöle idi; çok çabuk acıkıyorum, çok su içiyorum, çok tuvalete gidiyorum nerdeyse yarımsaatte bir ve sanırım en belirgin belirtisi şu yemek yedikten sonra uykum geliyo..

bu belirtilerin hepsi bende de var.. 2 hafta sonra test yapılacak.. inşallah bişey çıkmaz. ama son doktor kontrolümde doktorum dikkatli olmamı söylemişti azıcık sinyalleri vermiş galiba :18: çünkü son bir ayda bi anda kilo aldım ve 5 kiloo

kızlar bende dün şeker yüklemesi yaptım 177 çıktı. 2 hafta sonra tekrar gidicem 100 lük yükliceklermiş ona göre ilaç tedavisine başlıcakmışız. doktor diyet vermedi sadece tatlı ve hamur işlerinden uzaklaş dedi. netten baktım biraz ama ne yemem ve yememem konusunda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
ayrıca belirtiler bende şöle idi; çok çabuk acıkıyorum, çok su içiyorum, çok tuvalete gidiyorum nerdeyse yarımsaatte bir ve sanırım en belirgin belirtisi şu yemek yedikten sonra uykum geliyo..

benimde birinde 174 ikincisinde 171 çıktı.bana dr. ilk yüklemden sonra ilac verdi.2 hafta sonrada 100 lük yükleme var..

peppermit canım baya bişey almışsın hayırlı olsun bebeğine huzurla sağlıkla giyidirirsin inşallah. haftaya biz de istanbula gideceğiz bakalım biz de bişeyler alacağız

inşallah ilaçsız dengeye girer canım ailede var mı şeker hastası doktor ailede varsa genelde çıkıyor dedi. bizim ailede yok ama yine de endişeliyim tatlıları herşeyi yiyorum

peppermit canım baya bişey almışsın hayırlı olsun bebeğine huzurla sağlıkla giyidirirsin inşallah. haftaya biz de istanbula gideceğiz bakalım biz de bişeyler alacağız

amin cnm , cok sagol,

hepimiz insallah

hadi darisi basina, cok guzel seyler alirsiniz siz de insallah

---- seker testine giren arkadaslar gecmis olsun hepinize,
benim doktorum henuz bu konuda bisey demedi,
kontrolum 14 mayista
o zaman ister sanirim benden de

fiyati yuksek olan sicaga daynikli imis;
yani mamayi vs. icine koy, disari git mesela, sogutmafan tutuyormus,
jokerdeki kiz oyle aciklamisti bana ;-))

geldim cnm,
gecmisi okumaya calisiyordum,
basarili olamadim, yarisina kadar okuyabildim:-)))

dun sabahtan gittik havuzlu hana,
epey bisey aldik
fiyatlar konusunda soyle soyleyim, marka ola seylerin fiyatlari pek farketmiyor; bir de cok cok ucuz gelmedi bana orasi, bazi pahali olan seyler vardi almadim;
yastik ornegim; 35 tl dediler,
yorgan 55 tl
havlu 30 tl idi (mothercarede 3'lu havku seti 35 tl idi, ordan alirim diye dusundum )
bunlari almadim
ama aldigim seyler de cok

1 ad. emzirme minderi
3 ad. penye battaniye
1 ad. bebegin icine onup tasindigi kalin battaniye
1 ad. nevresim takimi
unybaby yenidogan
kulak cubugu
coraplar aldim bisuru
bi tane ayakkabi
1 tane kulotlu corao aldim kizima, ayakkabilariyla uzerine de bi elbise alip bayramda giydiricem insalah :-)
banyo filersi
banyo sungeri
(kuvet almadim tasima sorunundan, buralardan alicam)

bunlarin tamamini bebe ve ceyiz sarayindan aldim; 150 tl tuttu

leitza idi sanirim adi ordan da 20 ad.biblo (hastanede vermek icin)
+35 ad. lavantali bebek sekeri (mevlutte vermek icin ) yaptirdik
onlarda 85 tl tuttu

kapi susu falan baktim, esim cok erken buldu; bir de dedi ki hastane odasini ben cicekci cagirir susletirim dedi, dogum aninda yok kapi susu, tul vs mi tasicaz bi de hastaneye dedi; bisey diyemedim

chicco outlete gittim;
minicik karisik ilgisiz igrwnc bi magaza; hemde outlet fiyatlari dahi asiriysdi, ordan bisey almadim

idilbaby'ye gittim.,
begendigim hast.cikisinin fiyati ordada ayniydi; 20li 130 tl nakit 117;
hadi 110 yapalim dediler, diger magazalarda bunu dahi yapamazlar; barkod fiyati olan 117den asagi inemezler dedi. hadi bi 7 tl farkla almis oldum hast. cikisini.
idilden biri 0yas, biri 0-3 ay iki tane penye yelek aldim 11 tl ve 9 tlye.

aldiklarim bu kadar,
belkii aksama fotolarini cekerim.

epey ihtiyacini aldik kiziizin, guzel gunlerde kullanir insallah

-donence bakamadim, firsat olmasi

yorgan+yastik almaktan cazgectim gibi; yatas ya da tacdan bebek uyku seti bajkicam, yorgani yastigi icinde

ha bir de lohusa geceliklerine baktim; cok basit modeler 60-70 tl idi. begenemedim
bi yerde 130 tlye gecelik+pijama+sabahlik tk vardi 130 tl; o da pahalimi ucuz mu emin olamadim; sanki bu fiyata nmarka alinir gibi geldi biraktim

eminınu tecrubelerim bu kadar kizlar:34:

hepsini güle güle kullansın kızın :nazar: dün ilk defa bebeğim için bende alışverişe çıktım... okadar güzel şeyler varki hepsini alası geliyor insanın.

1 nohut battaniye
1 nohut ayıcık figürlü alt açma
1 banyo havlusu
1 adet 10 lu yenidoğan ama bitane daha alıcam az geldi gözüme ama 20liklerdende beğendiğim bi renk olmadı
1 adet tulum
1 adet pijama

şimdilik bukadarrrr. hepsi 120 tl tutu..

amin cnm , cok sagol,

hepimiz insallah

hadi darisi basina, cok guzel seyler alirsiniz siz de insallah

---- seker testine giren arkadaslar gecmis olsun hepinize,
benim doktorum henuz bu konuda bisey demedi,
kontrolum 14 mayista
o zaman ister sanirim benden de

bana da 24 ile 28.haftalar arasında şeker yüklemesi oluyor biz 25 te yapalım dedi. ailede var mı diye sordu bakalım umarım çıkmaz zaten yeterince stres yaşadım bir de o olmasın rabbim korusun. hepimizi korusun sıkıntılardan rabbim

bana da 24 ile 28.haftalar arasında şeker yüklemesi oluyor biz 25 te yapalım dedi. ailede var mı diye sordu bakalım umarım çıkmaz zaten yeterince stres yaşadım bir de o olmasın rabbim korusun. hepimizi korusun sıkıntılardan rabbim

Insallah cikmaz canim, bundan sonrasi guzel gecer...

şeker yüklemelerinde 50 lik ve 100 lük olarak ayrılıyor ya kızlar bunlar risk gruplarına göremi belirleniyor. hangisinin yapılacağı ??

benimde birinde 174 ikincisinde 171 çıktı.bana dr. ilk yüklemden sonra ilac verdi.2 hafta sonrada 100 lük yükleme var..

yemeiçme ile ilgili bişi dedimi yada sen neye dikkat ediyosun mesela kavun yemek istiyorum ama çok şekerli diye yemedim acaba şeker derken meyvelerdeki şekerlerde dahilmi yasaklara ne dersin

inşallah ilaçsız dengeye girer canım ailede var mı şeker hastası doktor ailede varsa genelde çıkıyor dedi. bizim ailede yok ama yine de endişeliyim tatlıları herşeyi yiyorum

ya şöleki babamın ailesini tanımıyorum annem ve babam ayrı o yüzden bilmiyorum anne tarafımda bişi yok ama. normalde şekerim yoktu ama açlık kan şekerimde normal çıktı bence bu hamilelikle gelen şeker.. yani umarım öledir.. :((

yemeiçme ile ilgili bişi dedimi yada sen neye dikkat ediyosun mesela kavun yemek istiyorum ama çok şekerli diye yemedim acaba şeker derken meyvelerdeki şekerlerde dahilmi yasaklara ne dersin

daha önce ben diyetisyene gittim.mümkün olduğunca şekerli meyve yememeye çalışıyorum yada minik bir dilim..akşamları ekmek yasak...pilav hamur işi yasak..tatlı tarzı yasak...bol salata sebze yemeği yada et türleri....kahvaltı ve öğle yemeğinde çavdar ekmeği...aklıma gelenler bunlar...

şeker yüklemelerinde 50 lik ve 100 lük olarak ayrılıyor ya kızlar bunlar risk gruplarına göremi belirleniyor. hangisinin yapılacağı ??

50 lik yüklemede sınırı aşarsan 100 lük yükleniyor..emin olmak için..bana 100 lük yüklenecek ama 2 saatlik bakılacak...her yerin ölçüm şekli farklı olabiliyor...

ya şöleki babamın ailesini tanımıyorum annem ve babam ayrı o yüzden bilmiyorum anne tarafımda bişi yok ama. normalde şekerim yoktu ama açlık kan şekerimde normal çıktı bence bu hamilelikle gelen şeker.. yani umarım öledir.. :((

canım benim açlık herzaman düşük çıkıyor.ama yüklenince yükseliyor..sınırı aşıyor yani...

:3:ıyı geceler anneler...
aranızda Bursalı varmı bılmıyorum ama 7 mayısta bebegım olacak semınerı var KOruparkta haberınız olsun ...ılgılenen olursa msj atın bılgı verebılırım :49:

bende bursada oturuyorum cnm içeriği ve zamanı hakkında bilgi verebilirmisin...

kızlar artık domatesler salatalıklar çok çıtır sera ama çok canım istedi dün aldım ama içim de içimi yi,yor ya zararı varsa diye ama hiç hormonlu gibi değil. bir de dolmalık biber ama baktım tam mevsimleri haziranda başlıyor sizler hiç yemiyor musunuz? bu arada çileğin mevsimi nisan yazıyor. bu arada yiyecek konuşmyacaktık ama bu önemli bir konu bence

cnm walla ben ne zmandır yiorum domates ve salatalık.ben ki hic aramazdm heleki domates ama cnm acayp domates istio.dedign gibi bu hafta pazardan aldgm domates ve salatalıklar acayip körpe ve güzeldi.artk bol bol yiyebilriz bence.
Çilek smdi güzel artık dedign gibi nisan sonu mewsimi çilegin.bol bol yiyin ve sewerseniz recel yapın.ben cok sewerim...

teyzoşları biz geldikkk.....ay günümüz çok hareketli ve güzeldi...tuzlaya görümcemlere gittik...bebişi şu an 10 aylık ve doğduğundan bu yana giydiği giymediği ,kullanıp kullanmadığı herşeyi bize ayırmış...seç seç beğen dedi...ayyyyyyyy hepsi de o kadar şeker o kadar güzel şeyler kiiii....biz de baya alışveriş yapmıştık kıjımıza...bugün halasının verdikleriyle gardolabı doldu taştı kuzumun :)
kolumun şişi indi ama hala kırmızılık var...tatlı tatlı bir kaşıntısı var ihihih;) haa bi de bimeksde çok güzel bir kampanyadan evimizin süper toz temizliği için kıjımızz doğmadan süper bir elektrik süpürgesi aldık...halıyı uçuruyor ihihhi;)
sizin de gününüz iyi geçmiştir umarız;)

hayırlı olsun canım işin :))
belin nasıl oldu şimdi umarım iyisindir ?

eee herkes lansinoh öneriyorr :???????????

kafanı rahat tutu yoktur öle bişiii biz herşeyi araştıra araştıra manyak olduk iiiceee:))))

magnezyum bende içiyorum :))

canım kafanı rahat tut inşallah sorunsuz kucagına alırsın:))

nişantaşında recep has bide teşvikiyede atıl yüksel (guru diye biliniyor kendisi)

canım benim önce yokuş çıkıcam sonra bayaaa bi otobüse yürüycem iş uzun yani :))) o günler gelsinde bir çare buluruz :))))
lansinosh zaten çoğunluğun tavsiyesi...benim doktorum bu da organik bi ürün diye bi de silinmeden bebeği emzirebiliyorsun diye önerdi...olmassa ikisinden de alırım:)

anladım cnm....
kızlar biberon aldınızmı bebişlerinize
phılıps avent marka önerilmiş ya bu model cammı yoksa normalmı?ben almadımda sorayım dedim..
bide sevi bebenin çok yönl kullanışlı banyo filesini almaya karar vermiştik hatırlarsanız,,siz aldınızmı nereden?
vallaha çevremdekiler ikiye ayrıldı philips avent ve dr.browncular...ikisinden de birer tane alacağım sanırsam :)
kızlar artık domatesler salatalıklar çok çıtır sera ama çok canım istedi dün aldım ama içim de içimi yi,yor ya zararı varsa diye ama hiç hormonlu gibi değil. bir de dolmalık biber ama baktım tam mevsimleri haziranda başlıyor sizler hiç yemiyor musunuz? bu arada çileğin mevsimi nisan yazıyor. bu arada yiyecek konuşmyacaktık ama bu önemli bir konu bence
ayyy ben domates ve salatalık olmadan kahvaltı yapmıyorum ki...özellikle cherry domates ve badem salatalık vazgeçilmezlerimdir...

bi de yeni olarak 75lik yükleme yapılıyor....Kaan K.ondan da bahsetmiş...mesela benim gittiğim hastanede 50lik yükleme yapılmıyor artık direk 75le giriyorlar olaya...haftaya Cts benim de yüklemem var...umarım sorunsuz atlatırız hepimiz....

ayyy hadi kaçiyiimm ben ...kıjımın yeni cicileriyle ilgileneceğim acık...onlarla oynamaya gidiorum heuehe...öperim sizi...babay;)

Back
X