Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar, merhaba, biz kızımızla geri döndük:)
yazdıklarınızı yarım saattan fazlası okumaya çalıştım ama imkansız görünüyor:) siz baya bir yazmışsınız:):)
umarım siz ve bebişleriniz iyisinizdir, kontrollerde iyidir
ben ise ankara dönüşü azıcık grip oldum
eşimle ankarada bir güzel 3 günlük görüşmüş olduk ancak evcil izni vermedikleri için sadece çarşı izni saatlere kadar görüşmüş olduk, ondada kayınvademde vardıama yine arada yalnız kalma durumu olduk.
geldiğim ilk gün eşim otelde direk göbeğimi merak etti ama "eşşek" direk bana komik görünüyorsun dedi. bebekde benim yerime tekmeyle annesini yerine tepki verdi:) babası sonra iki tepkisini hissedince sevinçten coştu. sonra karnıma kafasını koyup kalbini duymaya çalıştı, duyuyorum dedi ama bana pekde bebeğin kalbi değildi gibi geldi ama hevesini kırmamak için söylemedim
ankarada bebek için sizin tavsiye ettiğiniz ankamall'e gittik, almak istediğimiz bir sürü şey vardı ama kayınvadem, sağolsun, beni sinirden çatlattığı için ben ankarada hiçbir şey almamaya karar verdim. en iyisi eşim askerden gelince sadece ikimiz gidip rahat rahat alışveriş yapmaktır.
kadın bendiğimiz herşeyde kusur buldu. yok bebek kıyafetler darmış, penyeler kalınmış yada benim beğendiklerimin hiçbirisini beğenmedi. valla çıldırdım.
üstelik kadın bana bornoz takımı alma diye tutturdu çünkü eşimden kalan kapüşonlu havluları verecekmiş. düşünün, 27 yıl öncesi olan havluları benim ilk bebeğime kullanacağım. tamam ikinci çocuğuma bazı şeyler kullanılır ancak görümcemden kalan oyuncaklar yada eşimden kalan eşyalar kullanılmazki. benim annemde benden kalan eşyalar hatıra olarak sakladı ama onları kullanmama tutturmuyor.
asıl bomba, eşimin ailesi doktorlar olduğu için bana kaç aydır pompa, bez, telsizler, ateş ölçme cizhazları gibi şeyler ilaç firmalardan halledeceklerini söylerken şimdi kendiler için olmayan şeyleri istemeye çekiniyorlarmış. bide ben kayınvademe annemler mobilyayla alcaklarını söylemiştim, kayınvadem mobilyayi annenlerle beraber alalım diye tutturmuştu. annemlerde o zaman hem bebek arabasınıda almaya karar verdiler. şimdi eşimin ailesi mobilyayı olduğu gibi aileme yüklediler. yani sonuç olarak hiçbir şeyde yardımcı olmayacaklar. madem yardımcı olmayacaksınız baştan bize yardımcı olacaklarını havasını oluşturmyacaklardı bizde ona göre ayarlacaktık kendimizi. ee, bende şimdi annemlere hem mobilyayı hem bebek arabsını aldırmak istemiyorum. ama neyseki eşimle mobilya dışında herşey kimsenin haberi olmadan kendimiz halletmeye karar verdik. bundan sonra zaten kimseyede güvenmeyecez.
yani, beni düğün sırasında kalpten götürmedilerse şimdi götürecekler galiba
farkındayım çok yazdım ama ne yapayım şu üç gün içinde öyle bir doldumki, sinirden patlayacak gibiyim.
üstelik ben burada kilo alamadığım için dertlenirken kadın bana ha biri kalçamdan çok şiştiğimi ve daha şişeceğimi söyleyip duruyor. halbuki normal zamanda giydiğimi kotları halada rahatlıkla kullanıyorum. sonra dükkanda satıcı eşimle bana ne kadar uyuyorsunuz dedi, ikinizde ufacık tefeciksiniz dedi, kayınvadem hemencik ben asıl doğumdan sonra göreyim bu kadar yakışırlar mı dedi. görende kendisinin çok zayıf olduğunu düşünecek. şişersemde şişiyim. yok ne kadarda melek gibi olsam:) eşimin ailesi beni hiçbir zaman kabbulenemeyecekler. zaten hala dışardakilere yabancı olduğumu söylemeyede çekiniyorlar. bide onları 7yıldır tanıyorum.
yani ankara yolculuğum biraz dertli geçti, sadece son gün kayınvadem otelde kalmaya karar verdiğinde eşimle güzel bir gün geçirmiş olduk. kuğu parkına falan gitti, bide orda taksime benzer sokak vardı onu dolaştık. bu arada, sizin anakaralarda mesafe konusunda biraz sorun varmış onu anladık:):) ay, 10dk yürüme mesafesi toplam 54dk tuttukuğu parkına gitcektik milletten sorduk uzak mı diye ona göre taksiye bineriz dedik, ama herkes çok yakın diyince bizde yürüdük ama yürümez olaydık
galiba siz ankarada yürümeye çok alışkınsınız:):)zar zor aldığım 1 kilo o yürüyüşle gitti zaten:)
hehehe yazdiklarinizin bi kismini okudum cevirdim burda hehe. biz su anda kocisimin koyundeyiz size mutlaka fotograf gondericem inanilmaz biyer burasi. somine var oturuyoruz karsisinda. annesi beni kendi annem gibi besliyor. gittik biyerlerden balik aldik havuzda hep baliklar var. insanlar bebege saglik diledi. sukur allaha valla yasadigim kotu gunlere degdi sanki. sabirla bekledim simdi hepsi degisti bi gorseniz. bu arada eslerinizin annesi konusunda hani hic haddim olmayarak vede durumu bilmeden bisey soleyecegim ama. hani ben erkek arkadaslarim varkende hep boyle cok iyidim anneleri ile. simdi esimin anneside ilede ole. ben cogunlukla kotu algilamiyorum hani guluyorum surekli boyle guleryuzlu duruyorum. belki evet hani yapi meselesei bazi seyler hani erkek anneleri bazilari cok sahipleniyorlar ogullarini. egerki anlayabilseler esin sevgisi ayri annenin sevgisi ayri daha mutlu olup daha eslerede yardim edicekler. onemli olan sonucta esimin annesinin dedigi gibi oglunu onun sevdigi gibi sevmesi esininde. ama bilmiyorum ya turkiyede anneler biraz daha farkli sanirim.
neyse umarim hepiniz bu sorunlari atlatirsiniz. bu arada buraya 5 saatte geldik ama her istasyonda durup tuvalete gittim hihi. ayy annem cok agladi havaalaninda aklima geldikce benimde aglayasim geliyor. bu arada bebis degisik atraksiyon hareketleri yapmaya basladi geceleri ne yapiyor anlamis degilim:)
iyi baren, aramızdan biris şanslı çıktı:):)cnm başlaman lazım
illa kreme yada yağa başlaman için çatlağının olması gerekmiyo yani..
şimdiden sonra olursa olur zaten
olmaması için vücudu nemlendirmek gerekiyo..
zordur böyle kayınvalideler yaaa
bunları okuyunca kendi kayınvalideme şükretti
çok şükür ibi sorunumuz yok iyi anlaşırız ara sıra lafları üstün körü söyler ama takmam ayda 1 kerede olur diye geçiyorum gidiyo...onlar benden daha hevesliler bebek için..
heves ettiğim şeyleride almama karışmaz heralde bugüne kadar karışmadına göre..
valla, seninki baya betermiş:) benimki ben hastayken ilgileniyor baren, yemek falan getiriyor, bide dokto oldukları için tedavimle direk ilgileniyorlar. ama diğer konularda çıldırtıyor. ben eşimle çıktığımızdan beri tanıyorudm ve 5 yıl çıktıktan sonra evlenemye karar vermiştik. kısa bir sürü olmamasına rağmen hala acele ettiğimizi ve acaba alta yatan bir sebep var mı diye evlenmeye karar verdik diye söylenip duruyorlardı. evlendiğimizden 1,5 yıl geçtik bile ve bu kadın beni hala şaşırtıyor.kızlar size inanamıyorum tek hasta ruhlu kayınvalidenin benimki olduğunu sanırdım ama aynı modelden birkaç daha olduğunu okuyunca şaşırdım :)) ben ekim annesiyim ve geçen hafta midemle ilgili bi problkem yaşadım 4 gün bir şey yiyemedim bulantımda vardı sürekli acildeydik ve kayınvaldem üst katta oturuyor bugüne kadar güya hamileliğime sevinsede ne bir patik aldığını gördük nede midem bulanıyo diye bi yemek yapıp getirdiğini ve ben o kötü durumdayken eve gelip o bet sesiyle eşime hakkıııı hadi yukarı gelde yemeğimizi yiyelim dedi yaaa inanabiliyomusunuz ben öliiim yaniii okadar kötü bir kadından eşim nasıl dünyaya gelmiş anlamıyorum kadının 5 yıldır yapmadığı kalmadı ama beni hala şaşırtabiliyor kötülüğün sınırı yokkk malesef takmayın diyemicem çünkü
sevmediğin bişi deyince aklıma direk o geliyo nefteret ettiğim tek şey o v.b bir sürü şeyin cevabı ooooooo(((
sagol, canım. zaten benim sorun işte bu, milleti kırmamak için cevap vermiyorum ama bu sefer üstüme binip duruyorlar. takmamaya çalışıyorum, geçip gider diye ama ister istemez insan takıyor. eşimin de ailesine karşı gelmesinede izin vermiyorum ama galiba çok büyük hata ediyorum.ayy canim yaa tam kayinvalide tiplemesine uygun k.validen varmis,
ben bile sinirlendim okurken;
keske o magazada agzinin payini verseydin; isterse 30 kilo alayim, isterse heryerim catlasin; yeterki bebegim, torununuz saglikli olsun deseydin.
neyse, sinirlenmek biseyi cozmez kendine zarar verirsin sadece.
en iyisi takmamaya calismak cnm
hosgeldin bu arada![]()
bu dönence olayıda ne? bebek odasında işlevi neki? bide o mu kesildi başımıza:)kızlar bu arada bebek odası için dönence olarak karar verdiğiniz bi model varmı
peppermint eminönünden bakıcaksın sanırım senin bellimi ne alacağın..
ben e bebekte beğendim bi model çok güzel ama diğer dönengeçlere göre tuzlu gibi karar veremedim daha..
hehehe yazdiklarinizin bi kismini okudum cevirdim burda hehe. biz su anda kocisimin koyundeyiz size mutlaka fotograf gondericem inanilmaz biyer burasi. somine var oturuyoruz karsisinda. annesi beni kendi annem gibi besliyor. gittik biyerlerden balik aldik havuzda hep baliklar var. insanlar bebege saglik diledi. sukur allaha valla yasadigim kotu gunlere degdi sanki. sabirla bekledim simdi hepsi degisti bi gorseniz. bu arada eslerinizin annesi konusunda hani hic haddim olmayarak vede durumu bilmeden bisey soleyecegim ama. hani ben erkek arkadaslarim varkende hep boyle cok iyidim anneleri ile. simdi esimin anneside ilede ole. ben cogunlukla kotu algilamiyorum hani guluyorum surekli boyle guleryuzlu duruyorum. belki evet hani yapi meselesei bazi seyler hani erkek anneleri bazilari cok sahipleniyorlar ogullarini. egerki anlayabilseler esin sevgisi ayri annenin sevgisi ayri daha mutlu olup daha eslerede yardim edicekler. onemli olan sonucta esimin annesinin dedigi gibi oglunu onun sevdigi gibi sevmesi esininde. ama bilmiyorum ya turkiyede anneler biraz daha farkli sanirim.
neyse umarim hepiniz bu sorunlari atlatirsiniz. bu arada buraya 5 saatte geldik ama her istasyonda durup tuvalete gittim hihi. ayy annem cok agladi havaalaninda aklima geldikce benimde aglayasim geliyor. bu arada bebis degisik atraksiyon hareketleri yapmaya basladi geceleri ne yapiyor anlamis degilim:)
kızlar bu arada bebek odası için dönence olarak karar verdiğiniz bi model varmı
peppermint eminönünden bakıcaksın sanırım senin bellimi ne alacağın..
ben e bebekte beğendim bi model çok güzel ama diğer dönengeçlere göre tuzlu gibi karar veremedim daha..
sagol, canım. zaten benim sorun işte bu, milleti kırmamak için cevap vermiyorum ama bu sefer üstüme binip duruyorlar. takmamaya çalışıyorum, geçip gider diye ama ister istemez insan takıyor. eşimin de ailesine karşı gelmesinede izin vermiyorum ama galiba çok büyük hata ediyorum.
torun zaten istemiyorlardı. ilk öğrendiklerinde kürtaj yapmamızı istediler. biz daha gençmişiz, erkenmiş falan diye. eşiminde o sırada askerliğe tam gitme zamanıydı. anneside daha babaanne olmaya hazır olamdığı söyledi. bide eşimin ablası henüz evlenmedi, ondan ilk torun ancak ondan beklenirmiş diye saçmaladılar. ama en gıcık olduğum şey, kayınvalidem bana bir kere çok ağır bir laf söyledi, neymiş, bebek doğduktan sonrada ölebilirmiş (kendisininki çünkü doğumdan 3 gün sonra öldü) o yüzden çok heveslenmiyin dedi. yani bunu allah bilirmiş. ya böyle bir şey hayatta birisine söylenir mi
ama, şimdi torun fikrine alıştılar gibi. fakat ben o zaman söylenenleri hiçbir zaman unutamam.
çocuğumu acaba eşimin ailesine karşı mı kışkırtsam![]()
ben olamayalı galiba bir kaç şey kaçırdım. Eyeszay sen yunanistana gittin mi? babanı nasıl ikna ettin. valla, senin adına çok sevindim. umarım hep böyle mutlu olursun
bu dönence olayıda ne? bebek odasında işlevi neki? bide o mu kesildi başımıza:)
hehehe yazdiklarinizin bi kismini okudum cevirdim burda hehe. biz su anda kocisimin koyundeyiz size mutlaka fotograf gondericem inanilmaz biyer burasi. somine var oturuyoruz karsisinda. annesi beni kendi annem gibi besliyor. gittik biyerlerden balik aldik havuzda hep baliklar var. insanlar bebege saglik diledi. sukur allaha valla yasadigim kotu gunlere degdi sanki. sabirla bekledim simdi hepsi degisti bi gorseniz. bu arada eslerinizin annesi konusunda hani hic haddim olmayarak vede durumu bilmeden bisey soleyecegim ama. hani ben erkek arkadaslarim varkende hep boyle cok iyidim anneleri ile. simdi esimin anneside ilede ole. ben cogunlukla kotu algilamiyorum hani guluyorum surekli boyle guleryuzlu duruyorum. belki evet hani yapi meselesei bazi seyler hani erkek anneleri bazilari cok sahipleniyorlar ogullarini. egerki anlayabilseler esin sevgisi ayri annenin sevgisi ayri daha mutlu olup daha eslerede yardim edicekler. onemli olan sonucta esimin annesinin dedigi gibi oglunu onun sevdigi gibi sevmesi esininde. ama bilmiyorum ya turkiyede anneler biraz daha farkli sanirim.
neyse umarim hepiniz bu sorunlari atlatirsiniz. bu arada buraya 5 saatte geldik ama her istasyonda durup tuvalete gittim hihi. ayy annem cok agladi havaalaninda aklima geldikce benimde aglayasim geliyor. bu arada bebis degisik atraksiyon hareketleri yapmaya basladi geceleri ne yapiyor anlamis degilim:)
kızlar bu arada bebek odası için dönence olarak karar verdiğiniz bi model varmı
peppermint eminönünden bakıcaksın sanırım senin bellimi ne alacağın..
ben e bebekte beğendim bi model çok güzel ama diğer dönengeçlere göre tuzlu gibi karar veremedim daha..
ben rusyalıyım, canım. ailemde hala orda yaşıyor. ben ise burda tek başıma türk kayınvademle mücadele ediyorum
biz metro istasyondan ta kuğu parkına yürüdük ama isimleri ne yazıkki bilmiyorum, onları eşim takip etti. bide karşıyada geçemiyorsun yolu ortaya bölen koca çimenlik ayırıyor, yani kısılıp kaldık:):) ama yanında uzun süre görmediğin eşin olunca o bitmeyen yol bile çiçekli böcekli gök kuşağı yolu gibi gözüküyor:) biraz romantizm katıyım dedim![]()
kızlar bizim bu "2011 agustos anneleri ihtiyac listeleri (bebek, anne, hastane cantasi vs )" adresi neden taşındı? bide o yeni adresten mi devam edecez? çünkü listede bir kaç düzenleme yapacaktım dönenceyle ilgili ama listemizle ilgili bir kaç değişiklik gördüm:26:
dimi:) aynısını bende diyorum. hem ilk başta herşeyde yardımcı olacaklarında hava yaratıyorlar, sonrada tık yok:) baren insanı baştan heveslendirmeyin, bizde ona göre ayağımızı yorgana göre uzatırız:) benim annemlerde tek çocuk olduğum için herşeyde yardımcı olmaya çalışıyorlar ama bende hep onların herşeyi yapmalarını istemiyorum, sonuçta öbür tarafında durumu gayet iyi. ilginç olan, eşimin ablası içine kapanık olduğu için hep ona yardımcı oluyorlar, halbuki kız doktor yani. bazen eşim bile acaba beni evlatlık aldılar diye dalga geçip duruyor. ama bazen düşünüyorum sonuçta ilk kızları ve daha aile kuramadı falan diye bu şekilde desteklemeye çalışıyorlar. zaten biz kendimizde gayet rahat ediyoruz, ondan yardım etmeselerde olur artık:)Canım türkçeye bu kadar hakim olduguna göre uzun süredir Türkiyede yaşıyorsun.
Benimde eşim iş için amerikaya gitti, annemde kısa bir süreliğine almanyada olduğu için mecburen kayınvaalideyi çağırdık Ankaraya. Annem almanyadan bir sürü şey getireceğini söyledi, o yüzden fazla birşey alma dedi bana bende bekliyorum getirdiği şeylere göre eksikleri tamamlarım, ama kayınvalidem ise izmirden geldi ve bir çöp dahi getirmedi kızım, ilginç ya bir çorap don alır insan nasıl rahatlıktır bu böyle![]()
topigimizi kilitlemisler cnm,
ihtiyac listeleri diye benzer topik varmis diye :-((
istersen listeleri de burdan yayinlayalim biz yine
excel dosyan duruyordur diy mi ??
nakitle almaya çalış...nakit fiyatları daha ucuza geliyor canımcım:)Canım bu havuzlu handan nakit mi almak gerekiyor. Kredi kartı yada taksit imkanı var mı?
kızlar biliyomusunuz merdiven hamilelere zararlımı bana daha önce kuyruk sokumum için gittiğim fizik tedavi dru çok çıkmak iyi değil demişti ama şmdi okulada bazı derlerim ki haftada 8 saatım en üst katta mecbur çıkıyorum ama yavaş yavaş hatta bazen molayla nefesim yetmiyor ziraaa benim kıl kuyruk mdr. asansörü yaptırmıyoda bide beni görünce asansör aklına geliyomuşta drma sorabilirmişimde benim için çok fgaydalıymışda çocuk kandıracak sanki yürüyüş okde merdiven önermiyolar sanırım
ne dersiniz daha dikkatlimi olmalıyım yada sınıflarımı asagıyamı taşımalıyım ders saatlerimde ???????????