• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar nasılsınız. dun çıkmadan görümceleri çekiştiriyorduk ya, alt katımda oturan değil de almanyadakı benden kucuk olan aradı dün.
bebek arabası alıcam dedi bizim için , iyi dedim al bakalım. esprit markanın bir modelini beğendik internetten. işte kolay katlanım,çift yönlü kullanım, sırtı yatabılen falan filan. birde dedi benım bebeğin 15 dakka kullandığım ana kucağı var dedi, oto koltuğuda oluyor istiyorsan onuda getıreyım. getır dedım tabı sorulurmu.
dedimki bende yarın alısverıse cıkıcam bisürü şey alıcam kızıma dedim. sakın cıkma dedi. ben zaten burdan gömleğine astronot tulumuna varıncaya kadar aldım. ey allahım yaaa şimdi mecburen çıkamıcam alısverıse. mayısın 28 ınde gelıyor buraya, bi bakayım neler almış. eksik bişey kalmıssa onuda ben tamamlarım.
işte oh ne guzel dıyeceksınız ama ben pekte sevmem boyle seylerı. yanı ılk bebeğim sonucta bırakında kıyafetlerını kendı zevkıme gore alayım. şimdi o hiç almamıs gibi gidip birdaha alsam müsriflik yaparım dımı? eşimde bozulur zaten bana o zaman.
ya ınsan bıraz dusunur. ya altın takar ya para verır bende beğendiğim seyleri alırım, daha bir hoş olur.
(bende hormonlardan sınırlenecek yer arıyorum be) bırazdanda dr gıdıcem onunda stresı var tabıkı. bakalım ayrıntılıyı bu gun yapacakmı e zamanı geldı artık ancak ayrıntılı ıcın ayrıca randevu falan almamıstım ben. yanı dr oyle bısey demedi sadece 1 ay sonra ge demişti.
madem kızıma herşeyı almanyadan almıs halası. bende afilli bir hastane çıkısı alayım dımı.
ya bırde herşeyı pembe almış. en sevmediğim şey , o ne oyle şeker kaplaması gıb:( ben renk renk alacaktım kızıma:(((
buldu bunuyor dıyeceksınız ama rüyamda burun asplatörü alıyordum bi baktımkı onuda almıs .neyse aksam ben cıktıktan sonra epeyce bi döktürmüşsünüz. okuyayım bıraz.
eyeszay canım sağ sağlım varmıssın hadı kıymetınızı bılın birbirinizin:)
efsung cum canım tahlılının temız cıkmasına cok sevındım:) hayırlı olsun.

Uploaded with ImageShack.us

Günaydın kızlarrrrrrr....

Dün tetenoz aşısı oldum, kolum çok acıyor. Şişti, kıpkırmızı oldu...

Gece uyuyamadım hiç...

Sizde de oldu mu?

kızlar ben şimdi 24. haftaya girdim,
ayın 6 sında doktorla randevum..26. haftada olucam
o zaman şeker yüklemesi yapılacak
tetanozu da o haftadan sonra yaptırmayı düşünüyorum
geç mi kalmış olurum hem şeker yüklemesi hem tetanoz için ?

BEN DE HİC EV SUPUREMİYORUM,
ESİM SUPURUYOR ARADA AMA ONA DA ZARARLİ ASLİNDA BEL FİTİGİ VAR, BİZİM EV PİS KALİYOR YANİ COGU ZAMAN :-((
son aylar temizlikci almaya baslicam,
sagolun annem ve ablam gelip gecen hafta evimi bi guzel temizlediler ama herzaman da onlardan isteyemem

hadi bekliyoruz canimm

oh ohh masallah cnm, cok sevindim..

aman cnm bebegin iyi, saglikli olsun da, uzme kendini, donunce gorursun kendi doktorunda yeniden

hosgeldiiinnn bebekkk
cok sevindim snein adina cnm benimm

biz aldik cnm,
cok guzel;
sallanir yapmak icin cok kolay takilan ayri aparatlari var.
+69 tlye -bebekten vicso yatak aldik icine cnm

aynen ben de,
idilde 117 tlye bitane begendim ama eminonu magazasinda daha ucuzsa kaziklanmayayaim diye eminonune gitmeyi bekliyorum,
eminonune bi giden soruversin dedim burdan kackere ama kimse sormadi yaa :-(((((

benim de sisti ve 2 gun agridi canim
sonra geciyor merak etme

Canım gözün aydın. Bu haftalarda kan sulanmaya başladığı için demir hapı kullanılsada kanda hemoglobin düşük çıkabilyormuş. Dert etme. :nazar::nazar::nazar:

Ne uyuz bir dr. muş. Devamlı takibini yapan dr. olmadığı için kıllık yapmış. Ya böyle kıl tüy tipler kadın doğumcu olmamalı. Ama yinede bebişin iyi ya sen ona bak :)) :nazar::nazar::nazar:

Deli kız! Sonunda gittin. Canım umarım çookkk mutlu olursun. Güzel haberlerini bekliyoruz :)) :nazar::nazar::nazar:

Canımcım gözün aydın. :nazar::nazar::nazar: Ayy bu eşler hep aynı demek. Benim eşimde hemen herşeye ağlar modda olduğumdan beni ağlatmaya çalışıyor eğer ağlarsamda dediğin gibi taklidimi yapıp eğleniyor

Canım onlara sallanır hale getirmek için aparat takılıyor ama bazılarına takılamıyormuş. Sorarak al bence

Canım ben 2 tane hastane çıkışı aldım 2' side yeşil tonlarında. Doğuştan Green Peace ci olacak oğluşum :1::1::1:

Fazla yazı yazmazsan gruptan çıkartıyorlar. Ondan seni de çıkartmışlardır. Bence gerek de yok zaten burası daha rahat geliyor bana. Ben nedense face de mesajlaşmayı sevemedim gitti.

Canım seninle de herşeyi aynı tarihlerde yapıyoruz. 16 sında aynı yerden dr. randevusu almıştık ama gerçi ben gitmedim başka dr. a almıştım. 30 nisanda detaylım var 11 de şişlide sonra eminönüne gideceğiz eşimle :)))) :1::1:

Benim dr. um da gerek yok ama yinede sen bilirsin dedi. Bir yandan yaptırsam mı diyorum amadiğer bir yandan o kol ağrısı şişlik falan uğraşamam, korkutuyor beni.

Canım araba çok güzelmiş tarif ettiğin rengi anladım sanırım çok çok neşeli bir renk bence. Güzel günlerde kullanırsın inşallah. :nazar::nazar::nazar:

Ya sormayın ben de gece rüyalarımda sürekli emzirdiğimi görüyorum ama şuana kadar sıvı hiç gelmedi. Gerçi gelse de normalmiş dediğin gibi. :))

kizlar moralim eften puften bi sebepten dolayi cok bozuk,
ogleden beri agliyorum,

is hayati gercekten cok zor.

hatirlarsaniz ben mart basi kanama gecirmistim ve 5 gun rapor vermisti doktor.
sirket benden 5 gun kesti tabi otomatik olarak, sgk da 20 gun sonra bugun yatirdi parami ancak.
o da 3 gun olarak yatirmis.

2 gunluk parami kestiler. sirketteki personelci cocuga soruyorum (ki ayni ofisteyiz ben de mali islerde oldugunm icin , masalarimiz yanyana sayilir ) evet kesiliyor tabi diyor;
sinir oldum,
madem boyle bisey var, soyleseydiniz ben raporu devreye sokmaz, 2 gun sirket hekiminden rapor alir, 3 gunde yillik izin alirdim, maasim da hic kesilmezdi; tam maas alirdim dedim.

ama senin cikarini dusunen nerdeee

normalde bu paraya zerre kadar aciimzdim, ama anne olunca bi baska oluyormus, ben kizima dunya kadar sey alirdim o kesintiyle deyip hayiflanip aglayip duruyorum simdi :-(((

bir de paradan cok gordugum tavira sinir oldum,
ben bu halimde gelip calisiyorum, kizimla ilgili bisuru seyle ilgilenebilecekken burda tum vaktimi geciriyorum, bi 15 dk uzanip dinlenemeden aksam ediyorum ama karsiliginda en ufacik bir olayda bile sirketim benden yana tavir almiyor diye gicik oldum.
yarin birgun , ben bunlar icin mi bebegimi birakip geliyorum hergun psikolojisine giricem sanirim :-((((((

peppermint;
canım iş hayatında duygusal olmayacaksın. Yani üzülmene değecek bişey yok...

İnsanlar işlerini severek yapmadıkları için, böyle şeyleri atlıyorlar...

Sen bebişini düşün:16:

Az önce bir arkadaş için pasta kestik, yer yemez bizimki tekmeye başladı. Ayy çok hoşuma gidiyor:emir_bebek:

benimki maşallah geceleri horon tepiyo baba artvinli karadeniz kanı var çocukta sabahta harmandalı oynuyo yavaş yavaş aklı esince bi tekme :1:

kızlar, merhaba, biz kızımızla geri döndük:)
yazdıklarınızı yarım saattan fazlası okumaya çalıştım ama imkansız görünüyor:) siz baya bir yazmışsınız:):)
umarım siz ve bebişleriniz iyisinizdir, kontrollerde iyidir
ben ise ankara dönüşü azıcık grip oldum:(
eşimle ankarada bir güzel 3 günlük görüşmüş olduk ancak evcil izni vermedikleri için sadece çarşı izni saatlere kadar görüşmüş olduk, ondada kayınvademde vardı:( ama yine arada yalnız kalma durumu olduk.
geldiğim ilk gün eşim otelde direk göbeğimi merak etti ama "eşşek" direk bana komik görünüyorsun dedi. bebekde benim yerime tekmeyle annesini yerine tepki verdi:) babası sonra iki tepkisini hissedince sevinçten coştu. sonra karnıma kafasını koyup kalbini duymaya çalıştı, duyuyorum dedi ama bana pekde bebeğin kalbi değildi gibi geldi ama hevesini kırmamak için söylemedim:1:
ankarada bebek için sizin tavsiye ettiğiniz ankamall'e gittik, almak istediğimiz bir sürü şey vardı ama kayınvadem, sağolsun, beni sinirden çatlattığı için ben ankarada hiçbir şey almamaya karar verdim. en iyisi eşim askerden gelince sadece ikimiz gidip rahat rahat alışveriş yapmaktır.
kadın bendiğimiz herşeyde kusur buldu. yok bebek kıyafetler darmış, penyeler kalınmış yada benim beğendiklerimin hiçbirisini beğenmedi. valla çıldırdım.
üstelik kadın bana bornoz takımı alma diye tutturdu çünkü eşimden kalan kapüşonlu havluları verecekmiş. düşünün, 27 yıl öncesi olan havluları benim ilk bebeğime kullanacağım. tamam ikinci çocuğuma bazı şeyler kullanılır ancak görümcemden kalan oyuncaklar yada eşimden kalan eşyalar kullanılmazki. benim annemde benden kalan eşyalar hatıra olarak sakladı ama onları kullanmama tutturmuyor.
asıl bomba, eşimin ailesi doktorlar olduğu için bana kaç aydır pompa, bez, telsizler, ateş ölçme cizhazları gibi şeyler ilaç firmalardan halledeceklerini söylerken şimdi kendiler için olmayan şeyleri istemeye çekiniyorlarmış. bide ben kayınvademe annemler mobilyayla alcaklarını söylemiştim, kayınvadem mobilyayi annenlerle beraber alalım diye tutturmuştu. annemlerde o zaman hem bebek arabasınıda almaya karar verdiler. şimdi eşimin ailesi mobilyayı olduğu gibi aileme yüklediler. yani sonuç olarak hiçbir şeyde yardımcı olmayacaklar. madem yardımcı olmayacaksınız baştan bize yardımcı olacaklarını havasını oluşturmyacaklardı bizde ona göre ayarlacaktık kendimizi. ee, bende şimdi annemlere hem mobilyayı hem bebek arabsını aldırmak istemiyorum. ama neyseki eşimle mobilya dışında herşey kimsenin haberi olmadan kendimiz halletmeye karar verdik. bundan sonra zaten kimseyede güvenmeyecez.
yani, beni düğün sırasında kalpten götürmedilerse şimdi götürecekler galiba:52:
farkındayım çok yazdım ama ne yapayım şu üç gün içinde öyle bir doldumki, sinirden patlayacak gibiyim.
üstelik ben burada kilo alamadığım için dertlenirken kadın bana ha biri kalçamdan çok şiştiğimi ve daha şişeceğimi söyleyip duruyor. halbuki normal zamanda giydiğimi kotları halada rahatlıkla kullanıyorum. sonra dükkanda satıcı eşimle bana ne kadar uyuyorsunuz dedi, ikinizde ufacık tefeciksiniz dedi, kayınvadem hemencik ben asıl doğumdan sonra göreyim bu kadar yakışırlar mı dedi. görende kendisinin çok zayıf olduğunu düşünecek. şişersemde şişiyim. yok ne kadarda melek gibi olsam:) eşimin ailesi beni hiçbir zaman kabbulenemeyecekler. zaten hala dışardakilere yabancı olduğumu söylemeyede çekiniyorlar. bide onları 7yıldır tanıyorum.
yani ankara yolculuğum biraz dertli geçti, sadece son gün kayınvadem otelde kalmaya karar verdiğinde eşimle güzel bir gün geçirmiş olduk. kuğu parkına falan gitti, bide orda taksime benzer sokak vardı onu dolaştık. bu arada, sizin anakaralarda mesafe konusunda biraz sorun varmış onu anladık:):) ay, 10dk yürüme mesafesi toplam 54dk tuttu:9:kuğu parkına gitcektik milletten sorduk uzak mı diye ona göre taksiye bineriz dedik, ama herkes çok yakın diyince bizde yürüdük ama yürümez olaydık:1: galiba siz ankarada yürümeye çok alışkınsınız:):)zar zor aldığım 1 kilo o yürüyüşle gitti zaten:)

nasıl sinir oldum okurken:84:..canım niye kayınvelidenide aldınki yanına.eşinle güzel bir hafta sonu geçirseydinz..bir kaşık suda boğasım geldi:57:

kızlar şimdi kociş arkadaşıyla bana 2 tane lierac göndermiş ben nette araştırmıştım geçen gün oda görmüştü...
ayy çok hoşuma gitti hemde 1 tane değil 2 tane birden...
içini okudum ettim diyemiyorum çünkü türkçe yazılmış bişi yok heen kullandım açılışı yaptım yani...
ama bi değişik kokusu vardı sürerkende geçti ,
bebe yağı kaşındırıyodu ama hoş kokuyodu genede...
bu arada sizler yağınızı yada kreminizi sürdükten sonra kurumasını bekliyonuzmu hemen giyiniyonuzmu...
sanırım kociş bebekten önce annesine alışverişe başlıyo...
geçende e gebeden bana gömlekle almış onunla gelmişti:1:.

ya bende kullanıyorum lıreac banada ilkten bosuna suruyorum gıbı geldı hanı bebe yagı yaglı yaglı kalıyo yaa :)) bunu suruyosun kuruyp gıdıyoo sankı ıse yaramıcakmıs gıbı ama ıcımden ıyı gelecek dıyorum nasıl dusunursen ole olurmus yaaa :))))
,her banyodan sonrada vucut yagı kullanıyorum arko nemin e vıtamınlı
ole işte

yazdıklarınızı yarım saattan fazlası okumaya çalıştım ama imkansız görünüyor:) siz baya bir yazmışsınız:):)
eşimle ankarada bir güzel 3 günlük görüşmüş olduk ancak evcil izni vermedikleri için sadece çarşı izni saatlere kadar görüşmüş olduk, ondada kayınvademde vardı:( ama yine arada yalnız kalma durumu olduk.
geldiğim ilk gün eşim otelde direk göbeğimi merak etti ama "eşşek" direk bana komik görünüyorsun dedi. bebekde benim yerime tekmeyle annesini yerine tepki verdi:) babası sonra iki tepkisini hissedince sevinçten coştu. sonra karnıma kafasını koyup kalbini duymaya çalıştı, duyuyorum dedi ama bana pekde bebeğin kalbi değildi gibi geldi ama hevesini kırmamak için söylemedim:1:
ankarada bebek için sizin tavsiye ettiğiniz ankamall'e gittik, almak istediğimiz bir sürü şey vardı ama kayınvadem, sağolsun, beni sinirden çatlattığı için ben ankarada hiçbir şey almamaya karar verdim. en iyisi eşim askerden gelince sadece ikimiz gidip rahat rahat alışveriş yapmaktır.
kadın bendiğimiz herşeyde kusur buldu. yok bebek kıyafetler darmış, penyeler kalınmış yada benim beğendiklerimin hiçbirisini beğenmedi. valla çıldırdım.
üstelik kadın bana bornoz takımı alma diye tutturdu çünkü eşimden kalan kapüşonlu havluları verecekmiş. düşünün, 27 yıl öncesi olan havluları benim ilk bebeğime kullanacağım. tamam ikinci çocuğuma bazı şeyler kullanılır ancak görümcemden kalan oyuncaklar yada eşimden kalan eşyalar kullanılmazki. benim annemde benden kalan eşyalar hatıra olarak sakladı ama onları kullanmama tutturmuyor.
asıl bomba, eşimin ailesi doktorlar olduğu için bana kaç aydır pompa, bez, telsizler, ateş ölçme cizhazları gibi şeyler ilaç firmalardan halledeceklerini söylerken şimdi kendiler için olmayan şeyleri istemeye çekiniyorlarmış. bide ben kayınvademe annemler mobilyayla alcaklarını söylemiştim, kayınvadem mobilyayi annenlerle beraber alalım diye tutturmuştu. annemlerde o zaman hem bebek arabasınıda almaya karar verdiler. şimdi eşimin ailesi mobilyayı olduğu gibi aileme yüklediler. yani sonuç olarak hiçbir şeyde yardımcı olmayacaklar. madem yardımcı olmayacaksınız baştan bize yardımcı olacaklarını havasını oluşturmyacaklardı bizde ona göre ayarlacaktık kendimizi. ee, bende şimdi annemlere hem mobilyayı hem bebek arabsını aldırmak istemiyorum. ama neyseki eşimle mobilya dışında herşey kimsenin haberi olmadan kendimiz halletmeye karar verdik. bundan sonra zaten kimseyede güvenmeyecez.
farkındayım çok yazdım ama ne yapayım şu üç gün içinde öyle bir doldumki, sinirden patlayacak gibiyim.
üstelik ben burada kilo alamadığım için dertlenirken kadın bana ha biri kalçamdan çok şiştiğimi ve daha şişeceğimi söyleyip duruyor. halbuki normal zamanda giydiğimi kotları halada rahatlıkla kullanıyorum. sonra dükkanda satıcı eşimle bana ne kadar uyuyorsunuz dedi, ikinizde ufacık tefeciksiniz dedi, kayınvadem hemencik ben asıl doğumdan sonra göreyim bu kadar yakışırlar mı dedi. görende kendisinin çok zayıf olduğunu düşünecek. şişersemde şişiyim. yok ne kadarda melek gibi olsam:) eşimin ailesi beni hiçbir zaman kabbulenemeyecekler. zaten hala dışardakilere yabancı olduğumu söylemeyede çekiniyorlar. bide onları 7yıldır tanıyorum.
yani ankara yolculuğum biraz dertli geçti, sadece son gün kayınvadem otelde kalmaya karar verdiğinde eşimle güzel bir gün geçirmiş olduk. kuğu parkına falan gitti, bide orda taksime benzer sokak vardı onu dolaştık. bu arada, sizin anakaralarda mesafe konusunda biraz sorun varmış onu anladık:):) ay, 10dk yürüme mesafesi toplam 54dk tuttu:9:kuğu parkına gitcektik milletten sorduk uzak mı diye ona göre taksiye bineriz dedik, ama herkes çok yakın diyince bizde yürüdük ama yürümez olaydık:1: galiba siz ankarada yürümeye çok alışkınsınız:):)zar zor aldığım 1 kilo o yürüyüşle gitti zaten:)

canım çok zor zamanlar geçirmişsin ....üzülme ve takma demekten başka bişey diyemiyorum..benzeri sorunlar çoğumuz yaıyoruz..bu arada yabancı demekle nerelsiniz sen canım? ayrıca bende ankrada okudum genelde bizde heryere yürüyorduk :D genelde çoğu yer düz olduğundan mi bilmiyorum

nakitle almaya çalış...nakit fiyatları daha ucuza geliyor canımcım:)

ayy benim de derslerim üst katlarda genelde bi de bizim okul tarihi eski binalardan bi merdivenler var...çocuklar ben her çıkışımda öğretmenim kolunuza girelim mi diyip yanıma geliyorlar...biri çantamı alıyor...öbürü koluma giriyor haha ayyy görceksiniz çok komik....bi de 1.sınıflarımız var..felaket hareketli...lavaboya giderken onların ordan geçmek zorundayım...büyük sınıfların bodyguardlık yapıp beni bi hedefe ulaştırma operasyonları var...koparsınız eheuehe....

bu arada bugün okulda çiçek,böcek,çocuk,bayrak neyn kaç saat kesip biçme yaptımmmm öğrencilerle....ay 23 Nisan....neşe doluyor insandan eser kalmadı günün sonunda eheueheue:)

keyfimiz yerinde yane ...bi yerlerimi kaşıyımm,karnımızı doyurmaya gidiyoruz kıjımlaaaaaaaa öperizzzz teyzoşları...

canım ben de 2. sınıfları okutuyorum. çok yaramazlar. koştukları zaman koridorda bahçede falan tedirgin oluyodum. ama bu hafta nöbetten düştüm çok şükür. benimkiler gelip karnımı okşuyorlar bi de, bebeği okşuyormuş gibi yapıyolar :9:
biz de hazırlık yaptık bugün. 23 nisan kutlamasını yapıcaz yarın.

bayanlar bu arada hamıle kaldıgınızdaan bu zmaana kac kılo aldınız?

bnm baya bi karışık aslında 50 51 kiloyumdur genelde , ama doktora dört haftalıkken gittim bi baktım tartı 54 ü gösteriyor:1: çünkü o ara feci bi iştah vardı bnde hatta çok endişelendim böle gidersem naparım diye :) sonra o fazlalık 3 kiloyu verdim :1: şuan 5 ay 3 haftanın içindeyim verdim 3 kiloyu almış durumdayım , yani kendimi daha yeni kilo alıyorum olarak değerlendirebilirim :1:

kizlar size yazdim ondan sonra uyuyakalmisim hihi. herkese cok tesekkur ediyorum. valla sizleri ozledim biliomusunuz. gecende seyi dusunuodum donsekte athinaya alexandros calistigi zaman bende sizinle yazissam gene hihihihi. ama sevindim herkes iyi gibi. kayinvalide problemleri disinda. bu arada babamin hala kus oldugu aklima gelince durmadan agliorum:(( gecen buraya gelirken arabada aglamam tuttu saatlerce.

kizlar size yazdim ondan sonra uyuyakalmisim hihi. herkese cok tesekkur ediyorum. valla sizleri ozledim biliomusunuz. gecende seyi dusunuodum donsekte athinaya alexandros calistigi zaman bende sizinle yazissam gene hihihihi. ama sevindim herkes iyi gibi. kayinvalide problemleri disinda. bu arada babamin hala kus oldugu aklima gelince durmadan agliorum:(( gecen buraya gelirken arabada aglamam tuttu saatlerce.

ağlama üzme eşini de bebeğini de kendini de...herşey çok güzel olacak :69:

ben olamayalı galiba bir kaç şey kaçırdım. Eyeszay sen yunanistana gittin mi? babanı nasıl ikna ettin. valla, senin adına çok sevindim. umarım hep böyle mutlu olursun

bu dönence olayıda ne? bebek odasında işlevi neki? bide o mu kesildi başımıza:)
cnm dönence bebeğin karyolasına takılan ve ayarlamalı sesli oyuncaklar döniyo falan öyle...
ya bende kullanıyorum lıreac banada ilkten bosuna suruyorum gıbı geldı hanı bebe yagı yaglı yaglı kalıyo yaa :)) bunu suruyosun kuruyp gıdıyoo sankı ıse yaramıcakmıs gıbı ama ıcımden ıyı gelecek dıyorum nasıl dusunursen ole olurmus yaaa :))))
,her banyodan sonrada vucut yagı kullanıyorum arko nemin e vıtamınlı
ole işte

ayy bende bugün başladım ilk ama sürdüm tabi bebe yağı gibi bol bol değil..
gün içinde birini sabah birini akşam kullanırım artık.

canım ben de 2. sınıfları okutuyorum. çok yaramazlar. koştukları zaman koridorda bahçede falan tedirgin oluyodum. ama bu hafta nöbetten düştüm çok şükür. benimkiler gelip karnımı okşuyorlar bi de, bebeği okşuyormuş gibi yapıyolar :9:
biz de hazırlık yaptık bugün. 23 nisan kutlamasını yapıcaz yarın.
bizim yavrular bi de fenerbahçe stadında görevliler cts günü...okulda da ayrıca pzt olucak tören...
off tez zamanda bitse şu okullllllllllll...sıkıldım artık...
bu arada sen doktordan 24.hafta nöbetten muaf raporu mu aldın???

bizim yavrular bi de fenerbahçe stadında görevliler cts günü...okulda da ayrıca pzt olucak tören...
off tez zamanda bitse şu okullllllllllll...sıkıldım artık...
bu arada sen doktordan 24.hafta nöbetten muaf raporu mu aldın???

valla zorla gidiyorum okula. benim sınıfım çok yaramaz bi de hiç susmuyorlar:(
ama şükür evime yakın okul. kadrom başka bi ilçede. her an görevlendirmen bitti dicekler diye korkuyorum valla. kadromun olduğu ilçe 1,5 saat uzaklıkta:( evet canım doktordan 24. hafta gebelik diye rapor aldım. nöbetten sildiler hemen.

slm kızlar...
biz ayrıntılımızdan geldik çok şükür dr herşey yolunda hiç bi sorun gözükmüyo dedi...
kendi dr umuza sonucu göstermeye geldik ve bi güzelde o inceledi oda bi sorun görmedi çok şükür güzel dedi
sordu sancın oluyomu karnına kramp giriyomu diye bende yooo dedim
bebek aşağıda gibi duruyo ama dedi
beni aldı telaşlar orada ağlayacaktım zor tuttum kendimi doğumhaneyi arayın nst için randevu al dedi hostesine ben iyice şok...
ölçtü biçti bebişim 476gr olmuş tam günüyle uyumlu
sırtını dönmüştü hiç annesine babasına poz vermedi 1 tane foto çekti dr oda sağdan görünüş elini kapatmış yüzüne öyle..
neyse çıktık nst ye
ayy çok kötü bişi yani kötü değil ama sancı çıktımı çıkacakmı derken içim içimi yedi
oradaki hemşirede gelip hep beni sakinleştirdi
neyse 15 dk falan kaldım nst de
karnına lastik gibi bişi bağlıyolar ortasındada bi alet o ölçüm yapıyo
hemşire karnımı lastikle sıktığına bebiş içerde sıkıştımı ne hep pıt pıt vurdu kuzucum...
neyse sonucu aldım dr un yanına indik
dr da aa çok güzel hiç sancı çıkmamış
bazen olabiliyo böyle vücud yapısından falan dedi
rahim ağzında açıklık olmadığı için korkmana gerek yok dedi
ben muayeneden kalkınca toparlanırken eşimede demiş korkmayın sakın erken doğum olmaması için ilaçlar var falan diye
ben ki bu sefer dr uma neler soracaktım
hepsi aklımdan çıktı...soramadım 15 gün sonra yine gidecez..
idrar ve kan tahlili yaptırdım...kansızlık çıktı ben sabah gyno ferro sanol akşamda elevit alıyorum
bu gyno ferro sanol kansızlık içinmi onu bilmiyorum.
dr umda başka ilaç yazmaya gerek duymadı...

canım çok zor zamanlar geçirmişsin ....üzülme ve takma demekten başka bişey diyemiyorum..benzeri sorunlar çoğumuz yaıyoruz..bu arada yabancı demekle nerelsiniz sen canım? ayrıca bende ankrada okudum genelde bizde heryere yürüyorduk :D genelde çoğu yer düz olduğundan mi bilmiyorum
ben rusyadan geldim canım. bizde izmirde çok yürürüzde ama o kadar değilmiş, demek ki:)

nasıl sinir oldum okurken:84:..canım niye kayınvelidenide aldınki yanına.eşinle güzel bir hafta sonu geçirseydinz..bir kaşık suda boğasım geldi:57:
ne yapayım eşim yolda yalnız kalmamı istemedi, yardımcı olmam için annesini rica etti:):)

Son düzenleme:
selam kizlar nasilsiniz bakalim???

ben bugün yorgunluktan bittim yaaa eve az önce attim kendimi ayaklarim sisti belim agriyoo :( gecmisi okuyamadim valla ama size bugünle ilgili bilgi vereyim 50gr seker yüklemesi yapildi bana erken oldugunu düsünüyodum sabah gittigimde söyledim ama buraya göre 23. haftada hesapladiklari icin erken degil dediler haftaya da türkiyeye gidecegim icin simdi yapmamiz daha iyi dediler neyse iste ac karnina kan aldilar parmagimdan sinira yakin cikti sekerim sonra surup sisesi gibi bi sise icinde 500 ml glikoz karisimi vardi onu ictim ama tadi cok güzeldi ayni meyve suyu gibiydi hic zorlanmadim :) 1 saat bekledim yine kan aldi sonra 1 saat daha bekledim yine kan aldilar bunlarda düsük cikti cok sükür ki yani seker problemim yok allahima sükürler olsun tatlilara tam gaz devam :))) gerci biraz fazla kilo aldigimi söyledi ebem ondan biraz dikkat et dedi 7 kiloya ulasmisim toplamda :69::69::69: sonra bi ara doktorum kontrol etti ucmadan önce hersey yolunda mi diye bakmak istedi elle muayene etti bi de ultrasonla bakti cok kisa ama gicik kadin dogru düzgün hic bisey demedi burda basi burda poposu iste dedi gayet iyi gözüküyo o kadar cinsiyetini bile söylemedi umarim ayrintilidaki doktor yanilmiyodur !!!! zaten o ultrasonda hic bisey anlasilmiyo ki haaa bi de bundan sonra geldiginde ultrasona girmek istiyosan malesef 40 euro ödemek zorundasin dedi sigorta karsilamiyomus zaten neyi karsiliyo anlamiyorum ki simdiye kadar zaten dogru düzgün bakmadi ultrasonla :19: bende ultrasona girmek icin baska yer aricam simdi 3 boyutlu olsun da biseyler belli olsun barii haa bi de su toxoplasmose testini tekrarladi 8 haftada bi yapilmasi iyi olurmus diye benim kizim yine inatciydi ya da nazliydi doktor teyzeye dönmedigi gibi ebemiz kalp atislarini dinlemekte de zorlandi sürekli hareket ediyo bi de sirtini dönmüs kadin zar zor buldu

sonra esimle bebeisimize biseyler baktik ama almadik daha insallah ben döndügümde alicaz onlari da haaa ben bi yatak takimi begenmistim tülü korumaliklari bi de nevresim takimi vardi ama harika biseydi bugün fiyatini görünce karnima sancilar girdi valla 359 euro mus :))))) hayallarim suya düstü yani :69: benden bu kadar iste...

olumsuz tecrübeler yaşamışsın cnm sende geçmiş olsun...
Allah bu bebeklerimizi bize bağışlasın inş..
dediğim gibi asla almaz değil yeğenine neler almış adam onu çok iyi tanıyorum ama bi türlü başlayamamıza üzülüyorum sadece,başlasa gözü bişeyi görmez herşeyi alır ama zamanı var demekki

bugün ayrıntılı konrtolümüz var belki artık gaza gelirde yakın zamanda başlayalım der...
dediğin gibi bebek alıverişi çok detaylı
benim kayınvalidemde öyle bi yandan alıyo biyandanda bize aman o sağlıklı olsunda gider 2 saatte düzülür herşeyi diyo rahat yani acaba oda annesi gibimi düşünyo anlamıyorum..
benim kendi annemde beni bekliyo gelde beraber alışveriş yapalım diye
bakalım artık başlanılacak zamanı geldi yaa...
canım esyadır alınır kafana takma ya boş ver
senden ayrıntılıdan iyi haberler bekliyoruzzz baakkk eşyayı falan salla şimdi :))
merhaba kızlar,..
ya bu merdiven çıkıp inme olayını anlamadım ben neden zararlı ki? daha önce hiç duymamıştım. Benim iş yeride ev de dublex sürekli in-çık yapıyorum ben :69:
canım azsa sorun yok ama çok çıkmak iyi değilmiş bende 6 der çıkıyorum 4 kat yada 3 kat nerdeyse 50 dk da birtoplam 6 kez çıkıyorum işte benim dikkat etmem gerek seninki çok sorun olmaz sanırım :)
ayyyyy kabus gibi yaaa afedersinde dangalak kadın sinir etti beni aptal
benim koca tarafı evlenirken bişeye el atmadılar allaha şukur şimdi maddi olarakta ihtiyacımız yok hiç istemiyorum valla

bayanlar bu arada hamıle kaldıgınızdaan bu zmaana kac kılo aldınız?
ben 5 kilo aldım :( 5 ay 5 kilo çok aslında :(((((((

kızlar size inanamıyorum tek hasta ruhlu kayınvalidenin benimki olduğunu sanırdım ama aynı modelden birkaç daha olduğunu okuyunca şaşırdım :)) ben ekim annesiyim ve geçen hafta midemle ilgili bi problkem yaşadım 4 gün bir şey yiyemedim bulantımda vardı sürekli acildeydik ve kayınvaldem üst katta oturuyor bugüne kadar güya hamileliğime sevinsede ne bir patik aldığını gördük nede midem bulanıyo diye bi yemek yapıp getirdiğini ve ben o kötü durumdayken eve gelip o bet sesiyle eşime hakkıııı hadi yukarı gelde yemeğimizi yiyelim dedi yaaa inanabiliyomusunuz ben öliiim yaniii okadar kötü bir kadından eşim nasıl dünyaya gelmiş anlamıyorum kadının 5 yıldır yapmadığı kalmadı ama beni hala şaşırtabiliyor kötülüğün sınırı yokkk malesef takmayın diyemicem çünkü
sevmediğin bişi deyince aklıma direk o geliyo nefteret ettiğim tek şey o v.b bir sürü şeyin cevabı ooooooo :((((
ayyy allahım yaa ben boğarım o kadını ...
hehehe yazdiklarinizin bi kismini okudum cevirdim burda hehe. biz su anda kocisimin koyundeyiz size mutlaka fotograf gondericem inanilmaz biyer burasi. somine var oturuyoruz karsisinda. annesi beni kendi annem gibi besliyor. gittik biyerlerden balik aldik havuzda hep baliklar var. insanlar bebege saglik diledi. sukur allaha valla yasadigim kotu gunlere degdi sanki. sabirla bekledim simdi hepsi degisti bi gorseniz. bu arada eslerinizin annesi konusunda hani hic haddim olmayarak vede durumu bilmeden bisey soleyecegim ama. hani ben erkek arkadaslarim varkende hep boyle cok iyidim anneleri ile. simdi esimin anneside ilede ole. ben cogunlukla kotu algilamiyorum hani guluyorum surekli boyle guleryuzlu duruyorum. belki evet hani yapi meselesei bazi seyler hani erkek anneleri bazilari cok sahipleniyorlar ogullarini. egerki anlayabilseler esin sevgisi ayri annenin sevgisi ayri daha mutlu olup daha eslerede yardim edicekler. onemli olan sonucta esimin annesinin dedigi gibi oglunu onun sevdigi gibi sevmesi esininde. ama bilmiyorum ya turkiyede anneler biraz daha farkli sanirim.

neyse umarim hepiniz bu sorunlari atlatirsiniz. bu arada buraya 5 saatte geldik ama her istasyonda durup tuvalete gittim hihi. ayy annem cok agladi havaalaninda aklima geldikce benimde aglayasim geliyor. bu arada bebis degisik atraksiyon hareketleri yapmaya basladi geceleri ne yapiyor anlamis degilim:)
ayyy çok hoş yaaa alla bozmasın canım :)) inşallah daha iyi olursunuz :)
iyi baren, aramızdan biris şanslı çıktı:):)

valla, seninki baya betermiş:) benimki ben hastayken ilgileniyor baren, yemek falan getiriyor, bide dokto oldukları için tedavimle direk ilgileniyorlar. ama diğer konularda çıldırtıyor. ben eşimle çıktığımızdan beri tanıyorudm ve 5 yıl çıktıktan sonra evlenemye karar vermiştik. kısa bir sürü olmamasına rağmen hala acele ettiğimizi ve acaba alta yatan bir sebep var mı diye evlenmeye karar verdik diye söylenip duruyorlardı. evlendiğimizden 1,5 yıl geçtik bile ve bu kadın beni hala şaşırtıyor.

sagol, canım. zaten benim sorun işte bu, milleti kırmamak için cevap vermiyorum ama bu sefer üstüme binip duruyorlar. takmamaya çalışıyorum, geçip gider diye ama ister istemez insan takıyor. eşimin de ailesine karşı gelmesinede izin vermiyorum ama galiba çok büyük hata ediyorum.
torun zaten istemiyorlardı. ilk öğrendiklerinde kürtaj yapmamızı istediler. biz daha gençmişiz, erkenmiş falan diye. eşiminde o sırada askerliğe tam gitme zamanıydı. anneside daha babaanne olmaya hazır olamdığı söyledi. bide eşimin ablası henüz evlenmedi, ondan ilk torun ancak ondan beklenirmiş diye saçmaladılar. ama en gıcık olduğum şey, kayınvalidem bana bir kere çok ağır bir laf söyledi, neymiş, bebek doğduktan sonrada ölebilirmiş (kendisininki çünkü doğumdan 3 gün sonra öldü) o yüzden çok heveslenmiyin dedi. yani bunu allah bilirmiş. ya böyle bir şey hayatta birisine söylenir mi:50:
ama, şimdi torun fikrine alıştılar gibi. fakat ben o zaman söylenenleri hiçbir zaman unutamam.
çocuğumu acaba eşimin ailesine karşı mı kışkırtsam:1:
sen kışkırtmasanda bebeğin herşeyi anlar merak etme yalnız şu k.validenin ölen bebek hikayesi de çok psikopatça hepimiz ölücez diye bişey yapmayalım demek gibi bişi hakkaten k.validen de var yani allah sabır canım sana :)
valla zorla gidiyorum okula. benim sınıfım çok yaramaz bi de hiç susmuyorlar:(
ama şükür evime yakın okul. kadrom başka bi ilçede. her an görevlendirmen bitti dicekler diye korkuyorum valla. kadromun olduğu ilçe 1,5 saat uzaklıkta:( evet canım doktordan 24. hafta gebelik diye rapor aldım. nöbetten sildiler hemen.
bende yarına alıcam rapor ben 2. dönem başlayınca hem ders saatimi azaltım hemde 1 gunumu boşalttım bide lisedeyim ben sınıflarımda 1. dönem zor geçti artık bana ve sistemime alıştılar daha rahat ediyorum tek sorunum merdiven ve branşımdan dolayı(matematik)ayakta olmam bunlarıda çözücem inşallah : )):16::16::16::16::16:

slm kızlar...
biz ayrıntılımızdan geldik çok şükür dr herşey yolunda hiç bi sorun gözükmüyo dedi...
kendi dr umuza sonucu göstermeye geldik ve bi güzelde o inceledi oda bi sorun görmedi çok şükür güzel dedi
sordu sancın oluyomu karnına kramp giriyomu diye bende yooo dedim
bebek aşağıda gibi duruyo ama dedi
beni aldı telaşlar orada ağlayacaktım zor tuttum kendimi doğumhaneyi arayın nst için randevu al dedi hostesine ben iyice şok...
ölçtü biçti bebişim 476gr olmuş tam günüyle uyumlu
sırtını dönmüştü hiç annesine babasına poz vermedi 1 tane foto çekti dr oda sağdan görünüş elini kapatmış yüzüne öyle..
neyse çıktık nst ye
ayy çok kötü bişi yani kötü değil ama sancı çıktımı çıkacakmı derken içim içimi yedi
oradaki hemşirede gelip hep beni sakinleştirdi
neyse 15 dk falan kaldım nst de
karnına lastik gibi bişi bağlıyolar ortasındada bi alet o ölçüm yapıyo
hemşire karnımı lastikle sıktığına bebiş içerde sıkıştımı ne hep pıt pıt vurdu kuzucum...
neyse sonucu aldım dr un yanına indik
dr da aa çok güzel hiç sancı çıkmamış
bazen olabiliyo böyle vücud yapısından falan dedi
rahim ağzında açıklık olmadığı için korkmana gerek yok dedi
ben muayeneden kalkınca toparlanırken eşimede demiş korkmayın sakın erken doğum olmaması için ilaçlar var falan diye
ben ki bu sefer dr uma neler soracaktım
hepsi aklımdan çıktı...soramadım 15 gün sonra yine gidecez..
idrar ve kan tahlili yaptırdım...kansızlık çıktı ben sabah gyno ferro sanol akşamda elevit alıyorum
bu gyno ferro sanol kansızlık içinmi onu bilmiyorum.
dr umda başka ilaç yazmaya gerek duymadı...

selam kizlar nasilsiniz bakalim???

ben bugün yorgunluktan bittim yaaa eve az önce attim kendimi ayaklarim sisti belim agriyoo :( gecmisi okuyamadim valla ama size bugünle ilgili bilgi vereyim 50gr seker yüklemesi yapildi bana erken oldugunu düsünüyodum sabah gittigimde söyledim ama buraya göre 23. haftada hesapladiklari icin erken degil dediler haftaya da türkiyeye gidecegim icin simdi yapmamiz daha iyi dediler neyse iste ac karnina kan aldilar parmagimdan sinira yakin cikti sekerim sonra surup sisesi gibi bi sise icinde 500 ml glikoz karisimi vardi onu ictim ama tadi cok güzeldi ayni meyve suyu gibiydi hic zorlanmadim :) 1 saat bekledim yine kan aldi sonra 1 saat daha bekledim yine kan aldilar bunlarda düsük cikti cok sükür ki yani seker problemim yok allahima sükürler olsun tatlilara tam gaz devam :))) gerci biraz fazla kilo aldigimi söyledi ebem ondan biraz dikkat et dedi 7 kiloya ulasmisim toplamda :69::69::69: sonra bi ara doktorum kontrol etti ucmadan önce hersey yolunda mi diye bakmak istedi elle muayene etti bi de ultrasonla bakti cok kisa ama gicik kadin dogru düzgün hic bisey demedi burda basi burda poposu iste dedi gayet iyi gözüküyo o kadar cinsiyetini bile söylemedi umarim ayrintilidaki doktor yanilmiyodur !!!! zaten o ultrasonda hic bisey anlasilmiyo ki haaa bi de bundan sonra geldiginde ultrasona girmek istiyosan malesef 40 euro ödemek zorundasin dedi sigorta karsilamiyomus zaten neyi karsiliyo anlamiyorum ki simdiye kadar zaten dogru düzgün bakmadi ultrasonla :19: bende ultrasona girmek icin baska yer aricam simdi 3 boyutlu olsun da biseyler belli olsun barii haa bi de su toxoplasmose testini tekrarladi 8 haftada bi yapilmasi iyi olurmus diye benim kizim yine inatciydi ya da nazliydi doktor teyzeye dönmedigi gibi ebemiz kalp atislarini dinlemekte de zorlandi sürekli hareket ediyo bi de sirtini dönmüs kadin zar zor buldu

sonra esimle bebeisimize biseyler baktik ama almadik daha insallah ben döndügümde alicaz onlari da haaa ben bi yatak takimi begenmistim tülü korumaliklari bi de nevresim takimi vardi ama harika biseydi bugün fiyatini görünce karnima sancilar girdi valla 359 euro mus :))))) hayallarim suya düstü yani :69: benden bu kadar iste...
ayyy gözünüz aydın kızlarr :))) darısı diğer ayrıntılıya gireceklere :))

Back