2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

meraba bayanllarrr...
benım oglusumunda sadece hastane cıkısı ıcın elde tsınan ısmını unuttum araba koltugu gorunumunde dıyım anlayın ondan var
yıkamak ıcın kuvetı var okadar
babasıyla gezerken bıkac ay once wenıce gırıp hadı bakalım bebısımıze dedık gırdık babaso ıkı tane patıklı pıjama altı altı ılk adım ayakkabılarından aldı 4 tane bukadar malzememız vra bızım bende oturuken elıme sıs ıp alıp ıkı yelek ordum bukbadar seyımız var babane ananeede battanıye flan yapıyolar uff napcam nekadar az bebısımın esyası cok mu gec kalkdık yanı bız almakda sımdı (

kızlar şimdi kociş arkadaşıyla bana 2 tane lierac göndermiş ben nette araştırmıştım geçen gün oda görmüştü...
ayy çok hoşuma gitti hemde 1 tane değil 2 tane birden...
içini okudum ettim diyemiyorum çünkü türkçe yazılmış bişi yok heen kullandım açılışı yaptım yani...
ama bi değişik kokusu vardı sürerkende geçti ,
bebe yağı kaşındırıyodu ama hoş kokuyodu genede...
bu arada sizler yağınızı yada kreminizi sürdükten sonra kurumasını bekliyonuzmu hemen giyiniyonuzmu...
sanırım kociş bebekten önce annesine alışverişe başlıyo...
geçende e gebeden bana gömlekle almış onunla gelmişti.

ben gobegıme yada baska bıyerıme yag krem kullanmıyorum suandada gorunurde bısey yok cokmu caahıl ım ben anlaanmadımm yaaaa ctlarmı gobısım kalcam flan bu saaatten sonra kullansam faydasını gorebılırmıyım ben

Kesinlikle kullanmalısın canım. Hemen başla bence..

Ben kakao yağı ve badem yağı kullanıyorum..

kızlar, merhaba, biz kızımızla geri döndük:)
yazdıklarınızı yarım saattan fazlası okumaya çalıştım ama imkansız görünüyor:) siz baya bir yazmışsınız:):)
umarım siz ve bebişleriniz iyisinizdir, kontrollerde iyidir
ben ise ankara dönüşü azıcık grip oldum
eşimle ankarada bir güzel 3 günlük görüşmüş olduk ancak evcil izni vermedikleri için sadece çarşı izni saatlere kadar görüşmüş olduk, ondada kayınvademde vardı ama yine arada yalnız kalma durumu olduk.
geldiğim ilk gün eşim otelde direk göbeğimi merak etti ama "eşşek" direk bana komik görünüyorsun dedi. bebekde benim yerime tekmeyle annesini yerine tepki verdi:) babası sonra iki tepkisini hissedince sevinçten coştu. sonra karnıma kafasını koyup kalbini duymaya çalıştı, duyuyorum dedi ama bana pekde bebeğin kalbi değildi gibi geldi ama hevesini kırmamak için söylemedim
ankarada bebek için sizin tavsiye ettiğiniz ankamall'e gittik, almak istediğimiz bir sürü şey vardı ama kayınvadem, sağolsun, beni sinirden çatlattığı için ben ankarada hiçbir şey almamaya karar verdim. en iyisi eşim askerden gelince sadece ikimiz gidip rahat rahat alışveriş yapmaktır.
kadın bendiğimiz herşeyde kusur buldu. yok bebek kıyafetler darmış, penyeler kalınmış yada benim beğendiklerimin hiçbirisini beğenmedi. valla çıldırdım.
üstelik kadın bana bornoz takımı alma diye tutturdu çünkü eşimden kalan kapüşonlu havluları verecekmiş. düşünün, 27 yıl öncesi olan havluları benim ilk bebeğime kullanacağım. tamam ikinci çocuğuma bazı şeyler kullanılır ancak görümcemden kalan oyuncaklar yada eşimden kalan eşyalar kullanılmazki. benim annemde benden kalan eşyalar hatıra olarak sakladı ama onları kullanmama tutturmuyor.
asıl bomba, eşimin ailesi doktorlar olduğu için bana kaç aydır pompa, bez, telsizler, ateş ölçme cizhazları gibi şeyler ilaç firmalardan halledeceklerini söylerken şimdi kendiler için olmayan şeyleri istemeye çekiniyorlarmış. bide ben kayınvademe annemler mobilyayla alcaklarını söylemiştim, kayınvadem mobilyayi annenlerle beraber alalım diye tutturmuştu. annemlerde o zaman hem bebek arabasınıda almaya karar verdiler. şimdi eşimin ailesi mobilyayı olduğu gibi aileme yüklediler. yani sonuç olarak hiçbir şeyde yardımcı olmayacaklar. madem yardımcı olmayacaksınız baştan bize yardımcı olacaklarını havasını oluşturmyacaklardı bizde ona göre ayarlacaktık kendimizi. ee, bende şimdi annemlere hem mobilyayı hem bebek arabsını aldırmak istemiyorum. ama neyseki eşimle mobilya dışında herşey kimsenin haberi olmadan kendimiz halletmeye karar verdik. bundan sonra zaten kimseyede güvenmeyecez.
yani, beni düğün sırasında kalpten götürmedilerse şimdi götürecekler galiba
farkındayım çok yazdım ama ne yapayım şu üç gün içinde öyle bir doldumki, sinirden patlayacak gibiyim.
üstelik ben burada kilo alamadığım için dertlenirken kadın bana ha biri kalçamdan çok şiştiğimi ve daha şişeceğimi söyleyip duruyor. halbuki normal zamanda giydiğimi kotları halada rahatlıkla kullanıyorum. sonra dükkanda satıcı eşimle bana ne kadar uyuyorsunuz dedi, ikinizde ufacık tefeciksiniz dedi, kayınvadem hemencik ben asıl doğumdan sonra göreyim bu kadar yakışırlar mı dedi. görende kendisinin çok zayıf olduğunu düşünecek. şişersemde şişiyim. yok ne kadarda melek gibi olsam:) eşimin ailesi beni hiçbir zaman kabbulenemeyecekler. zaten hala dışardakilere yabancı olduğumu söylemeyede çekiniyorlar. bide onları 7yıldır tanıyorum.
yani ankara yolculuğum biraz dertli geçti, sadece son gün kayınvadem otelde kalmaya karar verdiğinde eşimle güzel bir gün geçirmiş olduk. kuğu parkına falan gitti, bide orda taksime benzer sokak vardı onu dolaştık. bu arada, sizin anakaralarda mesafe konusunda biraz sorun varmış onu anladık:):) ay, 10dk yürüme mesafesi toplam 54dk tuttukuğu parkına gitcektik milletten sorduk uzak mı diye ona göre taksiye bineriz dedik, ama herkes çok yakın diyince bizde yürüdük ama yürümez olaydık galiba siz ankarada yürümeye çok alışkınsınız:):)zar zor aldığım 1 kilo o yürüyüşle gitti zaten:)

valla canım yazdıklarını okuyunca bi an kendim yasamıs gibi oldum olanları.allah yardımcın olsun ne diyeyim.sen ona tamam de bence ama kendi bildiginden de sasma.istedigini al tabi ilk bebeğimiz bizim de heves ettiğimiz seyler olacak.fazla düşünmemek lazım kayın valideleri.benmki de benmle beraber çeyiz düzmüştü evine suan beyaz esyalarımızla salon oturma grubumuz aynı.diğerlerini ondan saklı aldım yoksa onlar da aynı olcaktı napalım onlarda böyleler deyip geciorm ben :)

Bikesha nerden nereye yürüdünüz canım? buarada yaşadıkların skeç gibi valla.aşkolsun kayınvalidene.. baya uğraşmış senle.. yabancı derken nerelisin?

ehdacım ilk 5 ay 3 kilo aldım diye seviniyodum 60,5la başlamıştım.. şu 10 günde 1-1,5 kilo almışım frene bastım biraz.. daha sağlıklı dengeli beslenmeye çalışıyorum..

Bende 5 kilo almışım gibi gözüküyor ama görünürde bişey yok..Anlamadım ben...

Acaba bu dönemde bebek ve su ne kadardr?

Ya benimde göğüslerim çok büyüdü. Normalde 75-80 kullanıyordum. Şimdi 90 aldım

Yazın nasıl denize giricem ben bunlarla yaa...

Hele emzirince sarkıcak bide
siz bide beni düşünün, ufak ve zayıf bir şeyim, eskiden zaten 85b kullanıyordum şimdi 90 geçtim. yani şimdi önden gögüslerle göbek gidiyor arkadan ben onları takip ediyorum:):) zaten evde artık penye sütyenlerden takmak zorunda kalıyorum, iyiki eşim şu an görmüyor ama:):)

yazin tatile cikacak misiniz arkadaslar ya ??

biz her sene erken rez. yaptirir giderdik ne guzle,
bu sene yapamadik :-(

ancak yakin biyerlere gideriz belki bikac gunlugune
bizde eşimle ağustosta italyaya gitcektik, ancak hamile olduğumuzu öğrenince direk iptal etmek zorunda kaldık. ama haziranda eşimi iş yüzünden antalyaya gönderiyorlar bende göbeşli olmama rağmen gitmeye karar verdim. eşim okçuluk sahasında çalışırken bende otelde bol bol tatil yaparım:):)
ben, çoğu zaman duş aldıktan sonra sürdüğüm için üzerimde daha bornoz varken sürüyorum sonra zaten giyinmeye başlayınca krem baya bir sinmiş oluyor. ama akşamları bebek yağını sürerken direk giyiniyorum, sadece kıyafetlere yağ geçmesin diye ince penye kullanıyorum

ben bekarken kılo almak ıcın elımden gleenı yaptım olmadı hamıleyken almalıyım bol bol kı dogumdan sonraa kalan kardır banaD

cnm başlaman lazım
illa kreme yada yağa başlaman için çatlağının olması gerekmiyo yani..
şimdiden sonra olursa olur zaten
olmaması için vücudu nemlendirmek gerekiyo..

zordur böyle kayınvalideler yaaa
bunları okuyunca kendi kayınvalideme şükretti
çok şükür ibi sorunumuz yok iyi anlaşırız ara sıra lafları üstün körü söyler ama takmam ayda 1 kerede olur diye geçiyorum gidiyo...onlar benden daha hevesliler bebek için..
heves ettiğim şeyleride almama karışmaz heralde bugüne kadar karışmadına göre..

kızlar size inanamıyorum tek hasta ruhlu kayınvalidenin benimki olduğunu sanırdım ama aynı modelden birkaç daha olduğunu okuyunca şaşırdım :)) ben ekim annesiyim ve geçen hafta midemle ilgili bi problkem yaşadım 4 gün bir şey yiyemedim bulantımda vardı sürekli acildeydik ve kayınvaldem üst katta oturuyor bugüne kadar güya hamileliğime sevinsede ne bir patik aldığını gördük nede midem bulanıyo diye bi yemek yapıp getirdiğini ve ben o kötü durumdayken eve gelip o bet sesiyle eşime hakkıııı hadi yukarı gelde yemeğimizi yiyelim dedi yaaa inanabiliyomusunuz ben öliiim yaniii okadar kötü bir kadından eşim nasıl dünyaya gelmiş anlamıyorum kadının 5 yıldır yapmadığı kalmadı ama beni hala şaşırtabiliyor kötülüğün sınırı yokkk malesef takmayın diyemicem çünkü
sevmediğin bişi deyince aklıma direk o geliyo nefteret ettiğim tek şey o v.b bir sürü şeyin cevabı ooooooo (((

güzel arkadaşım ben daha hiç birşey almadım ilk bebeğim ama...bana herkes sen nasıl annesin diyor ama ne bileyim işte almadım son aylarda alayım diyorum hiç üzülme yani bebişler çıplak kalmaz:))))

anladığım kadarıyla herkes ya kayınvadesiyle yada görümcesiyle sorun yaşıyorlar. bide herşeye karışmaya çok severler. bide zevklerini mükemmel olduklarınada inanıyorlarya benim için bir kaç kıyafet sundu orda, eşim bile dayanamıyıp annem kendin için bakmıyorsun ded, ama dediğin gibi zaten kendi kafama göre alacağım, tabi o yokken:) fakat insanın mutlu ve huzurlu bir şekilde bu dönemi atlatmaya izin vermiyorlar, o işte sinir ediyor

ben rusyalıyım, canım. ailemde hala orda yaşıyor. ben ise burda tek başıma türk kayınvademle mücadele ediyorum
biz metro istasyondan ta kuğu parkına yürüdük ama isimleri ne yazıkki bilmiyorum, onları eşim takip etti. bide karşıyada geçemiyorsun yolu ortaya bölen koca çimenlik ayırıyor, yani kısılıp kaldık:):) ama yanında uzun süre görmediğin eşin olunca o bitmeyen yol bile çiçekli böcekli gök kuşağı yolu gibi gözüküyor:) biraz romantizm katıyım dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…