• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bu arada duyduğum şeyı soylemek ıstıyorum bu elektrıklı goğus pompaları ıcın.
benım gorumce erken doğum yaptı almanyada gecen sene. cocuk bır sure kuvezde kaldı ve her gun hastaneye sut sağıp gotrdu. ama alman doktoru onu uyarmıs. elektrıklı pompa alırsan evet çoğaltır sutu ama cok erken bıtırır haberın olsun. manual olandan al demıs.
oda dr dınlememıs ve elektrıklı almıs. erkenden bıttı kızın sütü. halbukı ılk cocuğunu epey bı emzırmıstı. şimdi dr dinlemediği için pişman.
nekadarı doğru nekadarı yalan bilmiyorum. kayınvalıdem ıstersen getıreyım benım ıcın sorun değil dedi ama bunuda bıl dedı. eğer uzun sure emzırmeyı dusunuyorsanız( çalışan anneler ıcın soylemıyorum)
göğüs pompası hıc almayın bıle. he çok ekstrem bır durum olursa zaten hemen her yerde satılıyor esınız gidip alıverır hemen. hem doğum sonrası hemen sutunuz gelmezsede hastanede var zaten. onların sterıl makınelerı olduğundan hıjyendende süphenız olmasın. şimdi ona 300 verıp boşuna bır kenarda bekletmekte var bence. çok lazım olunca almak mantıklı gelıyor bana. tabı çalışan anneler ıcın bısey dıyemem.

yaa evet canım benımkıde oyle maşallah allah bozmasın. önce benı opüyor sonra karnımı gıdıklıyor deli:))))
bırde ılk gunden berı telefon actığında napıyorsunuz diye soruyor:D çoğul konusuyor yanı:nazar:
deli sankı karnımı gıdıklayınca bebeği gıdıklıyor :27:

hehe heeeee,
cok guldum okurken cunku benim esimde yapiyor aynisini,
karnimi gidikliyor yapma ngidiklaniyorum diyorum,
olsun kizim icerde guluyodur simdi diyorr :-)))

kızlar ya ben hiç göğüs için süt sağma makinası almayı düşünmüyorum,sizler neden alıyosunuz onuda anlamış değilim beni bi aydınlatın yahu....
bu arada kociş işe giderken her sabah öper beni bu sabah başladı artık bebişide öpmeye çok hoşuma gitti,evdeyken her gece öpüyoduda işe giderken onuda öpmesi yüzümde gülümsemeye yol açtı..demekki bugünden itibaren göbiş epey bi fışkırmışki onu farkedipte öpme gereği duydu:81:
:49:

Canım bazen ilk etapta bebek sütü emmek istemeyebiliyor. Memende süt birikmesi canını baya bir acıtacak. Tabi doğum yaptığın hastanede de muhakkak vardır süt sağma makinası ama evde de gerekebilir. Bebek her zaman memeyi tam boşaltmayabiliyor. Ayrıca çalışıyor muydun bilmiyorum ama çalışıyorsan zaten her halukarda gerek duyacaksın. Evet süt elle de sağılabilir ama buda aynı şekilde acı veren bir yöntem.

kızlar bu arada duyduğum şeyı soylemek ıstıyorum bu elektrıklı goğus pompaları ıcın.
benım gorumce erken doğum yaptı almanyada gecen sene. cocuk bır sure kuvezde kaldı ve her gun hastaneye sut sağıp gotrdu. ama alman doktoru onu uyarmıs. elektrıklı pompa alırsan evet çoğaltır sutu ama cok erken bıtırır haberın olsun. manual olandan al demıs.
oda dr dınlememıs ve elektrıklı almıs. erkenden bıttı kızın sütü. halbukı ılk cocuğunu epey bı emzırmıstı. şimdi dr dinlemediği için pişman.
nekadarı doğru nekadarı yalan bilmiyorum. kayınvalıdem ıstersen getıreyım benım ıcın sorun değil dedi ama bunuda bıl dedı. eğer uzun sure emzırmeyı dusunuyorsanız( çalışan anneler ıcın soylemıyorum)
göğüs pompası hıc almayın bıle. he çok ekstrem bır durum olursa zaten hemen her yerde satılıyor esınız gidip alıverır hemen. hem doğum sonrası hemen sutunuz gelmezsede hastanede var zaten. onların sterıl makınelerı olduğundan hıjyendende süphenız olmasın. şimdi ona 300 verıp boşuna bır kenarda bekletmekte var bence. çok lazım olunca almak mantıklı gelıyor bana. tabı çalışan anneler ıcın bısey dıyemem.

allah allah cok ilginc,
emdikce sut gelir derler halbuki

bir de medela cnm bu yuzden tercih ediliyor;
mini olani bebegin emis hiziyla ayni siddette cekiyormus sutu.

bu konuyu bi arastiralim

canım bence babanla aranızın bozulmaması için şimdi gitmesen daha iyi olur gibi geliyor. Sonuçta annen ne söylerse söylesin ne tesadüf ki tamda alexandrosun gelmek istediği tarihlerde sen ortadan kayboluyorsun!!! Tabi sen de haklısın sevgilininin yanında olmak istiyorsun ama ne bileyim o gelse babnla görüşse, babanı ikna yolunda daha iyi olmaz mı?
Eşinin kararlı olduğunu görünce bence daha içi rahat ederek onaylar senin de gitmeni. Evet ilk başta biraz sert geçebilir görüşmeleri ama ne bileyim ben olsam sanki eşimden gelmesini isterdim. Çünkü sen babanı kırmak istemediğini yazmıştın geçenlerde.

Hazır yoğurtla süt mayalayıp yoğurt yapabilirsiniz. Canım eskiden sütler temizdi alınan kaynak tam olarak biliniyordu ancak şuan durum öyle değil, UHT ve pastörize sütler çok daha güvenli. Şuan kapı sütü diye tabir ettiğimiz sütlere su ilavesi yapılıyor. Kıvam ve tat bozulmasın diye süt tozu/ peynir altı suyu ve karbonat ilavesi yapılıyor. Ayrıca hijyenik koşullarda sağılıp sağılmadığıda tam bilinmiyor. İstediğiniz kadar kaynatın o mikrobu tencerede öldüremezsiniz. Öldürseniz bile sütü tencerede 5dk. dan fazla kaynatmak besin değerini yok eder. Halbuki diğer yöntemlerle süt saniyeler içinde 200 küsür dereceye çıkarılıp saniyeler içinde geri soğutuluyor. UHT sütler de evet raf ömrü için katkı maddeleri var ama yinede kapı sütünden çok daha sağlıklı. Ben gelen hamişlere Pastörize süt ile yoğurt maylamalarını öneriyorum.

Bu arada konu süt yoğurttan açılmışken kefir tüketmeyi ihmal etmeyin. Probiotik bakteriler bebeğin barsak gelişimi için de çok önemli

ahh ahh valla paskalyada orda olmak böyle hayal gibi. yaa oda ben geliyim diyorda. simdi ben ikisi birbirine girsin istemiyorum. sora çok zor geçiyor kalp kirikliği. ondan dedim babam sakinleyince gelsin ama adam tam diktatör. kafasi dik babaminda. napiim bilemedim.

bu arada evet kapi sütleri bilinmez. ben yazin annemin oraya gidiyorduk orda ineği vardi teyzemin görümcesimi oluyor ne onun. o sağiyordu hemen veriyordu bize htta bende çocuktum bakiyordum nasil sağiyor diye. simdi dediğin gibi bilinmez su katarlar kesin içine. bu arada bizden süt gelince ben onun tadina bakicam hihi olurmu. hep çok merak etmistim kimse vermedi:))

hehe heeeee,

:)))))))))))) ey allahım yaşadıklarımıza bak. kızlar ya içimizde bir canlı var dımı. ben hala ınanamıyorumkı :nazar: rabbım hepımızın bebeklerını korusun ınsallah. daha doğmadan neşe getırdıler evlerımıze. analı babalı uzun ve sağlıklı ömürler versin rabbım hepsıne insallah:nazar:

ahh ahh valla paskalyada orda olmak böyle hayal gibi. yaa oda ben geliyim diyorda. simdi ben ikisi birbirine girsin istemiyorum. sora çok zor geçiyor kalp kirikliği. ondan dedim babam sakinleyince gelsin ama adam tam diktatör. kafasi dik babaminda. napiim bilemedim.

bu arada evet kapi sütleri bilinmez. ben yazin annemin oraya gidiyorduk orda ineği vardi teyzemin görümcesimi oluyor ne onun. o sağiyordu hemen veriyordu bize htta bende çocuktum bakiyordum nasil sağiyor diye. simdi dediğin gibi bilinmez su katarlar kesin içine. bu arada bizden süt gelince ben onun tadina bakicam hihi olurmu. hep çok merak etmistim kimse vermedi:))

aynen canım yaaa bende cok ıstemıstım teyzem vermemıstı. yahu merak edıyorum tadını. bırde benım eşim çok kahve ıcer. bazen evde sut kalmıyor. diyorkı oh oh sut makınamızda olacak. :27:
ey allahım o zaman sut kardesı olmazlarmı hueheuhe ama ben kararlıyım tadına bakıcam. gunah değildir heralde dimi???

allah allah cok ilginc,

bu konuyu bi arastiralim

evet canım emdıkce sut gelırmıs ama makıne işte nede olsa artık deforme mı edıyor bılemedım.
elle sağmayı daha cok onerıyorlarmıs. evet bıraz can yakıcı bır yontem ama bırden kesılmesınden ıyıdır dıye dusunuyorum. ya varya bırazda kaynanamın soyledıklerıne pek guvenesım gelmıyor.
bırdaha kı ay turkıyeye gelıyor. gelırken getırsın ıstedımde ondan sonra soyledı bunu. bak bende celıskıye girdim şimdi
acaba almamak içinmi soyledı uyanık.
eskı annelere bi girip sormak lazım 2009 annelerıne mesela. cunku 2010 annelerı daha emzırıyordur yanı kısa zaman.

:)))))))))))) ey allahım yaşadıklarımıza bak. kızlar ya içimizde bir canlı var dımı. ben hala ınanamıyorumkı :nazar: rabbım hepımızın bebeklerını korusun ınsallah. daha doğmadan neşe getırdıler evlerımıze. analı babalı uzun ve sağlıklı ömürler versin rabbım hepsıne insallah:nazar:

valla aynen soyledigin gibi, dogmadan nese getirdiler,
dogamdan sevgileri kalplerimize yerlesti

amin cnm Allah saglik ve huzur versin,
eyeszay cnm sen de en kisa zamanda sevdiceginle kavusursun dilerim;
babanla bir de kendin mi konussan acaba;
bu bebegin babasina da ihtiyaci var desen,
sen nasil beni yaninda istiyorsan alexd.. da kizini yaninda istiyor desen ???

kizlar konunun disina cikicam ama birara cevaplarsiniz;

bu medelanin 2 cesidi var,
biri mini elektrikli diye geciyor 140 tl
digeri swing diye geciyor 300 tl

bizim almamiz gereken onerilen mini olan diy mi?
digeriyle farklari neymis ki ??

Ben Medelanın Swing ini aldım. Diğerlerinden farkı şu;

Önden memeyi uyararak süt salınımını arttırıyor. Ayrıca, vakum seviyesini ayarlayabiliyorsun. Diğerleri çok sert yapıp can acıtabiliyormuş.

bu konu benim de aklimi karistiriyor, eskiden iciyorduk bir sey olmuyordu ama kardesim doktor ve o aciklamisti pastorize icmek sutun islenisi acisindan daha saglikli diye. ama benim aklimda bu kadari kalmis, tabii ki icindeki kimyasallar cok zararli. hangisi daha dogru bende bilmiyorum, artik mecbur hepsini kullaniyoruz bir seyden kacsan baska bir zararli kimyasala maruz kaliyoruz zaten.

bu arada eger pegasus ile gideceksen zannedersem ekstra bagaj hakki satin alabiliyorsun, fiyat da cok yuksek degildi sanirim kilosu 2 ytl.

canim ben lufthansayla gidicem onlarin yük hakki da 20 kg ve kilo basina yanilmiyosam 6 euro aliyolar...

kizlar bu arada gögüs pompasi almiyorum ben cünkü burda dogumdan sonra doktora yazdirabiliyomussun gidip eczaneden aliyosun 50euro depozito veriyomussun geri getirdiginde parani geri veriyolar önce hijyenik olmaz diye düsünüyodum ama bütün aletlerini aküsü haric yeni veriyolarmis zaten o yüzden de bi sürü para verip almayi düsünmüyorum

canim burada bebeklerin kulaklarina kulaklik takiyorlar yuksek sesten zarar gormesini engelleyen ve her konsere getiriyorlar, bence kendini kisitlama. benim babam da muzisyendi, annem beni hep konserlere goturmus.

bu arada vaaaaaay demek istiyorum, guzelliginden belliydi zaten :) insallah senin de kizinin da bahti da guzel olur :) kizin da sana benzer insallah, senin gibi guzel olur :)

klasik bir yontem olacak ama bazi kucuk otobus firmalari verdigin paketi goturmeyi kabul edebilir ve belki kargodan daha ucuza gelir. buraya gelen tirlar varmis, bende o sekilde ogrendim, tr den paketi veriyorlar buradan aliyorlar, bu sefer bende bir kac parca bir sey istedim bakalim gelecek mi :) :)

bu konu benim de aklimi karistiriyor, eskiden iciyorduk bir sey olmuyordu ama kardesim doktor ve o aciklamisti pastorize icmek sutun islenisi acisindan daha saglikli diye. ama benim aklimda bu kadari kalmis, tabii ki icindeki kimyasallar cok zararli. hangisi daha dogru bende bilmiyorum, artik mecbur hepsini kullaniyoruz bir seyden kacsan baska bir zararli kimyasala maruz kaliyoruz zaten.

bu arada eger pegasus ile gideceksen zannedersem ekstra bagaj hakki satin alabiliyorsun, fiyat da cok yuksek degildi sanirim kilosu 2 ytl.

ciddimi canim. doktorlarda öneriyorlarmiymis?? ayy öle ise çok güzel valla.bende götürürüm. ama uyku saati:(( ancak festivallerde çikiyorlar yazin gündüz bizdeki rockn cock ve h2000 gibi. onlara gelir ancak.

saol canim bu arada. ama derlerya kaderi güzel olsun isallah. bizim sektorde zor. baska is yapsin:)) balerin olsun biz çok isteriz babasiyla. babasi çok güzel dans ediyor ona benzerse çok güzel danseder.

bu arada otobus firmasina sordum biri gelmezse yaninda almiolar:(( ama tir firmasi hiç bilmiorum bi arastiriyim bakalim.

ahh ahh amin canim

ay ay ayyy...oy oy oyy...yordunuz beni be gene kızlar;)
eve gelmişiz,ütü yapıces daha,yemek yok,worksheet hazırlıyorum bi yandan ama aklım da siz de..oku oku bitiremedim eheueheu..bi ton şey okudum aklımda ne kaldı ki:P
gözdem mankenim cicim...Maşşallah çok güzelsin kıjımmm:nazar: nazar değmesin..kıjın da senin gibi olsun,tü tü tüüüüüüüüüü:nazar:
beşiklerinize bayıldım bu arada...
ben de medela mini makinadan aldım...
her gün kampanya takip ediyorum şimdi sırada bebişimin odası için buhar makinası ve sterilazasyon makinası var...bu cts kafamızda eminönü havuzluhan var bakalım...anneyi de kapıp eşimle gidelim diyoruz...
bu arada benim haftaya şeker yüklemem var ama bikaçgündür ağrılarım var felan...bahsetmiştim..doktorumdan randevu aldım.kısımı bi göreyim herşey yolunda mı öğreneyim bi de idrar tahlili yaptıracağım..yanma felan yok da ne bilim ağrı ve bi huzursuzluk söz konusu...rahatlamam lazım...
kaçalım biz şimdi...ayyyyyyy tekmeledi kıjım ihihhihi :9:yirim onu ben haaaaaaaaaaaam yaparım haaaaaaaaaaaaaaam:9:
hadi görüşürüs sonna..babay şimdilikkkkkkkkk:3:

Ben de senin gibi düşünüyorum, ben de şimdi çalışacağım ama doğumdan sonra ara vereceğim. Şimdiden almak gereksiz geliyor belki hiç gerek kalmayacak çünkü. He bi de ablam bana aventin manuel pompasını verecek. Fazla sütü sağmam gerekecekse onla halledebilirim diye düşünüyorum. Baktım olmuyor, söylerim markasını modelini alırlar :61:

Ben bakmıştım parmağımı değdirip :69: çok tatlı bal gibi bişi:69:

hehe heeeee,
cok tatli :) :) :) eminim iceride hissediyirdur :) ultrasonda bir el isareti yapmisti bebek bize, bizde onu yapiyoruz birbirimize gun icinde, cok rahatlatiyor beni, sanki her sey yolunda dedi bize:) bu bebekler bizi cocuklastiriyor galiba kizlar:)
Canım bazen ilk etapta bebek sütü emmek istemeyebiliyor. Memende süt birikmesi canını baya bir acıtacak. Tabi doğum yaptığın hastanede de muhakkak vardır süt sağma makinası ama evde de gerekebilir. Bebek her zaman memeyi tam boşaltmayabiliyor. Ayrıca çalışıyor muydun bilmiyorum ama çalışıyorsan zaten her halukarda gerek duyacaksın. Evet süt elle de sağılabilir ama buda aynı şekilde acı veren bir yöntem.
memeyi tam bosaltmazsak iltihap oluyordu hani? ben muhtemelen calisacagim ama iki saatte bir gidip emzirecegim,isim buna musait. aslinda bazen ucretsiz izin almayi dusunuyorum, maddi olarak iyi olmayacak ama ilk bebegim, hayatimin anlami artik o sanki, kimselere birakmak istemiyorum. bir ihtimal kendi annem gelip bakarsa calisirim, esim bakici istiyor ama ben bakiciya birakamam ki bebegimi. kamera var artik diyor ama benim gibi oksayamazki onu :( ya da annem gibi, egitimci sonucta annem, hayati cocuklarla gecti ve hepsini kendi cocugu gibi ayri ayri severdi. bir de kayinvalide stresi var ki sormayin, hani yapmaz ama ya tutturursa ben de bakacagim ben ben ben beeeeeeen diye, biz evlenirken yapti cunku, ben oglumsuz yasayamam evlenmeyin o kiz seni sevmiyor demisti. yansimdi de ben ben ben derse :( birakmam ki cocuGumu ben... bazen abuk subuk komplo teorileri sariyor aklimi, ya ben normal degilim galiba bosuna stres oluyorum ki:(

allah allah cok ilginc,

bu konuyu bi arastiralim
evet arastiralim gerek yoksa bosuna almayalim hic...

bende aynisini diyorum esime, icimde bir canli var yaaa ogluummmm benim, iyice arabesklestim, ne garip bir sey annelik, ogluuuum diye surekli onu sevmek istiyorum:)

Canım haklısında babanın sakinleşeceğini sanmam o gerginlik eninde sonunda olacak. Bence biran önce olsun, bitsin. Kusura bakmasın ama eşininde alttan alması gerekiyor biraz. Bence sen eşinle konuş olacak tatsızlıklara karşı önceden hazırla göze alarak gelsin derim.

Ya ben en yakın arkadaşımın sütünün tadına bakmıştım ıyykk! hala hatırladıkça içim kalkıyor. O bebişler o tatsız şeyi nasıl içiyor anlamam. İnek yavruları çok şanşlı :D:D

Canım elektrikli ve manual arasında ne fark varki.. Birisi otomatik çekme yapıyor, diğeri elle..

Ben elektrikli almayı düşünüyordum ama araştırıcam:44:

evet canım emdıkce sut gelırmıs ama makıne işte nede olsa artık deforme mı edıyor bılemedım.
elle sağmayı daha cok onerıyorlarmıs. evet bıraz can yakıcı bır yontem ama bırden kesılmesınden ıyıdır dıye dusunuyorum. ya varya bırazda kaynanamın soyledıklerıne pek guvenesım gelmıyor.
bırdaha kı ay turkıyeye gelıyor. gelırken getırsın ıstedımde ondan sonra soyledı bunu. bak bende celıskıye girdim şimdi
acaba almamak içinmi soyledı uyanık.
eskı annelere bi girip sormak lazım 2009 annelerıne mesela. cunku 2010 annelerı daha emzırıyordur yanı kısa zaman.

canim sen kayinvalidene getir diye söylediysen ondan demistir :1: ben kendikimden biliyorummmm:1:

cok tatli :) :) :) eminim iceride hissediyirdur :) ultrasonda bir el isareti yapmisti bebek bize, bizde onu yapiyoruz birbirimize gun icinde, cok rahatlatiyor beni, sanki her sey yolunda dedi bize:) bu bebekler bizi cocuklastiriyor galiba kizlar:)

memeyi tam bosaltmazsak iltihap oluyordu hani? ben muhtemelen calisacagim ama iki saatte bir gidip emzirecegim,isim buna musait. aslinda bazen ucretsiz izin almayi dusunuyorum, maddi olarak iyi olmayacak ama ilk bebegim, hayatimin anlami artik o sanki, kimselere birakmak istemiyorum. bir ihtimal kendi annem gelip bakarsa calisirim, esim bakici istiyor ama ben bakiciya birakamam ki bebegimi. kamera var artik diyor ama benim gibi oksayamazki onu :( ya da annem gibi, egitimci sonucta annem, hayati cocuklarla gecti ve hepsini kendi cocugu gibi ayri ayri severdi. bir de kayinvalide stresi var ki sormayin, hani yapmaz ama ya tutturursa ben de bakacagim ben ben ben beeeeeeen diye, biz evlenirken yapti cunku, ben oglumsuz yasayamam evlenmeyin o kiz seni sevmiyor demisti. yansimdi de ben ben ben derse :( birakmam ki cocuGumu ben... bazen abuk subuk komplo teorileri sariyor aklimi, ya ben normal degilim galiba bosuna stres oluyorum ki:(

evet arastiralim gerek yoksa bosuna almayalim hic...

bende aynisini diyorum esime, icimde bir canli var yaaa ogluummmm benim, iyice arabesklestim, ne garip bir sey annelik, ogluuuum diye surekli onu sevmek istiyorum:)

Off bazen bende komplo teorileri kuruyorum hatta biraz fazla sık oluyor sanırım. Şuan hepimiz östrojen yüklü bomba gibiyiz hihihihihi! Yeni doğum yapan bir arkadaşım diyor ki bu daha bir şey değilmiş. Doğumdan sonra içimize şeytan kaçacakmış

Back